-
JulkaisijaArtikkelit
-
Mikähän on tämän vuoden vaatimukset korttien jättämisen suhteen? Montako pitää jättää kauden aikana että tasoitus ’pysyy’? Ne kun vaihtelee aina vuosittain ja pelikaverit näyttää olevan aivan eri mieltä jokainen.
PArempi kun jättää kaikki niin ei tarvii miettiä montakohan mulla pitää jättää.
Jos oikeen jostain muistelen lukeneeni niin yksi kortti riittää.
Ehdottaisin neljää virallisesti…käytännössä 0 riittää
Oheisena lainaus ohjeesta (15.9):
Palaajan on palautettava vuodessa neljä (4) tasoitukseen vaikuttavaa tuloskorttia.
…ja tässä linnki ohjeeseen:
Eri seuroissa lienee eri käytäntöjä joka on valitettavaa.
Toinen juttu on nää ’hcp huijarit’,jota tapahtuu molempiin suuntiin.
Tuo vuodelta 2001 ainakin linkistä päätellen.
Golf lehteä lukiessani – taisi olla toukokuussa – luin niitä alussa olevia kolumneja pääkirjotuksia what ever, siellä eräs henkilö mainitsi, että tälle kaudelle korttien palautus sääntö muuttuu yhteen (jos määrän oikein muistan), jotta pelaajat jotka eivät kierrä kenttää jokapäiväisesti voidaan huomioida.
Tosiasiahan on että kaikki eivät välttämättä kierrä kesässä kuin 2 tai 3 kierrosta joten heiltä tasoitus nousisi joka ikinen vuosi 54 JOS seuroissa oltaisiin nihilistejä 😉
Ja keväällä olisi kiva tulla 54:n tasoituksella pistebogikisoihin.
Toisaalta en ymmärrä mitä haittaa liian matalasta tasoituksesta on ja jos ei jätä jokaista nostavaa korttia. Kilpailuissa omaan peliin nähden matalasta tasoituksesta vain kärsii pelaaja itse. Pelin taso heittelee kauden mittaa useimmilla siksi paljon, että täysin oikean tasoituksen määrittäminen lienee mahdotonta.
Juu kohta keskustelu on taas siinä, että miten jenkkilässä tasoituksen lasku hoidetaan 😉
Ja sille on aivan sama jättääkö edes niitä nostavia kortteja kun ne eivät juurikaan nosta tasoitusta. En muista paljonko tasoitus on mahdollista nousta kerralla, mutta se taisi olla aika pieni nousu. Esim jos minä pelaan Paltamon kentällä kierroksen 180 lyöntiä tasoitukseni nousee 28.5 => 28.7 Onko suurta merkitystä jättää myös nostavat kortit? =) Tottahan desimaaleilla viilataan mutta anyway jätän kaikki korttini.
Ei tuon ohjeen mukaan tasoitus suinkaan nouse 54:ään. Ohjeen mukaan poistetaan tasoituslistalta.
Tasoituksen saa takaisin, kun palauttaa riittävän määrän kortteja. Eli kun ei ole tasoitusta, ei voi osallistua kisoihinkaan. Eikä pääse vieraskentille.
Voisi tulla Pielis-Golfiin ja Botnialle ruuhkaa, jos ei pääse millekään vieraskentälle.
Huomioikaa nyt ihmeessä että yli 36:n tasoitus ei nouse vaikka pelaa kuinka huonosti. Lisäksi useimmissa kilpailuissa ei hyväsytä huonompaa tasoitusta kuin 36.
Eikös lisäksi ole olemassa pykälä, että yhden kauden aikana tasoitus voi nousta max 2.0?
Omassa kategoriassani se tietäisi 20:n nostavan kortin jättöä. Sen jälkeen ei mitään merkitystä.
On mielestäni hyvä kysymys mitä järkeä on esim. kuormittaa caddieita/tasoitustoimikuntia moisella korttisumalla.
Eikös tasoituksen tärkein merkitys klubituuppareille ole se, että caddiet pystyvät pitämään ryhmät sellaisina että kenttä kiertää suht. sujuvasti.
Ai jaa,
en tiennytkään että Pielis Golfin ja Botnian jäsenet ovat ainoita vieraspelaajia 😉
Mielenkiintoinen ’tieto’.
En väittänytkään, että olisivat.
Mutta mahtuisiko 9 reiälle kovin suurta määrää pelaajia, jos olisi pakko pelata vain omalla klubilla. Tuskin 2300 nyt ainakaan.
NimetönViilataan pilkkua vielä: tasoitus nousee tietääkseni kauden aikana maksimissaan 2:lla kauden alimmasta tasoituksesta. Nostavia kortteja saa siis olla vaikka sata, jos välillä tasoitus laskee.
Ja kyllä niillä nostavillakin on merkitystä vaikka kymmenyksen vain kerrallaan nouseekin. Ainakin kun puhutaan omalla kohdalla vaikkapa tasoituksista välillä 6-8. Käytännössä yllättävän iso ero, toisin kuin esim välillä 26-28
taitaa hcp nousta 2:lla siitä händäristä, joka pelaajalla on ollut kauden alkaessa. ja ei niitä korttien lukumäärää erkkikään laske.
’Palaajan on palautettava vuodessa neljä (4) tasoitukseen vaikuttavaa tuloskorttia.’
Onpahan aika paha vaatimus. Mitenkä mahtaa käydä, jos pelaa koko kauden bufferiin. Sata korttia, joista yksikään ei vaikuta tasoitukseen.
😉
Myös bufferiin pelatut kortit toki vaikuttavat tasoitukseen, tasoitus ei silloin nouse, ei laske.
Golfarit toki palauttavat vuoden aikana myös tasoitukseen vaikuttamattomia kortteja:
Erilaiset scramblet, joukkuekisat, reikäpelit, liian lyhyellä kentällä pelatut kisat, 9-reikäiset kisat, alemmissa tasoitusryhmissä, narukisat jne.
Ei vaan kauden alimmasta. Ja koko ketju sisältää muutenkin virheellistä tietoa. Lukekaa nyt ******* ne tasotushärdellit netistä ku ne kerran liitto sinne laittanu
Vanha juttu, mutta mikä olisi pelaajan ’oikea’ tasoitus? Kaikkien kierrosten keskiarvo? Vai parhaan kierroksen antama lukema?
Itsellä on kautena laskevia kortteja pari-kolme kappaletta. Jokunen bufferiin.
Tasoituskierroksina pelattujen harkkakierrosten nostavat laput olen kylmästi jättänyt palauttamatta (händärihuijaustako?), koska kilpailuista syntyviä nostavia kortteja syntyy se parikymmentä eli nostava vaikutus on max. 2 pointsia.
Kortissa pidän viimeisimpänä noteerauksena kesän matalinta tasoitusta.
Olen sitä mieltä, että jos pelaaja pudottaa 3-4 kertaa kesän aikana tasoitustaan, pelaajan kauden matalin tasoitus on lähempänä oikeaa kuin esim. kaikkien korttien keskiarvo.
Kaikkien korttien keskiarvon mukaan oma tasoitus olisi n. 4 pykälää korkeampi kuin kortissa näkyvä.
No kilpailuissa olisi tietysti mukavampaa pelata korkeammalla tasoituksella.
Ja kun ollaan jonkun pykälän verran alle 24.n, niin kovin mielellään tasoistustaan ei päästä yli 24:n.
Olis hauska kuulla miten usein pelataan bufferiin tai pudotetaan tasoitusta. Tänä kesänä se on kohdaltani onnistunut vain noin joka viidestoista kierros.
miksi vaivata päätään sillä millä tavalla laskettu tasoitus on oikea tai ’oikeampi kuin jollain toisella tavalla laskettu tasoitus’? Absoluuttisen oikea tasoitusjärjestelmä olisi sellainen, että jokainen pelaaja kaikissa kilpailuissa tekisi nettotuloksen, joka olisi sama kuin kentän par, mitä virkaa sellaisella tasoituksella olisi?
Maksimimäärä nostavia kortteja lasketaan kauden pienimmän tasoituksen mukaan, joten pelaamalla sopivin välein tuloksen joka pudottaa tasoitusta voi jättää nostavia kortteja määrättömästi, ei siis enintään 20 korttia.
Jos et jätä nostavia harjoituskierroskortteja (jotka on pitänyt ilmoittaa etukäteen), pelaat tosiasiallisesti itse itsellesi arvioimallasi tasoituksella ja nykyisiin tasoitusmääräyksiin kohdistamasi arvostelu perustuu siihen, että tasoitusmääräysten mukaan tasoituksesi olisi korkeampi =(olisit huonompi pelaaja) kuin mitä itse luulet olevasi.
Oma tasoitukseni on 15.8 ja seuraavassa kaikkien kierrosten keskiarvot.
Keskiarvot kaudelta 2003
BRUTTO/kaikki +21.88
BRUTTO/kilpailut +22.20
BRUTTO/harjoitus +21.79
Mikä mahtaa olla oikea tasoitus? Niin nostavia kuin laskevia kortteja on jätetty. Kauden paras kierros +8 jolloin tasoitus laski reippaasti.
Kyllä sen minun tasoitukseni on täysin nykyisten tasoitusmäärysten mukaan laskettu.
Otetaan esimerkki.
Lähtötasoitus on 22.7 ja olen pelannut 20 nostavaa kierrosta eli virallinen tasoitus on 24.7., seassa kolme kiekkaa laskevaa tasoitusta 38, 38, 37 pistettä.
5×0,4 pointsia eli 24.7.-2,0= 22,7. Kyllä tasoitus on aika lailla kohdallaan.
Eli nyt tasoitus on taas lähtöpisteessään, nostavat tasoituskierrokset alkavat vaikuttaa kunnes ollaan 24.7-tasossa?
Kun pelit ovat menneet ehkä odotettua epätasaisemmin, olen pohtinut, olisiko oikeampi tasoitukseni 26-27 nykyisellä pelitasolla (=väh. kaksi katastrofia useimmilla kierroksilla)? Siihenhän en pääse millään keinoin kuin pyytämällä tasoitustoimikuntaa nostamaan. Mutta luuletko, että siihen olisi mitään järkeviä perusteita.
Kommentit olisivat: ’Jaahah, kun et pärjää pelaamalla kilpailuissa, pitäisi saada muka tasoitusta ylös. Saahan sitä ehdottaa ihan vapaasti’.
Korttiin en ole merkityttänyt tuota korkeimmalla käynyttä tasoituslukua, koska en keksi mitä merkitystä parilla pisteellä olisi vieraspelaamisessa?
Siinä olet oikeassa, että hyödytyöntähän pohdiskelu on :-).
En ymmärrä miksi ihmisten pitää tämä tehdä niin vaikeaksi.
Miksi pitää soveltaa kun kerran on tasoitusmääräykset, mennään niillä olivat ne sitten hyviä tai huonoja. Tällä tavalla kaikki olisivat sääntöjen puolesta samalla viivalla eikä aina tarvitsisi kitistä händärihuijareista.
Eihän kentälläkään tahallisesti (toivottavasti) muuteta sääntöjä sen mukaan mikä omasta mielestä tuntuu reiluimmalta.
Ja jos tiedetään että tasoitusmääräykset eivät anna oikeaa kuvaa niin miksi siihen aina verrataan omia tuloksia, eikö oma ego anna periksi pelata omaa tasoitusta huonommin? Minä ainakin tiedän kierroksen jälkeen olenko pelannut hyvin vai huonosti tarvitsematta tuijottaa pb tulosta.
Höpö höpö …
Olen samaa mieltä. Oleellisempaa on lyöntipelin tulos kuin pb-tulos. Kimmokkeen tälle keskustelulle on antanut varmaan pb-kilpailuissa menestyminen tai pikemminkin menestymättömyys. Olin kilpailussa jossa pb-kisan voiton vei kaveri 51:llä pisteellä ja kun kilpailutasoitus oli leikattu 36:een oikea pistemäärä oli kaverilla 57. Voin jopa uskoa, että golfia aloitteleva juniori voi jopa tällaisen tuloksen tehdä.
-
JulkaisijaArtikkelit