30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista

Varaslähtö ekateellä

Etusivu Foorumit Yleistä Varaslähtö ekateellä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 38)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Alkaa pikkuhiljaa ottamaan pattiin, kun näyttää monellekkin ihmiselle muodostuneen tavaksi ottaa varaslähtö ensimmäisellä teellä. Minusta ei ole hyvä perustelu lähteä lyömään ennen aikojaan, vaikka väylä onkin vapaa. Tämä pätee myös siinä tapauksessa että kaikki neljä on paikalla. Lisäksi ilmoittautautumisen jälkeen on voinut vajaaseen ryhmäään tulla lisää porukkaa, joten on vielä tyhmempää lähteä vajaalla ’miehistöllä’ liikenteeseen turhan aikaisin. Nyppii eritoten silloin kun sinun pitäisi olla kyseisessä porukassa joka on jo greenelle lyömässä. Useilla kentillä on ’viralliset’ kellot juuri sitä varten, että niistä katsotaan aika eikä omasta taskunauriksesta. Kaikki palstan CMämmät laittakaahan opastetita tästäkin asiasta ihmisille kun ei se muuten mene jakeluun.

    Eikös siellä tiipaikan lähistöllä pitäisi olla jo n. 10 minuuttia ennen lähtöaikaa? Joten ei pitäisi tulla ongelmaa.

    Albatrossi on oikeassa. Jos ryhmä on täynnä, tai tietää ettei ketään ole enää tulossa, miksei saisi aloittaa ennen omaa aikaa, jos kentälle mahtuu. Vai pitääkö omasta lähtöajasta pitää tiukasti kiinni, että varmasti on seuraavan ryhmän edessä, jos ensimmäiset avaukset menevätkin metsään.

    Kyllä on ihmeellistä pilkun*******ntaa, jos ei lähtöajoista voi joustaa muutamaa minuuttia. Luonnollisesti silloin, jos jotain ryhmään kuuluvaa vielä odotetaan, ei lähdetä ennen aikojaan.

    Oikeastaan arvasin, että joku tarttuu tuohon seikkaan. Enkä kiistäkkään sitä etten olisi ollut viimeksi 10 min ennen lähtöä paikalla (olin siellä 8 min ennen). Lisäksi iltavuoroilla voi olla tyhjää edessä, jolloin tuo 10min ei riitä vaan pitäsi siis olla 20 min enne paikalla vieläpä aikaisemminkin…

    Lisäksi oletko ajatellut edessä pelaavia ollenkaan?Olisihan tämän tredin voinut kirjoittaa siltäkin kantilta (been there seen that).

    Pointti kuitenkin kirjoituksessa oli LÄHDE AJALLASI!

    Ymmärrän hyvin sen, että tekee jo mieli aloittaa kun väylällä on tilaa, MUTTA…

    …jos edellinen ryhmä on avannut ja edennyt reippaasti omalla ajallaan ja seuraava lähtee perään heti kun väylä on vapaa (esim. 5 min kulutua) on välissä oleva puskuri jotain muuta kuin tarkoitettu 10 minuuttia.

    Seuraavalla väylällä 1. ryhmän peli ehkä jo takkuilee ja niin on perässä tulevat jo tiillä odottamassa ja ihmettelemässä mikä maksaa, miksi on jo nyt ruuhkaa.

    Nykyään kaikkeen joutuu tottumaan, kun kaikenlaisia turvenuijia hakeutuu golfin pariin yhä useammin. Kyllä kellon omistaminen ja sen ymmärtäminen alkaa olla likaan vaadittu. Siitäkin huolimatta, että golfareiden kelloissa ei sekuntien tarkkuutta oikeastaan tarvitakaan.

    Tää on taas niitä juttuja………. Jos haluat oman pelin sekaisin, niin voit valittaa joka asiasta.

    Mulla ei kertaakaan ole ollut ongelmia lähdössä – ei oman kiireen/kiireettömyyden vuoksi eikä kanssapelaajien vuoksi.

    Toivon vaan, ettei tollanen kitisijä satu mun kanssa samaan ryhmään. Jos nyt kerran sulle on sattunut tällainen vahinko kanssapelaajien taholta, niin ei sitä tartte heti kaikille toitottaa.

    Nimetön

    Vai olisiko niin, että ne turvenuijat ovat näitä ’jo kauan’ pelanneita, jotka kirotun etikettipelleilynsä ansiosta ruuhkauttavat kentät aina ja joka paikassa. Viime vuosina on lajin pariin varmasti tullut enemmän rationaalisia pelaajia, jolloin pelataan eikä pelleillä kukkahatut päässä mittaamassa sentin tarkkuudella kuka sitä lyöntiä onkaan velvollinen lyömään yms..

    Olipas nerokas kommentti sinulta, ei mitään perusteluja ja silti kaikki ovat turvenuijia..

    Miksi ihmeessä tyhjälle kentälle pitäisi odottaa omaa lähtöaikaa ? Ketä se haittaa, jos lähtee sen 5 min. tms. aiemmin ? Jos joku kaveri on tullut ryhmään 5 min ennen lähtöaikaa, niin voinee syyttää vain itseään jos joutuu kiertämään yksin.

    Ja se 5 min. aiempi lähtö ei todellakaan haittaa edessä olevaa ryhmää, on aivan sama ottaako heidät kiinni ½-väylää aiemmin vai myöhemmin.

    Jaa-a, meikäläinen ei juurikaan varastele koska olen korkeintaan muutamaa minuuttia ennen lähtöaikaa paikalla. Miten ylipäätään voisi olla kymmenen minuuttia aiemmin jos lähdöt on porrastettu esmes kahdeksan minuutin välein? Toiset ei välttämättä halua ylimääräistä yleisöä ekatiille…

    10 min ennen ollaan vasta rangen palloautomaatilla ostamassa palloja, jotka ehtii oikein hyvin lyödä ennen tiiausta 🙂

    Relax!

    Tämä varastaminen on tyypillistä ja eikä siinä oteta huomioon mahdollisesti muita lähtöön lähtijöitä.

    Rinkussa ilmoittautuminen pitää tapahtua viimeistään 10 min ennen lähtöä eli jos olet ilmoittautunut määräajassa et välttämättä ehdi lähtöpaikalle ennen kuin muut ovat avanneet tai ovat jo kentällä.

    Itse pyrin olemaan n. 5 min ennen lähtöä paikalla eli ajoissa enkä näin häiritse mahdollisesti edellisen lähdön avaajia. Mutta silti erittäin usein muut ovat jo avanneet.

    Miksi sinne kentälle pitää olla niin kiire ja jos oma ryhmä joutuu sen takia tukkeeksi että on avannut oikeaan aikaan niin miksi ei päästä takaa tulleita eteen siellähän pitäisi olla hyvin tilaa. Ja jälleen kerran kenttä rullaa ja kaikki on tyytyväisiä. Eihän työelämässäkään aloiteta palavereja jos sata varmasti ei ole kaikki paikalla.

    Kyse ei ole ainoastaan pilkunviilamisesta vaan myös jälleen kerran muiden huomioon ottamisesta.

    Jälleen kerran lokkina ja turvenuijana muiden peliä sotkemassa.

    Nimetön

    Sattuipa eilen hauska ja vähemmän hauska tapaus. Olimme lähdössä pelikaverini kanssa kiertämään ja starttimme oli 17.00. Kello näytti 16.57:ää ja sanoin kaverilleni: ’eiköhän avata jo kun edellinen ryhmä lähti ja ketään ei näytä tulevan ryhmäämme pelaamaan. Noh avasimme ja kappas.. sieltä joku klubipelaaja saapuu paikalle juoksemalla kärrykolisten. Ei siinä mitään odotimme tietenkin matti myöhäsen mukaan ryhmäämme mutta kun olimme kyseisen väylän greenillä, niin tämä kaveri alottaa kauhean saarnaamisen siitä miten pitää odottaa tasaan asti. Mielestäni matti myöhänen tuli kyllä nimensä veroisesti aivan liian myöhässä avauspaikalle ja näin vika olisi hänen.. mitä mieltä te olette?

    Ja varsinkin vajaalla ryhmällä ei kannattaisi lähteä ennen aikojaan. Muillekin on varmaan tullut mieleen rangella käydessä lähteä sittenkin kiertämään 18. Kysyt CM:ltä onko tilaa, CM sanoo, että juuri ryhmä lähdössä. Menet tiille ja toteat heidän avanneen jo aikaa sitten. Ei hyvä!

    Lisätään vielä muutama fakta. Ei ollut eka kerta kun näin sattuin jäämään jälkeen.. viikon sisällä toinen kerta, kuluneella kaudella kolmas. Kaikille näille lähdöille olin ilmoittautunut yli puolisen tuntia ennen.

    Olisi vissiin kirjoituksessa enemmän pitänyt painottaa tuota vajaan porukan varaslähtöä, koska TIETYISSÄ olosuhteissa -> täysin tyhjä kenttä + täysi porukka minustakaan ei ole mitään väärää aloittaa pelia VÄHÄN aikaisemmin. Näinhän toisinna tulee tehtyäkin ja on luontevaa. MUTTA vajaalla porukalla näin tehdessämme olemme myös odottaneet avaamisen jälkeen mahdollisia muita pelaajia niin kauan, että on ollut lähtöaikamme. Sitä sanotaan toisten huomioon ottamiseksi, mikä monelta näköjään unohtuu (älkääkä viitsikö kirjoittaa, että mahdollinen uusi pelaaja ei ollut mukana lähtöjärjestyksen arvonnassa). Riskinä tuossa toki on että himan myöhäisemmin tuleva pahoittaa mielensä (itse en kuitenkaan vetäisi hernettä tästä nenään).

    Yksi hyvä pienen tasoituksen omaamisesta on, että mahtuu täyttämättömiin lähtöpaikkoihin.. tosin se voi myös voi monesti johtaa siihen, että ei aina ehdi olla väijymässä muun porukan karkuun lähtöä jos haluaa vähän harjoitellakkin ennen lähtöä.

    Minulle ei ainakaan ole kukaan tullut itkemään, etten ollut 10min ennen teepaikalla. Sekös vasta olisikin nipottamista, vai mitä ?

    Ei tässä mitään hirveän epäselvää pitäisi olla. Jos lähtöaika on 15:50, niin eka pallo on ilmassa 15:50 piste ja loppu.

    Toki jos täydellä ryhmällä ollaan tyhjälle kentälle menossa niin OK. Tuskin siitä haittaa kenellekkään on.

    Jotenkin tuntuu hassulta, että pitää nipistää se vajaa kymmenen minuuttia jo alusta kun edessä on kuitenkin useamman tunnin rupeama.

    Tunnustan, otan varaslähdön aina jos lähtö täynnä ja väylä vapaa.

    Tunnustan, otan varaslähdön myös vajaalla jos ilmoittanut porukka paikalla ja väylä vapaa. En siis odota jos viime minuutilla flightiin olisikin joku ilmoittautunut. Tarkistan aina caddiemasterin päätteeltä lähtiessämme kuinka monta lähtöön on tulossa.

    Poikkeuksetta kurja kierroksen alku kun lähtö viivästyy siksi, että viime tipassa/myöhässä paikalle juoksee joku keltaisille tiiamaan ja lyö ekan poikkeuksetta metsään ja sitten varapallon… sitten me punaisilta pelaavat viimeisenä ja aina silloin jo seuraava porukka odottelee. Sitten etsitään sitä hengästyneen palloa metsästä ja ruuhka alkaa…

    Please tulkaa ajoissa!

    Asiassahan kannattaa käyttää tervettä järkeä eli jos esim. lähdet vaikka kahden hengen ryhmässä pelaamaan ja edelle on lähtenyt neljän hengen ryhmä, niin eipä ole mitään järkeä lähteä painostamaan tuota neljän hengen ryhmää etuajassa ja alkaa jo kakkos tai kolmos väylällä vaatimaan ohitus lupaa. Ohittaminen vie kuitenkin usein ylimääräistä aikaa edellä olevilta.

    Esimerkkinä tilanne, jonka olen lähiaikoina itse kokenut meni seuraavalla tavalla (välien piti olla 10 min):

    Ensin lähti meidän neljän hengen ryhmämme melkein maksimi ryhmätasoituksella, siihen perään 5-6 minuutin päästä seuraava 2 hengen ryhmä ja sen perään taas 5 minuutin päästä seuraavat kaksi henkeä. Seurauksena oli tietysti se että päästimme hyvin aikaisessa vaiheessa nuo ensimmäiset kaksi henkeä ohi ja me neljä odottelimme tumput suorana sen aikaa, että pääsevät tarpeeksi kauas jatkaaksemme.

    Hieman myöhemmin toinenkin ryhmä sai meidät kiinni ja taas sama odottelu uudelleen. Tässä yhteydessä kuitenkin selvisi, että nuo kaksi peräämme lähtenyttä ryhmää kuuluivat itseasiassa samaan ryhmään, mutta ensimmäinen oli lähtenyt etuajassa ja jälkimmäinen oli tullut vasta aloitusaikaan tiiauspaikalle.

    Nyt kentällä siis kiersi caddiemasterin tietämättä yksi täysin ylimääräinen ryhmä, joka ohittelemalla hidasti muiden peliä. Lähellä oli, ettemme olisi yhteensä 10 min turhien odottelujen takia joutuneet päästämään vielä kolmattakin 20 minuutin päästä ajallaan lähtenyttä ryhmää ohi.

    Kannattaa siis vähän miettiä, ennenkuin tekee mitään varaslähtöjä…

    Tämän kauden ensimmäinen kierros alkoi mahdollisimman huonolla tavalla: Olimme tulossa kentälle käydäksemme rangella, mutta kävikin ilmi, että 20 minuutin päästä olisi peruuntunut lähtöaika. Pelihimo iski, ja otimme sen, mutta kun saavuimme ekalle tiille pari minuuttia ennen lähtöaikaamme, olikin seuraava ryhmä jo ehtinyt avaamaan ja he olivat jo valmistautumassa toisiin lyönteihinsä!

    Koska he eivät viittoilujamme huomanneet, ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin ripeästi kävellä ensimmäinen väylä läpi. Tästä rauhoittuminen kesti muutaman väylän..

    Monissa maissa yleinen startteri olisi taas ollut erittäin hyödyllinen.

    Eikös nää hommelit ole kenttähenkilökunnan tontilla? Jos joku CM haluaa laskea Matti/Maija Myöhäisen vajaaseen ryhmään flighttien välissä niin eikös silloin CMllä pitäisi olla välineet varmentaa ryhmään mukaan pääsy? Eihän golfarit voi tälläisiä asioita ottaa huomioon koska ainakin joillakin meistä itse peliin keskittymisessä on ihan tarpeeksi tekemistä? Siis jos kentällä ei tälläistä palvelua ei pysty toteuttamaan, eikös se olisi parempi jättää sitten rekemättä?

    Hyvät CMt: tämän kirjoituksen tarkoitus oli olla rakentava – kaikki joiden kanssa minä olen asioinut, te olette olleet asiallisia ammattilaisia enkä ole tämä ketjun tapaisiin ongelmiin törmännyt.

    Vajaalla ryhmällä ei tietenkään oteta varaslähtöä koska ryhmästä voi joku vielä puuttua, jokainen voi myöhästyä joskus tuosta 10 min. etuajasta. Joustetaan.

    Ei tule mieleen mitään hyötyä varaslähdöstä joten miksi nipistää muutama minuutti kun peliä on edessä neljä tuntia. Sitä vastoin tuo 10 min. väli ryhmien kesken on hyvä juttu. Ei tarvisi pelata ihan toisten kannoilla tai pelätä takaa tulevia palloja.

    Kun tii-aika on kello 17.00, niin ensimmäinen pallo kajahtaa ilmaan kello 17.00, eikä sekuntiakaan aikaisemmin.

    Aatelkaa nyt vähän, miksi helvetis noita aikoja yleensä annetaan, jollei niitä noudateta.

    Yhtä hyvin sinne voi lähteä kuka tahansa koska tahansa, jollei aikataulua noudateta.

    Mahtais paria tänkin palstan kirjoittajaa *******taa, jos junat lähtis asemalta sillon, kun edessä oleva raide on vapaa, eikä sillon kun on aikatauluun merkitty.

    ÄÄLIÖT, joku on joskus miettinyt, miksi ryhmät lähtevät kierrokselle aikataulujen mukaan

    hc

    Jälkimmäinen kommenttisi oli minulle aikain täysin käsittämätön. Ehkä et ole jäsenenä pääkaupunkiseudulla, jossa nämä lokit ovat jokapäiväistä aktiviteettia.

    Jos lähtöaika on 12:50 niin lähtöaika on tasan silloin. Jos jokaisessa lähdössä on ihmisiä ja joku haluaa lähteä 5 minuuttia aikaisemmin ja heti ekalla tiipaikalla jakaa yhden ryhmän kahdeksi, on pelaaja kertakaikkiaan tyhmä. Ainoa kohta kun itse hyväksyn aikaisemman lähdön, on kun edessä on tyhjä lähtö, ja koossa on 4:n ryhmä.

    Aikaisessa lähtijöiltä pitäisi poistaa kaikki oikeudet valittaa kentän nopeudesta tai ruuhkaudesta ja myös poistaa oikeus ohittaa. Pelaajat eivät yksinkertaisesti vain enää kolmannella tiipaikalla muista, että odottaminen johtuu ekan tiipaikan varaslähdöstä.

    Sillä, ruuhkautuuko kenttä kolmannella vai kahdeksanlla väylällä on aika ratkaiseva merkitys pelaajan subjektiiviseen kokemukseen kentän ruuhkaudesta.

    Otanpa nyt osaa tähänkin ketjuun vaikka aihe ei nyt hirveesti kirpaise omatuntoa.Omalla kentällä olen usein tullut iltapeleihin nippa nappa ja jos muut on avanneet tyhjään kenttään hivenen ajoissa olen päässyt porukkaan ns.jälkijunassa.Ei ainakaan minun Golf ole niin vakavaa etteikö yhtä väylää voisi pelata vaikka vähän ’kiirehtien’.

    Kakkosen avauksessa ollaan taas mukavien ihmisten kanssa ’sammaa sakkia’.(nimim.yksin on yksinäistä vaikka olisi oikeassakin.)

    Vajaat ryhmät varastavat tietenski sen mahdollisen ’lokin’ pelossa…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 38)
Vastaa aiheeseen: Varaslähtö ekateellä

Etusivu Foorumit Yleistä Varaslähtö ekateellä