Aihe: Lintu flunssa ??? - Golfpiste.com

22.7.–29.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][14]
KilpailuaSuomalaista

Lintu flunssa ???

Etusivu Foorumit Yleistä Lintu flunssa ???

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 35)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • jos joku jo keskustelun alottanut muuanne, niin kuittia vaan … pikkasen on alkanut huolettaa Golfin puolella tää hiljaiselo asiaan liittyen. Kun on perheessä noita alaikäisiäkin golffareita niin väkisinkin mietityttää ens kesän pelit. Eilen jossain ohjelmassa kuitattiin, että ei mitään vaaraa ihmiselle jos ei saa sairastuneen linnun ulostetta suuhunsa jne. mitään puhetta ei ollut määrästä tai taudin ’kuoleentumisajasta’ kun se on ulostettu. siinäpä se onkin äkkiäkös tollanen naskali (ja miksei aikuinenkin) saa vahingossa esim. pallonsa kautta joiltakin suomen kentiltä (esim. Porvoo/Nurmijärvi hyvin hanhilla ’lannoitettuja’ kenttiä) pienen määrän P:tä käteensä ja sitä kautta kenties myös … Oiskohan tästä asiasta tehty Golfin parissa jotain todellisia selvityksiä / osaisko joku asiantuntija vastata asiallisesti. muuten jää kyllä linnunpaskalla lannoitetut kentät tänä kesänä pelaamatta … Aihe toivottavasti jo karsii asiattomat vastaukset.

    Enpä itse ajatellut tuota riskiä niinkään golfarin kannalta – kylläkin ehdin huolestua siitä, että oma tyttö ’asuu’ kaiken vapaa-aikansa tallilla. Pikkulinnut hakeutuvat tunnetusti jopa pesimään talliin parrujen päälle ja sitä ulostetta on sitten tietysti myös hevosten pilttuissa, varusteissa, jne.

    Onko oraalivaiheessa olevan lapsen paikka golfkentällä? Vanhemmalle sattaa sanoa, että ainoa mitä suuhun pannaan, tuodaan lautasella nenän alle klubilla.

    Golfkentällä on aina ollut mahdollista hankkia esim. myyräkuume, joka on verrattoman inhottava tauti. Sen saattaa saada imeskelemällä tiitä tai nuolemalla pallon puhtaaksi.

    Jos käyttää kaupunkilaisjärkeä, niin pärjää. veikkaan mä.

    Näistä on toki keskusteltu. Golfkentillä ja muuallakin, esim kaupunkien/asumusten läheisyydessä, rannoilla, puistoissa elävät suuret hanhilaumat muodostavat jokinlaisen riskitekijän. Yksikin sairas lintu tartuttaa tautia tehokkaasti suurissa parvissa.

    Periaatteessa olisi parempi jos ei sallittaisi tällaisten hanhilaumojen kerääntyä yhteen, ainakaan sellaisiin paikkoihin joissa ihmiset asuvat ja liikkuvat. Ikävä kyllä suojelijat yms. bongarit eivät salli että hanhia hätyytellään, nehän ovat heidän mielestään erittäin harvinaisia.

    Käytännössä olisi helppoa saattaa tilanne luonnonmukaiselle tasolle. Linnut vaan pitäisi esim. metsästyksen avulla totuttaa varomaan ihmisiä, jolloin niitä ei kerääntyisi laumoittain ns. ’yleisille paikoille’, puistoihin ja golfkentille. Samalla keskittymät pienentyisivät, jolloin tartunnan mahdollisuus ja vaara yleisesti vähenisi. Tällaiset toimet edellyttäisivät lupia viranomaisilta. Todennäköisesti asiaan ei kyetä löytämään ratkaisua, johtuen juuri suojelijoiden yms. vastustuksesta.

    Mutta, yhtä hyvin voimme antaa luonnon hoitaa asiaa. On todennäköistä että tauti tappaa tehokkaasti lintuja. Ihmisten kannattaa olla varuillaan, etteivät hanki tartuntaa itselleen.

    Voikohan sen flunssan saada Biolanin kanankakasta?

    Nooh, asiaan. Tossa muutama iltaa sitten lievissä viskipäissäni pohdiskelin tätä flunssa-asiaa vakavasti ja kun oma pääkoppa ei tuottanut tyydyttävää ratkaisua niin eukolta menin kysymään neuvoa. Hän elintarvikealan ihmisenä (ei kir. tri) loihe lausumaan notta kun näet kuolleen linnun niin älä ronki sen persreikää. Tämä odottamaton järjen kultahippu syöpyi sillä hetkellä mieleeni ja näin ajattelin sen viisaan ohjeen tässä ja nyt teille jakaa.

    Ja totean vielä, ettei meikää ole yllätetty kuolleen linnun persreiänkaivelupuuhista aikaisemmin, joten sikäli ohje oli yleisluontoinen.

    Käsiä varmaan pitää muistaa pestä sitten usein ja tehokkaasti. Itselläni paha tapa ollut puhdistaa palloa kämmeneen mutta nyt sekin muuttuu. Joillain kentillä tuota linnun ulostetta onpi aikas reippaasti ja ylimääräinen varovaisuus ei liene turhaa hommaa. Noh, katsotaan mitä tuleman pitää.

    KL

    Johan Jäsen Tosi Iso sen sanoikin, eli järki käteen ja käsi pois suusta.

    Mikäli sisälukutaitoni ei tämän palstan juttuja lueskeltuani ole täysin degeneroitunut, niin olen sanomalehdistä ollut ymmärtävinäni, ettei ko. tauti tartu ihmiseen lainkaan luonnonvaraisista linnuista, vaan ainoastaan tarhatuista. Siksipä Tauno Tasapää voi edeleenkin huolia vailla kuljeskella Suomemme metsissä, pelloilla ja golfkentillä. Ja kuten aina ennenkin on ollut tapana, niin käsiä välillä pesemättä ei kannata sovitella pitsan kokoisia divotteja lyöntijälkeen ja syödä voileipää sormet rasvassa. Maailmassa on muitakin ikäviä tauteja kuin lintuinfluenssa ja niitä muita voi ihan oikeasti saada linnun ulosteista ja kuolleista linnuista.

    Olen mykistynyt (varmaankin armaan) vaimosi viisaudesta tässä suuressa sulkanuhan vastaisessa sodassa! Ja myös Sinulle itsellesikin täytyy antaa täysi tunnustus kun tietämättäsi olet ohjeita aiemminkin noudattanut! Jatka samaan malliin! 😉

    Jyrkkä Draw kirjoitti: (23.2.2006 11:39:37)
    Ja totean vielä, ettei meikää ole yllätetty kuolleen linnun persreiänkaivelupuuhista aikaisemmin, joten sikäli ohje oli yleisluontoinen.

    Miten on, notta onko eläväin lintuin persseet saanet olla Teiltä rauhassa..? Siis aikaisemmin, ei tämän epidemian aikana?

    Kuolee sitä kumminkin joskus, joten minä ainakin jatkan palloni puhdistamista kieltäni käyttäen !

    Mur !

    Ei vaan. vakava ja aiheellinen asia. Paha sanoa kuinka vakava pandemia tuosta vielä mahdollisesti muotutuu. Linnut tuskin ovat ongelma, vaan siat. Mikäli virus, joka on hyvin muuntautumiskykyinen, pääsees käsiksi sikaan (joka on geneettisesti hyvin lähellä ihmistä) niin arvioiden mukaan silloin voidaan olla todella kusisessa paikassa…

    Mutta niin se on, että ihminen on täällä vain loinen ja syöpäkasvain, jonka luonto kyllä karsii veke, mikäli menemme luonnon mielestä liian pitkälle. Luonnolla kyllä on useita keinoja siihen. Tämä ei ole kyynisyyttä, vaan ihan puhdasta optimistisuutta. Me tarvitsemme luontoa, mutta luonto ei tarvitse meitä. Kyse on pelkästään loogisuudesta ja siihen evoluutio kuitenkin aina loppujen lopuksi päätyy.

    Rotilla aikanaan tehtiin seuraavanlainen koe:

    Rotat kun ovat kovia poikia ja tyttöjä lisääntymään, niin pistettiin ne vilisemään rajoitetulle alueelle. Noh nehän tietysti lisääntyivät hallitsemattomasti…kunnes…

    Yhtäkkiä tutkijoiden suureksi hämmästykseksi kun populaatio kasvoi ylisuureksi tilaan nähden, rottaväestö alkoikin vähentyä. Eli rotat keksivät oman luonnon luoma E-pillerin ja rottakanta laskettuaan tietylle tasolle, pysyi siinä siitä eteenpäin.

    Ihmiselle käy joskus samoin, mutta se, kuinka lähellä tätä olemme, on mahdotonta sanoa. Voi olle että meitä pitää olla 8 miljardia, tai 80 miljardia, ennenkuin luonnon kärsivällisyys loppuu, mutta ennemmin tai myöhemmin se varmasti loppuu, mikäli tämä meno jatkuu. Ja se on hyvä.

    joo toi tilsimisvaihtoehto tuli itellekin mieleen, noi hanhethan (joita pääasiassa golfkentillä laiduntaa) ovat täysin Suomen luontoon kuulumattomia tuotuja lintuja…
    jotka sitten lisääntyneet aivan järjettömästi.
    onkohan lainsäätäjillä pokkaa tehdä nopeita päätöksiä, että ne vois ’harventaa’ ihmisasutusten yms. läheisyydestä.

    mitenhän kauko/lähi-idän sivistysvaltioissa on toimittu, jos joku sattuu tietämään…

    ja kommenttina siihen ’asialliseen’ (yksinäisen reppanan) oraalikommenttiin, että
    kun tollasella lannoitetulla kentällä otat pallosi käteen niin sulla on P:tä kädessä !
    moni taitaa syödä esim. eväitään/pyyhkiä hikeä sillä samalla kädellä.
    golfkierroksella sen samaisen käden desifiointi (kuten ohjeena kysymykseen oli ’maa- ja metsätalous viraston’ kotisivuilla) kun on pikkasen hankalaa …

    Kyllä birdejä voi tehdä huoletta!

    Enkä ole ennenkään kierroksen jälkeen (tai aikana) työntänyt sormiani omille limakalvoilleni ennen niiden (siis sormien) pesemistä. Ei se golfkentän lannoitekaan ole mitään kaikkein terveellisintä ravinnetta, ainakaan ihmisille. Saman ohjeen voi tietysti antaa tenaville eli, kun golfkentällä touhutaan, ei panna sormia suuhun.

    Mielestäni asiaan tulee suhtautua vakavuudella muttei vakavasti. Luulen, että golfkentilläkin moni muu sairaus on paljon todennäköisempi kuin lintuflunssa.

    Niin kyllä se kuolleiden lintujen anuksen ronkkiminen taitaa tosiaan mennä siihen samaan kategoriaan kansantanhun ja sukurutsan kanssa. Notta niitä pyritään välttämään mahdollisuuksien mukaan ihan viimeiseen asti.

    Jäsen XXLlle pyytäisin huomauttaa, että elävän linnun pyrstönalusen ronkkiminen on haasteellista jo lintujen vikkelyydenkin takia. Yritäpä vaan syöttää pullaa sorsalle ja salakavalasti kouraista alavatsasta. Tuskin onnistuu.

    jep jep ja pää pensaaseen kyllä se ohi menee …

    jos jotakuta kuiteskin asia oikeesti kiinnostaa niin maa- ja metsätalousministeriöllä on tosiaan sivusto kysymyksille ja vastauksille. tällänen kyssäri löyty

    Mitä teen, jos jokin esine (esim. golfpallo) on pudonnut linnun jätökseen?
    Kuivunut uloste ei ole tartuntavaarallista. Tuoreeseen ulosteeseen ei tule koskea paljain käsin. Huolehdi käsien pesusta vedellä ja saippualla. (21.2.2006)
    http://www.mmm.fi/el/art/lintuinfluenssa/kysymys_vastaus_LI.html

    elikkä ei muuta kun vesihana ja saippuaa mukaan kierrokselle !)

    oikeestaan epäselväksi jää vain miten kauan tauti elää linnun ulkopuolella (siis mikä on kuivan ja tuoreen jätöksen ero)

    taitaapi vaan jäädä kierrokset tietyillä kentillä väliin (jotta siis jo hyvin pieni todennäköisyys saadaan lähelle olematonta)

    Tähän keskusteluun tarvitaan ehdottomasti lisää faktaa, ennenkuin pelotelut esim. golfkenttien hanhilla saavat jalansijaa. Eikö kannattaisi perustaa lintureservaatti esim. Inarinjärvelle, niin muu Suomi saisi rauhan linnuilta ja niiden mukaantuomilta, uusilta uhkakuvilta?

    Ensisijaisena neuvona antaisin kaikille huolestuneille lähettää kysymyksensä sähköpostiosoitteeseen lintuinfluenssa@mmm.fi. Maa- ja metsätalousministeriö vastaa pätevästi lintuinfluenssaan liittyen (vrt. golf-foorumin tietorikkaus lienee toisaalla).

    – Joku kysyi lintuinfluenssaviruksen ’säilyvyydestä tjms. Yleisesti ottaen virus säilyy linnun/siipikarjan elimistön ulkopuolella tartuntakykyisenä poikkeuksellisen hyvin mikäli ympäristö on kostea ja viileä, myös luonnonvesissä. Virus ei säily kauaa kuivassa, lämpimässä ja happamassa ympäristössä eikä auringon valossa (UV-säteilyssä).

    Kyseessä on muuten ensisijaisesti lintujen tauti ja H5N1-virus tarttuu helposti lintuista toiseen. Yhtään ihmisten sairastumista villilinnuista, muista eläimistä tai ympäristöstä ei ole tähän mennessä raportoitu. Kaikki sairastuneet ihmiset olivat käsitelleet (esim. kynineet) sairastunutta siipikarjaa ilman asianmukaisia suojavarusteita (esim. käsineitä).

    Siipikarjan kanssa työskentelevät (omien eläinten suoja) ja metsästäjät lienevät ainoita joilla on hyvä tarkastaa miten asioita on tehnyt ja mitä kannattaa muuttaa.

    Nimetön

    Itse olen pyrkinyt välttämään kaikkia yskiviä lintuja olivat ne sitten golfkentällä tai sen ulkopuolella 😉

    Myös kuolleita, ulostavia lintuja tulee välttää!

    Jyrkkä Draw kirjoitti: (23.2.2006 12:10:16)
    Yritäpä vaan syöttää pullaa sorsalle ja salakavalasti kouraista alavatsasta. Tuskin onnistuu.

    Uskon, ja tiedän, että mr. Uusipaavalniemi pystyy katseellaan jähmettämään isommankin lintuparven paikoilleen. Tällöin on helppo nakki hiplata hanhen pyrstönalusia KsFogelin hiffaamatta mitään. Näin luulisin.

    Savu on noussut piipusta ja valtija on valittu:

    Uusi Paaval Niem I

    Uusipaavalniemen esimerkistä innostuneena on aikomus ens kesänä alkaa paukuttaan lähestymiset määrämittasina l. määriksinä lipulle. Edellisinä vuosina jostain syystä on tullu harrastettua vaan noita suoja-tituja forelle tai jopa kauemmaks.

    Miten helppoo tää onkaan…pitää vaan sumplia vähän.

    Jaa, uskaltaakohan ens kesänä enää böödiä tehdä?

    Sitäpaitsi, globalisaatio kun perustuu ahneuteen, halvemmalla enemmän, sen kehitystä ei voi keskeyttää. Köyhät maat vaurastuu -> nykysiin kulutusjuhliin tulee muutama miljardi juhlija lisää. Sillä porukalla tehdäänkin sitten luonnonvarojen kulutuksessa uusi maailmanennätys…ja luutavasti viimeinen. Ihminen on aika tehokas myrkky, kaikki maapallon väki mahtuis seisomaan Inarin järven jäälle, tai ainakin melkein, ei kovin iso läntti pallokartalla.

    Mutta maapallo ja luonto selviää aina, ihmiskunta saattaa tosin kadota välillä.

    Mielenkiintoisen ketjun olette saaneet aikaiseksi sillä välin kun oli pelaamassa golfia.

    Pitäisköhän golfliiton värkätä uusi paikallissääntö? Hanhen p:aan sotkeutuneen pallon saa korvata uudella ja entinen pudotetaan suojakäsineet kädessä desinfioituun keruurasiaan.

    Älkää hyvät ihmiset suotta langetko hysterian kouriin. Olen muun ohella lintujen rengastaja. Enää en käsittele vuodessa tuhansia eläviä luonnonvarasia lintuja kuten ennen, mutta koko joukkoa kuitenkin. Meillä on luonnollisesti omat tiedotuskanavamme, jossa aihetta käsitellään mahdollisimman oikean ja hyvän tiedon avulla. Muutama viikko sitten oli rengastajien vuotuinen tapaaminen ja siellä oli parhain mahdollinen suomalainen asiantuntija alustamassa aiheesta. Tämänhetkisen tiedon perusteella ei ole mitään aihetta vähentää lintujen käsittelyä ja rengastusta. Ehkä me vähän tavallista enemmän huolehdimme hygieniasta.

    Tämä nykyinen flunssamuoto tarttuu äärimmäisen huonosti ihmisiin. Sille altistuneita ihmisiä on Kiinassa ollut ilmeisesti miljoonia ja tartuntoja jokunen kymmenen. Tämän virúksen ei tiedetä vielä kertaakaan tarttuneen luonnonvaraisesta linnusta. Viruksen leviämisestä luonnonvaraisten lintujen mukanakin on näyttöä vain vähän. Kaakkois-Aasiassakaan Malesiasta ei virusta ei ole löydetty, vaikka mm. kiinalaisista linnuista melkoinen joukko talvehtii siellä. Sen sijaan virus saapui Eurooppaan ja Turkkiin, vaikka käytännössä tuolla reitillä ei lintuja lennä. Suurin leviämiskanava onkin siipikarjan kuljetukset ja usein salakuljetukset.

    Luonnonvaraisetkin linnut sairastuvat tähän virukseen helposti. Idässä käytetään mm. kananlantaa lammikoiden rehevöittäjänä, jotta kaloilla olisi enemmän syötävää. Sen sijaan ei tiedetä, että luonnovarainen lintu voisi viruksen kantajana lentää pitkiä matkoja. Euroopasta löydetyt ensimmäiset sairaat linnut olivat pääsääntöisesti kyhmyjoutsenia, joka sattuu olemaan painavin lentävä lintu ja siten varmaankin vahva kestämään viruksen ensioireita. Se on etelämpänä Euroopassa aina paikkalintu, mutta nyt Itä-Euroopan kylmää talvea paenneet yksilöt ovat saattaneet siirtyä lounaaseen ja tuoneet viruksen mukanaan Eurooppaan. Tosin kyllä täältäkin voi vielä löytyä joku kanojen salakuljettaja, joka viruksen on tänne hommannut.

    On mahdollista, että nykyisillä tartunta-alueilla pysähtyvät Suomeen muuttavat linnut voivat saada tartunnan ja voivat pystyä lentämään meille saakka. Jos virus rantautuu Suomeen, se on ennen muuta vaaraksi siipikarjatuotannollemme. Golfareilla on edellen huomattavasti suurempi mahdollisuus kuolla auto-onnettomuudessa matkalla kentälle kuin kentältä saatuun lintuinfluessaan. Vastaava esimerkki on dengue-kuume, joka voi olla tappava jo ensi kerran sairastettuna. Sen saamiseen on paremmat kuin hyvät (tai oikeammin todella huonot) mahdollisuudet Thaimaasta. Eräs hyvin tuntemani lintumiens on saanut sen kahdesti Thaimaasta. Kolmas kerta olisi kuulemma viimeinen. Eipä asia tunnut golfareita huolettavan. Tähän lintuinfluessaan huolen aihetta on huomattavasti vähemmän.

    Lisätietoja asiasta saa mm. Suomen Birdlifen sivuilta. Niihin päivitetään jatkuvasti tietoja mm. kansainvälisen Birdlifen tiedotteiden avulla

    Tällainen sairaus on luonnon oma keino vähentää ylipopulaatiota. Tiheissä parvissa taudit tarttuvat yksilöstä toiseen helposti ja näin aiheutuu luonnon kannalta toivottavaa harvennusta. Parhaiten selviytyy se osa kannasta joka elää lajityypillisillä asuinalueilla.

    Golfareita tämä koskee lähinnä siinä että kentillä oleilee usein haitaksi asti suuria hanhi, joutsen, sorsa yms laumoja. Ihmiselle taudista ei ole tässä aiheessa vaaraa, mutta linnut saattavat hyvässä/pahassa tapauksessa tehokkaasti vähentyä.

    Samanlaista tautia (tularemia) esiintyy jäniksissä, kun niiden kannat kasvavat liian tiheiksi. Kyseinen jänisten tauti saattaa tarttua myös ihmisiin, kuten tänä lintuflunssakin. Ketuilla ja supeilla kantaa harventaa tehokkaasti kapi, joka puolestaan voi tarttua ainakin koiriin.

    Itse näen vaan hyväksi että kaupunkien puistoissa, urheilukentillä, rantalaitureilla, huviloiden pihoilla yms. ihmisasutuksen läheisyydessä paskaansa levittävät joutsen ja hanhiparvet hieman harventuvat. Itseasiassa kyseisten lintujen luonnollinen elinympäristö lienee jossain kaukaisilla tundrasoilla, eikä tosiaankaan kaupunkien keskustoissa.

    Edelleenkin jankutan edellisen viestini asiaa.

    Ongelma ei tule olemaan se, että lintuinfluenssa leviää linnuista toisiin, tahi linnuista ihmisiin, vaan se että muuntautumiskykyinen virus pääsee käsiksi geneettisesti ihmistä lähempänä olevaan nisäkkääseen ja kehittää keinon alkaa leviämään. Ei ole juurikaan merkitystä kuinka monta lintua on rengastanut, jos lintuinfluenssa leviää sikoihin, joka geneettisesti on hyvin lähellä ihmistä 😉

    Nyt ollaan jo kissoissa, ja jahka muuttolinnut tulevat joukolla tänne pohjoiseen, meidän maatiaiskissat varmuudella niitä harventaessaan sairastuvat myöskin tautiin enenevissä määrissä. Muistutan että virukset eivät kovinkaan helpolla leviä suun kautta, joten leikkimieliset ja sinänsä huvittavat kommentit linnunpaskan (tai tässä tapauksessa kissanpaskan) joutumisesta suuhun, eivät mielestäni ole läheskään niin vakava uhka, kuin kaikkien tietämä viruksen helpompi etenemisreitti => Silmät ja nenä.

    Kohta alkaa asiasta tietämättömien kauhea pohdinta, että ei kait nyt nenän kautta voi mitään sisälle mennä, kun sielä on karvat ja kaikki muut suojat, mutta näin se on 🙂 On hyvin helppo ajatella viruksen muuntautumiskyvystä, että reitti => Muuttotiputipu poloinen joka sairastaa tiputipuflunssaa tulee pihallesi => Sinun rakas Mirresi päättää että tuo suloinen Tiputipu on paljon suloisemman makuinen, mitä näköinen => Kissa nuolee käsiäsi => Hierot käsilläsi silmiä, joka on ihmisen puolustuskyvyn kannalta ehkäpä heikoin kohta. Tämä teoria kuulostaa kaukaiselta ja tyhmältä, mutta niin kuulosti aikanaan Ebola. Marburg, Rutto, sun muut mielenkiintoiset tapaukset. Kyse on vain siitä, pystyykö virus muuttumaan sellaiseksi, että se tarttuu nisäkkäistä toiseen pisarakoskentana, notta se sitten siitä lintujen paskan syömisestä.

    Noh, mailmassa kuolee vuosittain miljoonia ihmisiä malariaan, joten ainahan meitä jollain tavalla karsitaan ja toistaiseksi määrät ovat vielä aika vähäisiä, mutta on mielestäni käsittämätöntä että aikanaan esin Ebola ei harventanut ihmiskuntaa hyvin, hyvin rankalla kädellä. Sillä oli siihen kaikkimahdollisuudet, mutta sillä kertaa luonto vaan ei halunnut tehdä niin. Kunhan vaan varoitti.

    Ymmärrän ihan hyvin, että ammatti-ihmiset ei luonnollisestikaan halua lietsoa paniikkimielialaa, mutta kyllä me aika heikoilla ollaan jos luonto niin päättää 🙂 Ihan turha kuvitella että kyse olisi linnunpaskan syömisestä. Emme me niin viisaita ole, että pystyisimme tajuamaan mihin luonto pystyy. Edes viisaimmat meistä.

    KL

    Henkka kirjoitti: (1.3.2006 12:11:20)
    Ymmärrän ihan hyvin, että ammatti-ihmiset ei luonnollisestikaan halua lietsoa paniikkimielialaa, mutta kyllä me aika heikoilla ollaan jos luonto niin päättää 🙂

    Näinhän se on eikä meillä siksi ole mitään syytä huoleen. Tapahtuu mikä on tapahtuakseen. Sananlaskukin sanoo, että ’Se joka murehtii etukäteen, murehtii usein kaksi kertaa.’

    Tämähän ei tietenkään tarkoita sitä, ettei tässäkin tilanteessa voisi käyttäytyä järkevästi tai typerästi. Jokainen sen päättää omalta kohdaltaan. Tai sitten media päättää sen tyhmempien puolesta.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 35)
Vastaa aiheeseen: Lintu flunssa ???

Etusivu Foorumit Yleistä Lintu flunssa ???