-
JulkaisijaArtikkelit
-
Olemme emännän kanssa olleet kahdesti tuolla Belekissä pelailemassa. Seudulta löytyy kyllä hienoja kenttiä toisensa jälkeen, helmenä karya.
Mutta tuo ruoka: Oikein jäi vaivaamaan kuinka ongolf kehui birkut osiossa runsaita ja herkullisia aterioita. Minun täytyy kyllä ainakin todeta että petyin ja pahasti hotellien ruokaan. Odotukset ruoan suhteen oli korkealla, onhan turkkilainen keittiö kuuluisa grillatuista meren elävistä jne. Jos verrataan laivapuhvetteihin niin laivat voittaa koska kylmät on maistuvampia. Kävimme myös eri carte ravintoloissa joista huomasin että osa ruuista oli samaa kuin siellä puhvetissa, ja annokset joskus säälittävän pieniä. Jotenkin tuntuu hullulta pyytää ruokalista uudelleen pöytään.Kertaakaan en ole pettynyt vaikka useita kertoja olen käynyt Belekissä. Mikssähän hotellissa ole majaillut?
Tänä syksynä olimme viikon Cornelia Deluxessa ja edellisenä Sirenessä ja molempien allinclusivet olivat erittäin hyviä ja monipuolisia. Ala cartet ovat vaihtelevia, Cornelian kiinalainen , ranskalainen ja välimeri ravintolat olivat suorastaan loistavia … italialainen taas enemminkin vitsi.
Sirenessä oli monipuolisemmat allinclusive buffat ja ruuat ehkä yleisesti paremmat poislukien Cornelian välimeri alacarte. Kokonaisuus on aina ollut erittäin hyvä ja palvelu aivan mahtavaa, sekä oikeasti ystävällistä. Riippuu siitä missä hotellissa yöpyy ja millainen kulinaristi on kyseessä, tuskin Gordon Ramsay olisi pitänyt kummastakaan. Ihan hyvä provo, kerroppa nyt missä olette olleet.Ettei olis emäntä pilannut nautintoa …
Lähde: Helsingin Sanomat 3.12.2012
No, kyllä internaattiruuissa saattaa se jokin jäädä uupumaaan:-)
Olemme olleet parina syksynä perheen kanssa Belekissä ja molemmilla kerroilla ruoka ja palvelu ovat olleet loistavia. All inclusivea emme ole ’harrastaneet’ muualla mutta Belekissä se on ollut luonteva ja toimiva valinta. Olemme yllättyneet laadusta positiivisesti, odotukset eivät ehkä olleet korkealla, koska yksi osa lomailusta on aina ollut hyvät ruoka ja juoma. Toki buffa on aina buffa mutta toisaalta tarjonta on ollut niin runsasta että valinnanvaraa on riitänyt viikon lomalle lisäksi kun meilläkin on ollut ala carte-mahdollisuudet. Ikinä en ole nauttinut yhtä runsaista salaattimahdollisuuksista kaiken muun lisäksi. Toki hotellien välillä saattaa olla isohkojakin eroja ja jos kaikki ateriat nauttii samassa ravintolassa, niin vaihtelu voisi virkistää. Buffassa on kuitenkin aina ollut turkkilaista ruokaa ja kv ruokaa, lihaa, kalaa yms. Lisäksi monesti illallisilla eri ruokateemoja. Mutta pääsääntöisesti hotellit hienoja, isoja alueita hyvien golfkenttien äärellä. Palvelut niin golfkentälle kuin golf kentälläkin ovat toimineet moitteettomasti.
Ensimmäisellä kerralla Sirenessä ja toinen kerta papillon aysha. Palvelussa ei kauheasti moitittavaa kummassakaan paikassa mutta varsinkin sirenen ruoka oli yksinkertaisesti mautonta. Mutta niinhän se menee: eivät uskalla käyttää mausteita ettei vaan joku valita liian mausteisesta ruuasta. Jos joku näkee tän avauksen provona niin ei ollut ainakaan tarkoitus. Espanjan reissuilla ei ole koskaan tarvinnut pettyä, mutta puhvetit on kyllä kierretty kaukaa. Kaitsun mielipide ihmetyttää kun olen ymmärtänyt että on hengaillu siellä paljonkin ja ei aina välttämättä hotellissa. Voisi kuvitella että normaaleissa ravintoloissa siellä saa oikeasti sitä ruokaa mistä turkki on kuuluisa.
Summa summarum: Jos haluaa jotain kulinaarisia elämyksiä niin ainakin all inclusive pitää unohtaa. Ja foorumin, ainakin tähän asti vastanneille vattan täyttö on tärkeämpää kuin miltä se maistuu. Ja tuo oli provo!Belekissä ei paljon muita vaihtoehtoja ole kuin hotellit ja klubien ravintolat.
Jos paikallisia perinteisiä ravintoloita ja paikallisia ruokia haluaa pitää mennä Sideen tai Antalyan vanhaan satamaan. Itse Belek on pääasiassa täynnä feikki vaatteiden ja laukkujen myyjiä … vastenmielinen pikkukylä jossa joka vuosi käydään se pakollinen puoli tuntia -
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)