Aihe: draw vs fade - Golfpiste.com

14.1.–21.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

draw vs fade

Etusivu Foorumit Yleistä draw vs fade

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kummasta kierteestä ootte saanu enemmän hyötyä/kumpi on mielestänne parempi? Itse lyön drawta lähes aina ja olen ajatellut opetella lyömään fadea.Draw on muuten ihan kiva mutta etenki pitkillä raudoilla sitä on vaikea saada pysähtymään griinille ja se karkaa aika helposti liian vahvaksi.Fade vaikuttais hieman vakaammalle ja helpommin ennustettavaksi, tosin kokemusta siitä ei oo…Kertokaas kokemuksia faden ja drawn lyöjät.

    Huukki mukavaa vaihtelua jos slaissaa paljon ja päinvastoin 🙂

    Eiköhän suurin hyöty ole lyönnin toistettavuudesta, oli se sitten minkälainen vaan. Ne jotka kierrepelin ’hallitsevat’ käyttävät tietysti molempia tilanteen mukaan.

    Kumpiko parempi? – En ehkä ymmärrä kysymystä? Itselläni slaissi on VÄHEMMÄN PAHA joten draw on minulla parempi.

    Itse mielelläni lyön avauksissani pientä draw´ta (tulee aika luonnostaan), jotta löynteihin ei tule niin paljon alakierrettä.

    Lähestymisissäni (yritän) käytän fadeä saadakseni pallo pysähtymään paremmin.

    Taitotasollani kummankin kierteen varma aikaansaaminen juuri ajatellusti on aika harvinaista.

    Yritän silti niitä tietyissä tilanteissa.

    Vasemmalle kaaruvissa doglegeissa on mukava saada pallo kiertymään väylän mukaan. Silloin tällöin on homma toiminut suunnitellusti. Samoin oikealle kallistetulla väylillä draw pitää pallon kivasti suunnassa.

    Pelaajalla on useimmiten taipumus synnyttää jompaa kumpaa kierrettä helpommin kuin toista.

    Tällöin kannattaa hyödyntää taipumustaan eikä taistella sitä vastaan.

    Ehkä joskus koitta aika, jolloin voi hallitusti saada aikaan mitä kierrettä haluaa tai sitten ei.

    Jack Niclauksen kirjassa MY 55 WAYS TO LOWER YOUR GOLF SCORE mestari kertoo missä hän käyttää ja miten kierteitä. Hyvä kirja varttumeille harrastajille.

    hcp 7,enkä todellakaan osaa lyödä kumpaakaan…huukkia tulee valitettavan usein.jos oppis eka lyömään suoraan,ni vois saada hcp:n jonnekkin 3paikkeille sillä,sit pitäs vasta oppia noita kierteitä,jos haluis vielä kehittyä 🙂

    lyön käytännössä pientä drawta, joka syntyy lähinnä lievällä draw gripillä. Pallon pysäyttäminen griinille on joskus ongelmallista, kun en osaa hallita feidiä.

    Hyvä puoli itselleni on ollut (sama varmasti feidin pelaamisessakin), että tähän lievään drawgrippiin siirtyminen on poistanut slaissit pelistäni 99,9%:sti. Huonona päivänä pallot karkailevat sitten hookin puolelle. Mutta ainakin voi luottaa siihen, että oikealle ei pallo karkaa.

    Kummastakin kierteestä saa hyötyä, kun tietää, millaisen lyönnin tilanne vaatii. Draw lapa kiinni ja maila sisältä ulos ja fadessa lapa auki ja maila ulkoa sisään (tai itse asiassa stanssi ensimmäisessä sulki ja normaali lyönti ja toisessa sama juttu stanssi auki…), ja asia on sillä saletti. Drawlla rullii pitemmälle ja lentorata on aavistuksen matalampi ja fadessa palloon tulee enemmän alakierrettä ja pallo pysähtyy aavistuksen nopsakammin. Ei muuta kuin harjoittelemaan kierteitä rangelle, niin ei ole puut sun muut esteet enää pelin haittana!

    Draw ei ole yhtään sen hienompi lyönti kuin muutkaan, jos ei sitä osaa käyttää oikealla hetkellä. Harvoin näkee ihmisten harjoittelevan kierteitä (paitsi ’hallittua drawta’) rangella, ’kun se näyttää siltä kuin ei osaisi lyödä suoraan’. As if! Range on harjoittelua varten, ja sitä paitsi oppii tuntemaan mailansa tosi hyvin, kun hallitsee suoran, drawn, fade, slicen ja hookin samalla mailalla. Mieti, mikä lyöntiarsenaali!

    Peli-iloa ja onnistuneita kierteitä toivottaen,

    Aika hassua että esim 15 händärillä alkaa opetella taivuttelee lyöntejä. Itse pyrin aina lyömään suoraa, koska en pysty mitenkää sanomaa että nyt lyön drawta ja että sitä tulee esim 3. metriä. Moni huippu yleensä lyö luonostaa jompaa kumpaa, Tiger Draw, Woosnam Draw jne…

    Huiput yleensä lyö esim lyhyet lähestymis lyönnit melkein aina piikki suorana.

    ts

    Golflyönnissä on luonnostaan aina kierre. Voimantuoton kannalta sisäkehältä tuleva osuma (draw kierteen aikaansaava, jos lapa oikeassa asennossa) on paras teholtaan. Suoraan lyöntiin pyrkiminen on monelle se eniten ongelmia tuottanut asia ja suurin slaissien aiheuttaja. Mielestäni jo aloittelijan olisi hyvä mieltää lyönti kierteisenä ja pyrkiä sitä sitten hiljakseen suoristamaan.

    Pelaaja joka saa pallonsa lähtemään kohdelinjasta oikealle ja kiertämään vasemmalle oppii kaikki muutkin lyönnit helposti

    Olen eri mieltä.

    Huippupelaajat nimeenomaan lyövät aina jotakin kierrettä. Esim avauksissa doglegin suuntaan, rinnettä vasten, lähestymisissä esim. tuulta vasten, lipun paikan mukaan jne..

    Esim. Nicklaus löi kaikki lähestymiset kohti griinin keskiosaa, ja löi palloon sitten kierteen lipun suuntaan.

    Pelaajan tavoitellessa suoraa lyöntiä, on epäonnistumisriski suurempi. Lyömällä jompaa kumpaa kierrettä voi eliminoida toisen puolen väylän vaaroista.

    Jokaisen henkilökohtainen asia, miten ja missä mitäkin kierrettä lyö.

    Hyvää kautta kaikille!

    Tästä tuli taas mieleen, että kuinkahan moni pyrkii ja pystyy lyömään palloa koko ajan piikkisuoraan?

    Muistelisin lukeneeni jostain että Robert Karlosson lyö aina suoraa jos kierteitä ei tarvita(siis esim puun kiertämiseen).

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: draw vs fade

Etusivu Foorumit Yleistä draw vs fade