Aihe: golfkengät ja niiden kestävyys - Golfpiste.com

7.1.–14.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][0]
KilpailuaSuomalaista

golfkengät ja niiden kestävyys

Etusivu Foorumit Yleistä golfkengät ja niiden kestävyys

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • tällä palstalla on puhuttu ja puhutaan tosi paljon mailoista ja niiden varsista, mutta kertaakaan en ole nähnyt käytävän keskustelua golfkengistä ja niiden laadusta sekä kestävyydestä. Itselläni on menossa toiset etonicin kengät viiden kauden sisään. Ensimmäiset kesti kaksi kautta, mallia en muista. Kierroksia noin 50 ja sitten pohja repesi sivusta, korjaamaan ei pysty suutarikaan, yritetty on mutta ei kestä. Toiset kengät etonicit malli MO 7683 pelattu kolme kautta ja kierroksia noin 90 ja piikkien kiinnikkeet irtoavat pohjista, yksi lähti kokonaan irti ja muista kiinnikkeistä murtuu pohjasta reunat. Pystyykä mitenkään korjaamaan ja tietääkö joku suutarin joka olisi erikoistunut golfkenkien korjaukseen vai meneekö uusien ostoon. Molempia kenkiä on putsattu ja hoidettu säännölliseti kierrosten jälkeen kuivattu, rasvattu mehiläisvahalla ja piikkien kierteet rasvattu vaseliinilla säännöllisesti. Käytetty ainoastaan matalia pehmyt piikkejä. Kyseessä ei mielestäni olleet mitkään halpakengät sillä molempien ovh oli yli 500 markkaa. Onko muilla vastaavia kokemuksia, pitäisikö vaihtaa merkkiä ja mikä on yleensä golfkenkien käyttöikä jos laskee sen kierroksissa

    Minulla on myös Etonic merkkiset tossut ja ovat palvelleet jo 4 kautta eli pyöreet 200 rundia ja range päälle. Täytyy myöntää että vedenpitävyys on aika heikko mutta kiinikkeissä ei ole mitään vikaa. Meikäläisen leveeseen jalkaan ne istuvat vieläkin kuin nakutettu, sen takia en ole vielä niistä raaskinut luopuakkaan.

    Näille viimeisille etonicin kengille annettiin vuoden takuu vedenpitävyydestä ja olen hyväksi havainnu rasvata niitä mehiläisvahalla jota saa ostaa suutareilta.

    Sillä olen aina kierroksen jälkeen laittanut kenkiin kevyen kerroksen antanut imeytyä ja killottanut sitten ja vesi valuu pois kuin hanhen selästä suosittelen kokeilemaan ja tulee hunajainen tuoksu kenkiin eikä jalkahiki haise niin pahasti

    stylot ekana kenkänä, kestivät hyvin 1,5 kautta kun pelas harvakseltaan (n80 rundii), mutta kun kierros määrät kasvoivat niin kengätkin lahosivat.

    futarin dry iceit olleet käytössä reilu kausi, viime syksystä (n 100 kierrosta) hyvä suutari duunannut sisävuoren kantapään tänä syksynä ja kengillä mennään vielä pitkään, aivan loistavassa kunnossa kun vaan muistaa joskus huoltaa.

    ei tosin mitkään halpakengät, mutta jos laskee käyttöiälle jotain niin enpä usko että tulee pitkässä juoksussa kalliimmaksi, ja mikä parasta kengät ovat jalassa tosi hyvän tuntuiset tälläisellä lättäjalallakin

    Ostin viime kaudella Adidas Z-traxion tourit, ei kestäny ku vähän päälle kuukauden ja vesi tuli läpi. Kyseisillä kengillä on 2 vuoden vesitiiviystakuu. Sain takuusta uudet kengät (samanlaiset) täksi kaudeksi ja niistäkin petti vedenpitävyys… muuten kyllä tosi hyvät kengät.

    Mulla keväällä ostetut FootJoy FitDogsit. Muuten hyvät kengät, mutta noin 20 kierroksen jälkeen sisävuori rikkoontui kantapään kohdalta ja siitä muutaman kierroksen jälkeen sama juttu toisessa kengässä. Nyt kengillä on pelattu 70 kierrosta ja muuta vikaa ei ole ollut.

    Taitaa olla tuo vuoren repeäminen FJn perusvika, sillä kaksissa edellisissä, jotka oli DryJoysit ilmeni sama juttu ja tuossa aiemmin oli sama tarina DryIce:sta.

    FootJoy-kengiä ennen ainakaan kohdalleni osuneet Etonicit, Stylot ja Dexterit eivät kestävyydellä loistaneet. Tuosta vuorijutusta huolimatta seuraavat kenkänikin ovat FJt.

    Mulle ei tahtonut löytyä sopivia golfkenkiä (jalkapöydän luu sen verran korkea), joten ostin Citymarketin alesta 100 FIM:lla mustat GoreTex vuorella varustetut kengät, joissa voimakas kuviointi pohjassa. Ei purista, pitävät vettä ja ovat kestäneet jo 3 kautta. Kauniithan ne eivät ole…

    Minulla parhaat Dry-Joyt kestivät yli 400 kierrosta. Pitivät vielä vettä, mutta pohjista lähtivät nastojen kannat irti. Olen katsellut niitä Etonicejä, mutta eipä ole tullut mieleen edes kokeilla. Nyt pelaan Foot-Joy, kaksi eri mallia, Adidas kengillä. Mallit minulle sopivia. Toinen Foot-Joy on yli 100 kierroksen sarjassa, muilla paljon alle, joten niiden kestävyydestä en sano mitään. Kyllä alle 200 kierrosta on huono saavutus. Vähäisellä hoidolla (säilytys kuivassa) pitäisi päästä siihen.

    Ostakaa nyt vähintään kahdet pelikengät, tai enemmänkin.

    Kengän pitää saada levätä. Ei se kestä jos se on koko ajan kovassa käytössä vaikka kuinka hieroisitte siihen vahoja tai muita aineita. Sama muuten koskee ihan mitä kengiä vaan. Oikea kengien kuivaus on ns. ’ilmakuivaus’, eli ihan antaa vaan olla huoneilmassa ja ottaa pohjalliset pois. Siinä kun antaa viikon tai kauemminkin olla, niin avot. Pannuhuoneeseen en suosittele viemään. Varsinkin jos on nahkaiset pohjat.

    Enimmät liat pois kengitä kierroksen jälkeen, kerran kahdessa kuukaudessa isompi putsaus ja annatte levätä jakamalla kuormaa kaksilla kengillä tasiasesti.

    Ekat monot olivat Addun sellaiset 500 fim maksavat mustat nahkaiset keskihintaiset kengät. Niillä pelasin kaksikautta ja kyllä ne vieläkin toimivat. Ensimmäisten kierrosten jälkeen sisävuoret (kankaiset) repeilivät. Vesitiiviit ne todellakaan eivät olleet ja pohja tuntui liian kovalta. Uudet monot ovat myös Addun – taitaa olla z traxion tourit ja tuntuvat jalkaan tosi hyvältä. Kenkien sisävuoret ovat nahkaa ja muutenkin pitävät veden ulkopuolella. Seuraavissa monoissa kiinnitän vielä enemmän huomiota pohjan pehmeyteen.

    Tuli taas todettua mutsin sanonta todeksi, että köyhän ei kannata osta halpaa. Aloitellessani ostin muutamat halvemmat kengät eli sellaset joissa sisävuori oli tekstiiliä eikä nahkaa. No ei nämä ollet kuin yhden kauden kengät(n. 100 rundia kaudessa)

    Sitten ostin yhdet FJ:t joista oikean jalan kenkä repesi pikkuvarpaan kohdalta (n. 4 cm vekki) yhden kauden jälkeen. Toinen kenkä on on edelleen ihan uuden näköinen. Liikkeestä kerrottiin, että FJ:n kengillä on vuoden takuu joten kengät maahantuojalle, joka tylysti ilmoitti, että olen hoitanut kenkiä väärin. Kas kummaa kun oikeata ja vasempaa vertaa toisiinsa niin näyttää, että oikealla kengällä olisi pelattu ainakin sata rundia enemmän. Otin ton maahantuojan kommentin loukkauksena koska todellakin hoidan kenkiäni hyvin esim. toi mehiläisvaha laitetaan aina kun sille näyttää olevan tarvetta. Sitten ostin Cottswoldit ja kenkänä toimivat hyvin aina vedenpitävyyttä myöten, mutta jossain vaiheessa kantapäiden piikit olivat rundin aikana irronneet ja kolo oli kerännyt hiekkaa, niin että kierteet olivat vaurioituneet ja uusia ruusukkeita ei saanut enää pysymään kiinni. Tän kauden alussa sorruin taas FJ:hin ja toistaiseski ovat kestäneet hyvin. Ai niin oli mulla tossa välillä yhdet Etonicitkin joista toisesta kengästä hajos vajaan kahden kauden jälkeen pohja korjauskelvottomaksi. Sitten oli yhdet halvat Dexterit joista molemmista irtosi liimaukset pohjan ja kenkäosan väliltä. Tällä hetkellä omistan neljät golfkengät joita vaihtelen aina säätilan mukaan.

    Itse pelaan aina kun mahdollista melkeen sileäpohjaisilla skedetossuilla. On muutes hyvä kävellä. Ja pysyy svingi kasassa kun ei pysty riuhtomaan.

    Ainoastaan kostealla kelillä pakko pistää oikeat golfkengät jalkaan, jotta pysyy jalat kuivana.

    Nimim. ’Golfkengät unohtu kerran kotiin ja sandaaleilla firman kisan voittoon :)’

    Vinkkinä kaikille, että kannattaa olla vähintään kahdet kengät ja hankkia kunnon puiset (onkohan ne seetripuuta) lepolestit, jotka isket kenkiin kun et niillä pelaile. Se seetripuu on hengittävää eli kengät kuivuu vaikka lestit paikoillaan ja kengät säilyy hyvässä kuosissa. Mehiläisvaha kuten todettua tekee myös hyvää.

    Asuessani USA:ssa ostimme yleensä FJ kenkiä paikallisesta liikkeestä. Yhdet vaimoni kengät sattuivat vuotamaan, takuusta huolimatta. Liikkeeseen takaisin, josta pyydettiin valitsemaan hyllystä uudet ja jos ei löydy sopivia, siiten täytyy odottaa pari päivää uusien toimitusta. No kyllähän muutaman sadan kenkäparin valikoimasta uudet löytyivät. Ostin samasta liikkeestä tyttärelleni Adidas kengät hänen siellä vieraillessaan. Niihin toiseen kenkään tuli jokin outo kuluminen. Hänen tullessaan takaisin vähän yli vuotta myöhemmin, asia hoidettiin samalla tavalla. Siellä business ei perustu petokseen, mutta ei se olekaan kännykän ja snadin vuokrahuoneiston varassa, kuten täällä, maahantuontiportaasta alkaen.

    Ihmeellisiä kommentteja kenkäostajilta. Kävellään golfkengillä 90 kierrosta (tietysti rangeharjoittelu ym. päälle) ja jos jostain kulmasta alkaa kenkä repsottaa pitää saada korjaus takuuseen. Kyseessä oli 500 markan kenkä.

    90 kierrosta + muu lisäkäyttö merkitsee yli 1000 kilometrin kävelyä luonnossa vedessä ja kuivalla maalla kauniissa säässä ja sateessa. Eli kengän hinta per kierros on noin 0,8 EUR.

    Kyllä 500 markan Etonic-kenkä luokitellaan vielä sunnuntaigolffarin kengäksi. Ei ole tarkoitettu, että se kestää vuosia lähes 100 rundin vuositahtia.

    Paljon pelaaville suosittelen jämäkämpiä ja laadukkaampia kenkiä, joita löytyy hintaluokasta alkaen 200 EURO:a. Vähintään pari paria käyttöön. Tällä tavalla saat kengät kestämään useita vuosia ja aina löytyy hyvin kuivuneet priimakunnossa olevat kengät alle.

    Itselläni on 7 paria golfkenkiä, joista 3-4 aktiivikäytössä kesällä, 1 piikitön pari sisähalliin ja 2 syksyn todella huonoihin keleihin.

    Itselläni FJ osoittautunut mukavimmaksi. Jostain kenkämainoksesta olen lukenut paljonko kengälle taataan kierroksia. Mielestäni se oli yllättävän vähän, en muista lukua.

    Ei kaikilla ole varmaan niin paljon rahaa, että voisi ostaa muutamat kengät, jotka viestisi mukaan pitää maksaa yli 500mk eli 7×500 on 3500mk huh huh…kaikki ei ole rikkaita

    Oot kyllä ihan oikeassa ettei kaikilla riitä tota rahaa ostella kolmea neljää paria golfkenkiä kaappiin niin että vois vaihdella niitä tarpeen mukaan. Mut ei kai se oo tarkoitettukkaan että golfia pelais persaukiset ’joidenkin mukaan’.

    Ja mitä hintaan tulee niin kyllä 100 € kenkien pitäis kestää.

    Tosin kyllähän golfkengät joutuu kovemmalle rasitukselle kun tavalliset kävelykengät, tulee kääntöä ja vääntöä.

    Pitäis joskus kokeilla ostaa 100 € kävelykengät ja kattoo kuinka monta kierrosta ne kestää golfin peluuta.

    Mitä vielä omiin kenkiini tulee niin kyllä ne on saanu levätä kierrosten välillä ja kuivua huoneen lämmössä rauhassa.

    No mulla on 50€ ihan fiksut kävelykengät ja pelasin niillä tämän kauden, eikä tullut mitään…hyvin piti kosteuttakin, tietenkään pohjassa ei ollut mitään piikkejä, mutta se taas ottaa turhaa repimistä pois niinkuin zapali tuossa jo kertoili.

    DFF

    Mielestäni golfkengissä hintalaatusuhde ei päde ollenkaan. Ekat kenkäni oli FJ:t. Imivät vettä kuin sieni, ruusukkeet hajosi ennen kuin olin kiertänyt 40 kierrosta, musta alkuperäisväri alkaa olla kohta harmaa ja nauhatkin hajosi ekan vuoden jälkeen. Maksoin niistä about 155 €. Helmikuussa ostin HiTechin peruskengat Lontoosta about 50 €:lla. 60 kierrosta takana, eikä juuri käytön jälkiä havaittavissa. Uskallan väittää, että näillä halvoilla kengillä menee vielä ensi pelikausikin. Tämän perusteella uskallan melkein sanoa, että ei ole mitään järkeä laitta 150-200 € golfkenkiin kun samalla hinnalla voi saada kolme paria kenkiä. Näitä kenkiä sopivasti peluuttamalla nämä kolme paria kestää varmaan kauemmin kuin yhdetkään 200 € kengät. Kävin tänään ostamassa nimeltä mainitsemattomasta Tuusulalaisen golfklubin proshopista kahdet parit ja maksoin niistä n. 84 €. Toisille kengille sain vuoden vesitiivistakuun ja toiset ovat jotain synteettistä ainetta. Hyvin tuntuvat istuvan. Näillä hinoilla saan neljä paria kenkiä, joten eiköhän näillä pelata kauemmin kuin niillä 200 € kengillä.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: golfkengät ja niiden kestävyys

Etusivu Foorumit Yleistä golfkengät ja niiden kestävyys