Aihe: Lajimme elitistinen maine… - Golfpiste.com

19.11.–26.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][2]
KilpailuaSuomalaista

Lajimme elitistinen maine…

Etusivu Foorumit Yleistä Lajimme elitistinen maine…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 46)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hei vaan kaikille, Oletteko muuten ikinä miettineet, että elitistinen, ns. ’liikemieslaji’, maine lyötiin golfille 80- luvulla ja jälleen uudelleen 90- luvun puolessavälissä. Tämähän on täysin paradoksaalista, sillä tuolloin golfhan oli paljon mainettaan halvempi harrastus. Nyt kun katselee kenttiemme greefee hinnastoja, oheistuotteiden (vaatteet, pallot, mailat…) hinnoista puhumattakaan, tuntuu oudolta ajatella nykyinen suuntaus saada golf innokkaasti koko kansan lajiksi. Tarkoitan vain, että olisikohan kunnallisetkaan kentät ratkaisu golfin laajenemiselle Suomessa, sillä peli oli elitistisessä maineessa jo silloin kun sen harrastaminen oli oikeasti edullista.

    Suomi on niin pieni maa, että tänne mahtuu vain yksi ajatus kerrallaan. Oli kyseessä kännykät, laskettelu, tennis tai golf, ajatuksenjuoksu on suunnilleen tämä:

    1) Se on herrojen/pisnesmiesten/juppien/nörttien hölmöilyä, ja siitä on helppo keksiä hauskoja sutkauksia, joiden idea on, että kyllä herrat on tyhmiä
    2) Hei, missit ja julkkiksetkin harrastaa sitä
    3) Kyllä kai sitten minäkin voin kokeilla
    4) Herrat/pisnesmiehet jne siirtyy muihin lajeihin

    Tähän logiikkaan ei harrastuksen kustannukset vaikuta ollenkaan, pikemminkin päinvastoin

    Sinänsä Golfliiton strategia tehdä golfista koko kansan laji on täysin vailla pohjaa. Eihän jääkiekosta tai jalkapallostakaan yritetä tehdä sellaista peliä että kuka tahansa voisi hypätä kentälle. Jo nyt golfin liepeillä pyörii sellaisia wannabe-pelaajia joille laji ei kertakaikkiaan sovi. Ennemmin tai myöhemmin nämä tyypit kyllä huomaavat että tämä ei ole ’mun juttu’, mutta valitettavan usein siihen menee pitkä aika.

    Lajin imago on luotu hieman aiemmin, kuin 80-luvun Suomessa. Vuosisadan alussa sitä harrastettiin lähinnä country clubeilla, joihin pääsi jäseneksi, jos pääsi. Näitä parempia clubeja on edelleen runsaasti mm. Yhdysvalloissa. Jäseneksi yleensä ei pääse, ainakaan heti, vaikka olisi varaa sijoittaa esim. 20000.- vuotuisiin jäsen yms maksuihin. Erikseen on vielä todelliset eliitti clubit, kuten Augusta yms.

    Täällä suon laidassa tosiasiat vain unohtuvat ja harhat alkavat elämään omaa elämäänsä.

    Golfliiton tavoite saada golf koko kansan lajiksi on kyllä vastoin liiton jäsenten etuja!

    Kun kentät ovat täynnä aamuvarhaisesta iltamyöhään, ei ole mitään järkeä pyrkiä lisäämään harrastajien määrää. Ei lisää porukkaa ennenkuin kenttiä on enemmän. Itse ainakin haluaisin sulkea seuramme uusilta jäseniltä ja rajoittaa seuran vuokrapelioikeuksien antamista. Yli 1500 jäsentä on nytkin jo liikaa! Poikkeuksena on, että junnut edelleen tervetuloa!

    Pidetään vain laji elitistisenä kunnes harrastuspaikkoja saadaan lisää! En ymmärrä miksi minun + muiden osakkeenomistajien omalla rahoillaan kustantamalle kentälle pitäisi päästää aina vaan lisää porukkaa…. Golfliiton pitäisi mielestäni ennenkaikkea edustaa jäsentensä etuja, mutta se haluaakin näemmän vain kasvaa suureksi ja rikkaaksi liitoksi välittämättä vähääkään, että nykyiselläänkin tungos kentillä on liiallinen.

    Tilanne johtaa pian siihen, ettei vieraspelaajia päästetä kentille kuin suurinpiirtein aamuyöstä ja kohtuutonta korvausta vastaan! Ja kuitenkin eri kentillä pelaaminen on tämän lajin suola! Kuka sitä nyt viitsii aina omaansa tahkota.

    Pidetään vaan elitististä mainetta yllä niin kentille sopii vielä ensi vuonnakin…

    Kunhan kansankenttiä tulee … jos tulee… niin aletaan vasta sitten kertoa kuinka TODELLA mukava ja hauska laji tämä golf oikein on, mutta siihen saakka suut suppuun.

    LOPUKSI:

    Toivottavasti suomalaiset EIVÄT MENESTY kv.golfkisoissa sillä sehän vasta tungosta synnyttää, kun ne suomalaiset pelaapojat ja -tytöt ovat ihan tavallisen oloisia kivoja nuoria eivätkä siis näytä ollenkaan snobeilta ruutuhousuisilta lätsäpäiltä eli voivat karkottaa lajin elitistisen maineen!!!

    Ei välineiden hinnat tätä elitistiseksi tee. Vertailun vuoksi esim. maastohiihtoa kuntoilumielessä harrastavan välineistöä:

    – vapaan sukset 1000 mk

    – vapaan monot 600 mk

    – vapaan sauvat 400 mk

    – samat perinteiselle 1000+600+400 mk

    – hiihtopuku 1000 mk

    – kuoripuku 1000 mk

    – pipoja, hanskoja yms. 600 mk

    – voiteluvälineistö (penkki, rauta yms.) 800 mk

    – perusvoiteet 600 mk

    Jo näillä perusvarusteilla ollaan 1000€ summassa. Tähän lisätään sitten voiteita, pohjien hiontaa, sykemittari + sukset on uusittava joka toinen vuosi, niin ollaan vähintään yhtä arvokaassa harrastuksessa.

    Yhteensä

    On täysin höpö höpöä että golffista on tullut koko kansan laji! Elitistisyys senkun kasvaa hintojen myötä.

    Kun vain viemme lajiamme urheilulliseen suuntaan, eiköhän se loppukin elitistisyys (mitä se nyt mahtaa ollakin) siitä katoa. Kun kentällä tehdyt tulokset ratkaisee niin kukaan ei kai voi sanoa, että olipa elitistisesti pelattu paariin.

    Mutta minun mielestäni useilla Suomen klubeilla golf urheiluna alkaa olla vähemmän tärkeää.

    Tähän on vaikuttanut pitkälti harrastajien korkea ikä ja naispelaajien kasvava määrä. Erityisesti usealle naispelaajalle on urheilun sijasta päästä ns.

    eliitin joukkoon, mikä on aivan selvä ero miespelaajaan nähden.

    En minä tiedä nykytilanteessa millä me saamme klubeille enemmän innokkaita pelimiehiä niiden sijaan, joille on tärkeintä olla hienon golfklubin jäsen tai toimia jopa puheenjohtajana.

    Minusta urheilullisuuden kasvattaminen on varma tie vähentää sitä ns. elitistisyyttä.

    Asiaa !

    Ja taasko on naisten ja senioreiden vika, että lajilla on elitistinen maine!

    Kyllä golfin huono maine näyttää olevan ihan perusteltua; miten tämän lajin pariin valikoituukin niin paljon suvaitsemattomia, yhden aatteen ja ajatustavan ihmisiä.

    Severiano: ’Tähän on vaikuttanut pitkälti harrastajien korkea ikä ja naispelaajien kasvava määrä. Erityisesti usealle naispelaajalle on urheilun sijasta päästä ns. eliitin joukkoon, mikä on aivan selvä ero miespelaajaan nähden.’

    Naiset näemmä luokitellaan kastiin ’kenttiä turhaan täyttävät elitistiset tuupparit’.

    Tällä keskustelupalstalla vierailevat ilmeisesti lähinnä tosissaan kilpailevat pelimiehet haluaisivat pyhittää golfin pelkästään kaltaisilleen pelimiehille!

    Väite, että naisena harrastaisin golfia sen elitistisyyden takia on pöyristyttävä!! Haluan kehittyä pelissä ja saada mielihyvää onnistuneista suorituksista, mutta realististina tiedän ettei minusta koskaan tule mestaripelaajaa. Miksi ihmeessä pitäisi pelata paariin kelvatakseen kentälle. Olen nähnyt lukuisia singeleitä, jotka kiertänyt naama mutrussa kentällä kun peli ei kulje. Eikös harrastuksen pitäisi olla mukavaa?

    Kyllä golfin harrastaminen teille pelimiehille olisi mahdotonta, ellemme me pelkät tuupparitkin pelaisi. Kuka sitten rahoittaisi kentät? Jos kaikki harrastajat pelaisivat niin paljon kuin te tosipelaajat, eipä kentille juurikaan mahtuisi. Kyllä laji tarvitsee meitä vähän pelaavia ja saman verran vastiketta maksavia tuuppareita ainakin maksajiksi.

    Suvaitsevaisuutta lisää kentille! Miten tässä joukossa keksitäänkin niin paljon narisemisen aiheita…

    golf on yksi harvoista lajeista, joita voi harrastaa läpi elämän, olisiko sinulla severiano esittää joku sopiva ikä, jossa pitäisi ymmärtää lopettaa?
    esim uinnissa ja voimistelussa seniori-ikä alkaa jostain 18 v tietämiltä, olisiko se sopiva urheilullisessa golfissakin, vai rajaisiko se sinutkin hankalasti ulos?
    ja jos oikein urheilullisiksi ruvetaan, kai joku ylin aloittamisikä olisi myös paikallaan, tuskinpa paljon yli 8-vuotiaana aloittaneista enää ehtii mitään golfareita tullakaan, joten ei kai mitään menetettyjä tapauksia oikean urheilun piiriin voi päästää, eihän niitä katsella voimistelussakaan, mäkihypystä puhumattakaan.
    Naisia oikean urheilun pariin ei voi tietenkään edes ajatella, vaikka ainoa jollekin kunnon tourille paikkansa koskaan uudistanut ja tällä kaudella edes varmistanut suomalaisgolfari sattuukin olemaan nainen.
    Jotenkin tuntuu, että sinun toiveajattelusi mukainen golfklubi olisi aivan erityisen elitistinen ja sisäänlämpiävä.

    severianon ajatuskulussa on jotain tyypillisen suomalaista tai inhmillistä. Oma malli ja ajatustapa on se oikea, mihin kaikki muu pitäis sopeuttaa.

    Elitistä ja urheilullista golfia haluavat rakentakoot itselleen omat pyhättönsä ja paiskokoot mailojaan pelin tökkiessä siellä omassa liemessään.

    Tuohon outin kirjoitukseen voi yhtyä melkein pilkku pilkulta. Tänä vuonna olen kiertänyt n. 70 kierrosta ja peliseuraksi ei ole sattunut kertaakaan golfia sanamukaisesti kuolemanvakavasti ottavia (no, junnut ovat oma lukunsa, vaikka keistäkin 95% käyttäytyy ja suhtautuu epäonnistumisiim sekä kanssapelaajiin hienosti). Joten epäilisin severianon ja hengenheimolaisten edustavan jo vähemmistöä.

    Ilmeisesti hintoja on vara nostaa niin kauan kun kysyntä ylittää tarjonnan. Toisaalta Pirkanmaan kaatuneet kenttähankkeet taitavat osoittaa, että nyt ollaan tultu pisteeseen, missa laji alkaa olla ns. tuulipukukansan heiniä.

    Halutaan pelata, mutta ei ole halua tai varaa sitoa rahoja osakkeisiin.

    Itse esitin toivomuksena, että golfin urheilullisuutta lisättäisiin ja tehtäisiin golfklubeista enemmän urheiluseuroja. Mielestäni tämä on se tie, jolla lajin turhaa elitistisyyttä vähennetään.

    Tottakai urheilussa on aina huonoja suorituksia ja parempia suorituksia. Ei tämä jätä mitään ryhmää lajin ulkopuolelle.

    Eikä mielestäni toisi mitään tiukkapipoisuutta kuten putteri muita pelaajia arvosteli.

    Mitä tämä toisi: enemmän kilpailuja, seurojen välisiä kilpailua, hyvien golfsuoritusten noteeraamista klubeihin. Varmasti turha elitistisyys tätä tietä katoaisi.

    Yleensä klubeilla on kaksi ryhmää, joka vastustaa tällaista kehitystä on naiset ja seniorit. Ilmeisesti kyseiset ryhmät eivät halua kilpailla ja on ainainen rutina lauantain ja sunnuntain 4-5 tunnista, jolloin vain kilpailijat pääsevät kentälle.

    Kyllä Irlannissa seurojen kilpailut ja seurojen väliset kilpailut ovat hyvin yleisiä ja pidettyjä. Tuovat klubeille terveen urheilun tunnun.

    Kyllä Suomestakin löytyy urheilugolfia arvostavia klubeja. Löytyy myöskin niitä rutisijoita, joiden juuri kilpailuaikaan pitäisi päästä kiertämään se kierros.

    dog

    Ettäkö naiset ja seniorit vastustaisivat kilpailuja ym. Severiano on täysin väärässä. Olen nainen ja ilmeisesti myös seniori, koska kuudenkympin ikä uhkaavasti häämöttää. Olemme ukin kanssa (perheemme toinen seniori) tänä kesänä kustantaneet perheemme junioreille, (10-14-vuotiaat lapsenlapsemme 5 kpl ) golfkurssit, vieneet pro:n oppiin ja kiertäneet heidän kanssaan eri harjoituskenttiä, että he suoriutuivat green gard-kokeesta ja on tarkoitus viedä heitä kilpailemaan, kun taso alkaa olla sellainen, että he itse ovat siihen valmiita ja olemme saaneet heistä mukavaa peliseuraa koko kesäksi ja on mielenkiintoista nähdä tulevaisuudessa, milloin he ohittavat taidoissa meidät seniorit ja yritämme pysyä mukana hamaan hautaan asti. Ei ole tullut mieleen etsiä mitään elitististä tästä lajista, olemme yrittäneet nähdä kaikki positiiviset puolet ja odotamme jännityksellä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja toivommekin, että heistä tulisi hyviä pelaajia, mutta ennen kaikkea, että tämä harrastus olisi iloista ja voimia muihin tehtäviin antava laji.

    kotiseurassani on kesän aikana noin 30 kilpailua + viikkokilpailut, sisäiset kilpailut ja kutsukilpailut siihen päälle. Kilpailukausi on hieman yli 4 kuukautta ja joka kisassa reilut 100 osanottajaa, joten viikonloppuisin pääsee käytännössä pelaamaan vain maksamalla kilpailumaksun, ellei halua pelata yötä myöten.
    Paljonko kilpailuja oikein pitäisi olla, että voitaisiin sanoa golfin olevan urheilullinen laji?

    Sinulla on onni kuulua urheilulliseen golfklubiin.

    Omassa seurassani on tietääkseni kaksi yleistä kilpailua. Lisäksi seuran kuukausikilpailut, jotka tulostasoltaan heikkotasoiset.

    Kyllä olen sen verran kauan seurannut golfklubitoimintaa, että kantani niistä ryhmistä, jotka yleensä vastustavat kilpailuja, ei varmasti ole täysin väärä, kuten annat ymmärtää.

    Sinun kohdalla yleistykseni ei pidä varmasti paikkaansa, joten toivon menestystä tulevissa kisoissa sinulle.

    Lisää kunnon kilpailuja viikonlopuille (mielellään 2 päiväisiä ja ei mitään pb-skaboja) ja viikkokilpailut pannaan!

    Lisäksi lisää kenttiä jotka ovat vain miehille ja tasoitusrajaksi hcp 10.

    Eihän mikään estä herculesta ja kumppaneita perustamasta haluamiaan kenttiä. Jos kysyntää oikeasti on, eiköhän maksajia riitä. Tasoitusrajat lienee kunkin klubin vapaasti päätettävissä.

    Mestaruuskilpailuissa lyöntipeli on ainoa oikea, mutta viikko- yms. kilpailuissa lyöntipeli – jota matalatasoituksiset (15 tai alle) – haluaisivat, motivoisi huonosti muita pelaajia. Pb on ok ja tietääkseni useimmat seurat palkitsevat sarjoissa myös parhaat scratchit.

    Mielestäni viikkokilpailuilla on selvä sosiaalinen funktio eivätkä palkintosijat ole ensisijainen osallistumsimotiivi. Pipo kireällä -kilpailut karkottaisi monet.

    Tämän forumin ehdottomasti hauskimpia puolia on tämä: keskustelun avauksesta on mahdotonta päätellä sitä, mistä viestiketjussa oikeasti keskustellaan.

    Luovuus kunniaan.

    Toinen hyvä piirre on se, että kaikki mitä sanot, pyritään tulkitsemaan ensisijaisesti siten, että mielipide voidaan teilata jonkin sanamuodon perusteella yrittämättäkään ajatella, mitä vastapuoli ihan oikeasti tarkoitti.

    Ainakin OGK:ssa kisoja on aika reippaasti. Hieman vähempikin riittäisi. Onneksi jo vuonna 2004 OGK:lla kaksi täysimittaista kenttää niin jääpähän toinen aina vapaaksi myös viikonloppuisin.

    Ei kisoissa sinänsä mitään vikaa ole, mutta kun niistä joutuu maksamaan vielä kausimaksujen lisäksi niin se ei oikeen joka viikko nappaa.

    Lue lisää: OGK kisat

    Ja hauskaa on myös, että kun oikein vetää ööveriksi, niin aina on joku tiukkapipo.

    Kait niitä hymiöitä pitäisi laittaa enemmän mutta kun siltikin löytyy tiukkis :-).

    Ja kukaan ei voi lyödä 300 metrisiä drivereita :-D, menis ainakin tourille sitten pelaamaan jos niin pitkälle lyö…..sorry, oli pakko laittaa.

    Hercules ja Severiano toivovat lisää kilpailuja ja sen avulla poistettaisiin lajin elitistinen maine !

    Höpö höpö!!!

    Ainakin omalla kotikentälläni kilpailijat ovat erityisen elitistinen ryhmä, johon pääsy on tehty erityisen vaikeaksi… Kilpailuihin osallistuminen on melko mahdotonta työssäkäyvälle, sillä netti-ilmoittautumisia ei hyväksytä, vaan pitää käydä henk.koht.ilmoittautumassa. Ja seurassamme on niin paljon jäseniä, että ellei ole heti ensimmäisen tunnin aikana paikalla, ei sovi enää mukaan… ja ilmoittaumiset alkavat yleensä joku arkiaamu klo 8.00! Puhelimella ei onnistu, koska caddiemaster ei ehdi vastaamaan …

    Olen töissä viikot niin kaukana kotikentältäni, ettei minulla ole mitään mahdollisuuksia ehtiä arki-iltoina pelaamaan ja luulen, että kaltaisiani on melko paljon. Ainoa aika pelata omalla kotikentällään ovat siis lauantait ja sunnuntait.

    Siksipä en suhtaudu kovin suopeasti lähes joka viikonloppuisiin kilpailuihin, koska ne käytännössä minimoivat pelaamiseni.

    Joskus tuntuu että rahani halutaan muttei haluta antaa mahdollisuuksia pelaamiseen.

    outi

    Mun puolesta sitä elitistä mainetta ei tarvitse poistaa. Samanlaista se on laskettelussakin.

    Ne pelaa jotka kerkiävät arkena pelata ja kisoihin ilmoittautuu jotka sinne todella haluaa ja en usko, että se noin vaikeaa on kuin kirjoitit.

    Ja kaiken lisäksi….ei yksi Outi kesää tee 🙂

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 46)
Vastaa aiheeseen: Lajimme elitistinen maine…

Etusivu Foorumit Yleistä Lajimme elitistinen maine…