30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista

Opiskelijat ja golf

Etusivu Foorumit Yleistä Opiskelijat ja golf

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 73)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Ajattelin avata oman viestiketjun, koska aiheesta nousi keskustelua Kytäjä golfin hintoihin liittyvässä ketjussa. On selvää että opiskelijakortteja voi väärentää ja kaikkea muutakin vilunkia on mahdollista tehdä. En kuitenkaan usko, että minkään Golfseuran, -kentän tai -yhtiön talous nousee tai kaatuu tällaisen pienen ryhmän pelimaksuista. Iste toivoisin että useammilla golfkentillä otettaisiin meidät opiskelijat huomioon edes pienellä alennuksella, usein hyvin korkeista green fee maksuista. Tunnen paljon opiskelijoita, jotka joutuvat todella miettimään, kuinka rahoittaa pelinsä. Kaikille ei ole isi ostanut pelilätkiä muutamalle kentälle. Juuri tällaiset opiskelija-alennukset olisivat omiaan karsimaan lajin vieläkin erittäin vahvaa elitististä leimaa. Omat bonuspisteeni jätän tässä papukaijamerkkeineen Annilan hyväkuntoiselle kentälle – opiskelija green fee koko päiväksi 16€. Onko tiedossa muita opiskelijaystävällisiä paikkoja?

    Olen täysin samaa mieltä opiskelija kanssasi. Golf ei ole enää tänä päivänä vain varakkaille suunnattu harrastus. Jotkut taitavat miehet ghetosta tienaavat golfilla miljoonia dollareita, miksei siis myös köyhät opiskelijat, jos meille vain annettaisiin tasavertainen mahdollisuus…

    Nimetön

    Ettekö te opiskelijat voisi mennä (kesä)töihin vaikka golfklubille, jotta saisitte harrastuksenne maksettua?

    Yhteiskunta paapoo opiskelijoita muutenkin turhan paljon. Opintotuen sijasta opiskelijoiden tulisi rahoittaa opintojenaikainen elämisensä tekemällä töitä…

    Nimetön

    Taitaa olla itse maksaneelle kovin vierasta opiskelujen rahoittaminen ’nyky-yhteiskunnassa’. Olet niin kaukana todellisuudesta kommenteinesi, ettei tämän palstan tila riitä tilannetta sinulle valoittamaan. Et kai voi vakavissasi kannattaa opiskeluaikojan pitenemistä, joka on täysipäiväsen työskentelyn väistämätön seuraus. Taas kesä-/lisätöillä ei paljon normaalien elinkustannusten lisäksi Green fee maksuja maksella. Pieni opskelija-ale pelimaksuissa voisi auttaa asiaa kummasti ketään vahingoittamatta.

    Nimetön

    Nuo köyhät miehet ghetosta ovat rahoittaneet elämisensä toimimalla rikkaiden klubeilla caddieina vaikkapa 10 vuotta ja saaneet siinä sivussa pro-pelaajan pätevyyden, käytännön opein.

    Mutta enpä ole nähnyt KOSKAAN Suomessa opiskelijaa, joka klubilla tarraisi hihaan ja tarjoutuisi mailapojaksi. Palkkaisin kyllä oitis kun vanhat koipeni…

    Opiskelijoilla on yhteispeli poikaa. Monien koulujen, esim TKK, (yli)oppilaskunnat omistavat/vuokraavat pelioikeuksia kentiltä. Näiden pelioikeuksien käyttäjät sitten maksavat juoksevat kulut, ja saavat pelata lätkillä silloin kun sattuvat olemaan vapaana. Itsekin opiskeluaikoina tuli käytettyä kyseistä metodia.

    Nimetön

    Kyseinen menetelmä on käytössä ja mainio. Siitä huolimatta tavallisessa vieraspelaajalta pyydettävässä maksussa voisi, ainakin ruuhkattomina aikoina, olla jonkinlainen opiskelija-alennus. Kyllä iso osa golfaavista opiskelijoista sitten myöhemmin kantaa ihan oikastikin sitä rahaa niihin Golfyritysten taskuihin.

    Onkos tuo seniorin mainitsema asia opiskelijoiden vika vai olisiko mahdollisesti Suomessa oleva golfkulttuuri syynä tällaisen ilmiön puuttumiseen!!

    Tämä asia on mielestäni syytä ottaa esille, sillä tällä opiskelijahintojen puuttumisella on lieveilmiöitä, joita myös tällä palstalla paheksutaan.

    Itse sain opiskeluni päätökseen tämän vuoden helmikuussa ja täytyy olla onnellinen siitä, että opiskelupaikkaani lähinnä oleva kenttä huomioi opiskelijat hinnoissaan varsin mukavasti. Muutama ystäväni, jotka taas opiskelevat toisilla paikkakunnilla, olivat pakotettuja liittymään tiettyihin halpoihin seuroihin ja pelaamaan sitten vieraspelaajana lähikentällään!

    Ja lopputulos on sitten se, että tällaiseen menettelyyn ’pakotettuja’ golfaajia paheksutaan, kun he vievät opiskelukaupunkien kenttien peliaikoja seurojen omilta jäseniltä!?

    Voin kokemuksesta kertoa että esim. Ranskassa opiskelijoita kohdellaan erittäin ’suotuisasti’ green fee maksujen suhteen.

    Suurella osalla kentistä (jopa ns. ’huippu’ kentillä) opiskelijat saavat 30-50% alennuksen normaaleista green fee hinnoista, ilman rajoituksia koskien kierroksen peliaikaa.

    Tämä on mielestäni erittäin hieno käytäntö, josta varmasti moni ’köyhä’ sekä ’varakas’ opiskelija ilahtuisi. Tietysti kannattaa muistaa että täällä Suomessa pelaajien määrä verrattuna kenttien määrään ei ole lähelläkään yhtä alhainen kuin Ranskassa…

    Yhdyn myös aiempiin viesteihin ja uskon että moni kenttä voisi hyötyä taloudellisesti siitä että opiskelijoille tarjottaisiin edullisempia green fee maksuja sekä mahdollisuuksia edullisempiin vuokra oikeuksiin. (Näitä löytyy tosin jo muutamalta kentältä..)

    Jäsenmaksut: normaali 219 eur ja opiskelijat 118 eur

    Greenfee: normaali 40 eur, normaali (jäsen) 17€, opiskelijat (ei jäsen) 20 eur ja opiskelijat (jäsen) 9€

    Kun otetaan vielä huomioon, että TG:ssä on yleensä aina greenitkin parhaimmassa kunnossa Pirkanmaan kentistä, niin opiskelijankin pelikokemus on varmaan positiivinen.

    Nimetön

    Paljonko olet valmis maksamaan opiskelijacaddielle?

    Eiköhän tässä maassa golfin taso ja kulttuuri ole vielä sellainen että saattaapi tarvita 20 vuotta ennenkuin caddiestä kasvaa pro. Ellei caddie sitten sulje silmiänsä pallovatsaisten golftaiturien hakatessa 2000eurontitleisteja talman turpeeseen. Miksi pitää olla niin, että golfia voi pelata (=varaa pelata) vasta sitten kun on sikari suupielessä ja mersu alla.

    Varmaan kotimaisen golfin tasokin nousisi mikäli myös opiskelijat huomioitaisiin. Ei sillä peliä pitkälle kehitetä jos nuorista ja opiskelijoista peliä pelavaat vain ne joilla pappa betalar.

    Entisenä opiskelijana (kuten varmaan moni meistä)

    kammottaa ajatus opiskelijana maksaa täyttä green fee hintaa. 40 eurolla saa jo vaikka mitä.

    Työssä käyvä henkilö jolla on varaa muutama tuhat euroa pistää osakkeeseen, maksaa 400 euroa vastiketta, pelaa 50 kertaa kaudessa = 8 euroa / kierros. Onko se sijoitettu pääoma sitten sen verran suuri, että opiskelijan täytyy maksaa kierroksestaan viisi kertaa enemmän. Ehkä karrikoitu esimerkki mutta lähellä elävää elämää kuitenkin.

    Vasta sitten kun kenttiä on tarpeeksi ja niillä on enemmän kuin riittävästi tilaa, alkaa kentän omistajia kiinnostamaan myös opiskelijoden eurot

    vaikka -50% hinnalla. Mutta ikävä kyllä ei aiemmin.

    Opiskelijatkin voivat vuokrata oikeuksia…. ei osaketta tarvitse kovin monella kentällä omistaa, niitä vuokrataan käytännössä vastiketta vastaan.

    Lisäksi todellakin useampien oppilaitosten ylioppilaskunnat (kuten molemmissa taannoisissa opinahjoissani) järjestävät pelioikeudet hyvin edullisesti. Joten opiskelijat kyllä pääsevät useimmissa kouluissa melko edullisesti golfinkin alkuun…

    Ihan vaan mielenkiinnosta kysyn paljonko te opiskelijat olette valmiita maksamaan ravintolaillasta? Itse 7 vuotta opiskellut ja nykyään työelämässä. Maksoin kaikki kausimaksut itse ja greenfeet. Välillä sai tietysti ilmaisia pelikertoja jossain kaverin vieraana. Opiskelun ohella tein töitä. Alehinnathan ovat aina houkuttelevia, mutta pitäisikö mielestänne eläkeläisille, työttömille ja perheillekin antaa omia alennuksia vai tulisiko niiden koskea vain opiskelijoita? Siis vain vähän mietittävää. Itseäni ei suinkaan haittaa jos opiskelijahintoja on. Mikä olisi hyvä alennus? 5 euroa vai 10 euroa? Voisiko tämän rahan säästää jostain muusta? Muistaakseni mulla meni rahaa aika paljon turhaan, enkä viitsinyt valittaa rahattomuutta kun en osannut säästää/ käyttää oikeasti tärkeisiin asioihin. Tiedän, että tämä ei koske kaikkia. Tämmöisiä aatteita…

    Melkein kaikki golfkentät Suomessa ovat osakeyhtiöpohjaisia ja ne voivat vuosikokouksissaan päättää hinnoittelustaan; antavatko alennusta eläkeläisille, pariskunnille, työttömille, osakkeenomistajien pelivieraille, naapuri golfseuran jäsenille tai vaikkapa opiskelijoille. Golfpisteen keskustelupalstalla on ollut aikaisemmin keskustelua vieraspelaamisesta, osakkeenomistamisesta ja yleensä kaikkien oikeudesta päästä pelaamaan juuri tietylle kentälle juuri tiettynä kellonaikana. Periaatteessa mikään (paitsi osakkeenomistajat) ei voi pakottaa kaupallista yhtiötä antamaan alennuksia kenellekkään. Pääsääntöisesti osakkeenomistajat ovat ostaneet osakkeensa päästäkseen pelaamaan silloin kun haluavat sopivalla hinnalla ruuhkattomalla kentällä. Tulevaisuudessa voi pääkaupunkiseudulla ehkä vieraspelaamismahdollisuus vieläkin olla rajoitetumpaa suosituilla kentillä.

    Nim.merkki ’opiskelija’: Osallistu itse aktiivisesti tilanteen muuttamiseen ja vaikuta omalta osaltasi kunnallisten golfkenttien syntymiseen. Se tuo vaihtoehdon ja mahdollisuuden uudenlaiseen golfkenttäajatteluun. Vaikuta oman oppilaitokseksi / opiskelijajärjestön kautta pelimahdollisuuksiesi lisäämiseen.

    Arsu osui asian ytimeen, kaikki on suhteellista;

    Greenfee 50 euroa = ’KAUHEEN KALLISTA’

    Ravintolailta 50 euroa = ’halpaa, vaan viiskymppii’, (kuinka moni oikeasti selviää ravintolaillasta viidellä kympillä…;)

    Suomen parhaalla osakekentällä pelaavana opiskelijana en voi muuta kuin ihmetellä osakkeita omistavien ihmisten loputonta narsismia ja oman navan tuijottamista. On tietenkin ymmärrettävää, että jos on erehtynyt maksamaan osakkeesta 20k euroa tai enemmän ei halua omalle kentälleen mitään köyhiä opiskelijoita ’viemään starttiaikoja’ – olisihan se jo prkeleen järjenvastaista?!?. Opiskelijoiden vertaaminen eläkeläisiin ja työttömiin on kuitenkin mielestäni pöyristyttävää. Kenenköhän joukosta mahtaa tulevaisuudessa nousta SE kriittinen massa, joka kenttien hoidosta tulee maksamaan?!?! Onkohan se työttömät? Ei. Eläkeläiset? Ei. Opiskelijat? Aivan varmasti. Ja ainoastaan tästä syystä osakeyhtiöiden ja muidenkin seurojen pitäisi pyrkiä HAALIMAAN niitä muutamia opiskelijoita hylkimisen sijaan, koska siltikään missään vaiheessa terveellä pohjalla olevan Oy:n talous ei kaadu opiskelijoiden puolitettuihin pelihintoihin.

    Oma esimerkkitilanteeni: Kuukausitulot 404 euroa, josta reilut 350e menee opiskelijasäätiön kämpästä maksettavaan vuokraan. Ala-aste matematiikalla laskien pitää olla aika kuningassäästäjä jos meinaa kesän pelit pystyä opintotuesta maksamaan. Oma ratkaisuni on tehdä työtä vuorotta läpi kesän jotta pystyn pelini maksamaan – hlvetin huono ratkaisu, mutta perheeltä EIKÄ GOLFKLUBILTA heru tukea.

    Nokia River Golfin hintoja:

    Aikuisten jäsenmaksu 200 euroa,

    Opiskelijoiden jäsenmaksu 100 euroa

    Ja paras:

    Aikuisten vuokrapelioikeus 650 euroa,

    Junioreiden ja opiskelijoiden vuokrapelioikeus 250 euroa

    Kyllä kelpaa! Päihitää Tammerin mennen sekä hinnassa että kentän laadussa. Ja löytyy muuten 27 väylääkin, joten tiiausaikojakin saa.

    Tosin noissa opiskelijahinnoissa on 25 vuoden ikäraja, joten golfin takia ei kannata ikiopiskelijaksi jäädä…

    Bailaaminen ja golfaaminen eroavat toisistaan kuten yö päivästä, joten älkää olko noin lapsellisia verratessanne kunnon ryyppyyreissun kustannuksia pallon hakkamiseen. Molemmat ovat mahtavia tapahtumia, mutta silti niin kuitenkin niin kaukana toisistaan.

    Verot ylös ja kunnalliset golfkentät joka pitäjään!

    Ensin teekkarille. Eihän tilanteen pidäkään olla se että valtio kustantaa opiskelijan asunnon ja golf pelit. Eli ei sen tuen pidäkään riittää kaikkeen. Kesätöissä voi tienata sen verran että pelimaksut saa kuitattua.

    Olen kuitenkin samaa mieltä (kahden kentän osakkeen omistajana) että kentät voisivat antaa opiskelijoille alennusta gf:stä tietyin ehdoin. Esimerkiksi niin että tee ajan voisi varata vain samana päivänä. Ajan takaa sitä että osakkeen ostaneet olisivat kuitenkin etuasemassa, mutta ei kenttä pidä tyhjilläänkään pitää jos sinne saataisiin pelaajia vaikkakin esim puolella greenfeellä. Useimmassa tapauksessa kuitenkin opiskelijoista myöhemmin tulee osakkeen omistajia, joten kentät joilla opiskeluaikana on tullut pelattua voivat hyötyä uuden osakkaan muodossa entisistä opiskelijoista.

    Ja sitten loppupuhe olen itse teekkari ja osakkeen omistaja, joten lehmä on molemmissa ojissa. Rahani riittävät pelikausimaksuihin mutta uusia kenttiä bongaaminen jää usein korkeiden gf maksujen takia. Ne kentät joilla opiskelijahinta on käytössä tulee kyllä kierrettyä.

    Nimetön

    Kirjoitit:’Useimmassa tapauksessa kuitenkin opiskelijoista myöhemmin tulee osakkeen omistajia, joten kentät joilla opiskeluaikana on tullut pelattua voivat hyötyä uuden osakkaan muodossa entisistä opiskelijoista.’

    Kyllähän se on huomattu ettei TKK:lta mitään talousmiehiä tule mutta yritä nyt selvittää minulle kuinka kenttä hyötyy siitä, että entisestä opiskelijasta tulee osakas. Eli, kun Matti ostaa Maijalta osakkeen niin missä on lisäarvo yhtiön näkökulmasta.

    Nimetön

    Ja edellinen oli siis Vasurille.

    Vois tässä mainita, että opiskelijoiden patistaminen kesätöihin maksaaksen pelaamisen on aika naurettavaa. Opiskelija käy jo kesätöissä, jotta voisi elää koko talven. Golfia vartenko pitäisi hommata toinen työ vai? Milloin sitten pelataan?

    Nykyhinnoilla tavallinen keskipalkkaisen töyntekijäkin miettii pari kertaa golfin peluuta. Ja opiskelijan pitäisi pelata pelkillä keäajan tienisteillä? Hah!

    Kyllä tämä Vasuri ainakin vaikuttaa talousmieheltä, kun sillä on parin kentän osakkeetkin taskussa. Jos taas isukki on ne rahoittanut, niin eiköhän ne pelimaksutkin järjesty samasta lähteestä.

    Harva opiskelija löytää valmistuttuaan työpaikan kotikuntansa läheltä, joten eiköhän se golfosakekin hankita tulevan asuinkunnan lähettyviltä.

    Mikä yhtiömuotoinen instanssi toimii ilman tai vajaalla (osakkeita myymättä) osakeomistaja pohjalla???

    Usein yritysten (tässä kenttäosakeyhtiö) tekee osakeanteja joilla on tarkoitus saada lisää pääomaa.

    Mitä nopeammin/täydellisemmin osakkeet myydään (tässä täydellisemmin = ei jää osakkeita myymättä) sitä parempi se on yritykselle.

    Jos tässä olen väärässä niin korjaisitko ystävällisesti.

    Nyt vedin vielä niin kauas kantoisen sillan, että jos opiskeluaikanasi pelaat tietyllä kentällä ja tutustut sen toimintaan ja ihmisiin. Saatat valmistuttuasi ostaa osakkeen sieltä kun niitä tarjoutuu esim annin muodossa tai muuten. Olettaen tietysti että jäät samalle paikkakunnalle.

    Ja vielä lisäselvityksenä (=muuten). Tällä hetkellä tilanne on ehkä kenttäyhtiöiden kannalta parempi kun kysyntä ylittää ainakin pääkaupunkiseudulla tarjonnan. Mutta tunnemme myös huonompia aikoja jolloin osakkeen omistajat eivät kaikki edes maksaneet kausimaksujaan ja kenttäyhtiöt joutuivat lunastamaan osakkeita takaisin tai perinnän kautta hakemaan kausimaksuja. Jos tämmöinen osake päätyy uudelle omistajalle on luultavaa että hän maksaa myös kausimaksun (miksi ostaa auto jos ei ole rahaa bensaan).

    Arvoisa tekn. yo, omassa kirjoituksessani en mielestäni puolustanut kenttäyhtiöitä enkä vastustanut alennusten antamista erilaisille ryhmille. Halusin vain tuoda tähän keskusteluun sen näkökulman: kuka päättää alennuksista = greenfee hinnoittelusta. Jos golfkenttä yhtiö haluaa tarjota opiskelijoille halvempaa golfpeliä, on se täysin mahdollista. Golfkenttäyhtiöiden toimitusjohtajille kannattaa tehdä ehdotuksia (kirjallisesti) ja asiat voivat edetä eteenpäin.

    Mutta itse haluaisin yksittäisten ryhmien kuten opiskelijoiden golfkustannusten sijaan aktivoida golffareita ajattelemaan golfpelimahdollisuuksia yleensä. Ja ehkä joskus tulevaisuudessa Suomessa jonkinlainen jokamies/kunnallisten kenttien verkosto. Muutokset lähtevät pienistä asioista ja useimmiten toimimalla. Oikein hyvää loppu kesää sinulle.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 73)
Vastaa aiheeseen: Opiskelijat ja golf

Etusivu Foorumit Yleistä Opiskelijat ja golf