-
JulkaisijaArtikkelit
-
Golfinn kirjoitti: (7.3.2012 20:11:23) Niin no… heh… paastaan mun suosikkiaiheeseen… edistyksellisimmissa yhteisoissa (ja maissa) ei ole osake ja pelioikeuskenttia (paaasiallisesti) vaan ’kantri klapeja’ ja ihan julkisia (public) kenttia, joille voi menna kuka vaan millon vaan ;-) Mutta ei siita sen enempaa tassa ketjussa.
Avasin tälle oma ketjun ettei tuo toinen lähde sivuraiteille. Pakko nostaa tuo Golfinnin lempiaihe esille 😉 Sekä kysyä viisaammilta maailmaa kiertäneiltä, että mitä eroa oikeasti on noilla paljon puhutuilla Country Clubeilla ja Puplic kentillä (joihin pääsee kuka vaan milloin vaan) verrattuna Suomen seuroihin? Olen käsittänyt että myös Suomessa pääsee ihan jokaiselle kentälle kuka vaan ja lähes milloin vaan. Suomessa ei ole kuin muutama varsinainen Private kenttä (toinen 9 reikäinen ja toinen par3 kenttä). Kaikille muille lähes 130 seuran kentille pääsee pelaamaan kun marssii cädärin toimistoon ja maksaa tarvittavan greenfeen. Vain muutamat kentät ovat rajoittaneet yksin pelaavien vieraiden pääsyä prime time aikaan (lähinnä la-su klo 8-14). Tällöinkin siis pääsee jäsenen vieraana. Tämä siis ei vaadi osaketta eikä edes pelioikeutta mistään. Mikä siis todella erottaa Suomen systeemin näistä ’edistyneempien’ maiden systeemistä??
Rakkailla lapsilla on monia nimiä .. country club, private, semi-private, resort, public, p&p jne. Nimiä ja hallinnointimalleja on käytössä useita eikä siitä sen enempää, ei myöskään siitä mikä malli tai maa olisi enemmän tai vähemmän ’edistynyt’.
Mutta taisit kuitenkin jo itse osittain vastata kysymykseesi, eli ’Suomen systeemi’ eroaa monen muiden maiden tai alueiden ’systeemeistä’ siten, että täällä ei tosiaan ole täysin suljettuja kenttiä, ts. kenttiä joille ei voisi halutessaan mennä pelaamaan maksamalla gf:n. Riitää, että pystyy todistamaan vaaditun pelitason ja että on asianmukaisesti jonkin liiton seuran jäsen (=hcp kortti), toki huomioiden kenttäkohtaiset vierailijarajoitukset esim. viikonloppuisin tai ruuhka-aikoihin.
Mielenkiintoinen kysymys on miksi tilanne on tämä? Syitä voisi olla esim.: ei riittävästi sellaisia golfista kiinnostuneita ja varakkaita henkilöillä jotta tälliaisen kentän rakentaminen olisi ollut järkevää/mahdollista, ei pitkää ’elitistä’ country club historiaa eikä suljettujen clubien perinteitä yleensäkään, pohjoismainen ’sosiaalidemokratia’- yleinen ajattelutapa ja arvot jotka ovat olleet vallalla, puhtaat taloudelliset syyt & ei julkisia varoja ohjattu lajiin, lainsäädäntö osittain, golfliiton asettamat säännöt & ohjeistus jnejne.
Mutta minun mielestäni Suomen systeemi on ihan hyvä ja hyvinkin ’edistynyt’. Mikään ei myöskään estäisi täysin suljettujen kenttien perustamista.
haamu kirjoitti: (8.3.2012 10:24:38)
Mutta minun mielestäni Suomen systeemi on ihan hyvä ja hyvinkin ’edistynyt’. Mikään ei myöskään estäisi täysin suljettujen kenttien perustamista.Tätä oikestaan juuri hain. Eli olen tässä täysin samaa mieltä. Olisi vai kiva kuulla perustelut jos jonkun mielestä tämä Suomen systeemi on huono.
Jotenkin mun mielestä tää nykyinen tsydeemi on ihan ok (poislukien muutamat lieveilmiöt & golfosakemarkkinoiden toimimattonuus).
Suljetuissa kentissä ei sinänsä olisi mitään vikaa, eipähän ainakaan amatöörit neuvoisi rangella.. 😉 Muille kentille pääsisi suljetun kentän osakas, kunhan olisi osakas/jäsen jollakin muulla kentällä, josta tuon jäsen- ja tasoituskortin saisi.
USA:ssa näyttää olevan käytössä sellaiset kenttämääritteet kuin ’private’, semi-private’ ja ’public’. Ymmärrän näiden viittaavan ennen kaikkea omistamiseen: PRIVATE on osakkaiden omistuksessa oleva, vain heidän käyttöönsä suljettu kenttä, SEMI-PRIVATE on osakkaiden tai jonkun muun yksityisen tahon omistama mutta avoin muillekin pelaajille, ja PUBLIC on julkisen tahon, esim. kaupungin, ylläpitämä, kaikille avoin kenttä.
Mr.Phil kirjoitti: (8.3.2012 11:33:09)
USA:ssa näyttää olevan käytössä sellaiset kenttämääritteet kuin ’private’, semi-private’ ja ’public’. Ymmärrän näiden viittaavan ennen kaikkea omistamiseen: PRIVATE on osakkaiden omistuksessa oleva, vain heidän käyttöönsä suljettu kenttä, SEMI-PRIVATE on osakkaiden tai jonkun muun yksityisen tahon omistama mutta avoin muillekin pelaajille, ja PUBLIC on julkisen tahon, esim. kaupungin, ylläpitämä, kaikille avoin kenttä.Tämän jaoittelun mukaan Suomen kaikki 18-reikäiset kentät ovat ’semi-private’. Meillä ei ole yhtään täysmittaista ’private’- tai ’public’ -kenttää.
SideSpin kirjoitti: (8.3.2012 10:44:44)
Tätä oikestaan juuri hain. Eli olen tässä täysin samaa mieltä. Olisi vai kiva kuulla perustelut jos jonkun mielestä tämä Suomen systeemi on huono.
No eikö tästä samasta asiasta ole jauhettu jo kymmenissä lokki ja osakeketjussa?
Q8 kirjoitti: (8.3.2012 17:43:42)
SideSpin kirjoitti: (8.3.2012 10:44:44)
Tätä oikestaan juuri hain. Eli olen tässä täysin samaa mieltä. Olisi vai kiva kuulla perustelut jos jonkun mielestä tämä Suomen systeemi on huono.
No eikö tästä samasta asiasta ole jauhettu jo kymmenissä lokki ja osakeketjussa?
Mutta saisiko lokki antaa ilmaisia neuvoja pelaavalle osakkeen omistajalle Country Clubilla?
Golfinn kirjoitti: (7.3.2012 20:11:23)
Niin no… heh… paastaan mun suosikkiaiheeseen… edistyksellisimmissa yhteisoissa (ja maissa) ei ole osake ja pelioikeuskenttia (paaasiallisesti) vaan ’kantri klapeja’ ja ihan julkisia (public) kenttia, joille voi menna kuka vaan millon vaan 😉Mutta ei siita sen enempaa tassa ketjussa.
Yhteenvetona siis, että tuolla kommentilla ei oikeastaan ollutkaan kunnon pohjaa allaan.
SideSpin kirjoitti: (9.3.2012 8:34:03)
Golfinn kirjoitti: (7.3.2012 20:11:23)
Niin no… heh… paastaan mun suosikkiaiheeseen… edistyksellisimmissa yhteisoissa (ja maissa) ei ole osake ja pelioikeuskenttia (paaasiallisesti) vaan ’kantri klapeja’ ja ihan julkisia (public) kenttia, joille voi menna kuka vaan millon vaan 😉Mutta ei siita sen enempaa tassa ketjussa.
Yhteenvetona siis, että tuolla kommentilla ei oikeastaan ollutkaan kunnon pohjaa allaan.
Joo, en näe yhteyttä edistyksellisyyden ja yllämainitun menettelyn välillä. Ilmeisesti viittaus on Yhdysvaltoihin, joka monelta osin on mitä kauheinta perähikiää. Toki siellä on erittäin edistyksellistäkin toimintaa ja paljon hyvää golfiin liittyen. Mutta yhteisö ei ole edistyksellinen.
Suomessakin kantri klabi muodostuu, kun portit suljetaan ja vaikka erotaan liitosta jne. Ja sitten patsastellaan siellä aitojen takana.
Suomen golfin historia on niin lyhyt että on aivan selvää että kyse on golfin kehitysmaasta.
Kenttien monimuotoisuus golfinnin mainostamalla tavalla ei välttämäti tosiaan edusta sitä mitä voitaisiin edistymisellä kuvata. Minusta on aika edistynyttä se että kaikilla suomen kentillä (poislukien ne pari hassua poikkeusta) on jokaisella pelaajalla mahdollisuus vierailla. Edistyneesti suljettuja klubeja ei suomessa ole koska kukaan ei ole sellaista vielä tarvinnut. Eiköhän he sellaisen rakenna ketkä sitä haluavat.
Golfinnille kyllä sanoisin että lopettais sen nillittämisen puskista ja tulisi suomeen konsultoimaan miten hommat pitäisi hoitaa. Kirjekurssipohjalla on vaan tekemätön paikka se.
Mr.Phil kirjoitti: (8.3.2012 11:33:09)
USA:ssa näyttää olevan käytössä sellaiset kenttämääritteet kuin ’private’, semi-private’ ja ’public’. Ymmärrän näiden viittaavan ennen kaikkea omistamiseen: PRIVATE on osakkaiden omistuksessa oleva, vain heidän käyttöönsä suljettu kenttä, SEMI-PRIVATE on osakkaiden tai jonkun muun yksityisen tahon omistama mutta avoin muillekin pelaajille, ja PUBLIC on julkisen tahon, esim. kaupungin, ylläpitämä, kaikille avoin kenttä.Käsittääkseni nuo kategoriat nimenomaan EIVÄT viittaa omistamiseen vaan kuka sitä kenttää voi käyttää.
PUBLIC kenttiä on paljon ihan yksityisomistuksessa ja tälläisiä ovat tietysti varmaan kaikki kunnalliset kentät. Kuka tahansa saa pelata green fee maksulla. Voi olla myös pelikausimaksu-mahdollisuus.
SEMI-PRIVATE kentät ovat yleensä yksitysiomistukessa ja niihin myydään jäsenyyksiä/pelioikeuksia, mutta green-fee vieraat ovat myös tervetulleita. Tämä kategoria on vaihteleva, sillä toiset ovat lähellä Public kategoriaa ja tarjoavat myös kausipelioikeuksia, ilman isoja jäsenmaksuja. Toiset taas ovat lähes Private, eli jäsenyys maksaa paljon, mutta green fee pelaajia otetaan myös, mutta hinta jopa satasia / kierros. Tuolloin omistaja mahd. pyrkii maksimoimaan tuottonsa, eikä halua sulkea kenttää kokonaan privaatiksi.
PRIVATE kentät ovat ykstyisomistuksessa ja sinne pitää päästä jäseneksi (ja maksaa sitä) ja maksaa kausimaksut (pelit, ravintola, y.m.)
.
Private (ja semi-private) kentistä pieni osa on ns. Equity klubeja jossa pelioikeus on sidottu osakkeeseen. Nänä Equity kentät ovat lähinnä suomen mallia, tosin monet Equity kentöt ovat ihan Private.Suomen kenttien toiminnan kehittämisen ja uusien toimintamallien hakemisen yhtenä haasttena on hajallaan oleva omistus. Vahva pääomistaja löytyy vain muutamalta kentältä (etelässä Paloheinä, Vihti,…) ja uusia malleja onkin kokeiltu juuri noissa (hyvä tai huono riippuen näkökulmasta).
Kentän ja palveluiden hinta/laatu on varmaan tärkein tekijä. Country Club malliin kuuluu usein myös muita aktiviteetteja kuin golfia ja ruokaa, ja näitä ei Suomessa taida juuri olla.
Ulkomailla klubeja on rakennettu niin että alueelle on myös kaavoitettu asuinalueet, joissa (vain) asunnon omistajalla on mahdollisuus hankkia jäsenyys ja pelioikeus.Onhan Suomessakin ns Resort kenttiä kuten Vierumäki, Katikulta ja Tahko, joissa löytyy majoitusta ja muita palveluita ja se puoli varmaan jatkaa kasvua omalla saralla. Kytäjälle on tulossa asutusta kentän lähistölle.
Suomessa pelikausimaksujen haitari on pieni verrattuna esim p. Amerikkaan. Usein jo yksityisomisteisilla semi-private klubeilla puhutaan tuhansisa taaloista, ei satasista kuten suomessa. Suomessa golf on halpaa ja se on ongelma osakkeenomistajille, jotka eivät itse käytä pelioikeuttaan.
Olen tse olllut esim vuokralla Floridassa privaattiklubin yhteydessä olevalla asuntoalueella ja maksanut 900 USD/kk perheen pelioikeudesta + 10 USD / kierros (onneksi sai kävellä ettei tarvinnut ottaa ja maksaa autoa). Ja sekin oli mahdollista vain koska vuokrasin sellaiselta omistajalta joka olis ostanut golf jäsenyyden. Vuokraamalla asunto ei-jäseneltä olisi antanut mahdollisuuden vain kuntosalin ja tenniskenttien käyttöön kuukausimaksulla. Tässä nuo tietysti sisältyivät tuohon golf kuukausimaksuun.
kebax kirjoitti: (9.3.2012 10:48:12)
Edistyneesti suljettuja klubeja ei suomessa ole koska kukaan ei ole sellaista vielä tarvinnut.kysyntää olisi mutta, puuttuu se rohkeus rakentaa sellaisia taikka lähteä kehittämään jo olemassaolevia yhteisöjä uuteen suuntaan
meillä tykätään tästä hmmm… ehkä hyvä termi olisi ”plussakorttibussineksesta” tuotetaan pelkästään perushuttua joka käy 75% kuluttajista.. ja loput unohdetaan vaikka siitä jäljellejääneestä 25% olisi mahdollista repiä kunnolla tuohta
esimerkkinä:
kapasta saa vain hunajamarinoitua kanaa, koska muu ei käy kaupaksi, kun muuta ei ole valikoimassa.vähän sama tilanne on golfin suhteen, rakennetaan kenttä 45min ajomatkan päähän kohderyhmästä ja sitten ihmetelään kun kettä on tyhjä.
kebax kirjoitti: (9.3.2012 10:48:12)
Edistyneesti suljettuja klubeja ei suomessa ole koska kukaan ei ole sellaista vielä tarvinnut. Eiköhän he sellaisen rakenna ketkä sitä haluavat.
Jos ottaisi tosissaan sen mitä fundamentalistiset osakkaat ovat täällä jo pitkään huudelleet, niin tarvetta näyttäisi kyllä olevan. Tosipaikan tullen ei sitten halutakaan menettää niitä gf-tuloja, joilla ’ei kentän talouden kannalta ole juuri merkitystä’. Eikä sitä jäsenkorttiakaan.
Ballmarker kirjoitti: (9.3.2012 17:21:13)
Jos ottaisi tosissaan sen mitä fundamentalistiset osakkaat ovat täällä jo pitkään huudelleet, niin tarvetta näyttäisi kyllä olevan. Tosipaikan tullen ei sitten halutakaan menettää niitä gf-tuloja, joilla ’ei kentän talouden kannalta ole juuri merkitystä’. Eikä sitä jäsenkorttiakaan.
Jatkaisin samaa ajatusta vielä: siitä voi kuka tahansa lähteä kartoittamaan ostajia/mukaantulijoita varovaisestikin laskien 100 000 euron alkupääomalla/osakas/jäsen ja tai 5000-10000 euron vuosimaksulla. Aika pitkään saa tallata pörssi- yms. yhtiöiden ala-auloja, jos edes niin pitkälle pääsee, kunnes ensimmäinenkin mukaantulija on löytynyt.
Suomalainen ei kaipaa samanlaista ökyilyä ja luksusta kuten idän ja etelän asukkaat. Arvotavaraa myvän firman sveitsiläinen markkinointipäällikkötuttuni kertoi kultakynien, -sytkäreiden yms tuotteiden myynnin loppuvan kuin seinään jonkin verran Munchenin pohjoispuolella.
Hyvä niin.Ballmarker kirjoitti: (9.3.2012 17:21:13)
kebax kirjoitti: (9.3.2012 10:48:12)
Edistyneesti suljettuja klubeja ei suomessa ole koska kukaan ei ole sellaista vielä tarvinnut. Eiköhän he sellaisen rakenna ketkä sitä haluavat.
Jos ottaisi tosissaan sen mitä fundamentalistiset osakkaat ovat täällä jo pitkään huudelleet, niin tarvetta näyttäisi kyllä olevan. Tosipaikan tullen ei sitten halutakaan menettää niitä gf-tuloja, joilla ’ei kentän talouden kannalta ole juuri merkitystä’. Eikä sitä jäsenkorttiakaan.
mää väittäisin että todelllinen syy on oikeasti seuraava:
1) halukkaat ovat maantietteellisesti liian hajallaan
ja
2) intoa lähteä puuhaamaan kenttää tyhjästä ei löydyesim itse siinä kohden jos meillä äänestettäisiin täysin sujetuksi ryhtymisestä, äänestäisin puolesta.
tosin todennäköisesti yhdelläkään kentällä suljettun kanta ei saisi riittävän suurta kannatusta että se voitaisiin oikeasti toteuttaa.JuKo kirjoitti: (9.3.2012 18:45:45)
Jatkaisin samaa ajatusta vielä: siitä voi kuka tahansa lähteä kartoittamaan ostajia/mukaantulijoita varovaisestikin laskien 100 000 euron alkupääomalla/osakas/jäsen ja tai 5000-10000 euron vuosimaksulla.aika mielenkiintoisia lukuja, ajattelit sitten että suljettu C&C kenttä pitää perustaa korkeintaan 100 jäsentä / 18 reikää ajatuksella 😉
eli voisi olla realistisempaa lähteä arvioimaan osakeen hinnaksi 20 000 -50 000 ja vuosittaiseksi vastikkeeksi puolentoista – parin tonnin suuruusluokkaa.
jos sitten ei välttämättä haluta talvellakin lämmitettyä uima-allasta klubin vereen 😉
raffikulkija kirjoitti: (9.3.2012 20:03:50)
Ballmarker kirjoitti: (9.3.2012 17:21:13)
kebax kirjoitti: (9.3.2012 10:48:12)
Edistyneesti suljettuja klubeja ei suomessa ole koska kukaan ei ole sellaista vielä tarvinnut. Eiköhän he sellaisen rakenna ketkä sitä haluavat.
Jos ottaisi tosissaan sen mitä fundamentalistiset osakkaat ovat täällä jo pitkään huudelleet, niin tarvetta näyttäisi kyllä olevan. Tosipaikan tullen ei sitten halutakaan menettää niitä gf-tuloja, joilla ’ei kentän talouden kannalta ole juuri merkitystä’. Eikä sitä jäsenkorttiakaan.
mää väittäisin että todelllinen syy on oikeasti seuraava:
1) halukkaat ovat maantietteellisesti liian hajallaan
ja
2) intoa lähteä puuhaamaan kenttää tyhjästä ei löydyesim itse siinä kohden jos meillä äänestettäisiin täysin sujetuksi ryhtymisestä, äänestäisin puolesta.
tosin todennäköisesti yhdelläkään kentällä suljettun kanta ei saisi riittävän suurta kannatusta että se voitaisiin oikeasti toteuttaa.JuKo kirjoitti: (9.3.2012 18:45:45)
Jatkaisin samaa ajatusta vielä: siitä voi kuka tahansa lähteä kartoittamaan ostajia/mukaantulijoita varovaisestikin laskien 100 000 euron alkupääomalla/osakas/jäsen ja tai 5000-10000 euron vuosimaksulla.aika mielenkiintoisia lukuja, ajattelit sitten että suljettu C&C kenttä pitää perustaa korkeintaan 100 jäsentä / 18 reikää ajatuksella 😉
eli voisi olla realistisempaa lähteä arvioimaan osakeen hinnaksi 20 000 -50 000 ja vuosittaiseksi vastikkeeksi puolentoista – parin tonnin suuruusluokkaa.
jos sitten ei välttämättä haluta talvellakin lämmitettyä uima-allasta klubin vereen 😉
Hirsalastahan piti vähän tämänkaltainen paikka tulla. Mutta virheeksi on osoittautunut se, että suunniteltua strategiaa ei sitten toteutettukaan. Sen sijaan alettiin myydä jotain ’heinäkuun helletarjouksia’, jolloin muutoin hieno mesta alkoi saamaan jokamiespiirteitä.
Moni on osakeanneissa ostanut tosi kalliilla osakkeita, ja vastike lienee suurin? suomessa mitä on on 18r kentällä. Kiva siinä sitten 30k investoinnin ja huikean vastikemaksun maksamisen jälkeen kätellä ykköstiillä heinäkuun helletarjouksen 30 eurolla ostannutta Kaukoa.
Hirsalan kentästä eivät ehkä kaikki pidä, mutta kenttä on kuitenkin aivan hyvä ja hienosti rakennettu. Klubitalo on vertaansa vailla. Se on Hirsalan tsäänsi, että nyt käännetään kelkka siihen suuntaan, mikä oli alunperin ajatus.
Portit kiinni ja kunnon yksityisklubi meininki. Samalla tarvittavat investoinnit kenttään, jotta se muuttuisi hieman houkuttelevammaksi. Onnistuuko tämä, sitä on vaikea sanoa. Mutta se on helppo todeta, että nykyinenkään malli ei varmasti kalliilla osakkeita ostaneita naurata.
kebax kirjoitti: (9.3.2012 10:48:12)
Golfinnille kyllä sanoisin että lopettais sen nillittämisen puskista ja tulisi suomeen konsultoimaan miten hommat pitäisi hoitaa. Kirjekurssipohjalla on vaan tekemätön paikka se.Puskista? Missa puskissa ma taalla olen? lol Tulen kylla neuvomaan tietyissa asioissa, jos kutsu tulee ja aikaa jostain siunaantuu. Siihen asti olen erittain tyyvyvainen ja kiireinen taalla lansirannikolla, jossa on ikuinen kesa ja missa golfin johtavat firmat vaikuttavat (joista yksi palkkasi muuten mut just viime vuoden lopussa niiden head golf pro:ksi, joten lopeta nyt se lassyttaminen jostain kompetenssista, lol)
Ja kerro nyt hei mulle tosta kirjekurssi -jutusta. Ma en oo koskaan sita ymmartanyt enka ymmarra vielakaan. Mun kasittaakseni ma en ole elamani aikana kaynyt kun yhden ’kirjekurssin’ ja sekin oli Suomessa joskus 90-luvun alussa ja silla ei ollut golfin kanssa tekemista ollenkaan.
Valista tietamatonta (omasta elamastaan).
Golfinn kirjoitti: (10.3.2012 1:26:12)
Puskista? Missa puskissa ma taalla olen? lol Tulen kylla neuvomaan tietyissa asioissa, jos kutsu tulee ja aikaa jostain siunaantuu. Siihen asti olen erittain tyyvyvainen ja kiireinen taalla lansirannikolla, jossa on ikuinen kesa ja missa golfin johtavat firmat vaikuttavat (joista yksi palkkasi muuten mut just viime vuoden lopussa niiden head golf pro:ksi, joten lopeta nyt se lassyttaminen jostain kompetenssista, lol)
Muista varmistaa paikalliselta proolta saatko neuvoa, ennen tuloasi.
Ulkomaille kirjoitti: (9.3.2012 23:14:01)
Hirsalastahan piti vähän tämänkaltainen paikka tulla. Mutta virheeksi on osoittautunut se, että suunniteltua strategiaa ei sitten toteutettukaan. Sen sijaan alettiin myydä jotain ’heinäkuun helletarjouksia’, jolloin muutoin hieno mesta alkoi saamaan jokamiespiirteitä.
.Minä olen epäuskoinen sen suhteen, että Suomessa menestyisi privaatti country club. Hirsala on kuitenkin lopulta aika tavallinen kenttä ja vaikka se laajennettaisiin 36 reikäiseksi, ei se nouse Sarfvikin, Kytäjän Masterin tai Nordcenterin yläpuolelle. Tilanne olisi voinut olla toinen vielä 20 vuotta sitten, mutta aika on mielestäni ajanut tällaisten ohi ja ostokykyiset ovat jo sitoutuneet muihin laadukkaisiin kenttiin.
Jos pohdin asiaa omasta näkökulmastani ja minkälainen pitäisi olla privaattiklubin, että olisin itse siihen valmis panostamaan, jos raha ei olisi rajoite. Tai olisinko valmis ostamaan HIrsalan osakkeen, jos HIrsala suljettaisiin Kaukoilta. En keksi oikein mitään sellaista, mikä saisi minut vaihtamaa tai mille en löytäisi vähintään yhtä hyvää vaihtoehtoa.
Putti-Possu kirjoitti: (10.3.2012 8:48:06)
Ulkomaille kirjoitti: (9.3.2012 23:14:01)
Hirsalastahan piti vähän tämänkaltainen paikka tulla. Mutta virheeksi on osoittautunut se, että suunniteltua strategiaa ei sitten toteutettukaan. Sen sijaan alettiin myydä jotain ’heinäkuun helletarjouksia’, jolloin muutoin hieno mesta alkoi saamaan jokamiespiirteitä.
.Minä olen epäuskoinen sen suhteen, että Suomessa menestyisi privaatti country club. Hirsala on kuitenkin lopulta aika tavallinen kenttä ja vaikka se laajennettaisiin 36 reikäiseksi, ei se nouse Sarfvikin, Kytäjän Masterin tai Nordcenterin yläpuolelle. Tilanne olisi voinut olla toinen vielä 20 vuotta sitten, mutta aika on mielestäni ajanut tällaisten ohi ja ostokykyiset ovat jo sitoutuneet muihin laadukkaisiin kenttiin.
Jos pohdin asiaa omasta näkökulmastani ja minkälainen pitäisi olla privaattiklubin, että olisin itse siihen valmis panostamaan, jos raha ei olisi rajoite. Tai olisinko valmis ostamaan HIrsalan osakkeen, jos HIrsala suljettaisiin Kaukoilta. En keksi oikein mitään sellaista, mikä saisi minut vaihtamaa tai mille en löytäisi vähintään yhtä hyvää vaihtoehtoa.
Sanoisin, että suurin mahdollisuus onnistua privaattiklubi hankkeessa on hommata kentälle kunnon sunnittelija, esim Faldon tai Nicklauksen toimisto. Silloin kentässä olisi jotain todellista erikoisuutta. Hirsalassa kannattaisi tämä toimi vielä tehdä. Soitto Faldolle, ja 5-10 miljoonan lisäinvestointi redigniin ja portti kiinni ja Faldon kyltti porttiin kiinni.
Tämä houkuttelisi kyllä väkeä. Siinä vaiheessa voisi itse ruveta miettimään myös.
Jos kuuluisin tällaisen kentän kohderyhmään (raha ei ongelma ja asuisin esim. Espoossa) kriteerini kentäälle olisivat tällaiset:
– 36 reikää + hyvä par-3 + hyvät harjoittelualueet
– max 20 minuuttia matkaa
– rauhallinen ympäristö
– aktiivinen junioritoiminta lapsille
– miellyttävää seuraaEn vaan näe realistisena, että joku pystyisi tarjoamaan tuollaiset olosuhteet privaattikentällä, joten haavelkaa vaan ihan rauhassa.
raffikulkija kirjoitti: (9.3.2012 20:03:50)
JuKo kirjoitti: (9.3.2012 18:45:45)
Jatkaisin samaa ajatusta vielä: siitä voi kuka tahansa lähteä kartoittamaan ostajia/mukaantulijoita varovaisestikin laskien 100 000 euron alkupääomalla/osakas/jäsen ja tai 5000-10000 euron vuosimaksulla.aika mielenkiintoisia lukuja, ajattelit sitten että suljettu C&C kenttä pitää perustaa korkeintaan 100 jäsentä / 18 reikää ajatuksella 😉
eli voisi olla realistisempaa lähteä arvioimaan osakeen hinnaksi 20 000 -50 000 ja vuosittaiseksi vastikkeeksi puolentoista – parin tonnin suuruusluokkaa.
jos sitten ei välttämättä haluta talvellakin lämmitettyä uima-allasta klubin vereen 😉
Kysehän ei ollut tavallisen kentän rakentamisesta vaan suljetusta luksuscountryclubista. Se sijoitettuna 20 km päähän Helsingin keskustasta ja esim 300 jäsentä, ostaisin tämän paketin 50 000 eurolla kuten ehdottelit.
JuKo kirjoitti: (10.3.2012 13:15:49)
raffikulkija kirjoitti: (9.3.2012 20:03:50)
JuKo kirjoitti: (9.3.2012 18:45:45)
Jatkaisin samaa ajatusta vielä: siitä voi kuka tahansa lähteä kartoittamaan ostajia/mukaantulijoita varovaisestikin laskien 100 000 euron alkupääomalla/osakas/jäsen ja tai 5000-10000 euron vuosimaksulla.aika mielenkiintoisia lukuja, ajattelit sitten että suljettu C&C kenttä pitää perustaa korkeintaan 100 jäsentä / 18 reikää ajatuksella 😉
eli voisi olla realistisempaa lähteä arvioimaan osakeen hinnaksi 20 000 -50 000 ja vuosittaiseksi vastikkeeksi puolentoista – parin tonnin suuruusluokkaa.
jos sitten ei välttämättä haluta talvellakin lämmitettyä uima-allasta klubin vereen 😉
Kysehän ei ollut tavallisen kentän rakentamisesta vaan suljetusta luksuscountryclubista. Se sijoitettuna 20 km päähän Helsingin keskustasta ja esim 300 jäsentä, ostaisin tämän paketin 50 000 eurolla kuten ehdottelit.
Osallistun heti merkintään, mikäli kentät on suunnitellut Faldon, Nickauksen tms kunnon toimiston väki.
-
JulkaisijaArtikkelit