Aihe: Mailojen rakentelu - Golfpiste.com

7.1.–14.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][0]
KilpailuaSuomalaista

Mailojen rakentelu

Etusivu Foorumit Yleistä Mailojen rakentelu

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hei! Olen tässä aatellut aloittaa mailojen rakentamisen näin pimeiden talvi-iltojen ratoksi(onneksi niitä ei ole enää monta!!!)Mutta etenkin suomenkielisiä sivuja/ohjeita on vaikea löytää joten ajattelin kysäistä täältä. Ainakin seuraavia asioita voi viestiin pistää: -minkälaisia työkaluja hommaan tarvii -kuinka kauan aikaa menee per maila -työvaiheet -työn lopputulos ja laatu Voi vastata tänne tai jos viitsii nii suoraan s-postiin jussi_peltola@luukku.com Kiitos vastauksista

    Nostetaanpa ylös kun kiinnostaa!

    Tässä muutaman mailan rakentelun pohjalta:

    Oletetaan, että suunnittelu on jo tehty, eli mailojen päät, varret, gripit ja mahdolliset lisäpainot on laskettu.

    Välineitä: rälläkkä (teräsvarsille)/rautasaha, viila, hiomapaperia (100/120, mielellään nauhaa), epoksia (ei pika), ruuvipenkki ja kumi, johon varren voi puristaa kiinni, tuuma-/metrimitta, kaksipuoleista teippiä (5cm leveää) ja tärpättiä. Mailojen hoselin puhdistukseen esim pieni pulloharja ja asetonia.

    1) Varret
    Merkitse katkaisukohdat (huom! molemmat) tarkasti tussilla (permanent) ja katkaise varret alapäästä. Pyöristä terävät reunat viilalla ja karhenna pinta hiomapaperilla koko hoselin matkalta. Puhdista asetonilla. Lisää paino varren päähän, jos olet sen suunnitellut laittavasi.

    2) Mailanpäät
    Laita suojarengas (ferrule) paikalleen. Jos rengas on tiukka, naputa mailanpäällä se sievästi oikeaan kohti. Sekoita epoksi ja liisteröi sitä ohut kerros karhentamallesi kohdalle. Ujuta sievästi mailanpää paikalleen kiertämällä sitä, jotta epoksia tulisi joka puolelle. Paina suojarengas paikalleen mailanpäätä vasten. Varmista, että mailanpää on kunnolla perillä asti. Puhdista asetonilla kaikki epoksitahrat mailasta. Liimattu maila laitetaan seinää vasten kuivamaan vähintään 24h tunniksi.

    3) Gripit
    Katkaise mailat toisesta päästä oikean mittaisiksi. Viilalla pää hieman pyöreäksi. Puhdista vartta gripin verran asetonilla. Laita kaksipuoleinen teippi varteen n. 0.5cm lyhyemmälle matkalle kuin mitä grippi on. Taita 1cm teipistä mailan sisään. Muista jättää reikä, jotta vesi ei kondensoidu mailan sisään.

    Laita tii gripin reikään ja kaada sinne tärpättiä. Kastele grippi kokonaan sisäpuolelta heiluttelemalla ja anna hetken olla, jotta grippi ehtisi hieman pehmentyä. Kaada tärpätti gripistä teipin päälle koko matkalle. Gripin pitäisi mennä kevyesti paikalleen. Jos ei mene, kastele uudestaan tärpätillä. Väkisin painamalla menee vain grippi pilalle. Venytä grippiä hieman kun laitat sitä paikalleen (yli teipin) ja anna sen itse vetäytyä oikeaan muotoon. Puhdista liimat tärpätillä. Varo sotkemasta liimalla grippien koloja. Annetaan kuivua vähintään 24h, jotta tärpätti pääsee haihtumaan.

    Ja loppu silaukseksi CRC:tä mailojen sisään (teräsvarsiin). Ja kauanko meni? Keskimäärin 20-30min / maila. Laatuhan on ihan itsestä kiinni, mutta tehdaslaatua saa itsekkin, kuhan jaksaa hieman panostaa.

    Lontoon murteella löytyy vinot pinot ohjeita ja nämä ohjeet perustuvat omiin kokemuksiin ja netistä luettuihin ohjeisiin. Mutta perusperiaatteet ovat tässä. Huolellisuus on tärkeintä! (mihinkä tässä kiire, kun on vielä puol metrii lunta…)

    Onnea rakennusprojekteille!

    Voisitko vielä vähän täsmentää:

    1) Grafiittivarret ja rautasaha: millaista terää käytät ettei varsi ’repeile’?

    2) Ferrule: siis varmaan painat sen varteen etkä mailanpäähän!?

    Itse asiassa en ole yhtään grafiittivartista mailaa vielä ehtinyt rakentanut (tosin kaksi sellaista settiä pitäisi rakentaa ennen kesää).

    Veikkaisin, että mahdollisimman kapea ja pienihampainen terä olisi paras grafiittivarsien katkaisuun. Kuten myös teräsvarsien. Jos jollain on kokemuksia, niin kertokoot muillekkin..

    Kirjoitin ehkä hieman epäselvästi tuossa aamun pikkutunneilta baarista tullessa 😉 Tietty ferrule laitetaan varteen, mutta mailanpäällä se on hyvä naputella oikeaan kohti.

    Jos ferrule on tiukka niin kevyt lämmitys tukan kuivaajalla löystyttää sitä sopivasti.

    Grafiittivarret kannattaa katkaista rälläkällä.

    Ensin 4/5 osaa toiselta puolelelta ja sitten

    toiselta puolelta vastaan. Näin välttää repeämisen.

    Ja rälläkässä pitää olla riittävästi kierrosnopeutta.

    Ja välineistä sanoisin että swingweight vaaka on välttämätön…

    graffavarsi pitää teipata ympäriinsä katkaisukohdasta, esim maalarinteipillä, ja sahaus suoritetaan normaalilla rautasahalla teipin keskeltä.

    Varsi ei halkeile teipin ansiosta.

    Useita varsia olen menestyksellä sahannut.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: Mailojen rakentelu

Etusivu Foorumit Yleistä Mailojen rakentelu