Aihe: ’Ihanneaika’ - Golfpiste.com

27.11.–3.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista

’Ihanneaika’

Etusivu Foorumit Yleistä ’Ihanneaika’

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Miten pelaajilta voidaan vaatia ihanneaikaa, joka näyttää olevan sama jokaisella kentällä. Eri kenttien ’pelattavuudessa’ on nimittäin todella suuria eroja. Siirtymät, raffit, metsiköt jne. Mitä vaikeimmin löydettävä pallo ( jos ei väylällä ), sitä enemmän näkyy kylttejä: pysy ihanneajassa! Kenttämestarit, ne jotka voivat vaikuttaa pelattavuuteen, pitäkää kentän olosuhteet ihanneajan vaatimalla tasolla.

    Kyllähän tohon neljän tunnin kieppeille pystyy pelaamaan kentällä kuin kentällä, jos tälläinen raajarikko löntystelijä kuin minäkin siihen kykenee.

    Paljon parjatussa Golf-lehdessä oli mielestäni hyvä artikkeli koskien pelinopeutta, olivat oikein enklannissa golffin isot pojat pitäneet seminaaria aiheesta. Kentän hoidolla, suunnittelulla ja riittävän väljillä lähtöajoilla saadaan ihmeitä aikaan.

    Nimetön

    Nyt oli kysymys pelaamisesta eikä kävelemisestä läpi kentän. Sitäpaitsi ei kukaan voi ’kävellä’ kenttää läpi, kun se on ääriään myöten täynnä.

    Nimetön

    Luin itsekin saman artikkeli. Tätä juuri tarkoitin. Me härmäläiset olemme vain sellaista ’vaalikarjaa’, että emme

    osaa vaatia kunnon olosuhteita, vaan ’syömme’ sitä mitä

    satutaan saamaan. Ärsyttää nuo aikakyltit, koska on mahdotonta niitä noudattaa, paitsi jos on tarpeeksi tilaa.

    Iltamyöhään pelattiin kerran kaverin kanssa Ringside

    2×18 reikää yhteen menoon 5:ssä tunnissa, ja kumpikin molemmat alle lähtötasoituksen.

    Hetkinen, missäs kohtaa mä sanoin käveleväni kentän lävitse?

    Kyllä esim. Vierumäellä on ihan mahdoton pelata ihanneaikaan keskipäivällä tai viikonloppuisin.

    Kenttä on aivan täynnä, joten ei auta vaikka kuinka juoksisi tai löisi kintuille.

    Kesän hitain kierros on tullut Siikajoella, jossa lähdin kierrokselle pari ryhmää viimeisen kilpailuryhmän jälkeen – kilpailujen pelimuodosta ei ole tietoa.

    9-reikäisen kentän lähtöajat laahasivat jo 20-30 minuuttia myöhäss kun kentälle ei yksinkertaisesti mahtunut. Tuon myöhästymisen jälkeen 9 reikään meni täydet 3 tuntia. Mikäs siinä, ulkoillessa hyvässä seurassa 🙂

    Nimetön

    Neljän hengen ryhmä pelaamassa Par 72 kentällä. Se tekee

    yhteensä 72 avausta ja 72 väylälyöntiä. 80% onnistuu, 20%

    raffissa tai metsässä. Se tekee yhteensä 28 et5sintää a`3-5 min. Aikaa kuluu yhteensa 4 min/pallo x 28 palloa = 1h 28 min. Jos pallo löytyisi vaikka minutissa, aikaa kuluisi ’vain’

    28 min!!!!

    Kuka sitä palloo käskee etsiä, niitä saa kaupasta lisää!

    Nimetön

    Kiitos vihjeestä. Golfsäännöt määräävät pallon etsinnästä.

    Esim. maksimiajan, jonka saa etsiä. Monet myös käyttävät tuon ajan. En muuten etsi koskaan auttipalloa, koska se ei ole enää pelissä. Ei muuten pitäisi etsiä kenenkään.

    Miten kummassa raffiin mennyttä palloo on nin vaikee etsiä? Ok, myönnetään että aika usein se on kohtalaisen hyvin jemmassa kun on kunnon pöheiköstä kymysys. Usein kyllä auttaa kun lyödessä jo seuraa pallon kulkua ja ottaa jonkun kiintopisteen – kyllä se sieltä vähintään minuutissa löytyy.

    Parin vuoden kokemuksella jenkeista voin sanoa etta tekee mieli takaisin Suomen pelikentille. Omalla asuinalueellani harvoja poikkeuksia lukuunottamatta viikonlopun kierrokset kestaa 5,5-6 tuntia. Pohjat 4h/9r, joka oli jo pelleilya, joka tiilla parin ryhman jono. Lahettajat laittavat porukkaa matkaan heti kun mahtuu avaamaan, ja sitten pelataan kylki kyljessa. Asiaa ei helpota se etta yleisille kentille (suurin osa) paasee kuka hyvansa, eika mitaan kontrollia ryhman tasolle ole. Tasoituksia ei kysyta eika sita moni hankikaan, kun ei ole pakko.

    Vaikka olenkin nautiskelija enemman kuin mikaan pikagolfin puolestapuhuja, ripea peli kuuluu etikettiin ja pitaa pelirytmin ja usein tuloksen parempana. Myos lahettajan, jos sellaista on, pitaisi tuntea vastuunsa. Kuka hyvansa pystyy 4 tunnin kierrokseen, niinkuin jokainen osaa ajaa autolla satasta, mutta ei ruuhkissa.

    Nimetön

    Harjoituskierroksella – oli se sitten tasoituskierros tahi ei – ei ole pakko etsiä palloa minuuttiakaan. Yleensä itse en etsi palloa metsästä minuuttiakaan, jos edessä on tyhjää, pitkästä raffista sitä joskus joutuu kylläkin hetken hakemaan.

    Peliseurasta paljastuu aina uusia mielenkiintoisia piirteitä, kun harjoituskierroksella (ei kilpailussa) etsitään palloa; metsästä, outista, naapuriväyliltä ja vaikka mistä… lopulta pallo löytyy aina peliväylältä hyvältä paikalta seuraavaa lyöntiä varten. Kyllä muutkin kuin Clinton osaa:) :), joten ehkä tällä tavalla pysytään hyvin omassa ihanneajassa:)

    Lainaus amerikkalaisille suunnatulta matkailusaitilta. Pelinopeudesta täytyy heitä näköjään erikseen varoittaa. Mitenkäs meillä?

    ’Golf is played at a much brisker rate in the British Isles than in the U.S.A. with a far lower tolerance level for slow play. Typically a round is expected to take less than 4 hours and often, less than 3 1/2 hours.

    Slow play will bring along the course ranger who will encourage faster play and in the worst case scenario, the very slow may be requested to leave the course.’

    Lisäksi varoitettin vielä tällaisesta outoudesta:

    ’In England, Scotland, Ireland and Wales, golf is played the old fashioned way…by walking.’

    Nimetön

    ’Miten kummassa raffiin mennyttä palloo on nin vaikee etsiä? Ok, myönnetään että aika usein se on kohtalaisen hyvin jemmassa kun on kunnon pöheiköstä kymysys. Usein kyllä auttaa kun lyödessä jo seuraa pallon kulkua ja ottaa jonkun kiintopisteen – kyllä se sieltä vähintään minuutissa löytyy.’

    Kyllä sitä palloa apilan keskeltä on usein aika vaikea löytää yli 200 metrisen draivin jälkeen, vaikka olisi kuinka katsonut kiintopisteitä tms.

    Eli ajurin käyttö pidentää kierrosaikoja – paitsi tietty jos lyöt kintuilleni ja asetan sen ihan sinua varten tiille – no EN;)

    Pallo on vaikee löytää raffista lyhyemmilläkin lyönneillä, mutta miksi hitossa sitä EI voi katsoa mihin se pallo meni löis sitten millä mailalla tahansa? Ja miksi sinne raffiin mennään sitten oikein porukalla kummastelemaan?

    Nimetön

    ’Pallo on vaikee löytää raffista lyhyemmilläkin lyönneillä, mutta miksi hitossa sitä EI voi katsoa mihin se pallo meni löis sitten millä mailalla tahansa?’

    Kyllä kai kaikki katsookin.

    ’Ja miksi sinne raffiin mennään sitten oikein porukalla kummastelemaan?”

    Siksi, että useamman etsijän on helpompi löytää.

    ’Siksi, että useamman etsijän on helpompi löytää.’

    Ja tässä tietenkin noudatetaan myös lyöntijärjesteystä tiukasti – pelaaja jonka pallo on muutaman metrin edempänä liittyy myös palloposseen sen sijaan ettäi löisi omansa eteenpäin. Taaksepäin lienee myös turha vilkuilla ettei hyvää etsimisaikaa mene hukkaan.

    Nimetön

    Mikä helvetti siinä nyt on, että ei mene perille. Omalle kohdalle on usein sattunut, että vaikka koko ryhmä on katsonut mihin kohtaa pallo tippui pitkän lyönnin jälkeen, sitä ei vaan löydy apilan joukosta heti tai ollenkaan. Hyviin tapoihin kuuluu mennä kaverin palloa etsimään, jos ei heti löydy. Lyöntijäjestyksessä jne. saa käyttää tervettä järkeä.

    Kaksi keskustelua samasta aiheesta menossa… vastataan nyt tännekin.

    Kyllä varsinkin sen draiverin kanssa vaikka miten katsoisi kiintopisteen ja linjan missä pallo meni, välillä tulee sellaisia tilanteita missä pituushajonta voi olla pahimmillaan kymmeniä metrejä. Kun ei tiedä miten se pallo on rullannut/pomppinut raffiin mennessään.

    [insinööri-mode]

    Oletetaan että raffi on niin pitkää että yksi etsijä pystyy yhdellä silmäyksellä näkemään yhden neliömetrin alueen (pallot). Oletetaan lisäksi että sivusuunnassa epävarmuus pallon sijainnista on 5 metriä ja pituussuunnassa 30. Etsijä kävelee aluetta jalkoihinsa katsellen nopeudella 1m sekunnissa. Tällöin 5 x 1m levyistä 30m mittaista kaistaa tulee haravoitua 150 sekunnissa eli 2.5 minuuttia. Ja harvoin se etsintäkuvio on noin systemaattinen. Tämän takia on hyvä että siellä on se koko ryhmä etsimässä.

    [end insinööri-mode]

    Kirjoituksistasi ikävä kyllä paistaa läpi kyvyttömyys asennoitua itseäsi pidemmälle lyövän asemaan. Kyllä jokaisen golfarin, joka haluaa kehittyä, tulee jossain vaiheessa ruveta lyömään niitä avauksia draiverilla griiniosuman varmistamiseksi.

    Nimetön

    Otetaan ihan rauhassa. Aina löytyy golfareita, jotka eivät

    näe tai halua nähdä omaa draiviaan pidemmälle.

    Jälkikasvun mentyä nukkumaan lähden pelailemaan yssikseni. Yhdeksän jälkeen on kentällä tilaa huiskia ja kierroskin menee kevyesti 2 tuntiin, hitaasti löntystäen 2,5 tuntiin.

    Ei, ei ole. Pallo on just siellä minne löit sen!

    Jos et tajua lyödä varapalloo niin ole hyvä ja vedä viiva korttiin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
Vastaa aiheeseen: ’Ihanneaika’

Etusivu Foorumit Yleistä ’Ihanneaika’