-
JulkaisijaArtikkelit
-
Katselin tuossa golf.fi:n sivuilla olevaa taulukkoa ja ohjeellinen varren valinta näytti tältä: ’Sopiva varren jäykkyys keskimääräisen puu-1 -lyönnin pituuden mukaan: 150 m, nainen: L/1 150-175 m, miesseniori, vahva nainen: F/2 175-200 m, mies: R/3 200-230 m, vahva mies: S/4 yli 230 m, kilpapelaaja: XS/5′(www.golf.fi) Näitä keskusteluja seuranneena voisi kuvitella, että melkeinpä kaikilla palstalaisilla vartena on juuri xs. Vai mitä… 😉
No mulla Dynamic Gold S300 teräsvarsi.
Jippii , ensi kertaa tunnen itseni vahvaksi ja kilpapelaajaksi, enkä vaan tavalliseksi tuuppariksi !
(Tosin pelaan vain regu varrella).
Sinulla on xs, mutta se on se.
Miltäköhän vuodelta nuo lukemat on oikein otettu. Kuinka moni ’vahva mies’ lyö 200m par-3:n driverilla… 🙂 Kyllä minä ainakin kaivan rauta-3:n. Eli kyllä nuo lukemat varren valinnassa kannattaa jättää ihan vitsin tasolle. 😀
Kuinka moni vahva mies lyö sen 200m par3:sen rauta 3:lla perille saakka? Jos pelataan tasaisella ja normaalimittaisena? Onnistuu varmastikin kilpapelaajilta, mutta tavallisen klubipelaajan kohtalo arveluttaa…
No jos luet uudestaan viestini, niin huomaat etten kyllä väittänytkään että jokainen klubipelaaja rauta-3:sta käyttäisi, vaan että se olisi oma valintani. Pointti oli kuitenkin, että ei se ’vahva mies’ sitä driveä kaiva sieltä bägistä vaan jonkun hiukan pienemmän kaliiberin aseen.
No eipä pidä paikkaansa. Löysälläkin varrella voit lyödä 250m jos kiihdytät mailaa pidemmän matkan, siis varren jäykkyys riippuu svingityylistä ja pelaajan fyysisistä mitoistakin jonkin verran.
Mä oisin varmaan sit supermies/poika ku pelaan regular varrel ja lyön yli 230m draiveja =PPP
On tainnu olla huumoria kavereilla mukana tota taulukkoa tehdessä.. =P
No, tottahan on, että 200m par3 on lyötävissä rauta 5:lläkin ja miksei vielä pienemmälläkin mailalla. Olen vain huomannut, että monella klubipelaajalla arvioidut pituudet tuppaavat olemaan reilusti yläkanttiin. Tuntematta tasoasi en tietenkään tiedä sinun lyöntimatkojasi.
Itse uskoisin drive-keskiarvoni pyörivän 220-230m paikkeilla, hcp on 3 ja driverin varsi S. Kuitenkin hyvin harva samaan ryhmään osunut pelaaja on lyönyt minua pidempiä avauksia. Kun ollaan esimerkiksi 350-metrisen par4:llä, niin aika harva klubipelaaja lähestyy kovin paljoa 150m paalujen paremmalta puolelta, vielä harvempi lyhyellä raudalla tai wedgellä.
Tästä tuli nyt tosikkomainen tunteenpurkaus, mutta meni mikä meni. Yritetään nauttia kuitenkin golfista, kunhan kentälle päästään!
No sitten päästäänkin siihen asiaan mikä on hyvinkin tärkeä lyönnin pituuden kannalta eli swingiin. Suurin osa klubipelaajista on aloittanut pelaamisen aikuisiällä ja pelaavat enemmän tai vähemmän kotikutoisilla svingeillä. Näin siksi että pron opetukset ovat jääneet siihen greencard-kurssiin tai sitten vartalo ei enää taivu. Näin ollen vaikka voimaa olisikin ei pallo hirveän pitkälle lennä. Tai sitten lentää, mutta vinoon.
Jos händärisi on 3 ja lyöt n.230 drivejä niin en yhtään ihmettele jos perusklubituuppari ei lyö sinua pitemmälle.
Itse olen 24v 11.2 (3 kautta takana) ja en tiedä mitään draivikeskiarvoa (enpä ole laskeskellut), mutta rauta 3 lentää se 210, joten jos par3 takatiiltä on 200 m lipulle kaivan r3.
P.S. Voi kun pääsis jo pelaamaan…
Niin, vielä yksi kommentti.
Keskiarvon ollessa 230, lyön silloin tällöin 250-260m, mutta myös välillä tulee noita 200-210m (vastatuuli, ylämäki).. näin jos puhutaan keskiarvoista – käsite, jonka aika moni (haluaa) ymmärtää eri tavalla. Tätä lähinnä hain takaa. Mutta nyt Mastersin pariin!
Tuossa puhutaan varmasti keskiarvoista ja luultavasti myös matkasta ilmalentona (carry).
Useimmat jotka lyövät vaikka 230 rullittelevat palloa kolmisenkymmentä metriä. Tuolloin olisit juuri hikisesti stiffin tasolla. Aika monella on kuitenkin varressa stiff/ firm
Toooootta kaiii… 😉
Itse mätin palloa johonkin 220-230 paikkeille.
Joskus lirvahtaa alle ja yli. Kuten yleensä on tapana.
Mätin palloa Graffaloy R-varrella. Joka mielestäni vastaa titun oman varren stiffiä (sattuu olemaan ko. varsi spoonissa ja tuntuu hyvältä)
Täytän klubituupparin perusvaatimukset. ikä 36 v.
pelivuosi takana 3. Golfteoriaa liiankin kanssa…tulee muutettua lyöntiä heti kun vähän menee lyönti pieleen. Tasoitus (11,3).
Tässä valitettavasti melko miehisessä lajissa tuo varren merkitys ehkä korreloin lähinnä miespelaajien oman varren jäykkyteen… 😉 joten tämä olisi ehkä syytä ottaa huomioon kun tekee seuraavan taulukon.
Nuori varsa (ikää 20 -30 v.) XS
ikää 30-40 S
ikää 40-50 R
ikää 50 – 60 F
ikää 60-> L
Ja kuten on tutkittu poikkeuksiakin on…ja harjoitelemalla voi tuotakin taulukko vastaan taistella. Joten eikö tämä taulukko ole vähintäänkin yhtä pätevä kuin tuo viestiketjun ensimmäinen 😉
Niin itse kyllä sijoittaisin tuon F:n (firm) R:n (regular) edelle, kun firm on jäykempi kuin regular… Ihan vaan tällaisena välihuomautuksena…
sanokaas pk-seudulla hyviä liikkeitä, joilla moisia varsia löytyy?
Jos ostat driverin mistä tahansa pk-seudun liikkeestä, saat todennäköisesti kaikista halutessasi xs-varren, riippuen tietysti varresta ja driven merkistä.
Idea oli pistää nykyiseen BBB-driveriin uutta vartta, maila muuten kun on niin namu
Öh. Itse olen mailanpäännopeuden osalta selkeästi XS-sarjassa (mitattu draiverilla 114 mph), mutta aina kun olen kokeillut XS-vartista draiveria, on tehnyt mieli irvistää. Ei minkäänlaista tuntumaa, olo on kuin olisi kirveellä lyönyt. Stiffi piisaa minulle. Rautamailatkin on regut teräsvarrella.
Yleinen ohjehan on, että kannattaa pelata juuri niin löysillä varsilla kuin vain suinkin pystyy hallitsemaan = lyömään suoraan ilman säännöllistä hookkia. XS-varret nyt ilmeisesti vaan pidentävät joidenkin miehuuden symbolia sen ratkaisevan sentin verran… :-/
p.s. John Dalykin pelaa muistaakseeni reguvartisella draiverilla.
No ainakin digigolfista saa harrisonin varsia suht hyvin ja muitakin, hintatasosta ei hajua. Pyydä varsihinnasto niiltä sähköpostilla http://www.didigolf.net tai soita 09-571 2200, sitten on myös tuo johan laaksonen jota näillä sivuilla on suositeltu. Laita palstan hakuun johan laaksonen. Itse tilasin uuden varren omalta prolta ja hinnaksi tuli vähän päälle 100 euroa, (UST ProForce 65 ATR Stiff)
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)