-
JulkaisijaArtikkelit
-
Olen seurannut mielenkiinnolla osakekentillä tapahtuvaa ’kabinettipeliä’. Kuinka kauan seurojen hallitukset saa rällästää ja tehdä idioottimaisia ratkaisuja, ennenkuin osakkeen omistajat heräävät kiinnostumaan siitä, minkäläisiä päätöksiä klubilla tehdään ? Mistä syystä seurojen johdosta puuttuvat ammattitaitoiset tekijät ? Nyt on aika herätä seuraamaan aktiivisesti oman seuran päätöksiä ! Moni teistä valittaa, mutta kuinka moni toimii ?
Lukisin mielelläni lyhyen kuvauksen omasta toiminnastasi. Tämä vain siksi, että voisin ottaa opiksi….
Tuttu homma, monella kentällä hallitsee pieni rinki joka luulee tietävänsä kaiken golfista ja tasoitukset lähellä 30:ntä. Samoin nämä luulevat tekevänsä kentästä maan mahtavan. Tiedän yhden Proon, joka halusi laittaa ob.paalut kukkulan taakse, vaikka tii paikalta ei edes nää sinne. Perusteluna kertoi, että tällä ehkäistään lyömästä oikealle. Ja vixxt, kukaan jonka tasoitus on yli 10 ei pysty varmuudella sanoo, että en lyö tuonne. Hallitus oli, et jeejee hyvä idea. Halooooo Hallitus
Uskotko ihan oikeasti, että hallitukseen valitut menevät sinne vain kiusaamaan seuran jäseniä (siis itseään) ja tuhoamaan kenttää? Onko seurallanne määrättömästi rahaa, kun ’joku’ voi sanella kaikki ratkaisut joutumatta tekemään kompromisseja erilaisten mielipiteiden ja tarpeiden välillä?
Et ole tainnut paljoa olla mukana yhdistystoiminnassa tai liike-elämässäkään.Tietäisitpä vaan . . . .
Olen ollut itse tähän mennessä yhdessä yhtiökokouksessa läsnä ja se meni helposti, kun osallistujia oli vähän ja kenttä avataan vasta vuonna 2003. Päätettiin vaan, että yhtiövastiketta ei peritä. Katsotaan sitten mitä tapahtuu, kun päästään itse asiaan.
Joka tapauksessa samassa yhteydessä sain kuulla, että Turun puolessa on uusi kenttä, jonka yhtiökokous oli kestänyt n. 9 tuntia. Olivat äänestään hallituksen jäsenistä 6 tuntia. Turkulaisista sen voi ymmärtää, mutta ei ole kovin hyvä alku uudelle yhtiölle.
Tulipa tässä mieleen yksi kisarundi viimekesältä Vierumäeltä, jossa pelikaverina oli heppu, jolla oli osakkeita enemmänkin ko. pelipaikkaan ja tämä kaveri oli tosi kettuuntunut ’isojen poikien’ toimintaan. Tarina menee näin:
Olivat päättäneet yhtiökokouksessa, että kenttähenkilökunnalle annetaan joka aamu tietty aika tehdä työnsä rauhassa, jolloin heidän ei tarvite pelätä lähelle tulevia palloja jne. Samalla oli päätetty myös, että Vierumäelle tulevat merkkihenkilöt (mm. Ahteet, Leskinen jne.) eivät ansaitse erityiskohtelua mm. ajanvarauksessa.Ajanvaraustoiminta kuulemma toimi hyvin, mutta caddiemasterin korvat olivat alkaneet punoittaa normaalia enemmän, kun näitä ’pelaajia’ olisi pitänyt päästää jonojen ohi.
No se, mikä ei toiminut oli kentälle meno aamutuimaan häiritsemään kentänhoitotoimenpiteitä. Tj T. Ilkka ystävineen antaa piutpaut yhtiökokouksen päätöksille ja se johti mm. siihen, että kenttämestari lopetti työnsä, kun ei enää viitsinyt seurata ko. pelleilyä. Yleensä peli aloitetaan ykköstiiltä, mutta mökiltä on hyvä lähteä kierrokselle on myös kohtuullisen yleistä.
Olihan se hauska kierros kun sai kuunnella tositarinoita ökyjen palvelemisesta ja peli meni hyvin.
Masterista on myös liikkeellä joitain juttuja ja kun hallitus ja tj. vaihtui, niin homma alkoi mennä plörinäksi.
Jotenkin minusta tuntuu, että monessa paikassa vain murto-osa osakkeenomistajista ottaa osaa kokouksiin ja silloin vaikutusmahdollisuudet on vähissä.
Lue lisää: Golfpiste
Väitteet ovat tosia ja tuttuja usealle golfklubille.
Syykin on selvä. Suomessa klubien päättävissä
elimissä ja toiminnanjohtajina on valtaosa henkilöitä, joiden golfkokemus on varsin lyhyt ja golfpelitaito olematon, koska aika kuluu järjestötehtävissä.Nämä henkilöt sitten tekevät päätöksiä kenttämuutoksista (!!) ja muista seuran asioista.
Asiaan ei ikävä kyllä ole löydettävissä helposti korjausta, koska Suomeen ei ole juurikaan kasvanut golfkultturia, koska golf on niin nuori laji Suomessa. Golfia osaavista henkilöistä on todella pula Suomessa.
Toivottavasti saamme joskus parannusta asiaan tulevaisuudessa (?)
Vajaan vuoden golfia pelanneena ihmetyttää, kuinka tärkeää osaa ei-urheilulliset asiat tässä lajissa näyttelevät. Ns. golf-kulttuuri tunnutaan ymmärtävän enemmänkin pukeutumissääntöinä kuin pelillisinä asioina. Hyvänä esimerkkinä kotiseurani valvojat, joille päätehtävä näyttää olevan enemminkin pukeutumisen valvominen kuin pelin sujumisen edistäminen. Pukeutumisessakin haetaan tiukkaa muodollisuutta: tyylitön saa olla kunhan on kaulukset paidassa!!!
Tähänastiset esimerkit yhtiökokouksen huonoista päätöksistä ovat olleet
– pelaajilta edellytetään samanlaista pukeutumista kuin muuallakin maailmalla
– jotkut öykkärit pompottelee työtään tekeviä caddie-mastereita ja vaatii itselleen erikoiskohtelua
– jossain on päätetty kenttämuutoksesta, joka ei miellytä kaikkia.Taitaa olla asiat loppujen lopuksi aika hyvin.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)