Aihe: Pelimotivaatio – oikea tasoitus - Golfpiste.com

19.11.–26.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][2]
KilpailuaSuomalaista

Pelimotivaatio – oikea tasoitus

Etusivu Foorumit Yleistä Pelimotivaatio – oikea tasoitus

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 40)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kuulun itse niihin golfareihin, jotka saavat motivaatiota oman pelin kehittymisestä ja hyvistä tuloksista. En niinkään harrasta sosiaaligolfia ulkoilumielessä kesästä ja seurasta nauttien. Aiemmin oli ongelmia, kun tavoitteenani oli tiputtaa tasoitusta mahdollisimman alas. Ja putosihan se, kun aina jätti alentavan kortin. Tuloksena oli sitten se, että kun kierros jo alkuvaiheessa meni pipariksi, loppui motivaatio kun hyvään nettotulokseen ei enää ollut mahdollisuuksia. Alle tasoituksen pystyi hyvällä säkällä pelaamaan korkeintaan muutaman kerran kesässä ja kisoissa oli tosi vaikea menestyä. Tuttua? Nyt pidän händärin oikealla tasolla. En jaksa jättää jokaista korttia, mutta lasken itse (ohjelma laskee) mikä todellinen tasoitus olisi jos jättäisin. Ja sitten jätän alentavat tarvittaessa siten että virallinen ja todellinen tasoitus ovat samalla tasolla. Pahimmillaan todellinen ja kortissa lukeva tasoitus erosivat jopa 6-7 lyöntiä (8 / 14). Varsinkin prosentuaalisesti tällainen ero oli kohtuuton. Nyt molemmat ovat jotain 11-12 paikkeilla ja melkein jokainen kierros menee bufferiin ja joskus vähän alle. Nyt voi lähes aina taistella alle händärin pelaamisesta viimeisille rei’ille asti. Ja uutena tavoitteena on päästä singeliksi todellisuudessa, ei ainoastaan paperilla. Suosittelen!

    Minäkin harrastan samanlaista käytäntöä eli ihan jokaista alentavaa korttia en minäkään jätä jotta tasoitus ei pääsisi putoamaan liian alas. Minulla on tapana paluttaa harjoituskierroksilta noin joka 2-3 alentava kortti. Näin tasoitus ei putoa liian alas ja bufferiin pystyy pelaamaan normaalilla pelillä. Bufferin ylittäviä ja alittavia kierroksia tulee suurinpiirtein saman verran.

    Pelimotivaatiokin säilyy paremmin kun huonon alunkin jälkeen on vielä hyvä mahdollisuus päästä vähintäänkin bufferiin.

    Jostain kuulin, että tasoitus on kohdallaan kun pelaa joka viidennen kierroksensa bufferiin tai tasoitusta alentavasti. Ankara periaate.

    Jos kilpailee paljon (seuran viikkokisa + muut) ja händäri on suhtkoht alhainen, ei mielestäni kannata tiputtaa tasoitustaan jokaisella harkkarundilla. Harkkarundeilla voi keskittyä erilaisten pelitaktiikoiden tai erikoislyöntien kokeilemiseen, eikä tulosta kannata stressata liikaa. Toisaalta onko kyse ns. händärihuijarista, jos ei jätä kaikkia laillisia kortteja? HCP- kisoissa menestyminen ei mielestäni pitäisi olla kenenkään päätavoite golfissa.

    Itse jätän lähes kaikki alentavat kortit, silti pelaan ainakin joka kolmannen kierrokseni bufferiin (hcp 7).

    Jukalle – Kyllä jokainen jonka tasoituskortissa händäri on alle 10 on ihan oikea singeli 🙂

    Miten on mahdollista jättää harjoituskierrokselta kortteja miten sattuu? Eli vain kun huvittaa, jos tuli hyvä tulos.

    Meidän klubilla on ainakin tasoituskierrokset (jos harkka) kirjattava etukäteen caddie-masterilla olevaan listaan: pelaajan nimi, kumpi kenttä, kuka merkkari, lähtöaika. Vain näiltä kierroksilta tulevat kortit hyväksytään. Jos korttia ei jätä, tulkitaan joka tapauksessa niin, että tasoitusta nostetaan.

    Liiton sääntöjen mukaan tämä myös pitäisi olla käytäntö kaikkialla.

    Jos ei tule 4 korttia vuodessa, poistetaan tasoitusluettelosta.

    Itse kirjoitan joka kerta – kun ei ole reikäpeli, skini tai vastaava jolloin en todella noudata lyöntipelin taktiikkaa, reikäpelissähän usein ei pelata reikiä kuppiin saakkakaan, kun vastustaja antaa lyhyet putit ja suorastaan estää puttauksen – nimen listaan ja jätän kaikki kortit.

    Muilla kentillä pelatessani soitan klubille ja ilmoitan etukäteen harkkakierroksesta, josm luulen jättäväni kortin, tällöinhän usein onkin joku pikku skaba vaikka asiakkaiden kanssa.

    Tässä vielä liiton tasoitusmääräyksistä ko. kohta:

    17 Harjoituskierrokset

    17.1

    Tasoitusryhmässä 1 ei hyväksytä harjoituskierrosten tuloksia tasoitustuloksiksi.

    17.2

    Tulos harjoituskierrokselta on täytettävä tasoituskelpoisuuden ehdot – kohta 2.17. Harjoituskierroksen on täytettävä kohtien 17.3, 17.4 sekä 17.5 vaatimukset.

    17.3

    Harjoitustulos en tehtävä kentällä jossa on voimassa oleva Course Rating ja Slope. Kentän on oltava tasoituskelpoisessa kunnossa.

    17.4

    Harjoituskierrostulokset hyväksytään vain tasoitusryhmissä 2-6.

    17.5

    Harjoituskierroksen tulos hyväksytään tasoitustulokseksi vain, jos pelaaja ennen kierrosta on kirjautunut harjoituskierroksen tekijäksi. Ilmoittautumisessa on oltava vähintään seuraavat tiedot:

    a. Päivämäärä

    b. Pelaajan nimi ja tarvittaessa jäsennumero

    c. Merkitsijän nimi

    d. Pelaajan tarkka tasoitus

    e. Pelaajan pelitasoitus

    Tästä onkin käyty jo kiivas keskustelu täällä jo aikaisemminkin.

    Suomen Golfliiton mukaan tosiaan tasoituskierrokset pitäisi ilmoittaa etukäteen mutta tätä sääntöä ei ihan joka seurassa noudateta. Omassa kotiseurassani ei oteta vastaa etukäteen ilmoitettuja harjoituskierroksia. (aiheuttaa kuulemma CädiMasterille liikaa hommia) Tällöin pelaajalla on kierroksen jälkeen mahdollisuus päättää jättääkö kortin vai ei. Tietenkin kortti pitää olla asiallisesti täytetty kaikki vaaditut tiedot sekä merkkarin että pelaajan allekirjoitukset.

    Nimetön

    Kerätkää nyt jengi kasaan kaikki luovan händärin pitäjät ja pelatkaa kunnon kisa, jossa bogipisteitä satelee.

    Ja voittoahan ei sitten alle 50 pisteen oteta vai?

    hohhoijaa….

    Eikös tämä ole sitä kuuluisaa händärihuijausta aidoimmillaan?

    Händärihuijausta? Ketä kohtaan?

    Oma händärinihän on juuri sillä tasolla kuin se pelaamalla ja tasoitussääntöjä noudattaen pitääkin olla. Eli jokaikinen kierros vaikuttaa.

    Eikös sen sijaan jokainen joka ei näin tee ole huijari? Jos kortin tasoitus on huonompi kuin todellinen, silloinhan huijaa vastustajaa. Jos taas kortissa on liian hyvä tasoitus, silloin huijaa lähinnä itseään.

    Itselläni ne ovat samat.

    Siitä nyt ei pääse yli eikä ympäri, että tasoituskierros on ilmoitettava etukäteen.

    Jos ei caddie-masterille, niin sitten merkkarille.

    Näin on toimittu iät ja ajat, ainakin 80-luvun alusta asti, jolloin aloitin pelaamisen. Ja merkkari voi ilman omaa syyllistymistä händäri-huijaukseen allekirjoittaa kortin vain kierrokselta, joka on etukäteen ilmoitettu.

    Kyllä merkkarin pitää tietää, onko tasoituskierros, jotta voi valvoa sääntöjen noudattamista. Jos on vain pelailua, niin silloinhan katsotaan pikkujuttuja läpi sormien. Droppipaikat, piikkien jälkien tasoitukset, Mulligan-aloituksista puhumattakaan.

    Kyllä se taitaa olla niinpäin että seuroilla jotka eivät ota vastaan ennakkoon ilmoitettuja tasoituskierroksia (esim. oma seurani) on tapana että suurella osalla pelaajista on aivan liian pieni tasoitus, koska pelaaja voi itse päättää koska kortin jättää ja sen voi jättää vaikka jokakerta kun tulee tasoitusta laskeva tulos. Tämän takia seuran bogipiste kilpailuissa yleensä sijoituu kärkipäähän jo 36 pisteellä koska suurelle osalle tuottaa tuskaa saavuttaa edes 30 pistettä liian pienen tasoituksen takia.

    Itse pelaan ahkerasti seurani viikkokilpailuja sekä muita avoimia kilpailuja joten oma tasoitukseni päivityy väkisinkin vähintään kerran viikossa.

    Älä nyt pahastu mutta eikö tuo aikaisempi tapasi ollut reilumpi muita pelaajia kohtaan. Jos jätät tasoitusta laskevat kortit palauttamatta niin olet etulyöntiasemassa kilpailuissa sellaisiin pelaajiin verrattuna jotka jättävät ko. kortin. Kai tavoitteenasi on edelleen kehittyä lajissa joten sinulla olisi mahdollisuus pelata händäriisi vaikka tasoituksesi olisi ’kunnossakin’ <–sori. Onko syynä vain tuo motivaation katoaminen huonon alun jälkeen?

    Jukkahan totesi jo kahteen otteeseeen, että pitää tasoituksensa OIKEALLA tasolla. Ei siis liian alhaisena kuten niin monet meistä.

    Jos Jukka kerran seuraa todellista tasoitustaan jatkuvasti ja pitää sen niillä muutamilla korteilla kohdallaan niin silloinhan tasoitus on ok ja kyseessä lähinnä menettelyvirhe liiton ohjeiden suhteen.

    Ilmeisesti Jukka viittasi siihen (mihin itsekin olen syyllistynyt), että jätetään aina kaikki laskevat kortit ja ’unohdetaan’ ne nostavat, jolloin händäri on todellakin liian alhainen.

    Lienee sama pidetäänkö hcp kohdallaan jättämällä joka ikinen kortti vai sillon tällöin nostava tai laskeva, jos vielä laskee itse kaikkien kierrosten vaikutuksen.

    Korjatkaa jos olen väärässä mutta pointti tässä taisi olla siinä, että pitäisi antaa sen händärin laskea oikealla tahdilla, eikä itse vääristellä sitä alaspäin!

    Jos voi toimia oikealla tavalla sääntöjen mukaan, miksi pitäisi keksiä omia sovellutuksia.

    Jos caddiemasterille ei voi ilmoittaa, niin sitten merkkarille, että nyt pelaan tasoituskierroksen, ja jättää kortti, oli tulos mikä tahansa.

    Ei kai tää käytännössä mikään ongelma ole, muistaakseni vain 10 nostavaa harjoituskierroskorttia kaudessa otetaan ylipäänsä huomioon, oli kierroksia ilmoittanut miten paljon tahansa. Täytyy tutkia, mitä tasoitusssäännöissä sanotaan, mutta korkeintaan 20.

    Maksimi nousu vuodessa näkyy olevan 2.0 kauden alimmasta tasoituksesta laskien.

    Vähän tuoksahtaa ’händäri-mulliganilta’. Golfkierros kestää 18 reikää ja tuloksen voi tuhota jo ensimmäisellä reiällä. Sitähän se golf on, nöyryytystä ja sen kestämistä.

    Itse jätän kaikki alentavat kisakortit, tietenkin. Mutta myös nostavat lähtevät seuraan. Harkkarundeilta en lähettele, koska silloin tulee useasti kokeiltua uusia juttuja tai lyötyä ns. terapiapalloja.

    Händäri on pysynyt aikalailla kohdillaan.

    Totta on kyllä se, että moni pelaa liian alhaisella händärillä, mutta johtuuko se sitten siitä, ettei niitä nostavia kortteja lähetetä eteenpäin.

    Vähän tuoksahtaa ’händäri-mulliganilta’. Golfkierros kestää 18 reikää ja tuloksen voi tuhota jo ensimmäisellä reiällä. Sitähän se golf on, nöyryytystä ja sen kestämistä.

    Itse jätän kaikki alentavat kisakortit, tietenkin. Mutta myös nostavat lähtevät seuraan. Harkkarundeilta en lähettele, koska silloin tulee useasti kokeiltua uusia juttuja tai lyötyä ns. terapiapalloja.

    Händäri on pysynyt aikalailla kohdillaan.

    Totta on kyllä se, että moni pelaa liian alhaisella händärillä, mutta johtuuko se sitten siitä, ettei niitä nostavia kortteja lähetetä eteenpäin.

    Olen huomannut, että mikäli putoaa tasoitusvauhdista niin ainahan tuolla pelikierroksella voi yrittää muita golffiin liittyviä hyviä suorituksia.

    Birkut (peräkkäisten birkkujen ennätys)

    Eaglet (montako kierrokselle)

    Albatrossit (toistaiseksi ei onnistunut)

    Holarit (joka kerta tuntuu mukavalta)

    Eli missä voi voittaa oman vanhan ennätyksensä ja pitää peli ’hengissä’.

    Pelaan singelin tasoituksella ja kierrän satakunta kierrosta kesässä. En jätä korttia joka kerta, mutta pidän tietty tasoitukseni kohdallaan kisojen tai säännöllisin väliajoin tekemänin taoituskierroksen avulla.

    Taisi alkuperäisen viestini punainen lanka mennä joiltakin yli hilseen? Halusin siis vain sanoa, että jokaisen tuloksen huomioimalla ja sitä kautta tasoituksen todellisena pitämällä pelimotivaationi on parantunut. Miten ihmeessä keskustelu kääntyi händärihuijaukseksi jne?

    Syy siihen etten jätä jokaista korttia on oman vaivan ja caddiemasterien työmäärän vähentäminen. Voisin sen toki tehdä ja se nimenomaan on ideanakin, että jokainen kortti vaikuttaa. Käytännössä tasoituskortissani lukee joskus muutaman kymmenyksen liian hyvä, joskus taas muutaman kympin liian huono tasoitus siihen verrattuna, että alkaisin korttirumbaan ja kortti olisi koko ajan on-line -kohdallaan. Lisäksi omassa seurassani ei tasoituskierroksesta etukäteen ilmoittaminen ole lainkaan tapana, sanoivat säännöt mitä vaan.

    Mutta tämä on siis sivuseikka. Itselleni on pääasia, että tasoitus on koko ajan riittävällä tarkkuudella oikea ja että se oikea lukee myös kortissa.

    Jos jokainen kierros menee buferiin tai vähän alle, pelaa liian korkealla tasoituksella, järjestelmän ideana on, että vain joka viides kierros olisi bufferissa.

    Jos valitsee harjoituskierrokselta vasta kierroksen aikana, jättääkö kortin vai ei, huijaa ennen kaikkea itseään, ja samalla harjoittelee periksi antamista, mitä ei tarvitse harjoitella ollenkaan, se sujuu tarpeeksi hyvin muutenkin.

    Ihmettelen vaan niitä kommentteja, jotka sanovat että ’ huijataan itseään’ jos ei joka kerta jätä korttia. Itse pidän kirjaa joka suorituksesta ja palautan kortteja sitä mukaa mikä tasoitukseni pitäisi olla. Lasken myös harkkakierrokset mukaan.

    Ovatko toiset sitten näitä pilkun********, jotka eivät osaa ajatella omilla aivoillaan ja tutkivat illat pitkät sääntökirjaa. No – onneksi ollaan erilaisia.

    Tämä ei ollut kuitenkaan sanottavani pointti, vaan joka klubin pitäisi palkata laskennallisesti kaksi henkilöä kaudessa lisää laskemaan pelaajien kortteja – jos kaikki kortit jätettäisiin. Mielummin nekin kustannukset siirretään kentänhoitoon ja palveluihin. Kyllä jokainen osaa itse palauttaa kortteja siten, että tasoitus vastaa itse suoritusta.

    Golfliiton päätös ettei harjoituskierroksilta tarvitse/saa jättää tasoituskorttia, jos ei ole ilmoittanut ’caddymasterille’ suosii tuolla klubi-sarjakilpailussa (yli 15-18 tasoitus) pihtareita. Sarja menettää näin merkityksensä, ja ainakin ’etiketti = hyvät tavat’ hukkuu.

    Tuolla Espanjassa suomalaisilla on ’kilpailuissa’ kolme tasoitusta. Espanja liiton, Suomen liiton ja Slopen kanssa tai ilman. Leikkiähän tämä on.

    Jossain puolen mailmaa tasoitus alenee joka kierrokselta jos ei jätä korttia. Range, par-3 ja harjoituskentät on harjoittelupaikkoja. Sitten on niitä liian helppoja kenttiä???

    Miten Suomessa pitääkö ilmoittaa ja kelpaako esimerkiksi Espanjan liiton tasoitus?

    Kun kesä koittaa palaa vuosittain enemmän ja enemmän paljon (kilpailujakin)pelanneita ’lumilintuja’ Suomen viheriöille. Monet eivät ole Espanjan liiton jäseniä.

    Tasoitussäännöissä vaaditaan kentältä ’slope’. Nyt Espanjassakin ne alkaa olla useimmilla kentillä.

    Suomessakin jää paljon, vieraskentillä joko tasoitusta parantavia ja varsinkin laskevia kilpailukortteja jättämättä. Onko tuo väärällä tasoituksella pelaamista (=hylkäämisperuste)?

    oikea tasoitus on sellainen, joka on saatu pelaamalla tasoitusmääräysten mukaisesti, kaikki muut tasoitukset ovat vääriä, jotkin enemmän, jotkin vähemmän, mutta vääriä silti. Se, että mielestäsi määräyksissä on jotain vikaa, ei tee itse laskemastasi tasoituksesta oikeaa, vaikka olisitkin huomioinut joka kierroksen.
    On ihan eri asia lähteä lätkimään palloa kentälle hupimielessä ja kiertää kierros ykkösen tiiltä lähtien tietäen, että se voi vaikuttaa ’oikeaan’ tasoitukseen myös nostavasti.
    Periaatteessa olisi mahdollista, että jokainen pelaisi kaikki kierroksensa tasoituskierroksena, kaikki niin tee. On aika lapsellista perustella omaa määräysten noudattamatta jättämistä sillä, että jos kaikki muut tekisivät jotain, mitä määräykset eivät edellytä, kentälle tarvittaisiin lisätyövoimaa.

    Itse ymmärrän Jukan motiivin. Kiersin viime kesänä vähän yli 70 kiekkaa. Virallisen tasoituksen ohessa (kilpailujen kanssa jätettyjä kortteja oli yli 20) seurasin kotikoneella tasoituksen kehittymistä laskemalla kaikki pelatut kierrokset.

    Virallinen tasoitus oli n. lyönnin verran matalampi verrattuna ’kaikkien kierrosten’ epäviralliseen ’tasoitukseen’. Eli hupi- tai harkkakierroksilla ei syntynyt mitään ihmetuloksia.

    Alkukeväästä jätin palauttamatta yhden 42 pisteet kiekan, joka silloin tuntui tuurikierrokselta.

    Jos pelaajalla ei ole tarvetta keinotekoisesti pitää liian korkeata tai pätemisen vuoksi keinotekoisen alhaista tasoitusta, vaikea on minun nähdä Jukan tavassa mitään väärää.

    Aion alkaneena kautena seurata virallisen tasoitukseni rinnalla ’kaikkien kierrosten’ tasoitusta. Viime kesänä pahimmillaan ensi tutustumiset uusille kentille tuottivat hädin tuskin parikymmen pisteen saliita.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 40)
Vastaa aiheeseen: Pelimotivaatio – oikea tasoitus

Etusivu Foorumit Yleistä Pelimotivaatio – oikea tasoitus