-
JulkaisijaArtikkelit
-
Kentällämme greenfeekierroksen keskihinta on 30e. A-osakkeen pelilipulla pelatun kierroksen hinta on 32e. (Pelilipun kierroshintaa laskettaessa tässä on käytetty ainoastaan hoitovastiketta, joka on jaettu osakkeen pelilippujen määrällä. Pääomasijoitukset ja mahdolliset rahoitusvastikkeet on jätetty tämän kierroshinnan laskelman ulkopuolelle). Tällainen hinnoittelu suosii enemmän vieraspelaamista kuin osakkaita, jotka sentään ovat jotain joskus kenttään sijoittaneetkin ja tekevät sitä vastaisuudessakin. Greenfeekierroksen keskihinta pitäisi olla vähintään 40e eli vähintään 25% enemmän kuin kallein osakepelaamisen hinta, jotta vieraiden ja omien osakkaiden pelaamisessa olisi riittävästi eroa. Pelaaville osakkaille myönnetyt edut eivät paljoakaan paina tuossa vaakakupissa, koska ne ovat yleensä aika vähäisiä. Vieraspelaajia ei pitäisi houkutella kentälle pelaamaan alennetuilla kierroshinnoilla edes silloin kun kentällä on tilaa, koska kaikki alennetut kierrokset heikentävät omalta osaltaan osakkeiden omistamishaluja. Miksi ostaa golfosake, jos pelaat halvemmalla ilman osakeomistusta? Korkeammat greenfeet todennäköisesti alentaisivat kentän greenfeetuloja, mutta vastaavasti osakkeiden arvostus nousisi ja valtakunnallisesti se heijastuisi myös uusien kenttien ja kenttälaajennuksien rahoituksien helpottumiseen Kun kenttäyhtiöiden hinnoittelu jo suosii vieraspelaamista, niin miten voisi odottaa, että golfosakekauppa elpyisi ?
Tällainen hinnoittelu on täysin järjetöntä.
Tiedän ainakin yhden kenttäyhtiön jossa on vielä suurempi käppi osakkaiden tappioksi. Eikä kysymys ole pelilippujen käyttäjistä (kun ei ole pelilippuja) vaan osakkaiden keskimääräinen kierroshinta lienee jo lähes 10 euroa kalliimpi kuin muiden pelaajien (gf,supergolf,kymppikortti jne.) keskimääräinen kierroshinta.
Arvatkaa meneekö osakkeet kaupaksi?
Taitaa olla rikkaiden sadomasokististen osakkaiden klubi?
haamu kirjoitti: (18.12.2013 20:23:25)
Taitaa olla rikkaiden sadomasokististen osakkaiden klubi?RY pohjaisita kentistä minulla on vain lehtitietoa, mutta sielläkin jäseniä (=maksajia) etsitään oikein alennusmyynneillä. Olisikohan niin, että ry pohjaisen kentän edullinen liittymismaksukaan ei enää houkuttele. En myöskään tiedä missä kenttäyhtiössä/golf ry:ssä toimit, mutta taidat olla jossain niissa sormin laskettavissa paikossa, missä toiminta olisi juuri ja juuri terveellä pohjalla. Kuka nyt kuvaamaasi käyttäytymismallia yleensäkään pitää terveenä.
Kenttäyhtiöt perustelevat tuota hinnoitteluaan sillä, että ellei greenfee ole riittävän halpa, niin greenfeetulot pienenevät ja osakkaat joutuvat maksamaan enemmän hoitovastiketta.
Vastakkain on siis tuo ajattelu ja kyllähän se noin voi ollakin, mutta silti……
Jos meidän kentältämme jäisivät vaikka kaikki greenfeetulot pois, niin se nostaisi hoitovastiketta vain noin 120e, eivätkä ne kaikki missään tapauksessa pois jäisi..
Vastapainona tulisi ruuhkattomampi kenttä ja varmastikin osakeomistamisen arvostuksen nousu.Greenfeehinnat pitäisi nostaa ylemmäs lähes kaikilla Suomen kentillä.
Eri kenttäyhtiöt voisivat sitten sopia keskenään omien osakkaidensa edullisimmasta vierailuista toistensa kentillä esim. nykyisen Kultakortin tapaan; tällöin nämä kierrokset olisivat ikään kuin eri kenttien osakkaiden pelikierrosvaihtoja.
Miksei tuollainen järjestelmä voisi koskea vaikka kaikkia Suomen osakaspohjaisia kenttiä?
Olisi se ainakin huomattavasti parempi vaihtoehto kuin täysin suljetut golfkentät, joissa pelaisivat vain ko. kentän osakkaat ja ehkä heidän vieraansa.Nyt golfosakkeiden omistajat ovat kenttäyhtiöille ’lypsylehmiä’, jotka rahoittavat vieraspelaamista muullakin tavoin kuin alennettujen greenfeehintojen kautta.
Nykyisiä kenttiä ja klubirakennuksia joudutaan laajentamaan ja ehostamaan (osakkaiden rahoituksella), jotta vieraspelaajat tulisivat isoilla joukoilla käyttämään alennettuja greenfeehintoja, joista kenttäyhtiöille ei saa edes näiden kierrosten ’hoitovastiketta’.
Järkeä vai ei ?
Meitä ’lypsylehmiä’ ei tietenkään olisi, jos osakkeista pääsisi eroon edes lähes omakustannushintaan, muitta kun ei pääse.
Ihmetyttää vain se, että kun kenttäyhtiöiden yhtiökokous lienee yhteisön korkein päättävä elin ja kun siellä osakkaat tekevät (?) päätökset, niin miten tilanne voi olla tällainen?Vaihtoehtoja osakekaupan elpymiseen on aika vähän ja sen eteen pitäisi tehdä jotain eikä vain syyttää yleismaailmallista taloudellista ahdinkoa tilanteesta, vaikka niin kaikki olisikin helpompaa.
Itsellään tämä tilanne ei korjaudu.hot kirjoitti: (19.12.2013 13:40:34)
Nyt golfosakkeiden omistajat ovat kenttäyhtiöille ’lypsylehmiä’,
…..
Ihmetyttää vain se, että kun kenttäyhtiöiden yhtiökokous lienee yhteisön korkein päättävä elin ja kun siellä osakkaat tekevät (?) päätökset, niin miten tilanne voi olla tällainen?
(sori, lyhensin raakasti, kun mun mielestä tuossa on olennainen)
omaa annettavaa tähän keskusteluun mulla ei oikeastaan ole, mutta tuo minuakin myös ihmetyttää. Ilmeisesti toisenlaisia mielipiteitä on (jopa enemmistö monilla kentillä?) koska gf:t on näin päätetty, ja tehty vapaaehtoisia Supergolf-sopimuksia ym.
Joka tapauksessa, ainakaan vieraileva ’lokki’golfari ei ole ollut noita kenttä oy:n päätöksiä tekemässä, ei hyvässä eikä pahassa.
Osakekaupan elpymisellä taidetaan tarkoittaa osakkeen hinnan nousemista, eikö niin?
Eli osakkeen omistaja ajattelee omistustaan ainakin osittain sijoituksena, kuten joskus menneisyydessä on ollut.Itse ostin juuri osakkeen tahkottuani muutaman vuoden ns. halpapelaajana.
Nyt ensi kesänä ostan kultakortin, joka kuuluu omistavan luokan oikeuksiin ja syöksyn taas eri kentille pelaamaan:).Olen laskenut pelaavani ensi kesänä saman kierrosmäärän halvemmalla, kuin viime kesänä ollessani eri kenttäyhtiöiden omistajia hyväksikäyttänyt halpapelaaja.
En tavoittele rikastumista vaan ostin osakkeen mukavuussyistä, on mukavampaa päästä varmasti kentälle ja on hienoa saada huokea mahdollisuus monille eri Etelä-Suomen kentille.
Kuitenkaan en varmasti olisi koskaan ostanut osaketta, jos en olisi aluksi voinut elellä useampaa vuotta golfaten ja tunnustellen tätä elämäntapaa.
Annoin omani pois, mikä oli tämänhetkisistä sijoituksistani ehkä tuottoisin. Lahjan saaja on ollut tyytyväinen hevari ja alle 5 euron kierroksilla painaa menemään. Tee sinäkin samoin, ja vapauta näin itsesi omistamisen ikeestä.
limo kirjoitti: (19.12.2013 14:57:29)
Osakekaupan elpymisellä taidetaan tarkoittaa osakkeen hinnan nousemista, eikö niin?
Eli osakkeen omistaja ajattelee omistustaan ainakin osittain sijoituksena, kuten joskus menneisyydessä on ollut..
Ei oikeastaan edes hinnan nousua, jos ei lasketa muutosta negatiivisesta edes nollaan. Suurimmalle osalle varmasti riittää että osake säilyttää arvonsa ilman nousua ja hyöty tulee pelaamisen kautta.
Ihan ensimmäiseksi näistä alennuksista olisi päästävä eroon. Ei minusta ole mitään järkeä päättää oy:n yhtiökokouksessa greenfeen hinnasta ja sitten kenttä osallistuu kaikenlaisiin alennuskuponkeihin ja kortteihin, joista yksi on Golfpiste.com’n alennukset.
Pelilipuille ja vapaille yritysosakkeille ei nopealla aikataululla voi oikein mitään ja niiden haltijat tekevät itsenäisesti päätöksiä, miten niitä hyödyntävät. Ymmärrän myös sen, että hiljaisina aikoina kampajaluonteisesti voidaan tarjota edullisempaa kierroshintaa ja nekin pitäisi tarjota ensisijaisesti osakkaille tyyliin ’tuo kaverisi pelaamaan, ensi viikolla arkilähdöissa 3 kutsuvierasta 2 hinnalla’.
MUTTA GOLFYHTIÖIDEN EI PITÄISI LÄHTEÄ KILPAJUOKSUUN YLEISIN JA KOKO VUODEN KESÄVIN ALEKAMPANJOIN.Olen pelannut yhtenä kesänä Golfpiste.comin alennuskortilla. Ei ollut mukavaa.
Aina piti olla silmä kovana, että onko voimassa ja yhdelle kentälle pääsi vain kerran.
Loppukesästä monille kentille osakkaat myivät sitten jo pelilippujaan halvemmalla, kuin em. kortilla sai.Tuon kortin mahti on kyllä yliarvostettua ja tuntuu tudella oudolta, jos sen kautta omistajat jäävät vaille peliaikaa.
Kuuma putteri kirjoitti: (19.12.2013 14:48:57)
hot kirjoitti: (19.12.2013 13:40:34)
Nyt golfosakkeiden omistajat ovat kenttäyhtiöille ’lypsylehmiä’,
…..
Ihmetyttää vain se, että kun kenttäyhtiöiden yhtiökokous lienee yhteisön korkein päättävä elin ja kun siellä osakkaat tekevät (?) päätökset, niin miten tilanne voi olla tällainen?
(sori, lyhensin raakasti, kun mun mielestä tuossa on olennainen)
omaa annettavaa tähän keskusteluun mulla ei oikeastaan ole, mutta tuo minuakin myös ihmetyttää. Ilmeisesti toisenlaisia mielipiteitä on (jopa enemmistö monilla kentillä?) koska gf:t on näin päätetty, ja tehty vapaaehtoisia Supergolf-sopimuksia ym.
Joka tapauksessa, ainakaan vieraileva ’lokki’golfari ei ole ollut noita kenttä oy:n päätöksiä tekemässä, ei hyvässä eikä pahassa.
Syynä siihen miksi yhtiökokouksessa tehdään pelaavien osakkaiden etujen vastaisia ratkaisuja/päätöksiä johtuu yleensä sisäpiiriläisistä, joiden oma intressi tai edustamansa yritykset kykenevät jollain (mikä milläkin) tavalla hyötymään tilanteesta. Joskus kysymys voi olla vallankäytöstä jne. Vuosikokoukseen tulee usein vain kourallinen osakkaita jolloin aika pienelläkin yhteisellä osakemäärällä kyetään käytännössä hallitsemaan yhtiöä, myönnetään vastuuvapaudet, tehdään nimitykset, päätetään erilaisista hankinnoista jne.
Yksittäisten osakkeenomistajien intressit ovat kuitenkin niin pienet että harva viitsii riitauttaa (tai ottaa edes keskusteltavaksi) yhtiön hallinnon esityksiä tai päätöksiä. Yleensähän se olisi mahdollistakin vain siinä yhdessä ja ainoassa vuosikokouksessa.
petsari kirjoitti: (19.12.2013 18:07:54)
Syynä siihen miksi yhtiökokouksessa tehdään pelaavien osakkaiden etujen vastaisia ratkaisuja/päätöksiä johtuu yleensä sisäpiiriläisistä, joiden oma intressi tai edustamansa yritykset kykenevät jollain (mikä milläkin) tavalla hyötymään tilanteesta….
Golfyhtiössä kaksi erilaista näkemysta ovat ristiriidassa, mistä johtuu moni ongelma
Aktiiviset golfarit pelaavat kotikentällään 50+ kierrosta vuodessa
– heidän mielestään kaikkien osakkaiden pitää maksaa sama summa vuodessa
– perusteluna golfosakkeessa on kyse sijoituksesta kenttään, jota on sitouduttu ylläpitämään
– kenttä on mieluiten väljä, jotta pääsee pelaamaan silloin kun tahtoo
– kenttään pitää satsata, koska pelinautinto on siten suurempiPassiiviset golfarit, jotka pelaavat 0-10 kierrosta vuodessa tai vuokraavat pelioikeuden
– heidän mielestään kaikkien pelaajien pitäisi maksaa suhteessa pelattuihin kierroksiin
– he perustelevat väitettään laskemalla kierroskohtaisia hintoja eri osakasryhmille
– heidän mielestään golfosakas on asiakas, jonka pitäisi maksaa saamansa palvelun mukaan
– kenttä voisi olla niin täysi kuin mahdollista, jotta kierroskohtainen hinta laskee
– kenttään ei kannata satsata, koska pelaavat vain muutaman kierroksen ja nekin hyvällä kelillä keskellä kesääLuulen, että tämä ristiriita on ja pysyy myös tulevaisuudessa
Korkeammat greenfeet todennäköisesti alentaisivat kentän greenfeetuloja, mutta vastaavasti osakkeiden arvostus nousisi ja valtakunnallisesti se heijastuisi myös uusien kenttien ja kenttälaajennuksien rahoituksien helpottumiseen
Voisiko joku asian paremmin ymmärtävä kertoa tai rautalangasta vääntää, mikä hyöty nykyiselle osakkeenomistajalle ja Suomen golfille olisi, että rakennettaisiin vielä lisää uusia kenttiä? Ongelmahan alalla on juuri ylikapasiteetti.
ts kirjoitti: (19.12.2013 15:06:30)
limo kirjoitti: (19.12.2013 14:57:29)
Osakekaupan elpymisellä taidetaan tarkoittaa osakkeen hinnan nousemista, eikö niin?
Eli osakkeen omistaja ajattelee omistustaan ainakin osittain sijoituksena, kuten joskus menneisyydessä on ollut..
Ei oikeastaan edes hinnan nousua, jos ei lasketa muutosta negatiivisesta edes nollaan. Suurimmalle osalle varmasti riittää että osake säilyttää arvonsa ilman nousua ja hyöty tulee pelaamisen kautta.
Ajattelin olla osallistumatta tähän iänaikaiseen jauhantaan, mutta nyt tuli sen verran mielenkiintoinen kommentti, etten malttanut pysyä poissa.
Jos pelaavaa osakasta ajattelee, niin mitä väliä hänelle on millainen hänen osakkeensa arvo on ulospäin, jos sen ainoa arvo on sisäänpäin, siis osakkaalle itselleen tuo pelaamisen arvo? Lyhyellä aikavälillä ei niin mitään, mutta pidemmällä kyllä. Kaiken lisäksi osakeyhtiön ajattelumaailma ei tältä osin osu yksiin yksittäisen pelaavan osakkaan vastaavaan, koska oy haluaa kohentaa osakkeiden haluttavuutta, kun taas pelaavaa osakasta moinen ei (lyhyellä aikavälillä) voisi vähempää kiinnostaa.
Mutta kun pelaava osakas laajentaa katsantokantaansa oman napansa ympärille, hän toteaa tilanteen olevan oy:n ja siten myös hänen itsensä kannalta tuskallinen. Jos osakkeet eivät ole haluttuja, niiden kysyntä ja siten myös halu pitää hallussa pienenevät tarkoittaen pelaavan osakkaan kustannusten nousupainetta. Tässä vaiheessa pelaavaa osakastakin saattaa alkaa kiinnostaa osakkeen haluttavuus, ihan oman etunsa kannalta.
No mihin tämä kaikki johtaa? Ei mihinkään, koska pelaavat osakkaat tuntuvat olevan yhtiökokouksissa enemmistönä ja tuo massa näyttää olevan tyystin tietämätön siitä mitä heidän oman napansa ulkopuolella tapahtuu eikä siitä siksi lainkaan välitä. Tai sitten heillä on riittävästi rahaa sallia vastikkeiden korotukset välittämättä pidemmän aikavälin seuraamuksista, jos niitä korotusten sallivia osakkaita ei lopulta löydykään tarpeeksi…
Yhtälö ei ole matemaattisesti vaikea, mutta kuten aiemmissa tsiljoonassa samaa aihetta puivassa ketjussa on jo tsiljoonaan kertaan todettu, kestävä ratkaisu on kivulias ja vaatii pitkän aikavälin ajattelua ja vankkaa sitoutumista kaikilta osakkailta. Ilman osakkaita tämä homma Suomessa ei vain toimi, väittivät toisinajattelijat sitten aivan mitä tahansa.
KL kirjoitti: (19.12.2013 18:45:13)
Jos pelaavaa osakasta ajattelee, niin mitä väliä hänelle on millainen hänen osakkeensa arvo on ulospäin, jos sen ainoa arvo on sisäänpäin, siis osakkaalle itselleen tuo pelaamisen arvo? Lyhyellä aikavälillä ei niin mitään, mutta pidemmällä kyllä. Kaiken lisäksi osakeyhtiön ajattelumaailma ei tältä osin osu yksiin yksittäisen pelaavan osakkaan vastaavaan, koska oy haluaa kohentaa osakkeiden haluttavuutta, kun taas pelaavaa osakasta moinen ei (lyhyellä aikavälillä) voisi vähempää kiinnostaa.
Ei varmaan tosiaan osu ’osakeyhtiön ajattelumaailma’ yksiin minkään tai kenenkään kanssa. Miksiköhän?
Golfinvihollinen39 kirjoitti: (19.12.2013 18:39:45)
Korkeammat greenfeet todennäköisesti alentaisivat kentän greenfeetuloja, mutta vastaavasti osakkeiden arvostus nousisi ja valtakunnallisesti se heijastuisi myös uusien kenttien ja kenttälaajennuksien rahoituksien helpottumiseen
Voisiko joku asian paremmin ymmärtävä kertoa tai rautalangasta vääntää, mikä hyöty nykyiselle osakkeenomistajalle ja Suomen golfille olisi, että rakennettaisiin vielä lisää uusia kenttiä? Ongelmahan alalla on juuri ylikapasiteetti.
Onko? Vai se, ettei sitoutumaton pelaaja halua maksaa pelaamisestaan mitään?
Niin ja se hyöty lisäkentistä Suomen golfille on niin ilmeinen, etten viitsi käyttää rautalankaa sen selittämiseen.
Putti-Possun passiivisten osakkaiden ajatusmaailman teoreettinen pohdinta on sen verran teoreettinen, etten neljännesvuosisadan aikana ole kertaakaan kuullut livenä kenenkään tuommoista puhuneen. Ei terassilla eikä yhtiökokouksessa. En tosin ole useinkaan itse yhtiökokouksessa käynyt, kun ei ole tarvetta isoihin muutoksiin. Olen tyytyväinen oman navan ympärillä tapahtuviin mahdollisimman vähäisiin muutoksiin.
Kotikenttäni lomasuomessa on loma-aikaan turvoksissa vieraspelaajia, joskus arkisin kaikki lähdöt 9-13 heitä täynnä, mutta ei hätää, olen itse silloin kuormittamassa Uudenmaan maakunnan, tarkemmin sen Helsingin seudun, väljiä kenttiä. Lomakauden jälkeen on taas mukava pelata väljällä, hyvällä ja arvostetulla kotikentällä. Pääkaupunkiseudun ongelmat eivät pääse liikuttamaan missään vaiheessa. Talissakin oli kiva pelata jäsenen vieraana hintaan 30€. Ja Sarfvikissä pelioikeutetun vieraana hintaan 50€, sis lounaan ja rangepallot.
Prkl, jäi parikymmentä sukulaisten antamaa pelikertaa käyttämättä Nevakseen, Nurmijärvelle ja Kytäjälle. Kotikentällekin toisen osakkeen kortilla pelasi vain muutama kaveri. Myynyt en yhtään.Älä vastusta. Muutos on kehitystä, markkinat päättävät puolestasi mitä tulemaan pitää.
toveri kirjoitti: (19.12.2013 19:21:29)
Älä vastusta. Muutos on kehitystä, markkinat päättävät puolestasi mitä tulemaan pitää.Anteeksi OT, mutta tuo lausahdus sopii nimimerkkiisi yhtä hyvin kuin sinappi jäätelön kanssa 😀
KL kirjoitti: (19.12.2013 19:23:14)
toveri kirjoitti: (19.12.2013 19:21:29)
Älä vastusta. Muutos on kehitystä, markkinat päättävät puolestasi mitä tulemaan pitää.Anteeksi OT, mutta tuo lausahdus sopii nimimerkkiisi yhtä hyvin kuin sinappi jäätelön kanssa 😀
mmm….. Onhan totta tämäkin, myönnän heti tämän perään että postaukseni ovat tarkoituksellisesti välillä provosoivia. Ja kyllä osa on myös kirjoitettu kännissä.
Mutta asiasta sanottuna en usko että tämä alkuperäinen aihe juurikaan muuksi muuttuu.
Kentän tärkein edellytys on sijainti,sijainti,sijainti ei oy tai ry.No niin .. ärsyttää tuo halpapelaajan titteli!
Laskelmaa;
Pelasin kotikentälläni noin 50 kierrosta menneenä kautena
vastike n. 750 euroa jaettuna 50 kierroksella = tulee kierroksen hinnaksi 15 euroa – Eikö?tuon ohella pelasin vieraskentillä rahalla keskimäärin 45 egee kierros noin 25 kierrosta
sekä kultakorttikierroksia noin 20 kplMiettikääs nyt tuosta että mikä on halpapelaamista? missä tässä on se osakkeenomistajan pelaamisen kalleus? Kyllä mun mielestä mun kukkarossa 15 euroa on paljon pienempi summa kuin tuo 45 euroa – vai onko joku muu jotain muuta mieltä? miksi olisi?
Jokainen kierros noista kulutti kenttää varmaan keskimäärin saman verran – okei ääriolosuhteissa (rutikuivaa tai vesilei) saattaa kenttää kulua enemmän.
Mutta osakkeen omistajana maksoin siitä vähemmän! Eikä se ole juuri sitä halpapelaamista???Toiseksi mitä h….. merkitystä osakkeen arvolla on aktiivipelaajalle? Tuotto jos osake on vuokralla? okei lasketaanpa sitten sen tuotto:
osakkeen ostohinta 5000 euroa, vastike se 750 e ja saan sen vuokralle hintaan 950 euroa saadaan bruttotuottoprosentiksi (5000 e, tuotto 200 e) 4% miinus verot! tai jos ostohinta on 10000 euroa niin tuotto% on vain 0,5% Ymmärtänee jokainen miksi golfosake ei voi olla lyhytaikainen (lue alle 6 vuotta) sijoituskohde! ja äkillistä osakkeen arvonnousua on turha kuvitella missään tapauksessa minkään kentän osalta. tämä voisi vaikutta osakkeen tuottoon pitkällä tähtäimellä’Osakkeenomistajan minulle merkitsee eniten kentän kunto ja sitten vasta tulevat muut asiat kuten klubihenki, kentän ruuhkaisuus tai ruuhkattomuus, harjoitusalueet, kentän läheisyys yms asiat.
Jotta kentän kuntoon riittäisi rahaa on aamu ja keskipäivän arkiajat saatava tehokkaampaan käyttöön. Tähän voitaisiin myydä erilaisia pelaamiseen oikeuttavia lippusia ja lappusia tai vaikka arkipäiväpelioikeuksia. Jos 18 reikäiselä kentällä on 28000 pelikierrosta kauden aikana, kaudessa on noin 150 pelipäivää, valoa riittää keskimäärin 10 tunnille lähtöaikoja, 6 flaittia tunnissa ja jokaisessa 4 pelaajaa, siinä on kentän kapasiteetti eli 36000 pelikierrosta. eikö niin?primetime ajat ovat kaikki käytössä eli arkena 15 jälkeen ja viikonloppuisin enne klo 15. Myydään muulle ajalle greenfeet á 35 e ja niitä vaikka 5000 kpl = 175000 euroa uutta tuottoa kapasiteettina!! Sillä saadaan 3-4 greenia uusittua tai kaikki kentän bunkkerit uuteen uskoon!!!
No niin ehkä tietenkin sadepäivät sotkevat tätä jonkun verran mutta joka tapauksessa tässä on potentiaalia mille tahansa kentälle saada lisää tuloja menettämättä osakkeenomistajien peiaikoja kohtuuttomasti. Lisää tuottoa johtaa kentän kunnon kohenemiseen joka taas johtaa kentän suosion nousuun josta seuraa osakkeen arvon koheneminern!
Jos kenttä suljetaan vieraspelaamiselta on väistämättä seurauksena joko kentän hoitoon liikenevien varojen putoaminen tai vastikkeen merkittävä kohoaminen tai molemmat!
Vastikkeen kohoaminen taas alentaa sijoitusmielessä osakkeen arvoa vrt tuotto jonka sijoittaja saa.MIETTIKÄÄ IHMEESSÄ ENNEKUIN JATKATTE GREENFEE PELAAJIEN MOLLAMISTA TAI HEIDÄN PELAAMISEN HANKALOITTAMISTA MILLÄÄN TAVALLA!
-GM
Golferman kirjoitti: (19.12.2013 21:52:11)
MIETTIKÄÄ IHMEESSÄ ENNEKUIN JATKATTE GREENFEE PELAAJIEN MOLLAMISTA TAI HEIDÄN PELAAMISEN HANKALOITTAMISTA MILLÄÄN TAVALLA!-GM
Mieti itse.
Halpapelaaja ei sijoita tonnia päästäkseen pelaamaan sen ensimmäisen kierroksen, sinä olet sijoittanut (tai no, 750 euroa..). Olet siis sitoutunut pelaaja etkä halpapelaaja.
Green fee -pelaaja ei välttämättä tarkoita samaa kuin halpapelaaja, ja jos tarkkoja ollaan, niin green fee -pelaaja maksaa pyydetyn green feen, halpapelaaja ei sitä tee..
Halpapelaaja siis haluaa päästä pelaamaan mahdollisimman halvalla sitoutumatta alkukustannuksiin. Kas siinä se pieni ero.
P.S. EI TARVITSE HUUTAA!!!!
Golferman kirjoitti: (19.12.2013 21:52:11)
No niin .. ärsyttää tuo halpapelaajan titteliToiseksi
MIETTIKÄÄ IHMEESSÄ ENNEKUIN JATKATTE GREENFEE PELAAJIEN MOLLAMISTA TAI HEIDÄN PELAAMISEN HANKALOITTAMISTA MILLÄÄN TAVALLA!
-GM
Kannattaisi siltikin nostaa gf-hintaa ainakin 50%, niin saataisiin enemmän tuottoja. Voitaisiin hoitaa kenttää ja jopa alentaa osakkaiden vuosimaksua. Se, jos mikä, nostaisi osakkeen arvostusta..
Voisihan laittaa lounaan osaksi vierasmaksua niin tulisi samalla ravintolallekin hieman lisätuottoa.
KL kirjoitti: (19.12.2013 23:22:29)
Golferman kirjoitti: (19.12.2013 21:52:11)
MIETTIKÄÄ IHMEESSÄ ENNEKUIN JATKATTE GREENFEE PELAAJIEN MOLLAMISTA TAI HEIDÄN PELAAMISEN HANKALOITTAMISTA MILLÄÄN TAVALLA!-GM
Mieti itse.
Halpapelaaja ei sijoita tonnia päästäkseen pelaamaan sen ensimmäisen kierroksen, sinä olet sijoittanut (tai no, 750 euroa..). Olet siis sitoutunut pelaaja etkä halpapelaaja.
Green fee -pelaaja ei välttämättä tarkoita samaa kuin halpapelaaja, ja jos tarkkoja ollaan, niin green fee -pelaaja maksaa pyydetyn green feen, halpapelaaja ei sitä tee..
Halpapelaaja siis haluaa päästä pelaamaan mahdollisimman halvalla sitoutumatta alkukustannuksiin. Kas siinä se pieni ero.
P.S. EI TARVITSE HUUTAA!!!!
Tämä on pitkästä aikaa erinomainen keskusteluketju. Useassa keskustelussa on avattu ymmärrettävällä tavalla kenttäyhtiöiden nykyistä ahdinkoa.
Minua hieman harmittaa sellainen piirre, jossa kirjoittaja ei ymmärrä asiaa ja rivien välistä voi lukea, että hän ei ymmärrä koska ei halua ymmärtää. Tuota ihmiselle inhimmillistä piirrettä on sanottu myös älylliseksi epärehellisyydeksi.
Kirjaan tähän muutaman havaintoni, ne ovat eräitä, mutta eivät suinkaan ainoita selittäjiä nykyiseen kenttäyhtiöiden ahdinkoon:
Yksi selkeä syy on ylikapasiteetti.
2000 luvun alussa markkinoille ilmestyivät pelioikeusjalostajat, ne hyödyntävät yrityspelioikeuksien, siirrettävien pelioikeuksien ja ahdingossa olevien, alhaisen käyttöasteen, kenttäyhtiöiden pelioikeuksia. Ostavat hevijuuserin kierroshinnalla ja myyvät pelikierroksia alennettuun hintaan (paljon alle greenfeen).
Osalla kenttäyhtiöistä pelioikeusjalostajien hyödyntämisoikeus on kirjoitettu yhtiöjärjestykseen jopa tariffit on määritelty suhdeluvulla hekilöpelioikeuden hintaan. Yrityspelioikeuden kierrosmäärälle tai aikarajoitteelle ei voida saada muutosta ellei vastaavaa muutosta tehdä sille osakkeelle, josta tariffi määräytyy.
Ei vain haluta ymmärtää, että on erilaisia pelaajaryhmiä:
– 0… 15 kierrosta/kenttä pelaavat, heidän ryhmänsä on luultavasti suurin pelaajaryhmä
– 16…. 30 kierrosta/kenttä pelaavat
– 31… 50 kierrosta/kenttä pelaavat, he ovat ilmeisesti vanhempia jo ruuhkavuodet ohittaneita pelaajia. He hallinnoivat ja hallitsevat ’näkyvästi’ kenttäyhtiöitä. Heitä on ilmeisesti noin 20% kaikista golfareista.
– 50+ kierrosta/kenttä pelaavia on alle 5%, mutta he ovat aktiivisesti paikalla ja korostavat voimakkaasti pelioikeuksien saatavuutta.
– Kaiken kukkuraksi näistä kaikista osakkeenomistajia lienee alle puolet, merkittävä osa on vuokrapelaajia. Heidän osuutensa on voimakkaassa kasvussa ja he sijoittuvat paljon pelaavien pelaajaryhmiin.Jos pelioikeusjalostajat onnistuvat hankkimaan kokonaisuudessaan kaksi vähiten pelaavaa pelaajaryhmää asiakkaikseen niin noin puolet pelikierroksista pelattaisiin heidän kauttaan.
Pitäisi erottaaa mikä on syy ja mikä seuraus.
– Sitoutumattomuus on seuraus ei syy. Sitoutumattomuuden syynä voi olla kustannusasiat tai halu pelata ei ympyröissä, muitakin seikkoja voi olla.
– halpapelaaminen on seuraus ei syy. Harvapa haluaa maksaa kannatusmaksuja muiden hyväksi. Golfkentillä kun kehitysapuperusteetkaan ei täyty riittävän hyvin.
– jaloillaan/kukkarollaan äänestäminen on seuraus ei syy. Syy on tyhmä tariffipolitiikka.
– mikä on tyhmän tariffipolitiikan syy, taitaa olla ymmärtämättömyys ja ymmärtämättömyyden syy lienee haluttomuus ymmärtää. Nänhän se kehä pyörii. Kunnes joku muu tulee ja sanoo, että nyt se on loppu. -
JulkaisijaArtikkelit