-
JulkaisijaArtikkelit
-
Moi Onko kellään kokemuksia Mizunon uusimmista bladeista. Löytyykö Suomesta ja mihin hintaan?
Olen rangella testannut mp-33:sia ja tuntuvat todella hyviltä. Ovat bladeiksi yllättävän anteeksiantavat, mutta eivät kuitenkaan Taylor Made 300:n luokkaa. Mp-33:set ovat lavaltaan suuremmat kuin bladet yleensä. Hienon näköiset mailat. Itse valitsin TM 300:set anteeksiantavuuden johdosta. Huomioi, että aika harvat huippuammattilaiset käyttävät bladeja, koska antavat vähän anteeksi. Mp-33:sia saa Suomesta ja muistaakseni vähän päälle 1.000 €. Mizunolta tulee uudet huippumailat, jotka kulkevat nimellä mp-30. Kokeile ehdottomasti niitä.
Taylor Maden 300:set eivät ole täysin bleidit.. niissä on jonkun verran kehäpainoa, mutta ei kovin paljoa. Sitä paitsi aika moni huippuammattilainen käyttää bleidejä. Ovatko nimet Tiger Woods, David Duval, Sergio Garcia, Vijay Singh, Darren Clarke, Bernhard Langer, Adam Scott, Justin Leonard tuttuja? Tuntuu pikemminkin siltä että kaikki huiput juuri käyttävät bleidejä… Ja jos tm300:set lasketaan bleideiksi niin listaan voidaan lisätä Ernie Els, Retief Goosen ja Rich Beem… Eli pariin vuoteen yhtään majoria ei ole voitettu kehäpainoisilla mailoilla paitsi viime vuoden PGA Championship, jonka voitti David Toms.
Jos kaveri kysyy mp-33 sista niin älä edes suosittele mp-30 llia. 33 set ovat muuten suurinpiirtein parhaat mailat mitä on ikinä valmistettu. Himpskatin hyvä tuntuma ja työstettävyys.
Mizunosta en tiedä, mutta onko kellään kokemuksia
TM Firesoleista (about 2 – 3 v vanhat). Ostin nimittäin ne käytettynä heti ensimmäisiksi mailoikseni vuosi sitten. Joskus olen rangella kokeillut muitakin, mutta omani tuntuvat kyllä parhailta. Tosin kun kokeilin kerran isäni vanhaa pienilapaista rautakutosta, oli ensimmäinen lyöntini vuoden imelin… Todella hyvä tuntuma, jota harvoin koen omillani.
Tasoitus tippunut nyt 21:een, joten milloin olis ehkä tarvetta vaihtaa bleideihin, vaiko koskaan???
periaatteessa tarvetta ei ole koskaan. Mutta jos tuntuvat paremmalta (siis bleidit) niin kannattaa ihmessä siirtyä mahdollisismman aikaisin. Mutta on niitä ’kehöpainoisia’ mailojakin joissa on vain minimaalinen offsetti ja suht pieni lapa joten kannattaa kokeilla vaikkapa Mizuno t-zoid PRO – II ja vaikkapa titleistin 990B.
En tarkoittanut, että TM 300:set olisivat baladet. Mielestäni ne eivät ole, koska ovat selkeästi kehäpainoitteiset, vaikkakin taotut sellaiset. Lyöntituntuma on kuitenkin hyvin lähellä bladea.
Ja huippuammattilaisilla en tarkoittanut mainitsemiasi maailman muutamaa kärkipelaajaa, vaan mielestäni huippuammattilaisia ovat USPGA ja Euroopan Tourin pelaajat. Jopa näin kovalla tasolla pelaajien enemmistö pelaa kehäpainotteisilla mailoilla ja tästä voi tietenkin silloin vetää muutamia johtopäätöksiä. Jos bladejen anteeksiantavuus riittäisi näille pelaajille, niin miksi kaikki eivät käytä työvälineinään niitä. Nehän ovat selkeästi paremmat työstettävyyden kannalta. Yksi syy on tietysti raha ja mailasopimukset, mutta ei varmasti ainoa. Esimerkiksi Callaway ei maksa pelaajille niin paljon X-14 ’kuokkien’ käytöstä, että pelaajat uhraisivat uransa näiden offset-mailojen takia. ’Tallin’ huipuille, kuten Montylle, Parnevikille ja Sörenstamille korvaukset ovat huomattavia, mutta muille eivät. Entäs muut raudat: Ping, TM 320 ja 360 ja muut kuokat.
Kyllä meillä tavallisilla pelaajilla valinta on enemmänkin fiilispohjainen. Klassinen blade on todella upean näköinen ja erittäin hyvän tuntuinen hyvällä osumalla, mutta haittapuoliakin on. Nämähän ovat loppujen lopuksi priorisointi- ja mielipidekysymyksiä, joista voi kiistellä ikuisuuden.
Ps. olz. Elsi ei pelaa TM 300:lla.
Kiitoksia kommenteista.
Ainakin minulle mailan valinta on todellakin fiiliskysymys. En todellakaan voisi kuvitella pelaavani jollain Callawayn lapioilla, olivat sitten kuin helppoja tahansa. Onneksi elanto tulee jostain muulta, niin ei tarvitse ottaa mailan anteeksiantavuus näkökohtia niin tarkasti huomioon.
Nykyinenkin settini (Wilson Staff Progressive) kuuluu vähän samaan kategoriaan: taottu, pienilapainen, minimaalinen offset, PW-8 bladeja, 7-3 pienellä kehäpainotuksella. Ajattelin myös jatkossa pysytellä samoilla klassilla linjoilla. Pelivuosia on takana jo lähes kymmenen ja tasoitus reilusti alle, joten kuvittelen pärjääväni jo ’vaikeillakin’ mailoilla.
Mizunoja en testannut, kun uusin hiljattain rautasettiä. Testasin TM300:ia, Ben Hoganin Apex Edge Prota ja Plussaa. Minun vaakakupissa painoi enemmän viimeistelty ulkonäkö ja päädyin Hoganin Edge Plussiin. Etenkin kun törmäsin vielä hyvään tarjoukseen ko. setistä.
Täytyy sanoa, että yllätyin siitä, kuinka loppujen lopuksi ei blade -tyyppiset raudat tuntuneetkan sitten kaiken pelottelun jälkeen vaikeilta vaikka tasoitus onkin vielä jonkin matkaa 10:n pahemmalla puolella. Tietenkin voidaan kiistellä onko yllämainitut mailat sitten oikeita bladeja, mutta on ne nyt ainakin taottuja ja jotain muuta kuin OS -kuokkia.
PS. Jos joku etsii Hoganeita Oulun seudulta, niin poiketkaa Kärkkäiselle. Ne irtoaa sieltä hintaan 796 euroa, enpä ole kuullut vastaavasta hinnasta muualta.
Taylor Made 300 on aika lähellä bleidiä, siinä on todella vähän kehäpainoa ja siinä on massaa osumapinnan takana.
Eivät kaikki USPGA ja Euroopan Tour pelaajat ole huippuammattilaisia. Huippuammattilaiseksi voidaan pikemminkin laskea henkilö joka on voittanut USPGA tai euroopan tourilla.
Callawaypelaajista melkein kaikki käyttävät X-14 Pro Seriesiä, joissa ei ole paljon yhtään offsettiä. Ne ovat suunniteltu niin että niissä on vähemmän kehäpainoa ja enemmän massaa osumapinnan takana. Niistä on myös yritetty tehdä mahdollisimman paljon bleidin tapaiset, kuitenkin siten että anteeksiantavuus ei kärsisi. Mutta pitää muistaa että monella euroopan tourin pelaajalla on hyvä että on joku sponsori, ja kuten täällä on sanottu ei mailoilla ole niin paljon väliä vaan pelaajalla.
Voin aika varmasti sanoa että kukaan huippuammattilainen ei käytä taylor maden 320 tai 360 rautoja. Ping, Callaway (ja Taylor Made) eivät valmista bleidejä. Merkit kuten titleist, mizuno valmistavat bleidejä ja kehäpainoisia mailoja, mutta silti suurin osa heidän pelaajistaan valitsee bleidit… miksiköhän?
US Tourilla ainakin Kenny Perry on jo pari vuotta pelannut yksinomaan TM 360 raudoilla ja on siellä muitakin, mutta nyt ei ole aikaa kaivaa tietoa. Perry taitaa vaatimattomasti olla n. 1,5 Milj. USD:n tienisteillä rahalistalla jossain 20. paikkeilla. Ihmettelen kyllä, miten tuon tason ammattilainen pelaa sellaisilla mailoilla. Toisaalta tiedossa ei ole, mitä muutoksia lavassa on standardiin verrattuna. Aina pitää suhtautua varauksella, kun jonkin henkilön ilmoitetaan pelaavan jollain mailatyypillä. Esimerkiksi Taylor Maden 500 sarjan ja 200 sarjan puumailoja, joilla ammattilaiset pelaa, ei ole saatavissa kaupasta. Niitä saa ainoastaan tehtaalta tai Tour Vanista ja ovat specseiltään hyvinkin erilaisia. Rautamailoissa on vähemmän eroja hyllytavaraan verrattuna (poislukien täysin customoidut mailat alá Tiger), mutta sama pätee niihinkin.
minulla on kyseiset mailat- haluatko ostaa? – minun swingille/ lyönti tekniikalle= matala lentokaari kyseiset mailat ei ole oikein sopinut- tulee matala kaarisia lyöntejä- varsinkin pitkillä raudoilla… tiedä häntä …onko kyse mailoista vai kaverista:)-muuten mailoissa aivan USKOMATON fiilis – ehkä toi varsikin siihen vaikuttaa s-400 sensicoret et käsissä tuntuu ’ venttiili’ osumat aivan uskomattomalta- suosittelen mailoja!!!
Tossa linkistä alla voi lukea ameriikaksi arvostelun.
Lue lisää: Mizuno MP-33 REVIEW
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)