-
JulkaisijaArtikkelit
-
Onko palstalaisilla kokemuksia perinteisen 55/56-asteisen SW:n korvaamisesta 54-asteisella jos käytössä on kolme wedgeä, esim. 47, 55 ja 60? Nykyinen SW (55-ast) on samaa sarjaa rautojen kanssa ja on aika iso kehäpainoinen lapio. Lobberi on taas puhdas blade, joka miellyttää huomattavasti enemmän tuntumaltaan ja näöltään. Samalla saisi hieman tasoitettua PW:n ja SW:n eroa ja toisaalta lobiinkin jää vielä ihan ok väli. Lobissa nyt 9-ast. bouncea, joka toimii sekä hiekasta, että ruoholta. 54-asteiseen voisi ajatella jokseenkin samaa. Onko muita kokemuksia 54-asteisesta hiekkamailasta (sopivasta bouncesta jne)?
Minulla on 54 asteinen titun vokey wedge ja se toimii samalla tavalla kun 56 asteinen kunhan avaa lapaa vähän enemmän… Lisäksi, jos lapaa ei avaa sillä saa hieman pidemmälle kuin 56 asteisella…
54 asteinen toimii ihan OK. Olen mielestäni aika hyvä bunkkeripelaaja ja käytän clevelandin Tour action reg 588 54 asteista ja 10 bounsista wedgeä. Ei suomen kentillä tarvi isoja nostokulmia ja lisäksi vielä kaksoiskosketuksen riski on pienempi. Minulla on 48, 54 ja 60 asteiset wedget ja aina ollaan lipulla… Eli mee kauppaan ja osta viisnelonen!
Pojat alla puhuu asiaa. Mulla on nykyisessä setissä titun 5410 ja pienellä avauksella ajaa saman kuin edellisen setin 56:n Clevelandin santalapio (muuten todella hyvä!). Pitseri kun on 49, niin ei tule liiansuurta väliä. 60 lobissa on parempi olla pienempi baunssi, toimii paremmin kovilta alustoilta.
Itselläni on käytössä 4 wedgeä:
PW(47), Cleveland 900 wedget: 52, 56 ja 60.
Pelaan bunkkerista kaikilla Clevelandin wedgeillä.
52:lla saa helposti pitempää santalyöntiä ja vastaavasti 60:llä korkeaa.
Olen hyvin tyytyväinen 4 wedgen systeemiiin.
Mikäli wedge on ’Low bounce’ mallia, voi bunkkerilyönti tosin olla vähän hankalampaa.
Itse suosittelisin neljän wedgen systeemiä. Itselläni on nyt 47, 54 ja 60. Henkilökohtaisesti kaipaisin väliin vielä 52-asteisen, lisäksi luopuisin 54 asteisesta ja vaihtaisin 56-asteisen. Syynä lähinnä tuo gap joka jää 47:n ja 54:n väliin, itselläni tämä on n. 20-25 metriä =(
54 ja 60-asteiset ovat Cleven 588:t, toimivat kyllä sinällään erinomaisesti.
Minulla perussetissä (Wilson) wedget PW (45-ast.) ja SW (55-ast). Koskapa väli oli liian iso, ostin aluksi Wilsonin 52-asteisen Gap-wedgen, joka tosin oli liian lähellä SW:tä, joten vaihdoin sen 50-asteiseen Deep Red -wedgeen. Tällä mailalla pelaan todella paljon, usealla väylällä sillä tullaan griinille 100-120m matkalta – samoin pelaan sillä paljon lähellä griiniä. On mulla LW:kin, mutta se on ollut nurkassa 52-asteisen GW:n kanssa, koska bagissäni ei ole tilaa, mailoja kun saa kuitenkin olla vain 14 kpl (nyt mukana SW, GW, PW, 9-4i, 7w, 5w, 3w ja D => rauta-4 on isoin rautakepukka).
Minkäslainen 4:n wedgen miesten muu maila-arsenaali on – mitä on pitänyt jättää eteisen nurkkaan?
lw (60),sw(56),gw(52),pw(48),i9-i3,w4 ja D.
Wedgejen väliset erot on sen verran hyvin sopivat, eikä bouncea ole missään kohtuuttomasti, että näitä kaikkia käytetään myös lähestymisiin taysillä lyönneillä.
Bägissä yleensä kierroksella
wedget: GW 48.5 (cavity back) ja 51, 55 & 60 (bladeja)
raudat: 4-9
puut: 1, 3, 7
putteri
Auton takakonttiin jää yleisimmin
2*2i, 3i + 2 putteria, jotka kaikki toistaiseksi kulkevat ainakin harjoitusalueilla mukana. Nuo ’ylimääräiset’ putterit voivat kohtapuoliin jäädä varaston nurkkaan pölyttymään.
Meikäläisen bägissä kulkee PW (49*), GW (53*) ja SW (56*). Gäpillä en lyö täydellä teholla juuri koskaan (carry max 75m) ja sannalla (max 55m.) vielä harvemmin, tarkkuus mailoja kun ovat.
Lobbi (60*) on harkinnan alla, loftinsa puolesta istuis hyvin tohon sarjaan.
Mulla puolestaan PW (47 Ping i3) GW(53 Cleve 588) SW(56 Spalding Professional) ja LW(60 Ping i3).
Tämäkin kombinaatio toimii hyvin… LW:ta käytän lähinna bunkkerimailalla (bounce 18!). Ja ikivanhaa (ensimmäisen kaytetyn setin mukana 7 vuotta sitten tullutta) SW:tä tiettyihin erikoislyönteihin, joissa se edelleen on lyömätön…
Cleven 588 (RTG) on todella monikäyttöinen wedge, jolla pallo todella lähtee sinne, minne pitääkin, uskomattoman tarkka maila.
Mullan on raudat 3-pw, puut 1 ja 5 (etsinnässä hyvä nelonen) ja erillis wedget Dunlop 53 (hauskana yksityiskohtana wedgeen stanssattu 56, mutta mitattu 53), vokey 56 ja cleve 60. Kaikkia wedgejä tulee käytettyä kierroksella. Erityisesti kierrokset Kytäjällä ovat tarvinneet wedgejä, kun ei meinaa osua griineihin ja läheltä pitää saada pallo pysähtymään. On niin pirun liukkaat griinit :).
Hmmm… Minä en kyllä laittaisi 100+ euroa pelkästään yhden loft-asteen korjaukseen etenkin, kun pakasta otetut wedget ovat kulmiensa osalta monasti vain sinnepäin!
Edellytyksenä olisi mitatut kulmat ja tosi vakioitunut swingi (toisin kuin itselläni, hcp 17). Kannattaa muistaa, että esim. 2 astetta loftissa (54/56) on vain n. 5m kentällä.
Saman saa aikaiseksi kohtuullisella tarkkuudella otteen paikkaa hieman siirtämällä (tai avaamalla hieman lapaa+stanssia tai siirtämällä palloa pari muutaman sentin stanssissa tai ottamalla hieman vajaan backswingin tai…). Hajontaa tulee omasta swingistä riippumatta lisäksi esim. siitä miten pallo makaa tai tuulen suunnan vaihteluista.
NimetönTotta joka sana. Kuitenkin Hireko tai Pinemeadow/wedget ja löytyy huokeampia vaihtoehtoja erittäin hyvistä klooneista! Esim professional series 690 19 taalaa kappale+ prosentit ja kulut ja sopivassa köntässä per staga hinta n. 25 egee… Voi hommata koko sarjan 4 asteen välein satasella.
Itse en uutta wedgeä ostaisi suinkaan tuon yhden asteen vuoksi vaan siksi, että blade-mallinen miellyttää vaan enemmän kuin kehäpainoinen.
Tuo asteen ero alaspäin olisi vain bonusta ja sopisi väliin hyvin. Kolmella wedgellä suositeltavat kulmat ovat joidenkin lähteiden mukaan muutenkin 49, 54 ja 60.
Kyselin lähinnä kokemuksia 54-asteisen käytöstä hiekasta. Päädyn tuon varmaan hankkimaan viimeistään rautojen vaihdon yhteydessä koska tulevaisuudessa en rautasetin omaa SW:tä ota mukaan.
Kiitokset kommenteista.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)