Aihe: Golfseuroista urheiluseuroja? - Golfpiste.com

17.12.–23.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][9]
KilpailuaSuomalaista

Golfseuroista urheiluseuroja?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfseuroista urheiluseuroja?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hei! Tuolla provosoivalla otsikolla kaipaan golfseuroihin urheiluseuroista tuttua toimintaa eli yhteistreenejä. Perinteisestihän golfopetusta hankitaan yksityisesti kentän prolta, mutta ainakin näin aloittelijana kaipaisin esim. viikoittaisia treenejä, joissa käytäisiin systemaattisesti läpi golfin eri osa-alueita. Näin aloittelevat pelaajat kehittyisivät nopeammin, mikä olisi kaikkien etu. Tällä tavalla oppisi tuntemaan myös seuran jäseniä, ja uskon niin useasti kaivatun klubihengenkin kohoavan samalla. ’Valmentajana’ voisi toimia seuran pro tai joku muu kokenut ja opetustaitoinen pelaaja. Pieni kurssimaksu ei olisi paha asia, ellei seuran talous muuten asiaa kestä. En usko, että kenenkään pron leipä olisi tässä uhattuna. Kyllä yksityistunneille tulijoita varmasti riittää, ja tässä kohderyhmänä kuitenkin on golfuran alkutaipaleella olevat pelaajat. Timo, hcp 54 Ps. Esitin asian oman seurani johdolle, ja siellä asia sai myönteisen vastaanoton. Ehkä jo vuoden kuluttua…?

    Käsittääkseni golf, kuten muutkin tekniikkalajit, vaativat lähes aina yksilöllistä opetusta. Sen vuoksi opetusryhmät eivät voi olla isoja. Koko klubin kattavaa joukkotreeniä ei siten voi järjestää. Sen sijaan jotkut klubit, omani mukaan luettuna, järjestävät tietystä aiheesta treenejä, joihin otetaan esim. 6 henkilöä mukaan. Tällöin treenataan porukassa, mutta prolla on mahdollisuus opastaa jokaista henkilökohtaisesti. Samasta syystä alkeiskurssien on oltava pieniä.

    Olet oikeassa, Arto, ryhmät eivät saa olla liian suuria. Mutta en tarkoittanutkaan, että kyseessä olisi golfkurssi vaan jonkinlainen kertaus- ja teemailta, jossa voisi palauttaa mieleen, miten esim. bunkkerilyönti pitikään lyödä ja myös harjoitella päivän teemaa niin, että joku välillä hiukan katsoo ja karsii suurimmat virheet. Tällöin ryhmäkoko voisi hyvinkin olla luokkaa 15. Golfkurssit ja yksityistunnit ovat sitten toki erikseen.

    Timo

    Käykääpä katsomassa OGK:n sivuilta kohdasta ’ajankohtaista’ mm. junnutreeneistä.

    Onko golf urheilua ja varsinkin nuorisourheilua ? Jos paalaa viime päivien lööppeihin, niin 99% mielestä ei ole.

    15 hengen ryhmä on aivan liian suuri. Jos pelaajat seisovat rivissä esim rangella kolmen metrin välein, (jotta mailaa voisi turvallisesti heilauttaa), rivi olisi 3*14=42 metriä pitkä, tunnin aikana opetettavaa kohti olisi 4 minuuttia aikaa, mikä tarkoittaisi sitä, että jokainen mätkisi palloa yksikseen 56 minuuttia.

    Olisi mukavaa saada asiasta rakentavaa kritiikkiä kokonaan tyrmäämisen sijaan… ; ) Ehkä siellä voisi olla vaikka 1-2 apuprota mukana!

    Timo

    Ideahan on loistava.Tottakai yksilöopetus on tehokkaampaa, mutta varsinkin alussa ryhmäopetus on ihan ok.Liikutaan kuitenkin perusasioissa joita voi opettaa isommallekin ryhmälle.Pitää muistaa myös se että opettelukynnys voi olla juuri aloittaneelle hieman korkea; ei uskalleta mennä pro:n tunnille ’kun enhän mä osu edes palloon’.Ryhmässä paine helpottuu kun ei koko ajan ole joku selän takana tiiraamassa.

    ps. tällä palstalla kannattaa tottua ’knock outeihin’, eihän mitään kannata muuttaa, ei varsinkaan toi voi toimia eikä noin ole ennenkään tehty…onneksi tätä palstaa lukevat (ainakin toivon) myös klubeilla ja järjestöissä työskentelevät ihmiset jotka oikeasti haluavat kehittää ja viedä toimintaa eteenpäin.Kyllä täältä varmasti hyviä ideoita silloin tällöin mukaan tarttuu.

    Niin! Yhdyn edelliseen vastaajaan nimittäin jotkut seurat järjestävät eri osa-alueiden kursseja kuten esim. Pitch-kurssi. Tällöin mukaan otetaan n.10 henkeä. Seurassamme on Naisgolfareille omaa toimintaa lyönti- ja kuntoharjoittelupuolelta.Tietenkin junioreilla ja alle 21-vuotiailla on omat ryhmänsä,Kilpa-,Harraste- ja aloittelijaryhmät. Pro vetää meillä näille talvisin 3 kertaa viikossa treenit ja kesällä kerran viikossa.

    Seurassamme PGS:ssä on siis jo urheilutoimintaa

    Idea on hyvä, enkä sitä periaatteessa haluakaan hylätä. Käytäntö vain sanelee raamit sille, miten golfia voi treenata. Jos vaikka 15 henkilöä yrittää harjoitella bunkkerilyöntiä, on bunkkerissa aikamoinen vilinä. Tuossa jo mainittiin, paljonko tilaa vie 15 ihmistä rangella. Chip- ja pitchi-harjoitukset vaativat tilaa nekin.

    Käytännössä minusta ryhmän koko olisi aina oltava pieni, katsoipa asiaa miten päin vaan. Eri juttu on se, että ryhmiä voi olla useita – vaikka yhtä aikaa. Yksi harjoittelisi bunkkerissa, yksi chippailisi ja yksi olisi rangella. Pron aika ei tietenkään riittäisi kaikkien opastamiseen. Apupron mukaan otto palauttaisi tilanteen alkuun: prolla on opetusryhmä, jonka koko on 6 henkilöä.

    Toistan, että iso harjoitteluryhmä olisi varmasti kiva. Ongelma on kuitenkin se, että tilaa tai pron aikaa ei voi jakaa kovin suurelle porukalle, jos niitä ei ole.

    Ajatko kenties takaa sitä, että harjoitteluryhmässä olijat kannustaisivat toisiaan ja näin harjoittelu olisi mielekkäämpää, vaikka pro ei ehtisikään jokaista erikseen tarkkailla. Tämäkin idea on hyvä. Monia yksilölajeja harjoitellaan porukassa juuri siksi, että harjoittelu on silloin mukavampaa. Vaarana on kuitenkin se, että aloittelijat alkaisivat neuvoa toisiaan. Siitä taas ei hyvä seuraa.

    Eihän ryhmien vetäjinä tarvitse välttämättä olla prot. Varsinkin nuorimpien junnujen ( ja miksei muidenkin alottelijoiden ) harjoitusten vetämiseen riittänee hyvin kokenut pelaaja ilman pro-statusta. Kyse on vain siitä, että löytyykö talkoohenkeä ja lajikulttuuria. Esimerkistä käy junnujääkiekko, joissa valmennus toimii harrastuspohjalta.

    Ikäluokan huippujen ammattimainen valmennus, yksilölliset golf tunnit, pienten ryhmien kurssit ym. ovat asia erikseen. Niistähän seurojen pro:t leivän ottaa.

    Kuten Ilja kertoi sopivien ryhmien perustaminen on helposti mahdollista, koska vastaavia ryhmiä on jo naisille ja junioreille. Jotenkin tuntuu, että Timon esittämää yksinkertaista, hyvää ideaa ei vain ole haluttu toteuttaa. Yksi ongelma voi olla myös siinä, että keskitason miesgolffareilla ei usein ole intoa lähteä oppiin vaan halutaan lyödä sillä itseopitulla erikoissvingillä, joka sopii vain minulle. Uskon kyllä, että ryhmiin löytyisi osallistujia, minä ainakin, mutta ryhmillä pitäisi olla säännöllistä jatkuvaa toimintaa, sillä yksittäinen opetuskerta ei paljon eteenpäin vie. Timon ehdotuksessa on sekin hyvä puoli, että pelitaitojen kehittyminen varmasti nopeuttaisi myös pelaamista ja hyödyttäisi kaikkia. HYVÄ EHDOTUS!

    Hieno ehdotus yhteisharjoituksista. Jos käyt pron puolituntisilla tai tunnin kursseilla säännöllisesti asiaa tuskin riittää koko ajaksi. Yhteisharjoitukset kannatettava asia.

    Mutta tämä ei tee golfseurasta urheiluseuraa, otetaan pieni askel oikeaan suuntaan.

    Viime vuoden ollut suoraa etääntymistä tästä hienosta tavoitteesta: kilpailuja vähennetään ja

    greenfeet kasvaa, jolloin haetaan pelikokemusta vähemmän. Ainoa asia joka lisääntyy on

    hupikilpailut.

    En tiedä miten tähän saisi muutosta, sillä hupi-kisojen suosio lienee jäsenistöstä lähtöisin. Itse voit kuvitella millainen pelaaja viihtyy hupikilpailuissa.

    Koskahan pääsemme esim. pääkaupunkiseudulla seurojen väliseen kilpailuun, ns. seuraliigaan.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Golfseuroista urheiluseuroja?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfseuroista urheiluseuroja?