Aihe: Mökkirange? - Golfpiste.com

19.11.–26.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][2]
KilpailuaSuomalaista

Mökkirange?

Etusivu Foorumit Yleistä Mökkirange?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hei! Olemme ajatelleet pienen lyöntipaikan väsäämistä mökille. Suunnitteluvaiheessa on tullut vastaan muutama asia, josta olisi kiva kuulla muiden mielipiteitä: A) Verkon koko. Myytävänä näyttää olevan verkkoja alkaen mitoista 2 m x 3 m, mikä on riittävä? Ts. kuinka kaukaa pitää päästä lyömään, jotta todella näkisi, millainen lyönnistä tuli? Ideaalimitat? B) Lyöntialusta. Vanhoista keskusteluista löysin juttua omista viritelmistä (vaahtomuovi + kokolattiamatto levyn päällä, kookosmatto) aina oikeaan ’golfmattoon’. Laajempaa kokemusta näistä huokeammista vaihtoehdoista? Vinkkejä ostopaikoista? C) Onko mitään hyötyä lyödä keinoalustalta muutaman metrin päähän verkkoon – hukkaako siinä lyönnin kokonaan?

    Hanki säkillinen floaterseja ja sitten hakkaat niitä järvelle rannasta.

    Minä kyllä keskittyisin mökillä chipin ja lyhyiden lähestymisten harjoitteluun – 10 m bunkkerin yli jne. Jos pitkiä lyöntejä haluaa harjoitella, niin kelluvat range-pallot on paras vaihtoehto.

    Minulla oli aikoinaan mökki, ja yritin siellä harjoitella presuun lyöntiä. Täysin turhaa, ei lyönti siitä kohentunut. Mutta tuollaiset 10-20 m chipit, niitä voi hyvin harjoitella mökillä. Ja erikoistilanteita, esim metsälyöntejä.

    Mutta lähipeli ratkaisee!

    Mökkirange

    A) Itselläni on vanhoja verkkoja (=rikkinäisiä) kolme kappaletta kooltaan noin 3 x 10 metriä, jotka on heitetty lomittain yli narun, joka on noin 4 metrin korkeudella kahden puun välissä. Eli lyöntipinta-alaksi tulee noin 4 x 5 metriä. Lyöntietäisyys on 3:sta 6:een metriin mailasta riippuen. Joskus lyön driverilla vähän kauempaakin, mutta silloin täytyy varmistaa, ettei takamaastossa ole ketään eikä mitään, sillä jokunen pallo karkaa aina joskus verkon vierestä. Olen myös ostanut uutta verkkoa 4 x 6 metriä, joka maksoi noin 250 euroa. Se on samanlaista paksumpaa materiaalia kuin esimerkiksi Season golfin kuplahallin iso verkko.

    B) Lyöntialustana käytän suorakulmaista oikeaa golf lyöntimattoa. Jalkojen alle kelpaa Etolasta ostettu paksu kuminen ulko-oven matto. Alustasta riippuen yksi hyvä vaihtoehto olisi rakentaa puinen alusta, jonka päälle matot asetetaan. Tämä sen vuoksi, että lyötäessä palloa alaspäin niin puinen alusta antaa periksi, kunhan sitä ei ole tehty liian paksusta materiaalista.

    C) Tällainen lyöntipaikka on nimenomaan tarkoitettu svingin hiomiseen ja muunteluun. Sillä ei ole mitään merkitystä minne pallot olisivat lentäneet vaan tässä haetaan vain tuntumaa ja kehitetään lihasmuistia. Parhaita apuvälineitä tälläisellä paikalla ovat videokamera, peili ja toinen henkilö, joka ymmärtää vähän mitä ollaan hakemassa. Jos seuraa esim. Season golfissa opetusta, niin suurin osa tapahtuu sillä pienemmällä lyöntipaikalla peilin ja videokameran avulla. Pallon lentoradan seuraaminen vain häiritsee svingiin keskittymistä. Esimerkiksi hitaalla svingillä harjoitellessa alkaa rangella häiritsemään kun rauta kasilla pallot eivät lennä edes sataa metriä. Tällaiset häiriötekijät poistuvat lyötäessä lähellä olevaan verkkoon.

    Mökkirangea suosittelen jokaisella golf hullulle, joka haluaa kehittää svingiään, eikä jaksa kokoajan tehdä niitä tavallisia mökkitöitä. Mikä on sen parempaa, kun on saannut leikattua nurmen, niin menee vetämmään muutaman kunnon draivin omalle mökkirangelle? No, kylmä olut tietysti.

    Samoilla linjoilla Pekan kanssa. Chippailu yleensäkin ja varsinkin eri mailoilla ja eri stansseilla on todella hyödyllistä.

    Kai siinä on puolensa ja puolensa mutta mun mielestä noi verkot ja matot on ihan pelleilyä. Yksi talvi löin palloa kuplassa ihan intona, ns hioin svingiä. Svingiä, mitä minulla ei vieläkään ole. Keväällä sitten opettelin lajin uudestaan, kun sisällä hiottu svingi oli mitä oli. Tämä johtui tietenkin siinä että olen hieman lahjaton enkä tiennyt miten olisi pitänyt harjoitella.

    Jos nyt ihan pakko on pitkiä harjoitella, suosittelen mielikuvaharjoittelua yhdistettynä RUOHOrangella käymiseen.

    Lähipeli kunniaan! Notta näin ; )

    Mökkirangen rakentamisessa kannattaa tuntea joku, joka on töissä paperitehtaassa. Paperikoneilla käytetään erinäisiä kudoksia, jotka voivat olla kooltaan jopa 50m*10m ja lujuus on ’riittävä’. Näitä jaetaan käytöstä poistettaessa työntekijöille usein ilmaiseksi. ( Ei ulkopuolisille juurikaan yleensä). Esim omalla kohdalla 20m* 50m levyisen lyöntiseinän rakentamisen suurimpana esteenä on mökkitontin pieni koko..

    Nimetön

    Kohta C. täsmälleen näin. isoja virityksiä ei kannata tehdä, jos haluaa vain verrytellä lajinomaisesti lihaksiaan.

    Itse lyönninharjoitteluun ehkä nyrkkisääntönä, että jos palaute tulee siitä, mihin pallo lentää (hyvä/huono lyönti) kannatta mennä rangelle.

    Jos pystyy analysoimaan svingiään lihasmuistin kautta, tai videolta, tai kotipron avulla, niin kuten turzi totesi, verkkoon hutkiminen on hyödyllistä.

    Kyllä itsekin harjoittelen mökillä noin 90% lähipeliä ja loput 10% svingiharjoituksia verkkoon. Jos svingiin ei ole tekemässä mitään muutoksia vaan pyrkii vain vakioittamaa sen, niin silloin tietysti verkkoon lyöminen on tosi puuduttavaa eikä tietenkään vastaa rangella kohteeseen lyömistä. Mutta jos rangella lyö palloja samalla nopeudella kuin Sergein 23 ItK:n tulinopeus, eikä edes seuraa minne pallot tulevat alas, niin silloin voi kyllä lyödä mielummin ilmaisia palloja 3 metrin päässä olevaan verkkoon, kuin maksullisia palloja rangella.

    Niin, eikös tuo ollut luokkaa 1000 laukausta/min(teoreetinen kahdesta putkesta yhteensä) 😉

    Joo, täytyy tässä vähän palautella armeija asioita mieleen, kun ensiviikolla on vapaaehtoinen kertausharjoitus.

    Tulinopeus: 2 x 17 ls/s

    …ja olihan sitä kiva polkea menemään… 😉

    Mielestäni verkkoon lyöminen mökillä voi olla svingille aika tuhoisaa.

    Yhdellä ystävälläni on iso määrä vanhoja range palloja joita se lyö veteen ja käy sitten aika ajoin sukeltamalla keräämässä pallot. Samalla voit aloittaa uuden kesäharrastuksen, sukeltamisen.

    Nimetön

    itse en lyö mökillä verkkoon, koska pallon lentorata ja putoamispaikka jää arvoitukseksi, lyönnissä pitäisi olla aina kohde, myös rangella.

    Veteenkään en lyö, järvissä ja meressä on jo nyt

    liikaa rojua. Mitähän ympäristö laki sanoo tavaran

    upottamisesta vesiin, onkohan se kriminalisoitu ?

    Kyllähän siinä järveen lyönnissä taisi olla idea se että lyödään kelluvia palloja, jos et ole ketjua jaksanu lukea.

    Kyllä verkkoon lyöminen ja chippaaminen on ihan hyvä harjoitusmuoto. Itse kuitenkin käytän ruohoalustaa, jossa verkon paikkaa voi siirrellä, että ruoho kuormittuu tasaisesti. Verkkojahan saa kaupasta ja olen hyväksi havainnut mallin joka muodostaa n. puoliympyrän n. 2metrin säteellä. Taipuisa, koottava tanko, jonka päät voi työntää maahan.

    Itse olen sitä mieltä, että jos ei jo lyödessään tunne miten pallo lähtee, ei sitä kannata paljon jäädä seuraamaankaan ja chippausta varten maalin voi asettaa mieleisekseen.

    Ruohoalusta on kuitenkin mielestäni oleellinen elementti tässä harjoittelussa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Mökkirange?

Etusivu Foorumit Yleistä Mökkirange?