Aihe: Kauneimmat golf-kliseet - Golfpiste.com

14.1.–21.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

Kauneimmat golf-kliseet

Etusivu Foorumit Yleistä Kauneimmat golf-kliseet

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • 1. Kommentit kaverin suorituksen jälkeen ———————————————— Ei mee helpotkaan! (chippi tai pitkä putti kierähtää reiässä tai päätyy muuten aivan huulille) Kierähti! (nerokas toteamus melkein onnistuneesta putista) Kovaa ja keskelle! (voidaan käyttää paitsi todenmukaisessa tilanteessa, myös reikään päätyneen liruputin jälkeen) Bogitikka! (lausutaan heti kun pallo osuu puuhun, jolloin jatkopomput jäävät kuulematta) Meinas tulla kaksi birdietä kerralla! (hirtehinen kannanotto kun draivi pomppii kentällä olevan sorsaparven läpi) Miksei se ensimmäinen voinut olla tuollainen! (zen-filosofiaa tavoitteleva mietelmä hyvän varapallon jälkeen; pysäyttää todella ajattelemaan) Naapuriväylällä! (tämä vaatii jo kentän tuntemusta) Paari on tiukassa! (kaverin kannusteeksi kun up&down ei onnistu) 2. Viiltävät analyysit kaverin swingistä ——————————————– Aukes! (nämä vaativat jo pro-tason tietämystä) Duffas! Kainaloon! Osui kärkeen! 3. Taktiset toteamukset ————————— Birdieputtia ei saa koskaan jättää lyhyeksi! (syvällä kokemuksen rintaäänellä ja eläytyen) Mistäs tuo tuli? / Tulikos tuo toiselta väylältä! (huomiokyvyn ylärajoilla saavutettu näköhavainto kaverin varapallosta tiimerkin vieressä; tehokkaimmillaan silloin kun ko. pallon omistaja on juuri avaamassa) Ei ole liukkautta! (todellinen ice breaker kun kaverin putti jää lyhyeksi) Pidä pää paikallasi! (pitäähän kaverille jakaa ’hyviä’ neuvoja toppilyönnin jälkeen) 4. Maailman parhaat golfviisaudet ————————————— Onpa vaikea kenttä! (mieletöntä huumoria tiillä lyödyn hutilyönnin jälkeen) Birdievero! (virkamiesnäkökulma birdien jälkeiseen tuplabogiin) Neljäs putti on golfin helpoin lyönti! (just joo) 90% lyhyeksi jätetyistä puteista ei koskaan mene sisään! (tähän tarvitaan jo suurempi otos) – Näitähän on maailma täynnä. Laskemalla kierroksen aikana pelikaverisi lausumat kliseet yhteen saat tunnusluvun k-hcp (klisee-hcp). Mitä korkeampi luku, sitä ’miellyttävämpää’ peliseuraa sait sillä kertaa. Joidenkin tutkimusten mukaan pelaajan hcp ja k-hcp korreloivat vahvasti keskenään.

    1. Kommentit kaverille: Sieltä on hyvä jatkaa!(kun viiden tasoituksella palaava duffaa 50 metrisen draivin, nostaa muuten kuulemma kivasti verenpainetta)

    ja

    Löytyy!(hudin jälkeen)

    3. Taktiset toteamukset: Kannatta pelata väylää pitkin!(ei varmasti tule muuten mieleenkään)

    ja

    Kannattaa varoa outtia/vesiestettä!

    (hyvä tietää, helpottaa valmistautumista lyöntiin)

    Tää on suosikkini. Jos esimerkiksi kaverisi lyö huonon lyönnin ja toteat hänelle jonkun edellä mainitun ’kliseen’ ja kaveri kiehahtaa kunnolla ja heittää jonnekkin kauas mailansa nii sit pitää sanoo että ’löytyyköhän toi vai kannattaisko heittää vara maila’ ihan BTW joku on joskus heittänytkin sen vara mailan… =0)

    Joskus kaverin lyönti voi edetä vain muutamia metrejä.

    Silloin on hyvä lohduttaa: ’ et menettänyt mitään, et edes lyöntivuoroa…’

    Mites tämä kommentti, kun oot mielestäs lyönyt onnistuneen lyönnin ja huomattavasti korkeammalla hcp:llä pelaava kaikkitietävä ’asiantuntija’ tokaisee siinä vieressä tosissaan…

    ’Lopputulos hyvä’

    Pistää verenpaineen nousemaan…

    Tää ei ehkä oo klisee, mutta muuten aika hyvä lyhyeksi jääneen putin jälkeen: lyhyt ja löysä ei uppoa kuin kotona

    Hyviä ja aika useinkin kuultuja kommentteja.

    Pitääkö kuitenkin ymmärtää, että vähemmän pelanneiden pitää varoa sanomisiaan, ettei melkein-prot vain suutu ja hajoa omaan peliinsä?

    Se on vaan kestettävä. Vaikka itse on pettynyt tuplabogiin, saattaa toinen aidosti pitää sitä hyvänä suorituksena.

    Jokainen on varmaan joskus ihmetellyt, kun Tiger on kiroillut pallon jäädessä 2 metriä lipusta. Kaikki on suhteellista.

    Meni ohi hyvän aiheen, sorry!

    no sen verran voi olla tilanteen tasalla, ettei mene kehumaan sitä, että singelimies (tai -nainen) tekee tuplabogeyn tai että huippuharrastaja saa griiniosuman.. täytyy olla tilannetajua – edes sen verran.

    Onhan noita tullut kuultua kaiken laisia, mutta tässä muutama.

    Tärkeintä ei ole voitto vaan vastustajan TÄYDELLINEN nöyrryyttäminen.

    Ei ole huonoja ilmoja vaan, huonot varusteet.

    LÖYTYY (kun pallo on 3-25 metrin päässä väylällä.

    Ihan hyvä lyönti (pallo toisella puolella greeniä kuin lippu)

    Loistava chippi (pallo reijän viererssä)

    Hyvä lyönti (avaus yli 260 metriä)

    Joka kierroksella käy näin (putti kierähtää kupista ulos)

    Putti lipuu ohi reiän johon sanotaan: ’Oli siinä hyvä ajatus’?!

    Avaus driverillä VAIN 230 metriä ja lyöjä tokaisee: ’Aijai, hieman huono osuma’ 🙁

    Nimetön

    Jo aivan puhki käytetty klisee kierroksen alussa kun arvotaan tiitä heittäen ensimmäisen reiän aloittaja:

    ’ Jaaha, se on sitten mun honoori koko kierroksen. ’

    Joskus eräs mieshenkilö, joka pelasi samassa ryhmässä kanssani opetti vaimoaan:

    ’ Muuten hyvä lyönti, mutta seisot liian lähellä palloa…lyönnin jälkeen.’

    Lyöpäs avaus metsään. Varapallo lähtee kuin unelma, johon toteat; Every fucking asshole can hit a great second shot ! Niinhän se yleensä, ei sen parempaa kuin varapallo (tai harjoitussvingi vielä parempi)…

    Kerran sain ryhmän miehet hieman hämilleen, kun he ekatiillä arpoivat honorit salamannopeasti ja avasivat äkkiväärät avaukset ja mulliganit samantien. Kiipesin keltaiselle tiipaikalle ja kuulutin: …Ja sitten ylimääräisenä, villillä kortilla pelaa ryhmässä Lady x….

    Ei sattuneet herrat edes kysymään, että miltäs tiiltä pelaat. Tutut ja puolitutut tietävät jo kysyä tai jopa pyytää pelaamaan keltaisilta, se kun on lyhyemmistä (mutta usein tarkemmista) lyönneistä huolimatta nopeampaa.

    Tuo ’löytyy’ ja ’siitä on hyvä jatkaa’ toimii usein myös kireän tilanteen laukaisijana, jos ottaa liian tosissaan. Jos on itsellä tilannetajua, niin se ei voi kuin naurattaa.

    Samaa mieltä edellä kirjoittaneiden kanssa siitä, että sen verran tosikko on joskus tullut oltua, että aloittelijalta ei jaksa kuulla ’ihan hyvä lopputulos’-kommenttia epäonnistuneen lyönnin jälkeen.

    Ajattelisin niin että parhaimmat kliseet ja toteamukset voi tulla esille vain omaa suoritusta koskien. Erityisesti tämä pätee silloin kun pelataan tuntemattomassa seurassa, mahdollisesti jopa kilpailussa.

    Osoittaisi liian helppoa ja halpaa huumoria esittää sarkastisia huomautuksia pelikaverin epäonnistumisista ja toisaalta vähätteleviä kommentteja onnistuneista suorituksísta.

    Golfiin ei kuulu kommentoida omaa peliä. Joskus kuitenkin tulee niin huonoja lyöntejä että tekisi mieli jopa kiroilla. On typererää sortua näin alkukantaiseen reagointiin itse aiheutetun, huonon suorituksen johdosta. Näissä tilanteissa omia (ja ainoastaan omaa peliä koskevia) suosikki-kliseitä ovat esimerkiksi:

    Armottoman duffin tai metritolkulla lyhyen putin jälkeen: ’no…se on lähempänä kuin lähtiessään’

    Hirveän, käärmeentappaja top’in (lyhyehkön) jälkeen: ’ siinä oli kuitenkin oikea suunta’

    Surkean, huonon osuman jälkeisen ja esim. raffiin menneen avauksen jälkeen: ’ pallo löytyy’

    Nämä nyt vaan esimerkkeinä, ja muistutan ettei todellakaan pidä kommentoida omaakaan peliään jokaisen lyönnin jälkeen. Parasta on olla vain hiljaa. Erityisesti tämä koskee, kuten sanottu, pelikaverin epäonnistumisia.

    Toppi toimii.

    Koeta lyödä sitä pienempää palloa tiin päällä. (duffin jälkeen)

    Oletko unohtanut maksaa väylämaksut? (pelikaveri pelaa enemmän metsässä kuin väylällä)

    Armeijagolfia (Pallo samalla väylällä ensin vasen, sitten oikee, sitten vasen :))

    Tai se raivostuttava kommentti, kun pallo putoaa tiiltä:

    ’Kolmas lähtee’

    Loistava aihe, tästähän koottua vaikka suomalais-outtilaisen golf-kalevalan; mieleni minun tekevi/aivoni ajattelevi/lähteäni laissaamahan/paria anelemahan…

    Mutta mistä moinen kitkeryys avauksessa ja osassa viestiketjua? Miten ’miellyttävästä’ peliseurasta saadaan miellyttävää, vai onko ainut keino pysyä poissa silmistä, kunnes kokemusta on riittävästi (korreloinee tasoituksen pienuuteen)?

    Joidenkin jatkotutkimusten mukaan hcp ja k-hcp korreloivat vahvasti keskenään siksi, että ennestään (usein) tuntemattomilla 1-teellä tavanneilla ihmisillä ei ole muuta yhteistä puheenaihetta kuin golf, tai sen osa-alue sää. Jos pelaajan hcp on suuri, omalle osalle ei ehkä ole vielä sattunut montaa mehevää golfsattumusta, joilla voisi kierroksen kuluessa singlejumalaa tai sellaiseksi pyrkivää miellyttää. Lisäksi korkealla hcp:llä pelaavat ovat ehkä kuulleet näitä kaskuja sen verran harvoin, että me/he (jokainen valitkoon oman Suuruutensa perusteella) emme/eivät miellä niitä kliseiksi.

    Toisaalta golfetiketti luo paineita seurallisuuteen. Golf on sosiaalinen laji, vaikka ryhmän avauslyöntien keskinäisistä etäisyyksistä sitä ei uskoisi. Kanssapelaajien huomioonottamista ja tilannetajua peräänkuulutetaan kuorossa. Neljän tunnin hiljaisuus (jos siis golf-aiheisia kokemuksia ei juuri ole) voi olla sitä huomioonottamista, mitä jotkut kaipaavat, mutta ei se kaikista tunnu luontevalta. Tässä vaiheessa kliseet tulevat mukaan kuvaan; jotainhan sitä on ventovieraalle juteltava. Kai. Ja jatkuva oman pelin kommentointi puuduttaa kenet tahansa.

    Vaikka golf-noviisi olenkin, luulen, että nämä klisee-verenpainepotilaat kaipaavat enemmän plastiikkakirurgiaa kuin lääkitystä. Ei ihmisellä voi niin pienet sieraimet olla, että ne tukkiutuvat tuon kokoisista herneistä.

    No eräs suosikki on pelikaverin metsään menneen avauksen ja samaan osoitteeseen lyödyn varapallon jälkeen – ’no eiköhän se eka löydy’

    Doz

    Avauslyöntipaikalla kilpailussa kun kaveri avannut pöpelikköön.

    ’Olihan tää lyöntipeli?’

    Oman pelin vähättelyä: ’mun kaks parasta lyöntiä ovat annettu putti ja vapaa droppi’.

    Nykyään tätä ei-pelaavien kommenttia alkaa kuulua liikaakin: ’mä en pelaa golffia niin kauan kun osun liikkuvaan palloon’.

    ’Lievästi’ pitkän/lyhyen putin jälkeen: ’väärä maila…’

    Kaverin avaus mettään. Oma samaan paikkaan perässä: ’Seurapeli’

    Itse kuulin tämän tokaisun joltain vanhemmalta herrasmieheltä ja olen jatkanut perinnettä. Tämä on hyvä kun ei varsinaisesti liity kaverin lyöntiin lainkaan. Eli kun kaveri avauslyönnin jälkeen pienen etsimisen jälkeen kysyy ’mihin se tii nyt lennähti’ niin voi tokaista, että ’voit lyödä varatiin’

    Yks tyypillinen on se, että kun on avaus ja pari varapalloa lyöty samaan metsään niin todetaan ’eiköhän niistä joku löydy’.

    Paremmilta pelaajilta kuulee usein epäonnistuneen lyönnin jälkeen ’oli huono makaus’

    Laihialaissääntö: tiitä ei etsitä yli viittä minuuttia

    Mieheni käyttää hervotonta huumoria tilanteessa, kuin tilanteessa.

    Yksi sattui tässä muutama viikko taaksepäin, kun olimme Lakesidessa pelaamassa.

    Hän löi tiillä hudin ja katseli lipulle päin ’Tais mennä sisään, ku ei missään näy’..

    Toinen hyvä laihialaissääntö:’liikkuvaa löytöpalloa ei saa ottaa’

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
Vastaa aiheeseen: Kauneimmat golf-kliseet

Etusivu Foorumit Yleistä Kauneimmat golf-kliseet