-
JulkaisijaArtikkelit
-
Nimetön
Mitä olette call for hole -käytännöstä mieltä. Siinä siis ryhmän saatua pallonsa griinille par kolmosilla on annettava seuraavan ryhmän lyödä avauslyönnit ja pelattava pallot reikään seuraavan ryhmän kävellessä palloilleen. Itse en henkilökohtaisesti pidä käytännöstä, koska: A) Ei ole hauskaa kyykkiä jonkun puun takana kun seuraava ryhmä avaa griinille. Joskus on tullut läheltä piti tilanteita. B) Ei ole niinikään hauskaa lyödä avausta par kolmosilla kun edellä oleva ryhmä kyykkii edessä puiden takana. C) Otettaessa huomioon että käytäntö on tarkoitettu käytettäväksi silloin kun kenttä on täynnä, ei se mielestäni nopeuta peliä kokonaisuuden kannalta. Sanokaa ihmeessä omat mielipiteenne asiasta. Asiantuntevia kommentteja tarvitaan!!!!
NimetönTämähän on käytössä yleisesti esim Espanjassa, jossa olen touhuun tutustunut.
meidän kentille ei sovi yleiseksi ohjeeksi, itseasiassa hyvin harvalle par 3:lle ollenkaan.
Toimii hyvin vuoristokentilla, ja pitkillä par 3:lla, joilla vielä on poikkeuksellinen siirtymätaival.
Silloin varmasti estää ruuhkaa,muuten lähinnä pahentaa.
On käytössä myös Torrequebradassa yhdellä par 4:lla, jossa ylhäältä lyödään ja tullaan serpentiiniä pitkin alas. ennen kakkoslyöntiä annetaan sitten odottavan ryhmä avata.
haittana on tietysti se kykkiminen puun tms takana.
Tällainen ei käy ainakaan yleiseksi ohjenuoraksi kaikille par3:lle. Lisäksi puun takana kyykkiminen ei ole oikeata suojautumista; jos kenttä haluaa että tällaista käytäntöä noudatetaan niin se saisi kustantaa kunnollisen suojaverkon, jonka taakse edellinen ryhmä pääsee takana tulevien avausten ajaksi.
Tämä on käytäntö esim Kerigolfin par-3 reiällä numero 14, jossa on pitkä siirtymä-alamäki teeltä greenille. Ja verkko jonka takana seisoa, jos takana tuleva ryhmä ei ole avannut silloin kun ollaan siirtymätien suojassa metsässä.
Erityisesti tuo systeemi helpottaa ohittamista. Ohitettavan ryhmän ei tarvitse jäädä kauaksi aikaa odottelemaan, kun antavat nopeamman ryhmän pelata reiän pois ja mennä eteenpäin.
Kerimäellä muistan homman toimineen ihan hyvin. Samoin joillakin ulkomaisilla kentillä, joilla griinille on teeboxista pitkä kävelymatka (jonkun rotkon, veden tms. kiertäminen).
Eiköhän tässä päde se, mitä näissä etikettiasioissa yleensäkin, eli että tervettä järkeä saa käyttää. Täydellä ja ’tasaisen hitaasti’ rullaavalla kentällä call for hole ei juuri peliä nopeuta, korkeintaan tasoittaa odotusaikoja. Ainakin itse odotan mieluummin pitempään jollain tiiauspaikalla kuin nojailen mailaan väylillä, odottelen griinin tyhjentymistä ja sekoitan rytmini.
Btw, teille, jotka menette Hyvinkäälle Kaverille ei jätetä -skabaan: kenttä jumittuu helposti kolmosreiälle (alas joen yli lyötävä lyhyt parkolmonen). Siinä takana tuleva ryhmä voi tietenkin avata, kun edellä menevät kävelevät griinille, mutta siitä ei paljon ole hyötyä, kun tulppa siirtyy vain nelosreiälle. Odotelkaa rauhassa pidempi aika kolmosen tiiauspaikalla. Sen jälkeen kenttä yleensä rullaa täytenäkin erittäin hyvin monta reikää. Seuraava samantapainen odottelu on reiän 12 tiiauspaikalla. Sinne on hyvä ajoittaa pieni evästauko.
jos tällaisesta menettelystä olisi jotain hyötyä, miksi rajoittaa sen käyttöä vain par-kolmosille? Miten nopeasti kierros enää menisikään, jos pallo joka lyönnin jälkeen merkattaisiin, väistettäisiin sivuun ja annettaisiin takanatulijoiden lyödä? Greenillä putteja kuitenkin tarkastellaan joka suunnasta, sinä aikana voisi isompikin ryhmä putata ensimmäisen puttinsa. Ja miksi vain yhden ryhmän pitäisi saada lyödä, miksi ei saman tien kahden tai useammankin…
Nimetönkyllähän tuollainen poikkeavan pitkän siirtymän par3 täydellä kentällä selkeästi on solmukohta, josta kentän seisominen helposti käynnistyy ja tämä käytäntö sujuvasti soveltaen voisi sitä estää. (kun lyhennetään sitä siirtymään kuluvaa aikaa käyttämällä siihen edellämenevän ryhmän greeniaikaa niin ikäänkuin ryhmien etenemisrytmi pysyy tasaisempana) Vrt ruuhkaliikenne jossa pieni hidaste johtaa kilometrien seisoviin jonoihin.
Miten toimitaan jos k.o. säännön mukaisesti avanneiden seuraavan ryhmän pelaajien pallot ovat puttilinjoilla ? Saako ne itse merkata (tuntuisi tosi oudolta), vai pitääkö odottaa että lyöjät saapu itse merkkaamaan pallonsa (vielä oudompaa) ? Ei voi sentään niin olla ? Silloinhan koko ajatuksesta ei olisi mitään hyötyä ?
Onko sääntö kuinkakin yleinen Suomessa ?
Kyllä pallon saa säännön 20.1 mukaisesti nostaa ja merkitä ’kuka tahansa pelaajan luvalla’. Lupa tulee kai tässä tapauksessa kentän johdon määryksellä kun CALL HOLE järjestetty.
Tällaista tapaa voi todella käyttää joskus myös ohituksessa kun 4:n pelaajan pallot on greenin ympäristössä, joku ehkä bunkkerissakin. Jos tällöin 2-3 pelimiehen oloista kaveria odottelee pitcherin päässä takana niin minä ainakin antaisin heidän ’tehdä birkkunsa ja mennä’.
ei pidä sekoittaa ohittamista ja tässä tarkoitettua menettelyä, jossa annetaan vain lupa yhteen lyöntiin.
periaatteessa tässä tarkoitettu menettely, jonka kuvitellaan nopeuttavan peliä, itse asiassa hidastaa hidastaa sitä.
Jos kaksi perättäistä ryhmää pelaa samaan tahtiin, ne lähtevät ja tulevat perille saman 8-10 minuutin välein. Jos edellä oleva ryhmä keskeyttää pelinsä muutamaksi minuutiksi odotellakseen takana tulevien avauksia, heidän kierroksensa kestää saman muutaman minuutin enemmän, joten myös takana tulevien peli hidastuu saman verran.
NimetönNiin, tuskin käytäntö on kovinkaan yleinen Suomessa? Joillakin erityisillä par kolmosilla se voi olla käytössä. Tosin en itse ole mikään kokenut pelaaja (kolmas kesä alkamassa), enkä Suomessakaan kovin monella kentällä ole vieraillut.
Yyterissä käytäntö on ainakin käytössä kaikilla kolmosilla, mutten ainakaan itse sitä ole koskaan siellä soveltanut tai nähnyt sovellettavan.
Muut tietävät varmaan paremmin = )
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)