Aihe: Harjoittelugriinit - Golfpiste.com

27.11.–3.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista

Harjoittelugriinit

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Harjoittelugriinit

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen tässä pari kertaa tänä kesänä joutunut miettimään harjoittelugriineillä niiden tarkoitusta. Mitä mieltä te olette? Onko tarkoitus vain saada tuntumaa putteriin vai pitäisikö harjoitusgriinin olla samaa ruohoa ja täysin samoin leikattu kuin ko. kentän oikeat griinit? Minun mielestäni jälkimmäinen vaihtoehto olisi tärkeämpi. Tälläkin viikolla pelasin peräkkäisinä päivinä kahdella eri kentällä, joilla oli täysin erilainen griinien nopeus. Olipa toisen päivän alkugriineillä putti hieman hukassa.

    Joka kentällä pitäisi olla ainakin yksi ’putinsäätögriini’, jossa voi käydä 10 minsaa säätämässä ennen kierrokselle lähtöä. Muistuu elävästi mieleen ekä kerta Kytäjällä ekana kesänä, jolloin tällaista mahkua ei ollut, ja ne giinit oli sitten pikkasen erilaisia kuin kotikentällä.

    Olen jyrkästi samaa mieltä. Pitää ehd. olla yhteneväiset. Itse käyn aina treenaamassa puttia ennen kierrosta. Koen sen hyödylliseksi varsinkin vieraalla kentällä.

    Golf Digestissä itse Butch Harmon, joka istuu Jumalan vasemmalla puolella, kannusti puttailemaan ennen kierrosta jos aika on tiukalla ja pitää valita rangen ja puttirangen välillä.

    Sitä paitsi rangella voi tulla revähdyksiä ja hiki, putatessa harvemmin!

    Nimetön

    Harjoitusgriinin pitäisi ehdottomasti olla yhtä nopeaksi / hitaaksi leikattu kuin kentänkin griinit. Tässä taannoin Nordcenterissä pelatessa harjoitusgriini tuntui suht. hitaalta, sellaiselta kuin normaalisti suomalaiskenttien griinit, mutta Freamin griinit olivatkin sitten paljon nopeammat. Muutamalla ensimmäisellä griinillä tuli putattua aika hemmetisti liian kovaa.

    Golfkentät voisivat ottaa käyttöönsä greenien liukkauslukeman, joka olisi kaikkien nähtävillä esim. harjoitusgreenin vieressä. Mittaus kyllä pitäisi tehdä joka päivä joskus jopa kahdesti. Voisi olla hyvä, että sellainen mittauslaite (stimpmeter) olisi harjoitusgreenillä pysyvästi, jolloin jokainen voisi rullauttaa pallonsa itse ja katsoa tietyistä merkeistä senhetkisen lukeman. Usein samalla kentällä käyvät oppisivat nopeasti lukemaan päivän liukkauden verrattuna aikaisempiin.

    Mielenkiintoinen ehdotus. Kuinka tuo laite toimii ? Laittaako se itse pallot liikkeelle vakionopeudella ja sitten voi omalla pallollaan katsoa miten se liikkuu ko. griinillä ?

    Ainakin Dave Peltzin kirjassa on esitetty tuo laite. Se on varsin yksinkertainen eikä varmasti ole kallis. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan vain liukumäki, josta pallo laitetaan vapaasti liukumaan. Sitten katsotaan mittaviivoista miten pitkälle se pallo oikein rulli.

    Ehdottomasti pitää olla harjotusgriini käytössä, ja nimenomaan saman kaltainen l. yhtä nopea/hidas kun kentän normaali griinitkin.

    Tuossa männä pänä tuli käytyä naapuri kunnan hienolla kentällä pitkästä aikaa kiertämässä, ja täytyy sanoa, että ilman tota harjotus-greeniä ois varmaan koko etuysi menny tuskaillessa muutenki ailahtelevan putin kanssa.

    Kyllä meillä ainakin koko harjoittelualue,pari puttigreeniä, koulu 3 rata ja pari chippi/bunkkerigreeniä hoidetaan samalla tasolla kuin itse kenttä.!!!!!

    Varsin yleinen probleema tuo, etta harjoitusgriini on leikattu erilailla kun kentan griinit. Jopa tuolla kentalla, jossa usein pelaan ja jossa pelattiin juuri Champion Tourin kauden viimeinen major, toinen harjottelugriini on huomattavasti hitaampi kun esim pohjoisradan eka griini.

    Talla palstallahan oli muinoin kommentoimassa joku greenkeepperi, jolta olis nyt hyva saada vahan valaistusta miksi nain on varsin usein ja mista se johtuu.

    Puttausviheriön tarkoitus on olla mallina siitä, mitä edessä on odotettavissa. Sitä pyritäänkin aina hoitamaan samalla tavalla kuin muitakin viheriöitä.

    Suurin eroja aiheuttava tekijä on erilainen kulutus. Varsinkin jos viheriö on käyttöön nähden liian pieni, täytyy sitä lannoittaa hiukan enemmän kuin muita.

    Eräs tekijä, joka usein aiheuttaa erilaista nopeutta on erilainen historia, eli viheriön ikä. Puttigriinejä on uusittu keskimäärin useammin, ja tämä aiheuttaa alkuvuosina erilaisen kasvuston, kasvun ja kuitukerroksen. Nämä saattavat vaikuttaa nopeuteen.

    Joskus on kova kiusaus aloittaa hoitotyöt ykköseltä, että pääsisi hiukan pelaajia karkuun. Tästä seuraa, että ainakin kyseisen päivän pelaajat kokevat griinin erilaisena.

    Suurimmat ongelmat ovat chipping- ja pitchingvierhiöillä. Niillä on aivan käsittämätön määrä alastulojälkiä joten niiden hoito samassa nopeudessa on hankalaa, mutta vaikeaa.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Harjoittelugriinit

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Harjoittelugriinit