Aihe: Hinnat suomessa… - Golfpiste.com

15.10.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

Hinnat suomessa…

Etusivu Foorumit Yleistä Hinnat suomessa…

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kylla ottaa pannuun nämä suomen golf klubien hinnat, maksat kierroksesta ainakin etelä-suomessa 30-70 € kierros, sen lisäksi korillinen palloja rangella maksaa niin paljon että jos oikeasti haluat lyödä kohtuullisen määrän palloja niin siihenkin menee jo 10 €. Käyn pari kolme kertaa kesässä saksassa tuttavieni luona ja heidän läheisellä rangella saan yhdellä eurolla sellaisen ison sangollisen palloja, niin ja range on kokonaan katettu ja valaistu. Kierros maksaa 20 €, Irlannissa jos haluat kiertää paremmilla kentillä kuin suomessa niin joudut maksamaan kokonaista 13 – 20 €. Miksikö suomesta ei tule hyviä golffareita??

    Unohtui laittaa tuohon vielä mukaan että ei sitä ainakaa klubin jäsenmäärillä voi perustella, eli suomessa keskimäärin 800 jäsentä yhdellä seuralla kun taas esim ison britannian suunnalla 450 jäsentä seuralla… eli siis halvemalla ja helpommin sekä myös pääsääntöisesti paremmillla kentillä!!

    kyllä jäsenmäärällä on merkitystä green-fee-hintoihin. Jos seurassa on paljon omia jäseniä, vieraspelaamista halutaan rajoittaa. Koska seurat eivät voi / halua toteuttaa rajoituksia suoranaisilla kielloilla, se tapahtuu nostamalla green-fee-hinnat pilviin. On myös muistettava, että useimmilla kentillä green-feehen lisätään arvonlisävero.
    Vertailun vuoksi; St. Andrews, Old Course, kierroshinta vierailta 750 mk, Gleneagles 1000 mk (muilta kuin kentän mistavan hotellin asukkailta)

    Toivottavasti vieraspelaaja oli laittanut nuo hienojen Skotlannin kenttien greenfeet osoittamaan kuinka korkea hinnoittelu on Suomessa.

    Suomen hinnoitteluun tuonee korjausta vain golfkenttätarjonnan lisääminen. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta 20 EUROa on sopiva päivägreenfeen hinta suomalaisille kentille.

    Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa.

    Mutta olen ihan samaa mieltä. Kattokaas joku vaikka Ringsidin tai Monacon(Vuosaari) hintoja, ja miettikääs näitä kenttiä, ei lähelläkään hintojen värtti.

    Mitäs jos aletaan boikotoimaan tämmösiä kenttiä

    Itse kyllä voi maksaa jos menen esim. Nordcenteriin pelaa koska siellä on ainakin kenttä ja oiheispalvelut todellakin kohdallaan

    Irlanti tosiaan on golfparatiisi; sieltä löytyy paljon hyviä kyläkenttiä, joiden greenfeet on juuri tuota 12-25€ tasoa. Tässä kannattaa kuitenkin huomioida mm. sellainen asia, että Irlannissa kentillä ei yleensä ole kastelujärjestelmää (ei tarvita) ja toisaalta kevättöitä ei tarvitse tehdä samassa mittakaavassa, koska kentät ovat auki ja kohtuullisessa kunnossa ympäri vuoden.

    ’Vieraspelaajalle’ voisin todeta, että miksi verrata kotimaisia kenttiä maailman parhaisiin/kalleimpiin, kun ne eivät todellakaan ole vertailukelpoisia. Jos eliittikentistä puhutaan, niin esim. Kalifornian Pebble Beachille ei pääse autolla 5 km lähemmäksi jollei ole jäsen tai suostu maksamaan turistimaksua autopuomilla. Greenfeestä en tiedä, eikä kiinnosta; 20 km:n säteellä kun on n. 15 kpl muita aivan hyviä (ja osin normaalihintaisia) kenttiä.

    On turha valittaa greenfee- maksuista niin kauan, kun golfaaminen Suomessa perustuu osakepohjaiseen rahoittamiseen. Esim. Irlannissa yhteiskunta osallistuu kenttien rakentamiseen ja ylläpitoon; Suomessa sen maksavat kenttien osakkaat. Miksi kenttien osakkaat subventoisivat toisten pelaamista tarjoamalla alhaisia maksuja ja samalla ruukauttaisivat oman kenttänsä siten, että eivät itse mahtuisi pelaamaan? Jos yhteiskunta ei jatkossakaan osallistu kenttien rakentamiseen/ylläpitoon on epätodennäköistä, että maksut alenevat. Suomeenkin tulisi rakentaa julkisia kenttiä, jotta voitaisiin turvata golfharrastuksen kasvu. Sitä odotellessa osakekentät varmaankin lisäävät keskinäisiä vaihtopäiviä turvatakseen jäsenilleen mahdollisuuden pelata myös muualla.

    LSL

    Olen samaa mieltä green fee hinnoista – ylihintaisia. Tosin ymmärrän täysin syyn siihen kun katsoo pelaaja määriä. Toisin kuin usein luullaan pelaaja määrät tuovat tuloja, mutta liikaa pelaajia tuo myöskin ennalta arvaamattomia kuluja kenttien hoitoon ja muuhun klubin alueen toimintoihin, joita kukaan ei ole ottanut huomioon. Näitä kuluja ovat mm. kulumisesta aiheutuvat korjaus kulut, pakollinen kapasiteetin lisääminen, jotta kaikki halukkaat saadaan pelaamaan. Kun kapasiteettiä lisätään tiivistämällä lähtöväliä, tulee lisää kuluja kun tarvitsee valvoa pelin sujuvuutta ja aikataulussa pysymistä. Tämä on noidankehä, jota ei nykymenolla saada pysähtymään pitkään aikaan. Ainoa tapa saada pelaaja määriä rajoitettua on nostaa hinnat pilviin ja siten rajoittaa yli-innokkaita vieras pelaajia tulemasta pelaamaan. Ymmärrän täysin etelä-suomen kenttien korkeat hinnat juuri edellä mainittuihin seikkoihin vedoten, vaikka en siitä pidäkkään.

    Itse kuulun tähän vieraspelaajien laajaan joukkoon, koska töiden takia asun eri paikkakunnalla kuin missä jäsenyyteni/pelioikeuteni on. Valitettavasti tilanne vain on mikä se on kun asumme täällä pohjolassa, jossa pelikausi rajoittuu vain puoleen vuoteen, hyvällä tuurilla.

    Tarkoitukseni oli sanoa, että kun kysyntä ylittää tarjonnan, hinnalla on taipumus nousta, oli kenttä missä päin maailmaa tahansa; Irlannissakin Royal Portrushin green fee on 80-90 puntaa, vaikka vieressä on 20-25€ kenttiä pilvin pimein.
    Golfkenttiä ei ollut tarkoitus vertailla toisiinsa hinnan perusteella, kenttiä on yleensäkin vaikea vertailla koska kahta samanlaista ei (onneksi) ole, ja kentän arvostukseen vaikuttaa myös mm. kentällä pelattujen suurkilpailujen muistoarvo. Sokeita avauksia vilisevää Old Coursea ylistetään maasta taivaaseen, sen vieressä on kuitenkin useita muita kenttiä aivan samanlaisessa maastossa, ja niitä ei edes tunneta saati kelpuuteta millekään top-100-listoille.
    Korkea green fee on yksi tapa kehottaa vieraspelaajia pysymään poissa.

    EFC

    Tiedoksi, että pebble beachin greenfee on tällä hetkellä nettisivun mukaan $350 (sisältää auton).

    yksi työkaveri kävi siellä jokunen vuosi sitten ja totesi rangepallojen olevan -titanium palloja-

    Onko kellään tietoa laajemmin suomalaisten kenttien osakeyhtiöiden tuloksista (=rahaa) esim. vuodelta 2000? Tuskinpa varsinaisia rahasampoja (valitettavasti?!?!) löytyy.

    Irkuissa on tosin paljon yhteiskunnan/kunnan omistuksessa olevia tai tukemia kenttiä kuten myöskin naapurimaassamme Ruotsissa. Vastaavanlainen järjestelmä voisi tehdä hyvää juniorityölle Suomessakin. Tosin yritystähän tuen antamiselle on ollut… tunnetuin seurauksin 🙂

    Haluaisiko joku lähteä vetämään ry kenttää vuosi tolkulla saamatta penniäkään rahaa vastineeksi, epäilen siksi tilanne on mikä se on. Ei valiteta vaan laitetaan hihat heilumaan ja kas greenfee hinnat laskevat sille tasolle mille ne kuuluu. Tällä ne kermapersiit valittaa, mutta eivät tee asiolle mitään!

    Irlantia ei kannata vertailla. Siellähän riittää kun päästää lampaat viikoksi laitumelle puremaan ruohon lyhyeksi ja käy sen jälkeen poraamassa reiät sekä nostamassa liput pystyyn. Kastelu hoituu luonnostaan kaksi kertaa tunnissa tulevan lyhyen sadekuuron toimesta.

    Pääkaupunkiseudulla klubien nokkamiehet seuraavat muiden kenttien hintoja ja jos huomaavat, että naapuri on nostanut hintaa, niin välittömästi apinoidaan sama perässä imagosyistä.

    Näiden klubien nokkamiesten ei tarvitse stressata edes rangepolettien hinnoista. Itsellä kun sattuu olemaan avain tuohon ’rahasammon’ täyttöluukkuun.

    Kuka kertoisi pääkaupunkiseudun viljelijöille, että pistäisivät pellot pakettiin ja ilmoituksen lehteen: ’vuokrataan sata hehtaaria peltopohjaa golfkentän rakennuttajalle.

    jep, kiva bongailla kenttiä eteläsuomessa. nordcenter esimerkiksi on erinomaisen hyvä kohde vai mitä sanoisit greenfee 75 €….

    rangepoletitkin ainoastaan 4€…. ei ihme että ilmoittavat vieraspelaajien olevan tervetulleita ;o)

    Normaali kierto olisi ihan tervettä ja mukavaa vaihtelua oman kotikentän jatkuvalle tahkoamisella. Ja jos en ole pelaamassa kotikentällä, vaan vieraskentällä, niin silloinhan vapautan yhden paikan jollekin vieraspelaajalle. Eikös ne lähtöajat jo rajoita niitä pelaajia tarpeeksi, varsinkin kun osakkeenomistajat ovat etuoikeutettuja lähtöaikojen varaamisessa. Joten p-puhetta on se, että greenfee-hinnoilla rajoitettaisiin pelaajien määrää. Näin voi olla jossain maailman hienostoklubeilla, mutta kun Suomesta ei tälläisiä löydy, niin perustelut korkeille hinnoille on vain ahneus.

    Eihän se ole kenellekään kivaa, kun joudutaan rajoittamaan vieraspelaajien määrää nostamalla hinnat pilviin. Sinällään ymmärrän hyvin että osakkaalle (itse kahden kentän osakkaana) pitää löytyä peliaikaa vuosimaksujensa ja kenties kalliin osakesijoituksensa vastikkeeksi.

    Hyvällä tahdolla asiaan saattaisi löytyä myös ratkaisuja. Kesällä on paljon aikoja, jolloin moni tunnettukin kenttä on lähes tyhjä. Esim. alku- ja loppukesän aamu- ja keskipäivät, harvalla kentällä on ruuhkaa näihin aikoihin.

    Kaikille olisi kuitenkin eduksi että kenttäyhtiö saa lisätuloja, puhumattakaan klubiravintojasta ja mahdollisesti myös proshopista. Eikö näinä hiljaisina aikoina voitaisi pitää edullisempaa greenfeen hintaa?

    Voisiko esim. vaihtaa greenfee-lippuja? Antamalla oman kentän lipun, saisi esim. 50% alennuksen vieraan kentän greenfeestä. Joku toinen saattaisi maksaa ko. lipusta vuorostaan asiallisen hinnan.

    Jos tällainen greenfee-lippujen kauppa yleistyisi, voisi joku perustaa ’treidaus-paikan’, jossa saisi vaihtaa pelilippuja sopivalla välirahalla. Tietenkin myös ostaa niitä suoraan.

    Jotain olisi syytä keksiä keinoksi. Uskon että meitä, jotka pelaavat kesällä kymmeniä kierroksia vieraskentillä on aika paljon.

    Kentät voisivat sopia keskenään alennetuista greenfee hinnoista jäseniensä kesken esim.-50%/-20e. Siten naapurimaasamme Ruotsissa homma näyttää toimivan, aikarajoituksin tietenkin esim.ennen klo.15.

    Vertailun vuoksi: palkat Englannissa ovat vähintään tuplat, lievemmästä veroprosentista puhumattaakaan.

    Turha vertailla hintoja, herää todellisuuteen.Suomi on ja pysyy pulleana per….seenreikänä

    Tarkoitin hintavertailulla vain sitä, että green-feetä nostetaan sen takia, että tarpeeksi moni on valmis maksamaan korkeammankin hinnan. Tarjonnan ylittävä kysyntä nostaa suosittujen kenttien hintoja sekä Suomessa että Englannissa, jossa sadan punnan kenttien vieressä on kunnallisia kenttiä, joiden green fee on muutaman kympin luokkaa markkoinakin, ja maksut maksetaan kirjekuoressa lähettäjän kopin seinässä olevaan postilaatikkoon, jos muistetaan.
    Joku täällä väitti tekevänsä tilaa vieraspelaajalle käydessään itse muualla pelaamassa. Eiköhän ruuhkaisimmat kentät ole ihan tukossa riippumatta siitä, onko ko. henkilö pelaamassa vai ei. Suomalaisissa klubeissa on jäseniä niin paljon, että kun kentälle pääsee päivässä enintään noin 250 ihmistä, jäsenet pääsevät kerran viikossa pelaamaan, jos suostuvat lähtemään tiistaina 8.00 räntäsateeseen. Suomessa ei millään isommalla klubilla ole mahdollisuutta pistää ovia ulkopuolisilta kiinni. 80-90 lukujen vaihteessa paria kenttää markkinoitiin suljettuina, jolloin muut seurat ilmoittivat, että näiden klubien jäsenillä ei ole asiaa muille kentille, jolloin takki kääntyi hyvin nopeasti. Tästä syystä hinnat ovat koko ajan ’kipurajalla’, suostut ehkä kerran kesässä maksamaan 70 € green feen, mutta tuskin viikottain.

    Seura joka ei päästä vieraspelaajia kentälleen ei pääse golfliiton jäseneksi, siksi esim. Sarfvik päästää vierailijoita kentälle ja Sarfviklaiset pääsevät muualle (liiton jäsenkortti), mutta erittäin suolaiseen hintaan. Käytännössä ei omalla rahalla ole kentälle asiaa!

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
Vastaa aiheeseen: Hinnat suomessa…

Etusivu Foorumit Yleistä Hinnat suomessa…