Etusivu › Foorumit › Yleistä › Golfliiton johtajan jatkopesti mutkistui -Antti Peltoniemen päivärahoissa epäselvyyksiä
-
JulkaisijaArtikkelit
-
Tämän päivän (27.11) Hesarin juttu nosti vanhan keskusteluaiheen taas pintaan. Miten meidän harrastegolffareitten rahoja käytetään ja kenen taskuun ne valuvat? Sama teema on taas esillä golf -yhtiöitten syysyhtiökokouksissa, joissa ylipäätään tietoa ei jaeta menoista eikä välitinipäätöstä ole kun seuraavan vuoden menokehyksistä puhutaan. Toimitusjohtaja/toiminnanjohtaja on herra talossa ja hallitus on joukko lampaita joita suurin osa kirjanpito ja tilinpäätös ei kiinnosta tai eivät siitä mitään ymmärrä. Tuttu teema tuo toimarin omat laskut. Kun itse olin hallituksessa niin niitä laskuja ei käsitellyt kukaan. Kun yritin ottaa asian esille niin hallituksen puheenjohtaja totesi vain että se on tilintarkastajan asia. Tilintarkastaja katsoo lähinnä onko tiliviennit tehty oikei. Ei sitä onko menotosite aiheellinen vai ei. Toimitusjohtajan laskut pitäisi hyväksyttää hall.pj:lla mutta missä yhtiössä näin tehdään? Kun osakkaat todella alkavat vaatia talouskuria ja valita hallitukseen sellaisia jotka tuntevat Oy:n toimintaa eikä pelkästään golfsääntöjen tuntijoita ja hyviä pelaajia (joiden paikka on ry:ssä) niin vihdoin alkaisi muutoksen tuulet puhaltaa ja yhtiöiden alennustila päättyy.
skuuppari kirjoitti: (27.11.2014 9:39:03)
Toimitusjohtaja/toiminnanjohtaja on herra talossa ja hallitus on joukko lampaita joita suurin osa kirjanpito ja tilinpäätös ei kiinnosta tai eivät siitä mitään ymmärrä.Tämä tietenkin on juttu joka on uniikki jokaisella kentällä. Riippuen siitä millaisia henkilöitä on käytettävissä. Hallitusten taso varmaan vaihtelee aika paljon eri kentillä ja miksei samallakin kentällä eri vuosina.
Alkoi mietityttämään: jos sattuisi olemaan tilanne että hallituksessa on tunnistettu taitovaje. Joko yhtikokouksessa tai hallitus itse näin tuntee. Onko tällaisissa tapauksissa käytetty ulkopuolisia asiantuntijoita?
Otettaisiin hallitukseen joku ammatti-ihminen jolle maksettaisiin oikeasti kokouksiin osallistumisesta ja mahdollisesti muutama konsulttipäivä vuodessa.
Onko toteutuneita tapauksia?Parti kirjoitti: (27.11.2014 10:35:13)
Otettaisiin hallitukseen joku ammatti-ihminen jolle maksettaisiin oikeasti kokouksiin osallistumisesta ja mahdollisesti muutama konsulttipäivä vuodessa.
Onko toteutuneita tapauksia?On leikitelty ajatuksella, että jopa yhdistys voisi palkata yhden henkilön toimimaan kaikkina toimikuntina. Eli järjestäisi kilpailut, seniorit, naiset ja lapset. Tietysti joitain apureita tarvitsee kesäkaudella, mutta helposti nuo toimikunnat kaatuu kuitenkin parin harteille kun vapaaehtoisia ei löydy. Ja sitten ihmetellään kun asiat on huonosti tehty. /offtopic
’KOKOUSPALKKIOITA JA PÄIVÄRAHOJA EI MAKSETA’
Onkohan taas niin että ne joilla on osaa asiaan tekevät sen oikean tulkinnan. Joka alkaa että jotta paitsi silloin kun kyseessä on liiton puheenjohtaja tai häneen rinnastettava vastaava toimija ulkomaanmatkoilla. Liitto tutkii liiton toimintaa ja kas ei mitään huomautettavaa. Miten Suomen Golfin johtopaikoilla on tämmöstä porukkaa? Lukutaidotonta tulkinnan tekijää. Laulajat tulkitsee, yhdistys toimii sääntöjensä mukaan. Tämä häslääminen on jatkuvaa ja samat naamat reuhtoo eteenpäin 8000 kuukausipalkoilla. Piiri pieni pyörii-periaatteella. Liiton pakkojäsenyys pitäisi poistaa ja heti. Tai jonkun tehdä niitä johtopäätöksiä oman työnsä laadusta-
Poimintoja Tyryn kirjoituksesta:
Lainaus 1:
’ ”Olen toiminut matkalaskuja tehdessäni kuten aiempina vuosina on ollut käytäntö ja jonka edelliset liittovaltuuston puheenjohtajat ovat hyväksi katsoneet.”, Peltoniemi painotti ’
Lainaus 2:
’ Liittovaltuuston pöytäkirjoihin on kirjattu vuodesta 2010 alkaen, ettei hallituksen jäsenille makseta päivärahoja. ’
Eikö Peltoniemi lue liittovaltuuston pöytäkirjoja vai uskooko hän, ettei hallituksen puheenjohtaja kuulu hallitukseen?
’Edelliset liittovaltuuston puheenjohtajat ovat hyväksi katsoneet’ ? Entäs nykyinen puheenjohtaja? Entäs liittovaltuusto (ja sen pöytäkirjat)?
Mielenkiintoinen soppa.
Ei muuta kuin käsi pystyyn joka foorumilainen joka suostuu lähtemään ulkomaan komennuksille ilman päivärahaa. Töissä siellä ollaan hyvänen aika sentään.
toveri kirjoitti: (27.11.2014 16:41:32)
Ei muuta kuin käsi pystyyn joka foorumilainen joka suostuu lähtemään ulkomaan komennuksille ilman päivärahaa. Töissä siellä ollaan hyvänen aika sentään.Totta laitoit, paitsi että ’työnantaja’ maksaa ne kulut – ja jos matkat tehty EGA.n asioissa, niin eikö ne kulut pitäisi laittaa siihen osoitteeseen ei Suomalaiselle Golfliitolle, vai onko EGA:n ’säännöissä’ että edustajan oma liitto vastaa EGA:n aikaisista kuluista..
Silloin on kysymys siitä kannattaako Suomesta enää osallistua moisiin kinkereihin !!.
toveri kirjoitti: (27.11.2014 16:41:32)
Ei muuta kuin käsi pystyyn joka foorumilainen joka suostuu lähtemään ulkomaan komennuksille ilman päivärahaa. Töissä siellä ollaan hyvänen aika sentään.Hassu kommentti. Jos työnantaja ei maksa päivärahaa, niin joko hyväksyt sen tai vaihdat työpaikkaa. Palkkahan juoksee myös ulkomaille tehtävistä työmatkoista aivan normaalisti.
Vai nostaisitko toveri päivärahaa omin päin, jos se olisi työpaikallasi kiellettyä..?
Koko päiväraha on kehitetty veronkiertoa varten. Jos työnantaja maksaa kaikki kulut, niin mihin sitä päivärahaa oikein tarvitaan? Olen jo 1990-luvulla törmännyt kotimaisiin yrityksiin, jotka lopettivat päivärahan maksamisen tietyistä työmatkoista. Joissakin Euroopan maissa ei päivärahaa tunneta lainkaan, vaan työnantaja maksaa kulut. Reilu peli.
En tiedä onko puheenjohtajan virka palkallinen, mutta uskon että ei ole. Tällöin tulee eteen seuraavatkin rajat joita lienee rikottu:
Jos verovelvollinen ei ole työsuhteessa yleishyödylliseen yhteisöön tai ei muuten saa palkkaa/palkkiota tehtävästä , johon matka liittyy, on verottomana maksettaville kulukorvauksille asetettu tuloverolaissa seuraavat enimmäismäärät:
1. päiväraha enintään kahdeltakymmeneltä päivältä kalenterivuodessa;
2. kilometrikorvauksia enintään 2.000,00 euroa kalenterivuodessa.Eli se että ei välitetä omista päätöksistä on yksi asia mutta jos ei välitetä verottajan ohjeista tilanne alkaa olla vielä vaikeampi.
Noita verottajan ohjeita rikotaan ihan yleisesti seuratoiminnassa, lajista riippumatta. Viimeksi tästä on ilmoittanut Koripalloliitto ja heidän tuomarinsa..
“LIITTOVALTUUSTO PÄÄTTI YKSIMIELISESTI MAKSAA MATKAKULUT LIITTOHALLITUKSEN JÄSENILLE VALTION MATKUSTUSSÄÄNNÖN MUKAAN. KOKOUSPALKKIOITA JA PÄIVÄRAHOJA EI MAKSETA.”
Mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää. Otetaan helpompana, jotta liikkeenjohdon ammattilaiset ymmärtävät.
Päivärahoja EI makseta. Tuossa kohta EI on kieltosana. Päivärahan olette ymmärtäneet, koska niitä koskeva matkalasku on osattu laatia ja maksettavaksi vaatia sekä vielä hyväksytty maksettavaksi.
Ihan pikku vinkkinä päätöstekstiehdotus seuraavaan kokoukseen.
“LIITTOVALTUUSTO PÄÄTTI YKSIMIELISESTI MAKSAA MATKAKULUT LIITTOHALLITUKSEN JÄSENILLE VALTION MATKUSTUSSÄÄNNÖN MUKAAN. KOKOUSPALKKIOITA JA PÄIVÄRAHOJA EI MAKSETA . Peltoniemelle maksetaan kuitenkin päivärahat”KL kirjoitti: (27.11.2014 17:03:11)
toveri kirjoitti: (27.11.2014 16:41:32)
Ei muuta kuin käsi pystyyn joka foorumilainen joka suostuu lähtemään ulkomaan komennuksille ilman päivärahaa. Töissä siellä ollaan hyvänen aika sentään.… Jos työnantaja maksaa kaikki kulut, niin mihin sitä päivärahaa oikein tarvitaan? Olen jo 1990-luvulla törmännyt kotimaisiin yrityksiin, jotka lopettivat päivärahan maksamisen tietyistä työmatkoista. Joissakin Euroopan maissa ei päivärahaa tunneta lainkaan, vaan työnantaja maksaa kulut. Reilu peli.
Suomessa työnantaja tyypillisesti ei maksa kaikkia kuluja, kuten hyvin tiedetään, esim. ruoat, juomat tai vaikka kuntosalin, ja nämä taas tyypillisesti maksetaan esim. UK:ssa/USA:ssa päivärahan sijaan, joten kyllä sille päivärahalle Suomessa ihan perusteita on. Ja vastaavasti, jos tosiaan maksetaan, eli vaikkapa koulutuksessa tarjotaan ateriat, päivärahahan vastaavasti vähenee.
ShoulderTurn kirjoitti: (27.11.2014 19:51:15)
…, joten kyllä sille päivärahalle Suomessa ihan perusteita on. Ja vastaavasti, jos tosiaan maksetaan, eli vaikkapa koulutuksessa tarjotaan ateriat, päivärahahan vastaavasti vähenee.Tuo väheneminen on tiedossa, mutta miten perustelet sen ylijäävän osan? Mitä kuluja työntekijän tulisi sillä kattaa, kun aamiainen, lounas ja päivällinen menevät työnantajan piikkiin eikä majoitustakaan tarvitse maksaa?
Muistan tuossa 90-luvun puolivälin tienoilla, kun muuan suuri suomalainen yhtiö lopetti päivärahojen maksamisen henkilöstölle koulutustilaisuuksista, juurikin samoin perustein joita tuossa peräänkuulutan. Samaa keskustelua käytiin tuolloin monessa muussakin yhtiössä ja, tottakai, myös ammattiliitoissa, kuinkas muuten, silkasta verottomasta palkanlisästä kun on oikeasti kyse.
Päivärahan pienenemistä muuten ryhdyttiin hauskasti kiertämään 90-luvulla, kun hotellit liittivät huoneen hintaan päivällislipukkeen. Tällä tavoin reppurit saivat päivärahansa täysimääräisinä, mutta työnantaja silti maksoi heidän ruokansa. Olen itsekin käyttänyt noita lipukkeita tyytyväisin mielin.
No, menee vähän ohi aiheen, mutta on sentään kyse niistä kuuluisista päivärahoista.
KL kirjoitti: (27.11.2014 20:28:21)
ShoulderTurn kirjoitti: (27.11.2014 19:51:15)
…, joten kyllä sille päivärahalle Suomessa ihan perusteita on. Ja vastaavasti, jos tosiaan maksetaan, eli vaikkapa koulutuksessa tarjotaan ateriat, päivärahahan vastaavasti vähenee.Tuo väheneminen on tiedossa, mutta miten perustelet sen ylijäävän osan? Mitä kuluja työntekijän tulisi sillä kattaa, kun aamiainen, lounas ja päivällinen menevät työnantajan piikkiin eikä majoitustakaan tarvitse maksaa?
Muistan tuossa 90-luvun puolivälin tienoilla, kun muuan suuri suomalainen yhtiö lopetti päivärahojen maksamisen henkilöstölle koulutustilaisuuksista, juurikin samoin perustein joita tuossa peräänkuulutan. Samaa keskustelua käytiin tuolloin monessa muussakin yhtiössä ja, tottakai, myös ammattiliitoissa, kuinkas muuten, silkasta verottomasta palkanlisästä kun on oikeasti kyse.
Päivärahan pienenemistä muuten ryhdyttiin hauskasti kiertämään 90-luvulla, kun hotellit liittivät huoneen hintaan päivällislipukkeen. Tällä tavoin reppurit saivat päivärahansa täysimääräisinä, mutta työnantaja silti maksoi heidän ruokansa. Olen itsekin käyttänyt noita lipukkeita tyytyväisin mielin.
No, menee vähän ohi aiheen, mutta on sentään kyse niistä kuuluisista päivärahoista.
Kaikille on jo varmasti käynyt selväksi että sinulta on päivärahat poistettu jossain vaiheessa uraasi.
Yleisesti ottaen tulosvastuulliset yksiköt suosivat päivärahojen maksua se on win win tilanne työnantajan sekä tekijän kannalta.
toveri kirjoitti: (27.11.2014 21:43:05)
Kaikille on jo varmasti käynyt selväksi että sinulta on päivärahat poistettu jossain vaiheessa uraasi.
Väärin meni. Sen sijaan minulla on asiasta ensikäden tietoa, joka sinulta näköjään ilmiselvästi puuttuu.
toveri kirjoitti: (27.11.2014 21:43:05)
Yleisesti ottaen tulosvastuulliset yksiköt suosivat päivärahojen maksua se on win win tilanne työnantajan sekä tekijän kannalta.Yleisesti ottaen päivärahojen maksua suositaan, koska se on yleinen käytäntö eikä työntekijöitä (eikä etenkään duunareiden ammattiliittoja…) haluta suututtaa. Sitä paitsi, työmatkaaminen on vähentynyt räjähdysmäisesti viimeisten 15 vuoden aikana, jolloin myös päivärahojen merkitys on monilla aloilla vähentynyt. Ja kuten olet (kenties) huomannut, päivärahojen verottomuus on kiristynyt ja sitäkin kautta niiden merkitys vähentynyt. Kaikesta huolimatta päivärahat ovat Suomessa puhtaasti veroton palkanlisä.
KL kirjoitti: (27.11.2014 21:59:00)
toveri kirjoitti: (27.11.2014 21:43:05)
Kaikille on jo varmasti käynyt selväksi että sinulta on päivärahat poistettu jossain vaiheessa uraasi.
Väärin meni. Sen sijaan minulla on asiasta ensikäden tietoa, joka sinulta näköjään ilmiselvästi puuttuu.
toveri kirjoitti: (27.11.2014 21:43:05)
Yleisesti ottaen tulosvastuulliset yksiköt suosivat päivärahojen maksua se on win win tilanne työnantajan sekä tekijän kannalta.Yleisesti ottaen päivärahojen maksua suositaan, koska se on yleinen käytäntö eikä työntekijöitä (eikä etenkään duunareiden ammattiliittoja…) haluta suututtaa. Sitä paitsi, työmatkaaminen on vähentynyt räjähdysmäisesti viimeisten 15 vuoden aikana, jolloin myös päivärahojen merkitys on monilla aloilla vähentynyt. Ja kuten olet (kenties) huomannut, päivärahojen verottomuus on kiristynyt ja sitäkin kautta niiden merkitys vähentynyt. Kaikesta huolimatta päivärahat ovat Suomessa puhtaasti veroton palkanlisä.
Sinä et ilmiselvästikään ole koskaan johtanut yksikköä joka on tulosvastuullinen.
KL kirjoitti: (27.11.2014 21:59:00)
Kaikesta huolimatta päivärahat ovat Suomessa puhtaasti veroton palkanlisä.Höpöhöpö.
Tuo golfliiton päätös on mielenkiintoinen. Valtion matkustussäännön mukaan päivärahat maksetaan, kun oikeus niihin on syntynyt. Milloin näin on, tästä on verohallinto antanut tarkat ohjeet.
Kokouspalkkiot ei taas kuulu matkakustannusten korvauksiin mitenkään.
Päätöksessä toki kielletään päivärahojen maksaminne, joten tältä osin asia on selvä.
Spekulaation puolelle menee, mutta voisiko olla niin, että päivärahojen lisäksi olisi maksettu aterioita ym. normaalisti päivärahalla korvattavia kuluja. Tai joiden maksaminen vaikuttaa oikeuteen päivärahoihin.
Yleisellä tasolla, päivärahat on paljon kustannustehokkaampi tapa korvata matkoista syntyviä lisääntyneitä elinkustannuksia verratuna kuittien keräilyyn, mitä useassa maassa harrastetaan, kuten täällä aivan oikein todettiin.
Yksi syy päivärahijen yleisyyteen lienee helppous, jos maksat kuluja joudut kyttäilemään kertymää ja sitten pidättämään veroa ja maksamaan sivukuluja taskurahasummista. Hallinnointiin menee enemmän kuin itse kuluun… Tämän keskustelun kannalta ainoa oleellinen asia on maksajan päätös ja tahto. Päivärahaan ei ole mitään subjektiivista oikeutta, joten asia on täysin maksajan päätettävissä. Pikkurahoja lienevät, mutta juttu herättää kysymyksen Golfliiton hallintokulttuurista, jos maksetaan vaan välittämättä liittovaltuuston päätöksistä. Mitäköhän muuta puheenjohtaja puuhastelee vastoin liittovaltuuston selkeää päätöstä?
Klubipelaaja kirjoitti: (27.11.2014 22:35:12)
KL kirjoitti: (27.11.2014 21:59:00)
Kaikesta huolimatta päivärahat ovat Suomessa puhtaasti veroton palkanlisä.Höpöhöpö.
Tosiaan höpöhöpöä ja ajattelematonta vuodatusta, esimerkki:
Kotonani käyn vuosimaksulla kuntosalilla, matkalla joudun maksamaan siitä, esim. 12 EUR. Ateriat + juomat ovat palveluina ostettuna n. 20 EUR kalliimmat, ja helposti sitäkin enemmän.
Kotonani on kortilla Viasat Golf, matkalla joudun tilaamaan kertamaksulla Mastersin seuraamista, 8 EUR. => Aletaan olla jo helposti päivärahan lukemissa.Klubipelaaja kirjoitti: (27.11.2014 22:35:12)
KL kirjoitti: (27.11.2014 21:59:00)
Kaikesta huolimatta päivärahat ovat Suomessa puhtaasti veroton palkanlisä.Höpöhöpö.
Höpöhöpö?
Jos oikein muistan, niin veroton päiväraha on peruja niiltä ajoilta, jolloin ammattiliitot pyörittivät maamme elinkeinoelämää mielin määrin. Päiväraha oli neuvotteluiden tuottama kompromissi työnantajien ja työntekijäin liittojen välillä, jolla lisättiin palkansaajien ostovoimaa kasvattamatta työnantajain kustannuksia liiaksi.
Kysyn uudelleen ja oikein hitaasti: Millä perusteella tyontekijälle tulisi maksaa verotonta päivärahaa hänen suorittamastaan palkkatyöstä?
Sitten kun tuon keksitte, voitte myydä ajatuksen niihin maihin, joissa työntekijälle korvataan hänelle työmatkastaan aiheutuneet ylimääräiset kulut. Itse en ole vielä keksinyt yhtäkään syytä. Jos matkustaminen kuuluu toimenkuvaan, siitä tulee maksaa vastaava palkka. Veroton päiväraha ei ole palkkaa, joten se on puhtaasti veroton palkanlisä.
Sinällään mielenkiintoista, 90-luvulla tanskalaiset kollegani saivat sekä päivärahat (tosin verollisena) että kulukorvaukset (kohtuullisia) kuitteja vastaan. Brittikollegani puolestaan sai ainoastaan todelliset kulunsa kuitteja vastaan. Me muut (eurooppalaiset) olimme siltä väliltä.
Huh, menipäs ohi aiheen. Pahoittelen ja vieritän syyn klubipelaajan niskoille 🙂
ShoulderTurn kirjoitti: (27.11.2014 23:04:39)
Klubipelaaja kirjoitti: (27.11.2014 22:35:12)
KL kirjoitti: (27.11.2014 21:59:00)
Kaikesta huolimatta päivärahat ovat Suomessa puhtaasti veroton palkanlisä.Höpöhöpö.
Tosiaan höpöhöpöä ja ajattelematonta vuodatusta, esimerkki:
Kotonani käyn vuosimaksulla kuntosalilla, matkalla joudun maksamaan siitä, esim. 12 EUR. Ateriat + juomat ovat palveluina ostettuna n. 20 EUR kalliimmat, ja helposti sitäkin enemmän.
Kotonani on kortilla Viasat Golf, matkalla joudun tilaamaan kertamaksulla Mastersin seuraamista, 8 EUR. => Aletaan olla jo helposti päivärahan lukemissa.Olet oikeassa, olin ajattelematon, sinunhan tulee voida tehdä kaikkia niitä asioita myös työmatkoillasi, joita teet kotonasi, ja ilman lisäkustannuksia.
Olit tosin jättänyt tuosta listasta pois paljon asioita, jotka sinulla on tai voi olla kotonasi, kuten:
– nainen, jonka kanssa voi harrastaa seksiä
– poreamme
– oma sauna
– videokirjasto, josta nautit jok’ikinen päivä kotona ollessasi
– golfsimulaattoriMuitakin hyödykkeitä varmaan löytyy, mutta idea varmaankin selvisi tuostakin pikku listasta. Jos työnantajasi ei kykene noita(kaan) hyödykkeitä sinulle järjestämään työmatkoillesi, on sinun saatava niistä jäätävän suuruinen rahallien korvaus, vai mitä? Tai ainakin työnantajan tulee järjestää maksullinen nainen (tai mies, ihan mieltymystesi mukaisesti) tarpeittesi tyydyttämiseksi ynnä muut pikku jutut, joiden avulla voit olla työmatkallasi kuin kotonasi.
Työmatka on työmatka. Aina voit sanoa työnantajallesi, ettet halua matkustaa. Olen varma, että työnantajasi löytää tilallesi jonkun toisen, joka haluaa. Win-Win -tilanne, vai mitä?
P.S. Mitä jos työmatkasi suuntautuu maahan, jossa tietyt kestohyödykket ovat paljon halvempia kuin täällä ja ostat niitä tuodaksesi ne Suomeen? Pitäisikö sinun maksaa hyötymäsi erotus päivärahoistasi vai kenties veroina Suomeen? Ihan vain tuli mieleen…
jep, ja joskus eräs suomalainen matkustaja (ollen päivärahasysteemissä) myi kuitteja amerikkalaisille (kulukorvaussysteemissä), win-win kaikille paitsi amerikkalaisten työnantajalle, jolle järjestelystä ’ehkä’ ei kerrottu. Ihminen on talousrationaalinen olento, ainakin joskus…
KL kirjoitti: (27.11.2014 23:11:50)
Klubipelaaja kirjoitti: (27.11.2014 22:35:12)
KL kirjoitti: (27.11.2014 21:59:00)
Kaikesta huolimatta päivärahat ovat Suomessa puhtaasti veroton palkanlisä.Höpöhöpö.
Höpöhöpö?
Jos oikein muistan, niin veroton päiväraha on peruja niiltä ajoilta, jolloin ammattiliitot pyörittivät maamme elinkeinoelämää mielin määrin. Päiväraha oli neuvotteluiden tuottama kompromissi työnantajien ja työntekijäin liittojen välillä, jolla lisättiin palkansaajien ostovoimaa kasvattamatta työnantajain kustannuksia liiaksi.
Kysyn uudelleen ja oikein hitaasti: Millä perusteella tyontekijälle tulisi maksaa verotonta päivärahaa hänen suorittamastaan palkkatyöstä?
Sitten kun tuon keksitte, voitte myydä ajatuksen niihin maihin, joissa työntekijälle korvataan hänelle työmatkastaan aiheutuneet ylimääräiset kulut. Itse en ole vielä keksinyt yhtäkään syytä. Jos matkustaminen kuuluu toimenkuvaan, siitä tulee maksaa vastaava palkka. Veroton päiväraha ei ole palkkaa, joten se on puhtaasti veroton palkanlisä.
Sinällään mielenkiintoista, 90-luvulla tanskalaiset kollegani saivat sekä päivärahat (tosin verollisena) että kulukorvaukset (kohtuullisia) kuitteja vastaan. Brittikollegani puolestaan sai ainoastaan todelliset kulunsa kuitteja vastaan. Me muut (eurooppalaiset) olimme siltä väliltä.
Huh, menipäs ohi aiheen. Pahoittelen ja vieritän syyn klubipelaajan niskoille 🙂
Millä periaatteella työntekijälle pitäisi maksaa palkkaa kuin se roikkuu päivät pitkät jollain keskustelupalstoilla? Kysyn oikein hitaasti yhtä syytä pettää tiimiä tämänlaisella toiminnalla?
Pyyntö moderaattorille, voitko ystävällisesti siirtää keskustelun osioon työelämän vääryydet.
Ulkomaan tai vaikka kotimaassakin elinkustannukset saattavat vaihdella kovastikin. Olisi varsin kohtuutonta jo sitä ei korvattaisi niin että syömiseen ei kuluisi enempää rahaa kun kotona. Se että onko korvaus sitten aina liian pieni tai suuri on taas toinen juttu.
Tästä johtajien ja politiikkojen päiväraha kikkailusta on puhuttu niin paljon että on ihme jos tähän samaan kuoppaan vielä pudotaan. En nyt ota kantaa onko Golf liitossa tehty virheitä, Mutta yleisesti ottaen johtajille tulis olla selvää että jos kikkailuun ryhtyy siitä narahtaa melko varmasti. Organisaatiossa on aina joku joka vuotaa tiedon esim. medialle. Ja maa on täynnä nuoria naisia jotka odottavat kieli pitkällä joskos joku poliitikko lähettäs jonkun tekstiviesti jonka voisi sitten kiikuttaa Seiska lehteen. (Sorry, nyt tais mennä aiheen sivuun.)
Käyväthän golfaajatkin pelaamassa muilla kentillä, siksihän sitoutumattomille pelaajille on järkätty nämä paljon puhutut halpapelaamiset, eli korvataan matkasta aiheutuvia kustannukset !
-
JulkaisijaArtikkelit