Aihe: Milloin svingi on vakio - Golfpiste.com

27.11.–3.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista

Milloin svingi on vakio

Etusivu Foorumit Yleistä Milloin svingi on vakio

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 39)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #190378 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    JKO

    Heippa pidemmin pelanneet. Keskusteluissa esiintyy mm. mailoista puheenollen että sitten kun svingi on vakio. Mistäs sen tietää millon heilahdus on vakio? Kun y mailalla xx palloa tippuu z paikkaan? Mitä tuntemuksia teillä on hyvästä osumasta. Vierestä kuulee kyllä driverillä napsauksen – hyvä osuma. Mutta ei yksi hyvä takaa vakio svingiä. Kesällä aloittanut ja 33 hilannut.

    #518800 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Toistoja, toistoja… Useamman 10 000 toistoa voi auttaa svingin vakiinnuttamisessa. Ei siihen ole mitään x,y ja z muuttujien avulla esitettävää kaaviota, sillä pelaajat ovat erilaisia ja svingit ovat erilaisia. Ei voida sanoa, että lyönti on vasta vakiintunut jos osut rautakasilla 5/10 palloa viiden metrin säteelle 130 metrin päässä sijaitsevan kohteesta, vaan jonkun lyönti saattaa olla vakioitunut mutta hän silti saa 3/10 rautakasilla kohteesta 5 metrin päähän.

    #518801 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    JKO

    Hyvä

    Toistoja pitää siis olla. Persoonasta riippuu paljonko. Nuoremmalle riittänee pari vähemmän kuin meikäläiselle 50v. mukavan harrastuksen aloittanelle.

    Eikö siis löydy mittaria lyönnin onnistumiselle?

    Esimerkki. Lyöt talviharjoitteluhallissa 64 asteisella mailalla n. 30m. päässä olevaan koriin. Montako palloa sadasta saat suoraan ilmasta pallon koriin?

    Millä prosentilla svingi on vakio? Vaiko onko syy/ongelma muualla?

    Millä prosentilla olet tyytyväinen lyönteisiisi?

    Millä harjoittelulla svingin saa vakioksi?

    Pron käyttöä kannattaa varmaan harkita.

    Ovatko singelipelaajat jo unohtaneet alkuvaikeudet?

    Kysyy esni kesänä parannusta toivova.

    #518802 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ainoa tapa vakioida svingi on olla muuttamatta (parantamatta) lyöntitekniikkaa. Jos haluaa vakioida lyöntinsä nopeasti, tulee siis hakata hulluna palloja ajattelematta mitään.

    Lyönti ei siis vakiodu, jos tekniikka kehittyy suurin harppauksin. Taidon lisääntyminen ei toki häiritse vakioitumista joten peli voi parantua myös svingin vakiinnuttua.

    Ainakin alle 20 tasoituksisilla on jo melko vakiintunut oma lyöntitekniikkansa jota on valitettavasti lähes mahdoton muuttaa. Vaikka jotakin osaa lyönnistä muutettaisiin pysyy osuma-alue melko vakiona. Poikkeuksiakin on.

    Koska sitten tiedät onko lyöntisi riittävän vakiintunut esim kalliiden mailojen lie- kulmien säätöön?

    Tee testi! Laita maalarinteippiä mailanpohjaan ja svingaile tai lyö palloja lankun päältä. Lankku kuluttaa teippiä keskeltä, kannasta tai kärjestä. Yritä muuttaa lyöntitekniikkaasi radikaalisti ja tee sama koe samantien uudelleen. Jos teippi kuluu muutoksienkin jälkeen aina samasta paikasta, on lyöntisi vakioitunut.

    Samalla näet myös kuinka paljon lie- kulmiasi tulee säätää. Esim. jos teipin suurin kuluma on vajaan sentin keskikohdasta kärkeen, tulee lie- kulmia vääntää pari astetta pystymmiksi.

    Itse olen lyönyt yli miljoona lyöntiä eikä osuma-asento enää muutu ellei esimerkiksi jalkojani katkaista polven kohdalta.

    #518803 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Toistoja, toistoja…. mutta jos niitä toistoja lyö kauheella kiireellä eikä yhtään keskity, niin jälki voipi olla rumaa. Laatu korvaa määrän.

    Itse lyön rangella yksikseni aina niin, että on joku kohde johon lyön. Erittäin, korostan, erittäin harvoin lyön ja silloinkin vain muutaman lyönnin ihan muuten vaan lämpimikseni. Pron silmien alla olen lyönyt kylläkin ilman targettia ja tämän jälkeen targetin kanssa.

    #518804 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Parhaimmillakin ammattipelaajilla swingi muuttuu jonkin verran. Kehottaisin lukemaan kirjan ’The search of the perfect swing’ (Cochran & Stobbs), mikäli lontoon kieli ei häiritse. Se on lukemistani kirjoista paras swingiteoriaa (ja käytäntöäkin) käsittelevä opus. Olisinpa lukenut sen aikaisemmin!. On sen verran laaja opus, etten rupea tässä referoimaan. Kirja on muuten kirjoitettu jo 60-luvun lopulla, mutta sen ei kannata antaa hämätä. PARAS golfkirja, joka on koskaan kirjoitettu!

    Lue lisää: Amazon

    #518805 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kirjoitit:

    ’Itse olen lyönyt yli miljoona lyöntiä’

    Jäin aprikoimaan, miten voi päästä miljoonaan lyöntiin. Jos oletetaan, että olet pelannut golfia 50 vuotta 200 kierroksen vuosivauhtia, kertyy vasta n. puoli miljoonaa lyöntiä. Puteillahan, eikä oikeastaan chipeilläkään ei ole mitään tekemistä svingin kanssa. Eli toinen mokona lyöntejä on täytynyt hankkia rangelta. Sinun on täytynyt olla vuosi vuoden jälkeen aika ahkera rangen kuluttaja? Nostan hattua.

    Nimimerkki: ’Tänä talvena vasta 5 700 lyöntiä hallissa’

    #518806 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Laskeppa harjoittelu mukaan. 10 kukkuraämpärillistä = 600 palloa on aivan normaali annos per päivä aktiivirangeharjoittelijalle.

    Jos harjoittelee sanotaampa vaikkapa 150 päivänä vuodessa tulee 90000 palloa lyödyksi.

    Pelit, harjoittelukierrokset ja muu harjoittelu päälle.

    Kyllä tuohon miljoonaan palloon pääsee hyvinkin 5-10 vuodessa.

    Mielenkiintoista kuulla rangekuukkelin, jolle kysymyksen esitit kommentit.

    #518807 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hei Severiano. Kuinka saat pidettyä hyvää keskittymistä ja jaksat lyödä 600 hyvää lyöntiä rangella. Itse olen itseasiassa ruvennut vähentämään kerralla lyötävien pallojen määrää. Lyön nykyisin talvellakin hallissa yleensä vain 40-50 palloa, (joskus tuplamäärän) ja yritän keskitttyä laatuun. Löin aiemmin selvästi enemmän, mutta lyönnit tahtoivat lopussa ruveta vain huononemaan. Minulla on kyllä vielä pitkä matka miljoonaan lyöntiin tai edes lähellekkään ja se näkyy kyllä siinäkin, että tasoitus on vasta hieman alle 20, joten töitä riittää.

    #518808 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Rangella on tähtäyskohteita, joihin lyödään. Klubillani on hyvä range.

    Pelikaverien kanssa on mukava viettää aikaa rangella.

    #518809 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Toistoja ajatuksen kanssa. Varmaan tuo maaginen 10000 toistoa on se raja jolloin lyönti alkaa olla ytimessä. Kuvittelisin että on lyötävä kuitenkin oikeaoppisesti jotta lyöntisi paranee. Siis laatu on mielestäni yhtä tärkeä tekijä – ellei tärkein.

    Mitä tuntemuksia hyvästä osumasta?: No ei tunnu tärähdystä käsissä, pallo lähtee liikkeelle helposti ja lentää pitkälle. (Kun saisi sen liian repimisen lopullisesti pois ja rennon svingin tilalle. Silloin saisi lyönti vakiintua välittömästi.)

    #518810 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tuollaiset 600 palloa on ihan järjetön määrä…

    Ei siitä enää ole hyötyä, pelkästään haittaa. Ei tule keskityttyä lyönteihin vaan se on pelkkää räiskimistä. Ei määrä vaan se laatu. Kuudessa sadassa pallossa menisi vielä n. 6-8 tuntia… Kuka jaksaa olla rangella putkeen 6-8 tuntia. Itselläni menee n. puoli tuntia 50:nneen palloon, jolloin minulla menisi tähän kuusi tuntia.

    Itse lyön ehkä 5000-7000 palloa kesäisin ja talvella noin saman määrän. Löisin siis vuosittain palloa 10000-14000 kertaa.

    Viihdyn joka päivä kentällä ja talvisin treenaan 3-4 kertaa viikossa.

    Miljoonaan toistoon tarvittaisiin siis 100 vuotta tai vähän alle. Tuskin rangekuukkeli on niin kauan aikaa pelannut?

    #518811 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kiintoisaa keskustelua. Odottelen vielä rangekuukkelin panosta siihen.

    Eräs tuttu pro (opettaja, ei pelaava ammattilainen) sanoi kovimmillaan treenanneensa joka toinen päivä 500 lyöntiä. Hän kertoi jaksaneensa sitä pari kuukautta, sitten oli hellitettävä. Luulen kuitenkin, että suuret lyöntimäärät liittyvät vain tiettyihin kausiin. Kun olen seurannut rangella harjoittelevia, kierrokselle valmistautuvia klubipelaajia, on tavanomainen lyöntimäärä korillinen tai puolikas. Muuten 600 palloa maksavatkin jo jatkuvasti käytettynä melkoisen omaisuuden, vai kuuluvatko rangepallotkin joissakin klubeissa luontaisetuihin?

    Aloittaessani viime kesänä en kyllä yksinkertaisesti pystynyt lyömään kuin korkeintaan 200 lyöntiä yhdellä kerralla ja sen jälkeen piti levätä pari päivää. Nyt olen pystynyt kasvattamaan määrän joskus 400 lyöntiin ja joka toinen päivä, mutta lyönneistä huomattava osa on aina chippejä. Aikaa 400 lyöntiin kyllä hurahtaa helposti kolme tuntia. Lyön kyllä aivan liian kovaa, mutta samalla kun lyöminen on minulle kuntoharjoittelua, on mielestäni todella mukavaa antaa välillä ’morkoolin soida’ eli draiverin palaa sydämen kyllyydestä.

    Huomasin kyllä, että 10 000 oli todellakin raja, jonka jälkeen svingi alkoi sujua. Erinäisiä kymmeniä tuhansia kyllä kaivataan lisää, sillä onnistun edelleen hukkaamaan lyönnin toisinaan täydellisesti.

    #518812 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse en treenaa talvella, joten keväällä kun rangelle pääsee niin lyön satoja ja tuhansia palloja ihan vaan ilmaan. Hämärässäkin voi lyödä ja sillonhan rangella ei ole muita. Omalla kentällä voi vakiokasvo kiertää hämärää rangea ja palautella eksyneitä palloja keruualueelle. Klubille osa hyötyä tästä treenistä, varmaan kannattaa kysyä lupa tälle treenille ensikertalaisen.

    Jos puolikin tuntia paiskii ja palloa lyö joka kuudes sekunti, niin tulee lyötyö 300 palloa! Mielestäni tästä omituisesta hakkaamisesta on selkeästi hyötyä, pallo tulee tutuksi!

    #518813 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Missä seurassa olet jäsenenä? (Sanoit että siinä on hyvä range)

    Tuo 600 palloa päivässä ei tunnu yhtään ihmeelliseltä/mahdottomalta. Se on pojat asenteesta kiinni jos joku sanoo että ei kukaan voi jaksaa lyödä niin montaa palloa päivässä. Itse on tullut lyötyä päivässä rangella yli 1000 palloa + kierrokset ja lähipeli alueella olot.

    #518814 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä uskon, että viikonloppuisin tulee lyödyksi paljon enemmänkin kun otetaan huomioon pitchiharjoittelu: hyvinkin: 300 50 metrin pitchiä/päivä

    Bunkkeriharjoittelu: hyvinkin 300 sandilyöntiä/päivä

    Rangeharjoittelu: mainittu 600 lyöntiä

    Kierros golfia, kun kenttä hiljenee noin 75-80 lyöntiä.

    Eli itse asiassa viikonloppuisin tulee hyvinkin 1300-1500 lyöntiä.

    Kentälle tullaan kello 9 aamulla kun klubiravintola aukeaa. Lähdetään 10-11 aikaan illalla. Kyllä tämä aikaa vie.

    Itse käytän prota joka toinen viikko kesäkaudella (vakioaika).

    Harjoittelu on varmasti hyvin yksilöllistä. Toiset harjoittelevat vielä paljon enemmän, toiset paljon vähemmän.

    Mielestäni hyvä range on jos sinulla on rangella tähtäyspisteitä. Lyöntipaikalle kuuluu mahdollisuus käyttää peiliä ja mahdollisuus ruohoalustalyönteihin.

    Bangkokissa muistan yhden hyvän rangen: takaseinä oli vähän yli 200 metrin päässä. Takaseinä oli korkea ja täynnä peltimainoksia. Onnistuessasi lyömään rangepallon 210 – 220 m ilmassa kuului kova ääni pallon osuessa peltiseen mainokseen. Rangella olevat kääntyivät aina katsomaan kuka se oli. Mielenkiintoinen yksityiskohta rangella tämäkin.

    #518815 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    1000 palloa vastaa 20 änpärillistä. 6 sekuntia / pallo = 6000 sekuntia, reilu puolitoista tuntia.

    Yksi täysi svingi kestää noin 1,5 sekuntia, jolloin pallon seuraamiseen, uuden pallon nostamiseen ämpäristä ja asettamiseen tiille, lyöntiasennon ottamiseen ja tähtäämiseen jää aikaa 4,5 sekuntia. Tahti on sen verran tiivis, että voipi tuottaa tuskaa pitää tahtia yllä edes puolta tuntia, vaikka löisi pelkkiä harjoitussvingejä ilman palloa. Kauankohan 1000 pallon keräämiseen menee käsipelillä?

    #518816 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä se on niin että Iizei puhuu asiaa. Se laatu on mikä merkitsee harjoituksen hyödystä eikä määrä. Ei se ole asenteesta kiinni montako palloa sinä hutkit vaikkapa rangella tai sanotaanko että on turha ottaa vaikkapa ennen harjoitusta tavoitteeksi että hutkin 150 palloa tuossa rangella.

    Silloin harjoittelu menee siihen että lasket vielä 20 palloa lyötävänä! EI EI JA EI! Ottakaa joka lyönti uusiksi ja ajatuksella. Sitten kun keskittyminen alkaa herpaantua niin on aika pitää tauko tai lopettaa kokonaan harjoittelu. Keskittymättä harjoittelu on vain ja ainoastaan haitaksi. Kysykää asiaan varmistusta tuolta expertti osastolta. Sieltä tulee ainakin faktaa harjoitteluun..

    #518817 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Niin unohdin kertoa että moneltakin opettavan ammattilaisen taholta olen lukenut/kuullut että semmoinen hyvä nyrkkisääntö olisi käyttää noin minuutti aikaa jokaista harjoitus lyöntiä kohden!

    #518818 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    kyllä toi seve jaksaa paukutella henkseleitä ei taida työhommat paljoo pelaamista häiritä

    #518819 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Toista vuotta pelanneena alan ikäväkseni

    huomata, että lyönti on vakio. Kaikki pallot

    kentällä menevät kohteesta hieman vasemmalle

    ja useimmiten vähän pitkäksi. Kaikissa suoriksi

    tarkoitetuissa lyönneissä on hieman drawn ja

    hookin väliltä oleva kierre. Uskoisin tämän

    olevan vastaus. Tämä pitää nyt korjata PRO:n kanssa ja uskon, että sinunkin lyöntisi on vakio sitten kun voit löytää lyönnistäsi vakiovirheen, eivätkä pallot mene sinne tänne:)

    #518820 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kuinka niin menee 100 vuotta miljoonan pallon lyömiseen.

    Kovalla harjoittelijalla voi mennä kesäisin muutama sata palloa päivässä helposti, talvisinkin n. 100 (likimäärin kaksi koria).

    Jos vuoden jokaiselle päivälle arvioi keskimäärin 150 palloa niin vuosittain tekee 150*365=54750.

    Tämä kertaa esim. 18 vuotta on jo lähes miljoona. Sitäpaitsi, tuohon kun lisää vielä kentällä lyötyjä lyöntejä niin se miljoona tulee vastaan aika pian.

    Itsekin olen aikojen kuluessa lyönyt välillä isojakin pallomääriä, mutta nyttemmin tuntuu, että muutama ajatuksella varustettu lyönti päivässä on aika sopiva määrä.

    #518821 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    miksi omat lyönnit menevät näin vuosien jälkeenkin välillä mihin sattuu.

    Olen kuvitellut harjoittelevani aika paljon, n. 500 palloa viikossa kesäaikaan. Talvella paljon vähemmän. Ehkä noin 15 000 palloa vuodessa.

    On helpottavaa lukea, että se ei olekaan kovin paljon.

    #518822 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kun puhuin lyöväni 1000–> palloa päivässä rangelle, se ei tarkoita että käytän siihen 1½ tuntia. Lyön välillä jotain chippejä, välillä puttailen ja käyn safkaamas ym. Ja kyllä se miljoona palloa täyttyy n.4 vuodes

    #518823 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hyvät pelaajat !!!

    Olen mielenkiinnolla seurannut viimeisten viikkojen aikana keskusteluja ja tämä Svingin vakioiminen tuntuu kivalta..

    Olen tällä(kin) hetkellä Aasiassa, jossa liikun paljon ja samalla pelaan paljon. Olen sitä mieltä , että jokaisella on oma svinginsä, joka toisille tulee valtavan toistomäärän tuloksena ja toisille aika pain itsestään.

    Täällä näkee jos jonkinmoisia svingejä, parhaimmat kiinalaiset svingaavat siten, että melkein kävät koko kyykyssä svingin aikana ja kuitenkin draivi on tuollaiset 200 – 220 m , JOKA KERTA. Ei hirveesti oppikirjan mukaan.

    Se on niin että toisille sopii tuollainen lyönti/minuutti harjoittelutahti, ja toiset naputtaa tiheemmin.

    Itse olen aika paljon kokeillut tuollaisia ’latauslaitteita’, joissa pallo tulee tiille saman tien yhdelle mailan kosketuksella, ja menoksi. Siinä naputtelee useamman pallon aika tahdissa.

    Eräs single tason kaveri totesi tuossa viime kesänä, etä ’ Ei sen väliä millainen svingi on , kunhan se on aina sama’

    Svingi lienee kaikilla aina jonkin aikaa sama, mutta varmasti muuttu ainakin iän myötä. Tuskinpa kukaan heittää samaa svingiä 50 vuotiaana kuin 3o vuotiaana.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 39)
Vastaa aiheeseen: Milloin svingi on vakio

Etusivu Foorumit Yleistä Milloin svingi on vakio