Aihe: Kentänvalvonnasta - Golfpiste.com

15.10.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

Kentänvalvonnasta

Etusivu Foorumit Yleistä Kentänvalvonnasta

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Työssäni toimenkuvaani kuuluu mm. kentänvalvominen. Joillekin ihmisille tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa jakaa neljän hengen ryhmä pienempiin osiin pelin nopeuttamiseksi, vaikka heille oli jo aikaisemmin huomautettu hitaasta pelistä. Miten yleensä suhtaudutte valvojaan, joka joutuu silloin tällöin huomauttamaan hitaasta pelista. Olen ítse kuunnellut hu*******neena valituksia häritsevistä valvojista, joidenka golfauto pitää liian suurta mekkalaa ja jotka kyyläävät pelaajia kentällä. Onko hitaasta pelistä huomauttaminen niin suuri loukkaus, että valvoja pitää haukkua lyttyyn koko klubin edessä???

    Kirjoittamastani viestistä sensuroitiin huvittava adjektiivin taivutettu muoto. Sensuroidut sanat hauskuttaa minua ihan älyttömästi!!! Voisko ylläpitäjät tehdä jotain???

    Jokaisen pelaajan pitäisi itse ymmärtää pelata riittävän nopeasti. Koska näin ei tapahdu, eikä huomauttamista voi sälyttää ryhmän muille pelaajille, on pitänyt palkata ihmisiä huomauttamaan tästä itsestään selvästä asiasta.
    Ikävää, valvojat saavat palautetta vain niiltä, joita joutuvat huomauttamaan, hitaan pelaajan ryhmän muut pelaajat saisivat useammin käy kiittämässä siitä hyvästä, että heidän ei itse ole tarvinnut huomauttaa ja kuunnella haukkumisia.
    Mielestäni valvojalle urputtaminen pitäisi olla riittävä syy poistaa pelaaja tai koko ryhmä kentältä.
    Mitä tulee klubitalolla jälkeenpäin tapahtuvaan haukkumiseen, voin lohduttaa, että kaikki tietävät sen todellisen syyn.

    Valvojalle urputtaminen pitää olla riittävä syy poistaa pelaaja kentältä – kommentoi yksi.

    Missähän poliisivaltiossa elämme ?

    Eiköhän nyt sentään pistetä asiat tärkeysjärjestykseen: kenttävalvojat ovat siellä pelaajia varten eikä päinvastoin.

    Mitä itse tekisit, jos asiakas ilmestyisi palaveriinne sinua tai alaisiasi haistattelemaan?
    Kenttävalvojat ovat kentällä tekemässä työtä samalla tavalla kuin tarjoilijat ravintolassa, asiakkaita palvelemassa. Joskus se tarkoittaa sitä, että muitten asiakkaitten palvelemiseksi on heitettävä pihalle sellainen, joka ei suostu uskomaan, että hänelle ei enää tarjoilla tai joka öykkäröinnillään häiritsee muita asiakkaita. Kenttävalvojan asiakkaita ovat kaikki kentällä olevat, ei vain tämä itsekäs öykkäri.
    Ravintolan ja golfkentän ero on lähinnä siinä, että ravintolassa hovimestari tai omistaja tulee yleensä itse paikalle ja ’ohjaa’ haistattelijan ulos, golfkentillä seuran puheenjohtajiksi ja kapteeneiksi valitaan mukavia miehiä ja kaikkien kavereita, jotka tällaisessa ikävässä tilanteessa luikkivat piiloon ja jättävät asian selvittämisen ensimmäisessä kesätyötyöpaikassaan olevan teini-ikäisen caddiemasterin tehtäväksi.
    Tilanne on myös sikäli helppo, että työnantajalla ei oikeastaan ole – tai pitäisi olla – mitään vaihtoehtoa. Mikäli työnantaja (jonka antamien ohjeiden mukaan tarjoilija tai kenttävalvoja toimii) asettuisi ristiriitatilanteessa öykkärin puolelle, hän huomaisi hyvin nopeasti menettäneensä a) kunnolliset asiakkaansa b) ammattitaitoisen henkilökunnan ja c) – ravintolan kyseessä ollen – anniskelulupansa.
    Vai oletko tosiaan sitä mieltä, että kuuden tunnin golfkierroksia ja kapakkatappeluita on Suomessa liian vähän?

    Urputtamista on monenlaista. Joku voi aidosti olla sitä mieltä, että ei pelaa liian hitaasti – ja voi vieläpä olla oikeassakin, vaikka valvoja kehottaa pelaamaan nopeammin. Siksi pelaajalla täytyy olla oikeus sanoa oma mielipiteensä asiasta. Toki valvojan sanaa on noudatettava lopun viimeksi, mutta oikeus mielipiteen ilmaisuun täytyy olla. (Tiedoksi: ’Haista *******!’ ei ole mielipiteen ilmaisu.)

    Jos valvoja huomauttaa asiallisesti hitaasta pelistä, pitäisi pelaajan silloin ymmärtää, että jossain mättää. Siksi valvojaa kohtaan pitäisi aina olla kohtelias, vaikka olisikin eri mieltä. Omaa hidasta peliähän on joskus vaikea todeta. Valvojan puolestaan pitäisi ymmärtää se, että hänet joskus tulkitaan vain poliisiksi, joka kiusaa pelaajia. Eli valvojankin olisi esitettävä asiansa kohteliaasti. (En tosin ole vielä epäkohteliaita valvojia tavannut.)

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Kentänvalvonnasta

Etusivu Foorumit Yleistä Kentänvalvonnasta