-
JulkaisijaArtikkelit
-
Tämänpäiväisessä kisassa tuli esiin kolme menetelmää (0 cm tulos voitti):
1) etäisyys tangosta pallon etureunaan (etureuna = pallon lipun puoleinen reuna)
2) etäisyys kupin reunasta pallon etureunaan
3) etäisyys kupin reunasta pallon takareunaan (merkkinastaan)Jos asiaa lähestyy siltä kantilta, että HIO on yhtä kuin 0 cm, niin etäisyys tulee mitata pallon keskikohdasta reiän reunaan.
Tosin, jos mitataan tangon etureunasta pallon ’etureunaan’, niin HIO on silti se 0 cm ja kaikki muut >0 cm. Silläkin tavalla päästään kisa varmasti ratkaisemaan.
Ehdottomasti väärä tapa on mitata reiän reunasta pallon etupintaan, joten tarjolla olevista vaihtoehdoista 1 ja 3 toimivat, 2 sen sijaan ei.
Ikinä en ole nähnyt missään kisassa mitään ohjeita asiaan, mikä on minua ihmetyttänyt toistakymmentä vuotta.
Ehdottomasti väärä tapa on mitata reiän reunasta pallon etupintaan, joten tarjolla olevista vaihtoehdoista 1 ja 3 toimivat, 2 sen sijaan ei.
Pallohan voi jäädä reiän reunalle osittain reiän päälle. Mitä silloin tuolla kakkostavalla saataisiin mittatulokseksi? -1 cm? Mutta pallo ei silti ole kupissa.
Ohjeita en ole minäkään nähnyt/kuullut mutta eipä voittajasta ole kiistojakaan tullut, vielä.Edit: Mitta -0,4 cm muutettu -1 cm
KL
Ehdottomasti väärä tapa on mitata reiän reunasta pallon etupintaan, joten tarjolla olevista vaihtoehdoista 1 ja 3 toimivat, 2 sen sijaan ei.
Heh… ei taatana 😀 😀 😀
Ihan oikeasti, koska konkreettista lukua ei tarvita mihinkään jatkolaskentaan, on aivan sama mitä noista kolmesta tavasta käytetään, kunhan käytetään aina samaa. Reiän reunasta pallon reiän puoleiseen reunaan on paras siinä mielessä, että sen lyhyempää vaihtoehtoa ei ainakaan ole olemassa.
KL
Ehdottomasti väärä tapa on mitata reiän reunasta pallon etupintaan, joten tarjolla olevista vaihtoehdoista 1 ja 3 toimivat, 2 sen sijaan ei.
Heh… ei taatana 😀 😀 😀
Ihan oikeasti, koska konkreettista lukua ei tarvita mihinkään jatkolaskentaan, on aivan sama mitä noista kolmesta tavasta käytetään, kunhan käytetään aina samaa. Reiän reunasta pallon reiän puoleiseen reunaan on paras siinä mielessä, että sen lyhyempää vaihtoehtoa ei ainakaan ole olemassa
Pallohan voi jäädä reiän reunalle osittain reiän päälle. Mitä silloin tuolla kakkostavalla saataisiin mittatulokseksi? -1 cm? Mutta pallo ei silti ole kupissa.
Ongelma on siinä, että virheiden mahdollisuus kasvaa, kun pitää pelata miinusmerkkien kanssa. Siksi pidän tuota tapaa vääränä, tai ainakin merkittävästi huonompana kuin niitä kahta muuta.
Onhan se myös johdonmukaisempaa, että HIO on yhtä kuin 0 cm, jolloin kaikkien reiän ulkopuolelle jääneiden pallojen etäisyydet ovat sitä suurempia.
Ts jo kertoikin, kuinka tulisi menetellä.
Pari vuotta sitten isännöimässäni kilpailussa värkkäsin Riverin molokki-väylälle lähimmäksi lippua -kisan, mutta siinä kävi niin, ettei parinkymmenen pelaajan porukasta kukaan osunut griiniin. Sille porukalle täytyneekin seuraavaksi suunnitella lähimmäksi griiniä -kisa. Taas.Tyhmä kysyy; mitataanko matka maata pitkin vai vertikaalisesti tasossa? Jos suuria korkeuseroja ja tiukka kisa, niin tuollakin on väliä.
Tyhmä kysyy; mitataanko matka maata pitkin vai vertikaalisesti tasossa? Jos suuria korkeuseroja ja tiukka kisa, niin tuollakin on väliä.
Jos mittaat vertikaalisti etäisyydeksi tasan 150 cm ja puttaat palloa tasan 150cm, niin saatko pallon kuppiin?
Onko joku muuten joskus mitannut lähimmäs lippua? Mitataanko tuo sitten lipun vapaaseen alakulmaan, joka usein liehuu ja olisikin hankala mitata, vai tolpan puoleiseen kulmaan? Tai saako liuhuvaa lippua pitää käsin paikallaan ja/tai peräti tolppaa taivuttaa? Paras vääntäjä voittaa kisan!
Pari vuotta sitten isännöimässäni kilpailussa värkkäsin Riverin molokki-väylälle lähimmäksi lippua -kisan, mutta siinä kävi niin, ettei parinkymmenen pelaajan porukasta kukaan osunut griiniin. Sille porukalle täytyneekin seuraavaksi suunnitella lähimmäksi griiniä -kisa.
Ari, pitikö tuossa teidän kisassanne saada pallo jäämään griinille, jotta sai ylipäätään mitata tuloksen?
Molok on haastava, varsinkin jos ei ole sitä koskaan ennen pelannut.
Ari, pitikö tuossa teidän kisassanne saada pallo jäämään griinille, jotta sai ylipäätään mitata tuloksen?
Piti, eikä ole tarkoitus jatkossakaan hankkia mittausvälineitä mistään keihäskisoista.
Kiitos, näin arvelinkin.
Niin ja siis pallon sisäreunasta reiän reunaan on ehdottomasti se paras tapa. Perusteluna se, että joku kuitenkin sitä käyttää ja kukaan ei voi todellakaan saada väärällä tavalla mitaten silloin pienempää tulosta. Jos se mitataan lipputangosta palloon, joku mittaa väärin ja voittaa.
Tosin en muista olleeni kisassa, jossa olis jouduttu parin sentin tarkkuudella tuota mittaamaan. Samoin kun en muista edelleenkään pelanneeni sellaista kisaa jossa olisi kerrottu että lähimmäs lippua kisassa pallon pitää olla griinillä.
TS suurimmassa osassa kilpailuja joissa on kyseinen kilpailu niin mittaus kelpoisia ovat vain griinille päätyneet pallot.
Kapu2
TS suurimmassa osassa kilpailuja joissa on kyseinen kilpailu niin mittaus kelpoisia ovat vain griinille päätyneet pallot.En ole muuta väittänytkään. Ydin on sanassa ”kerrotun” Yleisestihän tuota ei kerrota, koska oletetaan aina jonkun sentään griiniin osuvan, eli missatulla ei voi kisaa voittaa. Siinä mielessä siis juuri turha asia jätetään kertomatta. Toisaalta ihmisen muistikin vanhemmiten heikkenee, eikä tule edes noita ohjeita luettua kun ei sillä ole käytännön merkitystä.
Pitää olla tarkkana sanamuotojen kanssa 😉
Ts: Perusteluna se, että joku kuitenkin sitä käyttää ja kukaan ei voi todellakaan saada väärällä tavalla mitaten silloin pienempää tulosta.
Tuo on noin yleisellä tasolla arveluttava ohje – eli tasatuloksessa ”huijaaja” voittaa. Kyllä luonnollinen tapa on mitata matka, jolla pallo putoaa reikään … Eli pallon keskeltä reiän etureunaan.
Mitataanko muuten pisin draivi pallon keskelle, taakse vai eteen – varmaan joskus jossain on niinkin tarkalle mennyt ?
Putti-Possu
Tuo on noin yleisellä tasolla arveluttava ohje – eli tasatuloksessa ”huijaaja” voittaa.
Paitsi että ei voita kun kaikki toimivat juurikin noin. Nimenomaan siitä on kyse. Jos joku sitten mittaa pidemmän matkan ja häviää sen vuoksi, se on hänen häpeänsä.
Eli todellisuudessa juuri sinun antamasi ohje johtaa huijjarin voittoon
Ts: ts
Putti-Possu Tuo on noin yleisellä tasolla arveluttava ohje – eli tasatuloksessa ”huijaaja” voittaa.
Paitsi että ei voita kun kaikki toimivat juurikin noin. Nimenomaan siitä on kyse. Jos joku sitten mittaa pidemmän matkan ja häviää sen vuoksi, se on hänen häpeänsä.Eli todellisuudessa juuri sinun antamasi ohje johtaa huijjarin voittoon
Tuotahan voisi kehitellä esimerkiksi pyöristää mittatulos alaspäin tasakymmensenttiin … Jos kerran kaikki on sallittu.
Silti kannattaisi julistaa viralliseksi mittaustavaksi pallon keskeltä reiän reunaan ja kaikki muu on KIELLETTYÄ DOPINGIA
No kun ei, koska siinä ei edelleenkään ole järkeä, eikä sitä kukaan koskaan pysty valvomaan.
Pointti taisi mennä sinulta nyt hieman ohi, niin selitänpä uudelleen:
Jos ohje on pallon sisäreunasta reiän reunaan, niin vahinkoa voivat kärsiä vain väärin mittaavat. Kaikilla muilla mittaustavoilla voi väärin mittaaja hyötyä, tuolla ei.
No aihe nyt toki on sama kuin se että kannattaa putata pää kenossa jotta näkee varmasti ajoissa kohti putoavan meteoriitin ja pystyy väistämään 🙂
TS minä ainakin olen pelannut paljon kisoja jossa asia on KERROTTU, pointti isolla kirjoitetussa.
Siinä ollaan samaa mieltä että ainoa tapa mitata on pallon etureunasta kupin reunaan kaikki muu on saivartelua. En ole ikinä ollut kisassa jossa kaksi parasta tulosta olisi niin lähekkäin että mittaustapa olisi ollut ratkaiseva.Hassua. Luulisi parhaan mittaustavan olevan sellainen, jonka kaikki osaavat eikä kukaan mittaa väärin. Sellainen olisi vaikkapa tangosta pallon etureunaan.
Jollei osaa mitata kupinreunasta pallon etureunan (joka on yksinkertaisin tapa) niin en kyllä käsitä miten muukaan osa pelaamisesta sujuu.
KL
Hassua. Luulisi parhaan mittaustavan olevan sellainen, jonka kaikki osaavat eikä kukaan mittaa väärin. Sellainen olisi vaikkapa tangosta pallon etureunaan.Vielä hassumpaa jos joku ei osaa mitata pallon etureunasta kupin etureunaan, joka on sentään käytetyin ja helpoin tapa.
Kaikkein hassuinta kuitenkin se, että jotkut eivöt pysty nielemään loogisimpia perusteluita kun ne ovat omaa alkuperäistä vastaan
Onko kukaan missään koskaan mitannut muuta kuin reiän etureunasta pallon etureunaan? Ja luonnollisesti vain griiniosumat. Ihan kohta tästäkin ketjusta tulee kahden taistelevan golfosaajan välinen kamppailu, joka tuhoaa tämän palstan.
Kyllä on, ja nimenomaan jo aiemmin ketjussa esitetyin perustein. Ja luonnollisesti vain griiniosumat.
Tätä asiaa voi tarkastella monelta eri kantilta eikä Hyvinkään Kaikkitietävän näkökulma mitenkään estä sitä. Yleensä ihmisten on helpompi käsitellä positiivisia lukuja kuin negatiivisia ja siksi pidän esittämääni lähtökohtaa paitsi loogisempana myös virhelähteiltään vähäisempänä.
Olennaista koko asian kannalta on kuitenkin se, että mittaustapa on selitetty kisan säännöissä siten, että jokainen osallistuja sen ymmärtää.
-
JulkaisijaArtikkelit