-
JulkaisijaArtikkelit
-
Nimetön
Haaste ikuisille draivi kysymyksille? Kenellä on pisimmät ollu: —Metriä? (ei tarvii olla omat) Saatko tehtyä tietoisesti: — Miten? Ps. Annetaan meille nylpyillekkin mahdollisuus prassailuun. Ei ole sit pakko vastata, voi vain lukea murahtaa ja kääntyä takavasemmalle. d;-)
Kentällä pisin -1m (par 3 rauta 9),pitchigriinille rangematolta saa vaikka -3m.
Tietoisesti wedgellä +0-1m,joskus valuu vähän taaksepäinkin..
Muistan omista lyönneistäni tasan kaksi, jotka ovat peruuttaneet alastulojäljen taakse. Molemmat tulivat sellaiset neljä-viisi metriä takaisinpäin. Mailoina 9i ja 7i.
Täytyy myöntää, että kummallakin kerralla sekä vastatuulella että alastulolla ylärinteeseen oli merkittävästi tekemistä asian kanssa.
Tyynellä ilmalla tasamaalle lyötynä lyhyillä raudoilla (8 ja lyhkäisemmät) pallo stoppaa suunnilleen 2 metrin matkalla. Griinin kunnosta riippuen, tietenkin.
Back Spinniä tullut kyllä useaan otteeseen. Ehkä eniten n.2-3 metriä bunkkerista lyötynä. Rauta kasilla n.150 metristä kanssa tullut toista metriä takaisin.
Jos puhutaan tasaisesta viheriöstä, niin about metri ka sekin oli Espanjassa ja mailana 52 asteinen.
Suomessa olisko about 15 cm paras spinni.
Mutta sitten kaltevalla viheeriöllä samaisella kentällä Epsanjassa about 40 meetriä ja mailana oli R8, otti spinnin ja sitten lähettiin alamäkeen poijes vihreeltä veralta.
Bilispallolla bilispöydällä spinni ainaski 4 meetriiä 🙂
Kyllä mä lähestymiseni yleensä saan jäämään griinille, jos sinne satun osumaan. Onneksi pääsen lähestymään yleensä wedgeillä / lyhyillä raudoilla. Harvemmin on kuitenkaan ongelmana, että tulisi etukautta ulos griiniltä…niin tai siis ei koskaan.
Pisimmät paluut on ollut luokkaa 3 metriä ja silloin ’onnistumisen’ takeena oli lyöntialusta, eli tie.
Noin 25m on pisin peruutus omalla kohdalla.
Lippu 15m etureunasta ja alastulojälki 10m lipun takana. Peruutti ulos griiniltä.
Juu, löin väyläbunkkerista niinkuin arvata saattaa 🙂
40 cm _draiverilla_ St. Lawrencessa hulluun vastatuuleen pehmeällä väylälle. Lahtito todistaa. 😉
Oon itse varmaan joskus aikoinaan vetänyt parhaimmillaan jotain 7-8m palloa alastulojäljestä taaksepäin, siis tasamaalla (-griinillä), mutta tosin Espanjan pehmeille viheriöille ja bunkkerista about 50m etäisyydeltä.
Pisimmät TV:ssä nähnyt veti JD (joku pari vuotta sitten), joka ampui pallon ilmassa griinin takalaitaan, siitä pomppu takaforelle ja aivan törkeät spinnit etugriiniltä reilusti ulos. Varmaan jotain yli 20m pallo spinnasi, ja kaveri löi vielä väylältä (varmaan myös vastatuuleen).
Tietoisesti pallon saan spinnaamaan siten, että: 1) pelaan hyvällä, spinnaavalla pallolla (esim. ProV1 yms.) 2) pelaan hyville, pehmeille sekä vastaanottaville viheriöille [ei ainakaan meillä Tarinassa :(] 3) lyön suht lyhyttä rautaa, 8i+ 4) lyön hyvältä, tiukalta alusta (esim. lyhyt väylä <- ei myöskään meillä Tarinassa) JA 5) osun puhtaasti palloon. Kuten listasta voi lukea, pallo melko harvoin kuitenkin kunnolla spinnaa, heh heh. 5-kohtaa tietysti yritän aina, mutta valitettavasti sekään ei ihan aina onnistu… 🙂
NimetönTämähän on ollut hetelmällistä!
Itselläni olen huomannut vaikeuksia saada palloon kunnon jarruja lyhyissä pitcheissä, eli välillä kun osun hyvin palloon ja on rento fiilis niin saan niitä makeita yksi ta kaksi pomppua ja tuikka stoppi.
Ne on oikeasti todella hienon näköisiä ja niillä saa pisteitä.
Mut noissa Phil/Daly lähestymsissä varsinkin tatsi katoa aika herkästi.
Normaalisti on siinä alastulojäljen lähellä (+-30cm). Joskus lipsahtaa yli kolmen olosuhteitten takia.
Parhaimmillaan ku yrittää ni noin 3m maksimissaan tulee jollain sändillä satasesta (ei kuitenkaan aina).
Mutta enkka on 10m (takas etu-forelle). Se tuli väyläbunkasta, joka oli noin 80m metrin päässä griinistä.
Minä onnistun jostain syystä saamaan puu-5:lla aika usein avauksissa bäkäriä (senverran että pallo alastullessa löysähköön kohtaan hypähtää noin 5cm taaksepäin). Kummallista.
Jätä ne Wilsonit himaan ja pelaa ’kunnon’ pallolla ja vielä pehmeät greenit, niin johan spinnaa. 😉
2,5-3 metriä pakkia wedgellä, Suomessa ja tänä kesänä Ruuhikosken viitosväylällä. Täydellinen osuma ja (löytö)pallona joku Stratan SuperSpin, oli nimensä veroinen.
Normaalisti pallo pysähtyy lyhyillä raudoilla alle metriin, pakkia saan aikaan todella harvoin väylältä.
Paras peruuttelumaila lienee SW täydellä svingillä.
Varabägistä löytyy tällä hetkellä Vokeyn C2 60 ja 54 asteisena. Groovit on levennetty ja syvennetty maksimikokoon ja lisätty kuparikerros kromin alle. 54:lla tulee täydellä svingillä usein jopa 5-6 m (eli aivan liikaa) backspinniä, kun oikein painaa. Tietenkin osumasta, lyöntialustatsta ja greenistä riippuen. Tavallisen ProV1:n kuori menee aina hieman rikki ’täydellä’ wedgesvingillä. Ennen lyöntiä tietää, että taas tulee yksi hyvä treenipallo lisää 🙂 ProV1 X:ät kestää paljon paremmin.
TM:n wedgeillä ja normaaleilla greeneillä pallo jää täydellä svingillä yleensä siihen, mihin tulee alas tai sitten max 1 m takaisin.
NimetönPro v1(x), mustalla Callawaylla ja Niken Onella, saan ne varmimmin. Pisin backspinni on tainnut olla noin 5 metria. Oli kylla lipusta 10 metria sivuun, etta ei ollu paljoo hyotya. Yleensa spinnit karkaa griinilta ulos eteen.
Eli kylla spinneja lahtee, mutta niitten kontrolli on viela hakusessa.
NimetönAi niin, yleensa ne lahtee PWlla tai ysilla, mutta on tullut seiskallakin.
Enemman tykkaan kylla kontrolloiusta stopparista kun hirveesta backspinnista.
Mielenkiintoinen aihe, vaikka niitä itselle on tullut vain sattumalta, mitenkään yrittämättä ’tehdä’ sitä. Kovasti tyydyttää jo kun Callawayn ’black’ hirttää jarrut päälle noin kahden-kolmen metrin päässä alastulojäljestään.
Ehkä treenaamalla ja lähinnä wedgellä lyötynä sellaisen voisi oppia (kova lyönti läpi, ylhäältä alas, iso turve perään), mutta sitten herää kysymys mitä järkeä koko hommassa yli kympin tuupparille olisi. Ei siis mitään. Mutta hienoja ovat katsella telkkarista.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)