-
JulkaisijaArtikkelit
-
En tiedä onko kyseessä ongelma vai ei, mutta minulla on kaksi täysin erilaista svingiä, riippuen lyönkö puu- vai rauta- mailoilla. Rautamailoilla lyödessä kädet eivät taivu juurikaan selän taaksi, vaan vien ne suoraan pallonsuuntaisesti taakse (vartalon käännössä tietenkin hieman taipuen), back-svingi on lyhyempi ja ranteiden käyttö voimakkaampi. Puu-mailoilla lyödessä lähden viemään mailaa taakse hyvin matalalla, ja liikerata kulkee huomattavasti enemmän vartalon ympärille. Välillä kun lyönti katoaa täysin (kuitenkin vain joko puista tai raudoista kerrallaan), huomaan svingien lähystyneen toisiaan. Onko muilla sama vika vai olenko aivan metsässä?
Pidemmillä mailalla (esim puumailoilla) swinigin ’plane’ eli taso on matalempi tai laakeampi eli maila menee enemmän selän taakse käsittääkseni.
Ei sitä vaan vällttämättä kannata ajatella tietoisesti erilaiseksi lyönniksi, tekniikkahan on sama.
NimetönEi svingin plane ole erilainen. Taaksevienti on hieman laakeampi puilla ja pitkillä raudoilla, koska ei haluta tulla niin jyrkästi alas palloon, kuin esim lyhyillä raudoilla. On toki hyvä ottaa lyhyempi backswingi, eikä svingata ’täysillä’ raudoilla, jotta tarkkuus saadaan maksimoitua. Golfista ei kannata tehdä monimutkaisempaa mitä se on. Itselläni svingit kaikilla mailoilla ovat lähes samanlaisia lukuunottamatta driveria, jossa se on hivenen erilainen. Jokainen tablaa tyylillään..
Moi Lady Golf, miten on pelit kulkenut. Kuulin pikkulinnuilta, että ’Big Easy’ olisi saanut HCPtä alas aika mukavasti sitten hyvinkään. Törmäillään ja hyviä pelejä kummallekkin.
Pelit on kulkenut vaihtelevissa merkeissä. Big Easyllä vähän paremmin, on saanut pudotettua tasoitusta 14,5:een eli noin kasilla. Mulla antaa vielä odottaa, pistebogeyjä tulee sinne 36:den pintaan, mutta sit on aina joku 3-5 nolla reikää. Uskon että yrittänyt palkitaan vielä joskus (no on se tasuri nyt vähän laskenu, 28). Töistä ei tunnu kyllä tulevan näin perjaintaisin mitään, tulee roikuttua täälläkin ihan liikaa ; ) Oikein hyviä pelejä, jos tarviit peliseuraa niin ehdokkaita löytyy!
Hei Lady Golf,
en usko että kysessä on vältlämättä ongelma, jos rauta- ja puumaila svingi ’tuntuvat’ keskenään erilaiselta. Mielestäni ratkaisevaa olisi katsoa videokuvasta eroavatko svingit (liikerata/ranteiden vapautus/rytmi ym.) huomattavasti toisistaan. Jos eroavat, kannattaisi tutkia niiden väliset erot ja ajan myötä saada lyöntivarmuuden lisääntyessä swingit lähestymään enemmän toisiaan.
Puumailoilla tulisi swingin olla ’laakea’ ja mailanpituudesta johtuen lyöntitunne on aina jonkin verran erilainen lyhyisiin rautoihin verrattuna. Harjoittelen säännöllisin välein rangella tälläistä leikkiä; vien mailan vain max 90 asteen backswingiin (puoliswingi) ja ’heilautan ’ mailan rennosti pallon läpi (mahd. puhdas osuma) ja saatan mailan vain siihen asti mihin se luonnostaan ’jatkaa’ matkaa. Teen tätä kaikilla mailoilla (n.5 palloa per maila) alkaen 60´w lopulta päätyen draiveriin – jos intoa riittää draiverista takaisin pw.een. Pyrin säilyttämään koko ajan samanlaisen hyvän rytmin = mahd. rauhallisen. Pallon lentämä pituus ei ole tärkeää vaan suoruus. Vaikka maila vaihtuu välillä pyrin säilyttämään peruspuolisvingin tunteen muuttumattomana. Harjoituksen jälkeen tajuaa taas, että sama ’svingi’ kelpaa kaikkiin mailoihin. 🙂 🙂
— Hauskaa harjoitteluhetkeä rangella
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)