-
JulkaisijaArtikkelit
-
Kuinka kauan on mennyt aikaa tasoituksen tiputtaminen nelosesta nollaan tai plussan puolelle? Paljonko on joutunut treenaamaan? Entä pelaamaan hyviä kilpailukierroksia?
Ei ookaan paljo vastaajia tähän aloitukseen…
No sitä minäkin tässä mietin 🙂 Kovasti kiinnostaisi kuitenkin mielipiteet, jos joku scratch heppu löytyisi.
Kun nyt pääsis edes tonne neloseen 😉
Tuohon tippumiseen vaikutti aika paljon fysiikan kehitys junnuvuosina.
Itselläni HCP tais tippua tyyliin 32,18,7,5,4,2,1,0,0,+1……
Pelasin toki aikaisemmin melko runsaasti eli lähes parisataa kierrosta vuodessa.
Mites Bogeytikalla?
rangekuukkeli, sulla plussan puolel händäri? kerropas nimesi niin uskon :D:D:D:D:D:DDD:DD
Tjaahas, elikkä ulkomuistista on tasoituskehitys ollut tämmöinen nelosesta
plussan puolelle. Alkuvuosien lukemia en muista.… 4, 2, 1, 1, 0, 0, +1 … eli tuosta voi havaita, että muutama kausi siihen meni.
Minkä verran te olette harjoitelleet talvella? Kummallakin kehitys on näyttänyt olevan kohtuullisen tasaista, eikä kummoisia notkahduksia näy.
Itselläni kehitys hidastui erittäin paljon, kun menin inttiin ja sen jälkeen vielä paikalliset (kunnolliset) talviharjoittelumahdollisuudet kaiken lisäksi sulkeutuivat.
Olen siis viimeiset 5-6 vuotta pelannut/harjoitellut vain kesäisin ja kehitys on ollut kohtuullisen hidasta.
Aikaisemmin tuli kyllä harjoiteltua
talvet halleissa 3-4 kertaa viikossa + 2-3 viikon reissua etelän lämpöön.Viimeisen kahden vuoden aikana en ole talvisin harjoitellut kovinkaan paljoa. Oon tosin käynyt halleissa yms, mutta lähinnä kattomassa kavereita jne.
Tästä huolimatta olen mielestäni kehittynyt joka vuosi tasaiseen tahtiin. Enkä nyt vertaa tasoitukseen vaan omiin tuntemuksiin ja pelituloksiin.
Muutenkin talvella pressuun lyöminen on yliarvostettua hommaa, jolla ei voi kehittyä, korkeintaan ylläpitää omaa tasoaan talven yli jos sitäkään.
Ei talvella Suomessa voi oikein muuta tehdä kuin hioa puttia: puttistrokea ja fiilistä.Meinasin unohtaa, mutta lisäänpä tähän väliin. Eli fysiikka kannattaa laittaa talven aikana kuntoon, jollei se jo ole. Sen merkitys kehittymiselle on melkoisen suuri.
Tulevana talvena ajattelinkin panostaa tähän.Kehittyminen talvella, siis scr tasolla, vaatii ruohoa pallon alle.
Kuulen mielelläni muiden kokemuksia ja mielipiteitä.
Kyllä minäkin olen kehittynyt joka vuosi ilman talviharjoittelua, mutta kehittyminen on vain ollut suhteellisen hidasta. (vuonna 96 tas. n. 4 nyt 1,5) Harmi etten ole pitänyt kirjaa kierroskeskiarvoista, sillä ne näyttäisivät kehityksen selvemmin.
Mitä tulee talvella pressuun lyömiseen, niin mielestäni monet hyvät pelaajat turhaan väheksyvät sen vaikutusta. Hyvän valmentajan ja videokameran avulla talvi on mitä parhainta aikaa kehittää swingin tekniikkaa. Kun pallon lentomatka vielä on varsin lyhyt, tulee harjoittelussa nimenomaan keskityttyä tekniikkaan, eikä lopputulokseen. Itselläni tämä jopa helpottaa uuden tekniikan omaksumista, kun lyöntiä ei paremman lopputuloksen toivossa tule ohjailtua lähellekään yhtä paljon kuin rangella. Tietysti pidemmän päälle pressuun lyöminen alkaa puuduttamaan…
Tuloksen tekeminen onkin tietysti aivan eri asia. Pitkä talvi (ainakin minulla) rapauttaa nimenomaan lähilyönnit (chipit ja pitchit) ja tämän vuoksi tuloskunto harvoin on keväällä kovinkaan loistava.
Olen siis samaa mieltä siitä, että tuloskunnon kehittämiseksi tarvitaan aina ruohoa alle, mutta tekniikkaharjoitteluun sisätilat toimivat ainakin kohtuullisesti.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)