-
JulkaisijaArtikkelit
-
golf.fi:n sääntökysymyksiä selaillessani silmiin pisti tälläinen: ’Tasoituskierros vai ei? Olin 36 reiän kisassa ja ensimmäisenä pelipäivänä pelasin alle oman tasotuksen. Seuraavana päivänä otin DQ:n viimisellä väylällä ja näin ollen en saanut tulosta koska tämä oli lyöntipelikisa. Jotenka putoaako tasoitus nyt sen ensimmäisen päivän osalta, vaikka sain kisasta DQ:n? Vastaus: Tasoituslaskenta ja itse kilpailu ovat eri asioita. Koska ensimmäinen kierros on sääntöjen mukaisesti pelattu, sen tulos vaikuttaa tasoitukseen. Erkki KM Leppävuori’ Äkkiseltään kuulostaa lapselliselta toiminnalta tuollainen DQ:n ’ottaminen’. Miksi DQ otettiin? Se ei ilmeisesti tullut vahingossa koska tiedossa oli että kyseessä on lyöntipeli mutta palloa ei pelattu loppuun. Liekö syy huonosti mennyt kierros tai pelko tasoituksen noususta, siitähän kysyjä näytti olevan huolestunut. Joka tapauksessa tälläiset tahalliset DQ:t olisi palkittava pienellä pelikiellolla, joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön. Onko se DQ helpompi sulattaa tuloksissa kuin korkea lyöntipelitulos? Vai liekö toinen kierros mennyt niin hyvin, että tasoitus olisi laskenut liikaa…? ;) Minkälaisia ajatuksia herättää?
Itselle ei oikein toi DQ:n ’ottaminen’ sula… tarkottaako tämä nyt sitä, että hävettää laittaa sitä 90-100 bruttoa sinne listalle ja otetaan mielummin DQ _viimesellä_.. mikä voi olla syy viimesellä väylällä ton diskaukseen.. ei pelaa loppuun?.. kyllä tosta mun mielestä pitäs penaltia tulla.. muutenhan kaikki pellet ottas dq:ta ettei se tasotus pääse nousemaan yli 9.4..
Tämä tietysti mun näkökulma ja järkevästi asia on samalla tavalla huijaamista kuin, että laittelet väärät tulokset korttiis eli kusetat..pannaan tuommoset hyi hyi!.. ja tosta ekasta kierroksesta sen verran, että jos toi dq on otettu tahallisesti toisella kierroksella ei mielestäni tulisi hyväksyä tuota ensimmäistäkään kierrosta, kuitenkin puhutaan samasta kisasta, eri juttu sitten, jos sattuu kivi osumaan silmään lyödessä tai joku paikka on niin kipeä, ettei pysty jatkamaan.. sillon meneteltäisiin sitten eri tavalla.
NimetönNo, jos vaikka huomaa pelanneensa väärällä pallolla viimeiset ties kuinka monta reikää, joutuu rehellinen pelaaja ottamaan DQ:n.
Mistä tuosta voi muuten päätellä, että pelaaja olisi huolissaan tasoituksen noususta?
Kyllä minä ainakin olen ymmärtänyt asian niin, että jos et bufferiin kisakierrosta pelaa niin tasuri nousee sen 0,1 ja sillä siisti. Oli se tulos sitten mikä tahansa. Pistebogi pisteethän siinä lasketaan eikä mitään lyöntipelitulosta.
Ei DQ:ta ’ottamalla’ välty tasoituksen muutokselta !
Pari kuukautta sitten seurani kilpailussa jouduin sairauskohtauksen takia keskeyttämään 13 reiän jälkeen ja käymään sairaalassa
Tasoitukseni huononi 0,1.
NimetönIhmetyttää tuommoinen kikkailu, kun kyseessä on tasoitus ja varsinkin sen pieneneminen. Omasta mielestäni golfissa on kyse enemmän itsensä voittamisesta kuin muusta, jos tässä jotain nyt pitää voittaa…
Ja itse ainakin haluan kehittyä golfissa niin hyväksi kuin pystyn ja odotan mielenkiinnolla milloin se raja tulee vastaan, että tasoitus ei enää tipu, vaikka kuinka yrittää… Ja tuota kehittymistä on helpoin ja virallisin seurata tuon tasoituksen tippumisen avulla.
Kyllä mun mielestä moinen temppuilu pitäisi ’palkita’ jonkinsorttisella pelikiellolla tai jollain muulla tavalla… Jalkapuuhun 19. reiän terassin viereen pariksi tunniksi?!? 😉
NimetönMitä ihmeellistä tuossa keskeyttämisessä on.
Niitähän tapahtuu lajissa kuin lajissa,jopa mm. kisoissakin.
Golfin säännöissähän on selvät sanktiot,mitä seuraa keskeyttämisestä,ei tarvitse itse miettiä,mitä siitä seuraa.
Hylkäyshän voi tulla,mitä moninaisemmista syistä.
Tämä pelikieltoajatus on kaiken huippu.
Mikäli minä esim. keskeyttäsin kilpailun oman kentän kisoissa ja minulle annettaisiin siitä pelikielto,niin käräjille kyllä veisin asian ja se tulisi kyllä kalliiksi kenttäyhtiölle korvausvaateineen ja oikeudenkäyntikuluineen.
kaipa peli- tai kilpailukiellon voi kotikentällekin antaa/saada, jos siihen on pätevä syy, ihan samalla tavalla kuin porttikiellon osuuskaupan kapakkiin, oli jäsenkorti taskussa tai ei, jos ei osaa käyttäytyä tai jättää laskun maksamatta, eikä sitä käräjillä kumottua saa, vaikka uloskannettaessa miten uhoaisi.
Onhan niitä pelikieltoja annettu. Meillä muistaakseni eräälle mailavarkaalle annettiin kahden viikon pelikielto tässä joku vuosi sitten…
NimetönPysykää otsikon aiheessa.
Nythän oli kyse kilpailun keskeyttämisestä sekä DQ:sta lyöntipelissä,koska palloa ei pelattu loppuun ja sen johdosta annettavasta pelikiellosta.
Haluasimpa tietää,onko siitä annettu pelikieltoa ja minkä lain perusteella.
Mikäli lyö rautaseiskalla jonkun hengiltä kentällä,niin siitä saa pelikiellon,kun istuu linnassa taposta.Ei pääse pelaamaan,mutta se on eri asia,kuin pelin keskeyttäminen.
Mailavarkaudesta tuskin saa pelikieltoa .
Kyllä noita DQ:ta, tenniksessä W.O., tulee aina tapahtumaan. Ne kirjataan tappioksi, eli vaikuttavat tasoitukseen.
Aina joskus löytyy ihan pätevä/ymmärrettävä syy siihen.
Rankaisemisesta päättää sit kilpailun tuomaristo.
Mailavaras sai porttikiellon, eli pelikiellon…
’Mitä ihmeellistä tuossa keskeyttämisessä on.’
->>> no ei se nyt ihan jokapäiväistä ole, kyse on siis tahallaan hylätyksi tulemisesta
’Niitähän tapahtuu lajissa kuin lajissa,jopa mm. kisoissakin.’
->>>Voisitko mainita esimerkin.. mainitsepa esim. Helsingin MM-kisoista yksikin urheilija, joka aiheutti tahallaan hylkäämisensä. Minulle ei tule mieleen kuin mahdolliset pitkänmatkanjuoksijat, jotka jättäisivät matkan kesken kun huomaavat etteivät pärjää/pääse jatkoon. Säälittävää sekin ellei kyse ole totaalisesta uupumisesta jolloin suorituksen loppuun vieminen voisi olla vaarallista. Sitäkin näkee enemmän kuin tahallaan keskeyttämistä. Golfissa ei voi kuitenkaan tästä olla kyse..
’Golfin säännöissähän on selvät sanktiot,mitä seuraa keskeyttämisestä,ei tarvitse itse miettiä,mitä siitä seuraa.’
->>>ainakin meidän seuran kilpailusäännöissä kerrotaan, että kilpailunkeskeyttäminen ilman kilpailunjohtajan lupaa johtaa automaattisesti kilpailukieltoon. Lupaan keskeyttää vaaditaan muutakin kuin se, ettei mene kovin hyvin tai että vitu**aa.
’Hylkäyshän voi tulla,mitä moninaisemmista syistä.’
->>>Voi toki, nyt olikin kysymys siitä, että onko hylkäyksen tahallinen ottaminen hyväksyttävää? Pysy itse topiikin aiheessa..
’Tämä pelikieltoajatus on kaiken huippu.’
->>>totta, tarkoitin kilpailukieltoa
Mikäli minä esim. keskeyttäsin kilpailun oman kentän kisoissa ja minulle annettaisiin siitä pelikielto,niin käräjille kyllä veisin asian ja se tulisi kyllä kalliiksi kenttäyhtiölle korvausvaateineen ja oikeudenkäyntikuluineen.
->>>kts. edellinen
NimetönNo niin,huomasithan asian oleellisen eron.
Minä puhuin pelikiellosta,niinkuin tekin edellä ennen minua.
Kilpailukielto on ihan eri asia kuin pelikielto.
Kilpailukiellon antaa seura ja pelikiellon kenttäyhtiö.
Raksu otti esille tenniksen ja vp jonkun kapakan vai oliko se osuuskauppa.
Minä puhuin kilpailemisesta golfissa oman osakkeen oikeudella kentällä.
Mikäli minulla on osake kentälle,pelaamistani säätelee kentän yhtiöjärjestys,hallituksen määräys peliohjeesta ja osakeyhtiölaki.
Vieraskentälle voidaan tietysti antaa pelikielto,jos pärstä ei miellytä.
Mailavarkaudesta ja monista muistakaan rikkeistä saa toki tuomion,mutta ei voi antaa pelikieltoa.
Asunto oy:ssäkään ei voi osakkeen omistajalle antaa asumiskieltoa,vaikka se esim. varastaa pihalta naapurin maton.
Aloitustopiikissa ei sanottu,miksi palloa ei pelattu loppuun.Siihen voi olla montakin syytä.
Kilpailutuloksistakin näkyy esim. tämän viikon osalta mm. viikkokilpailujen osalta,että pelejä on keskeytetty kovien sateiden takia paljon.
Ylesin tapa on kuitenkin hylkäyksiin,kun seuraa kilpailujen lopputuloksia se,ettei allekirjoiteta korttia.
Siitä on huono seuran rangaista,koska sen voi aina selittää ’unohtamiseksi’.
Onneksi tällaiset niuhottajat ovat kuitenkin hyvin pieni vähemmistö golfissa,jotka ovat heti vaatimassa pelikieltoja.
Suurelle osalle golf on kuitenkin vain harrastus ja kilpailuissakin käydään vähän kuin leikkimielellä.
kyllä asunto-oy:ssäkin voi saada ’asumiskiellon’, jos jättää vastikkeet maksamatta tai varastaa pihalta mattoja tarpeeksi monta kertaa. Golfkilpailusta voi tulla diskatuksi monella tavalla, joista toiset ovat vakavampia kuin toiset. On vähän eri asia unohtaa kortistaan yksi lyönti kerran, useita kertoja tai jatkuvasti vaarantaa muiden turvallisuus tahallisilla etikettirikkeillä, esim. avaamalla ennen aikojaan, vaikka pallo ei kehenkään osuisikaan.
NimetönTotta puhut,että DQ:n voi saada hyvinkin monesta syystä,mutta ei siitä saa pelikieltoa.
Vaaran jatkuvasta aiheuttamisesta voi saada pelikiellon,mutta silloin rikotaankin oy:n määräämää peliohjesääntöä,joka perustuu yhtiöjärjestykseen.
Mutta hepposilla perusteilla sitä ei voi antaa.
Kyllä varoituksia pitää ensin antaa useita ja sitten ottaa golfosake yhtiökokouksen päätöksellä yhtiön haltuun,mutta se on kyllä pitkä tie.
Samoin on as.osakkeen osalta.
Osake täytyy ottaa yhtiön haltuun ja siinä täytyy olla kyllä erittäin painavat syyt.
Monet as.yhtiöt on yrittäneet tätä vuosikausien häiriköintien takia.Hävinneet ovat,kun kyseessä on omistaja.Mattojen vienti ei riitä,vaikka viet niitä joka päivä.
Siinä mielessä keskeytystä ilman pätevää syytä en kyllä hyväksy,mikäli pelaaja on kisoihin nimetty seuran toimesta ja seura esim. maksaa vaikka osankin kuluista.Toinen tapaus voisi olla se,että olet päässyt kilpailuihin tasoituksen perusteella ja viet pelipaikan joltain muulta.
Itse olen työni puolesta pariin otteeseen käynnistänyt hallintaanottoprosessin (joka sinänsä on turhauttava, koska yhteisön kannalta on kysymys vähäisistä tuloista, yleensä kait ne kirjattaisiin luottotappioihin) ja se on johtanut rahojen löytämiseen. Enemmän kysymys on yhdenvertaisuudesta eli hoidetaan kaikki asiat yhdessä ja saadaan amat oikeudet/velvollisuudet.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)