Aihe: Golfautolla kännissä? - Golfpiste.com

3.9.–10.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][20]
KilpailuaSuomalaista

Golfautolla kännissä?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfautolla kännissä?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 33)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Miten promillerajoja sovelletaan golfautolla ajamiseen? Kenttä on yksityisaluetta, mutta golfauto motorisoitu. On kiistelty siitä, että kännissä saa golfautolla ajaa, osan mielestä ei. Millaisia kokemuksia löytyy? Entäs oikeusoppineiden kanta?

    Ei ole tullut vastaan tällaista ongelmaa ennen. Minun mielestä golfkenttä on yksityisaluetta mutta ei sen humalaisen omaa yksityisaluetta. Myöskään aluetta ei ole suljettu niin etteikö toinen ihminen saattaisi jäädä tämän golfauton alle. Katsotaanko golfkentällä ajelu maastoajoksi? Silloin luulisi että siihen pätee samat säännöt kuin esim. moottorikelkkailuun.

    Ja eiköhän kurinpitohenkilö keksi jotain tällaiselle ongelmalle. Itse ainakin poistaisin sellaisen vähintään määräajaksi.

    Jokin aika sitten oli juttua että golfauton sai rekisteröityä ihan tuonne maantielle mopona. Eli varmaankin näitä ’rekisteröimättömiä’ golfautoja voidaan verrata mopoihin.

    Siitä ei olekkaan sitten mitään hajua miten yksityisalueella kännissä ’mopolla’ ajeluun suhtaudutaan. Eikös tällainen yksityisalue pidä sitten olla aika hyvin aidoilla ja puomeilla suljettu, jotta se täysin yksityisalueeksi luetaan.

    Jos jotain pitää veikata, niin eipä se sallittua varmaankaan ole luultavasti jopa rangaistavaa.

    Kyllä mielestäni golfautolla ajamisessa pätee samat säännöt kuin muissakin ajoneuvoissa, huolimatta siitä ajaako yksityisalueella. Eikä Golfkenttää kaiketi voi edes tässä määrin luokitella yksityisalueeksi, koska kenellä tahansa on mahdollisuus alueella kulkuun. Enemmänkin jonkinasteinen huvialue ?

    Jospa luodaan vastaava esimerkki:

    Oletetaan että olisi sellainen kaveri kuin vaikkapa: Mika Henkkanen. Kuvitellaanpa että Henkkasella olisi kohtuuttoman vaivaloinen leikkuu-urakka valtaisassa pihanurmikossaan, jolloin hän päättää vaimon raivoisasta vastustuksesta huolimatta sijoittaa lastensa koulutukseen varatut rahat jokapojan unelmaan: Stiga Park Pro 20 Cat ( huom 20 hv !!!) päältä ajettavaan ruohonleikkuriin.

    Naapureiden kihistessä kateudesta (20 hv on sentään aika kova juttu), Henkkanen päräyttää uuden Park Pro 20 Catin ylpeänä eräänä Lauantai-iltapäivänä käyntiin, tarkoituksenaan ajaa koko nurmi alue lyhyeksi kertapläjäyksellä. Mutta kun on kesä ja saunakin jo lämpiämässä, Henkkanen hörppäsee ajon oheessa muutaman pullon kolmannen veroluokan olutta. Mutta tämähän ei kateelliselle naapurille käy, vaan hän soittaa poliisit paikalle, jotaka puhalluttavat Henkkasen. Mitäpä veikkaatte kuvitteelliselle sankarillemme tapahtuvan jos promillet ylittävät puolikkaan yksikön. Väitteeni on: kortti kuivumaan.

    Lue lisää: Stiga Park Pro 20 Cat

    Eipä ole omakohtaisia kokemuksia ja oikeusoppikin on lähinnä kiertänyt kaukaa.

    Birkkupullo kannattaa kuitenkin pitää suljettuna ja kurvata golfauto parkkiin ennen 19. reikää, sillä golfauton ratissa yli puolen promillen lukemat poliisin alkometrissa johtavat vähintäänkin rapsuihin ja ajokortin kuivumiseen. Merkitystä ei ole sillä, ajaako golfautolla, mopolla tai muulla moottorikäyttöisellä ajoneuvolla tiellä, maastossa, yksityisalueella puomein tai ilman, tai vaikka omassa olohuoneessa.

    Kokemusta löytyy, ainakin omalta klubiltamme. Osakkailla on paljon golfautoja käytössä, koska alueella asutaan kesäisin. Siinä on kenttähenkilökunnalla kiirettä, kun aamuisin nostelevat kännigolffareiden autoja ojista.

    Minkäänlaisia kieltoja, nuhteita kännissä ajamisesta ei anneta. Sitä pidetään jopa luvallisena, näyttäähän johto mallia.

    Klubilla järjestetään myös erilaisia pullokisoja, alkoholia tissutellaan kisojen aikana, hyvä jos viimeiselle väylälle enää päästään. Mutta hauskalta ja rennolta peli näyttää!

    Juristille,

    tohon varmaan tulee stoppi, kun ensimmäisen kerran sattuu jotain vakavampaa ja virkavalta joudutaan kutsumaan paikalle….

    Golfbotille

    Mitään vakavampaa, ulkopuoliselle ei minun tietojeni mukaan ole (vielä) sattunut. Ajajat ovat sen sijaan teloneet itseään (mustelmia, aivotärähdyksiä etc). Ne hoidetaan sisäpiirissä, virkavaltaan turvautumiseen ei ole ollut tarvetta. Painetaan villaisella kuten sanonta kuuluu.

    Missään ei saa ajaa moottorikulkuista ajoneuvoo ees metrii kännis ,ei yksityisalueella ei missän,ja golf autos on moottori eli se lasketaan ’autoks’,eli ei saa ajaa kännis.oli yks tapaus kesäl…..

    Nimetön

    Joo siis tämä asia on saletti ja varma tieto,

    alkoholin vaikutuksen alaisen ei saa edes poliisi ajaa.

    Poliisi testasi alastarolla eräänä vuonna humalaisen reaktio kykyjä eri tilanteissa ja eri promillemäärissä, poliisi ei kuitenkaan saa ajaa edes yksityisellä alueella autoa humalassa edes valvotuissa olosuhteissa.

    Eli he ottivat auton jossa ei ole mooottoria ja liuttivata sitä pitkin mäkeä väistellen samalla törppöjä.

    Sama laki koskee Carting ratoja ja kevyttä liikennettä.

    Eli kuinka asiaa on sitten valvottu on sitten toinen juttu, tai jos kenttä henkilökunnalla menee pitkäksi niin samaa lakia noudatetaan myös leikkureissa ja muissa mukamas harmittomissa laitteissa.

    Golf autossa saa istua kyydissä humalassa, tosin silloinkin kosketus hallintalaitteisiin on rike josta voisi saada rattijuopumus syytteen.

    Jos kenttiä olisi tosiaan ratsattu, niin näitä rikkomuksia tulisi paljon.

    Saletti on, millään moottorivetoisella ei saa ajaa missään promilleissa. Ei edes sähköpyörätuolilla. Se ruohonleikkurijuttu ei ole edes kuvitteellinen, muutama vuosi sitten sattui tapaus, jossa talkkari ajeli keskellä yötä ruohonleikkurilla nurmea. Häiriintyneet asukkaat soittivat poliisin paikalle. 2 o/oo ja kortti kuivumaan…

    Kiitos tämän keskustelun avaajalle. Se toi minulle yhden näkökulman lisää keskusteltaessa henkilöiden turvallisuudesta liikuttaessa golfalueella ja myöskin golfyhtiön alueen ulkopuolella mikäli kulkureittejä on toteutettu/aiotaan toteuttaa ’muiden mailla’.

    Ei sen puoleen, minusta ei ole mitään järkeä mennä kentälle ollenkaan kännipäissään, oli autoa eli ei. Tuskin kenenkään peli siitä paranee…

    Kyllähän sitä nyt jossain promillemäärässä saa lain mukaan ajaa. Autolla 0,49 ja veneellä 0,99 promillea.

    Mutta jokainen vastuuntuntoinen kansalainen jättää avaimet narikkaan kun on promilleja veressä.

    Itselläni on periaatteena että yhden tuopin voi ottaa jos on autolla liikkeellä

    Nimetön

    Kännissä ei todellakaan saa ajaa vaarantaen muiden sekä omaa turvallisuutta.

    Pelaamisessa taitaa olla vielä tiukemmat promillerajat. Mikä on promilleraja yleisesti klubi-,FGT-, SM-, tai muissa arvokisoissa?

    En ole varma mutta luulisin sen olevan 0.00

    Ulla on syystäkin huolissaan kännissä ajamisesta kartanon pihallaan niin golfautolla kuten luultavasti myös muilla autoilla.

    On syytä muistaa, että päältäajettava ruohonleikkuri on työkone, jolloin promilleraja on 0. Se, että millaiseksi laki golfauton määrittelee (ajoneuvo/työkone/joku muu), on toinen juttu. Mutta sanotaan, että promilleraja lienee KORKEINTAAN 0,5.

    dog

    Eiköhän sovita, että ei ajeta golfautolla kännissä, saa tai ei. Eikä olla kentällä kännissä, saa tai ei.

    Silleen on kaikilla hyvä olla.

    Heh heh! Tiedan yhden paikan missa tietyt ihmiset ajavat kannissa golfautolla ja muutenkin tekevat mita lystaa. Kohta se hupi taas alkaa… Oikeasti mielestani golfautot pitaisi sallia pelissa vain niille ketka eivat pysty kavelemaan ja en tarkoita dokaamisen takia, jokainen paatelkoon itse.

    Moi Mimmi,

    puhutaan ilmeisesti samasta klubista, johon olen viitannut aiemmin. Siitä, mistä tällä palstalla ei saa mainita. Mutta eihän se ole meidän ongelma, koska ajamme sinne autolla n. tunnin verran länttä kohden. Golfautolla matka taittuisi huomattavasti hitaammin.

    Nimetön

    Voih!

    Miten voisi olla kiellettyä?

    Jurristin mainitseman seuran johto näyttää joka kesä esimerkkiä – ensin reippasti nousujohteinen tila mökin terassilla melskaten ja sitten pelaamaan autoilla sisäpiirin kanssa kovasti meluten….

    Ovatko idolini rikkoneet lakia?

    Terve Camilla!

    Eivät he toki ole lakia rikkoneet, siellä kuningaskunnassa kun pätevät aivan toisenlaiset moraalisäännöt. Sehän nähtiin jo viime viikolla, tosin enemmistö teilasi johdon. Onko heillä vielä pokkaa vedellä golfautoilla nousujohteisessa?

    Nimetön

    Hei Singel,

    No nyt ymmärrän – heti kun on autollaan ajanut siitä junaradan ali, saapuu alueelle, jolla Suomen lait eivät enää päde. Ymmärrän senkin, että tämä pätee vain paikallisiin alkuasukkaisiin, ei meihin päivävierailijoihin…

    Mielenkiinnolla odotan ensi kesää…

    Näin juuri, radassa menee raja. Mutta kyllä Tammisaaren ja Karjaan poliisit ovat valppaina. Soitto heille, niin turvanumero järjestyy!

    Jos nyt sammuu Golf autoon tiiaus paikalle eihän siinä silloin mitään pääse tapahtumaan kun on vasta kakkos tiillä , ja kun vielä kuuluu sisäpiiriin eihän siitä silloin saa kertoa kenellekkään. pitäähän sitä jotain etuisuuksia olla kun asutaan paikan päällä. Ulkopuoliselle automaattisesti vähintään kahden viikon rangaistus. Repikää tästä nyt huumoria. Näin ykkös klubilla.

    DCI

    Minä tiedän paikan, missä ei ole golfautoja ollenkaan, hyvästä syystä. Itseasiassa monestakin, mutta jos vielä pitäisi ostaa ammattikuski auton lisäksi, niin se yhtiö ei sitä kestäisi. Tiedätte paikan, jos muistatte, missä saa juotavaa muutaman reiän välein.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 33)
Vastaa aiheeseen: Golfautolla kännissä?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfautolla kännissä?