-
JulkaisijaArtikkelit
-
Mitä mieltä ootte Pro V1x-pallosta? Mun mielestä liian kova ja vaikee hallita. Vanha Pro V on parempi, mutta Strata Tour Ace on paras.
En ole tuota -X- kokeillut mutta eikös se ole tarkoitettu ns. paremmille pelaajille (lähinnä tour pelaajat) jotka lyövät hurjan backspinnin pallolla kuin pallolla siten että ne spinnaavat jo pois griiniltä. X:n on tehty vähemmän spinnaavaksi joka siis soveltuu paremmin niille jotka ’kärsivät’ liian suuresta backspinnistä vanhalla ProV1:llä.
Vanhalla ProV1:llä olen pelannut ja se kyllä tuntuu hyvältä ja sillä minäkin saan jokunmoisen spinnin aikaan.
Samoilla linjoilla ollaan. Tätä * palloa pitää piiskata todella kovaa, että alkaa kunnolla toimimaan.
Ostin maanantaina aivan testimielessä näitä Stratan ässäpalloja ja ne olivat positiivinen yllätys. Draivit kantoivat omaan maksimiini ja griinillä alastulojälkiä paikkailin pallon vierestä. Puttituntumakin oli OK. Ainoa negatiivinen asia oli pinnan nopea kuluminen.
Kisapallona käytän ProV1 ilman * ja saattapi olla, että tämä ässä tulee sille vaihtoehdoksi.
Tarua vai totta? Kun sen pienellä painetun tekstin Pro V-1 tiia niin että teksti osuu lyödessä ensimmäisenä lapaan, se antaisi draiviin lisäpotkua. Tekstin kohdalla kulkee sauma (?) – tietysti koko pallon ympäri mutta tuo pieni logo auttaa paikannuksessa. Idea ei todellakaan ole minun vaan olen kuullut sen ammattilaisilta.
Pro V-1 X on toiminut minulla normaalin pituuspallon tavoin – tuollaista rajusti peruuttavaa backspinniä en edes osaa lyödä.
…muttei enää. Kyseinen ’ominaisuus’ taisi löytyä ensimmäisen sukupolven Pro V1:stä. Epätasapainosta huomautettiin Titleistille ja näin syntyi uusi versio, jonka muistaakseni erottaa pisteestä Pro:n ja V1:n välissä. Alkuperäisessä mallissa pistettä ei ollut…epätasapainolla oli lukemani mukaan todellakin vaikutusta lentorataan (sen pituuteen?) oikein tiiattuna. Eiköhän näitä ’vanhoja’ malleja vielä löydy järvipallojen seasta reilussa määrin.
Kun laittaa sauman eli pro v1 tekstin kohtisuoraa lyöntisuuntaan, niin pallo lentää NIIN pitkälle, ettei sitä välttämättä edes löydä, vaikka olis väylällä. Ja kun taas laittaa ton sauman poikittain lyöntisuuntaan nähden, niin pallo ottaa griinillä NIIN paljon baittia, jotta hyvä ettei takas varpaille rullaa.
On se kyllä hyvä pallo, vaikka tosin pelailen itse ilman sitä äxää…
… ja ominaisuudet korostuvat erityisesti Mikki Hiiri -kentillä.
Nuo pallon epäsymmetriset ominaisuudet ovat sääntöjen vastaisia, joten aina kun Titleistin edustajilta on kysytty asiasta se on kiistetty jyrkästi. Ken tietää…
Heh, näin on… 😉
Eilen itse asiassa puhuttiin ja naurettiin kentällä noista prooveen ominaisuuksista. Ja hassua, mutta Pickalassa Parkin etuysillä mikään ei onnistunut ja tuhrin 51 lyöntiä, vaikka lyönnissä ei periaatteessa pitänyt olla vikaa. Takaysille kaivoin etuysillä löytämäni pro v1:n käyttöön (joita normaalisti käytän vain kisoissa) ja kirjautin 39. Hyvä pallo, henkisiä juttuja vai pelkkää sattumaa? Ehkä kaikkea…
Linkistä löytyy jorinaa ProV1 pallojen eri versioista nyyjorkin murteella.
Lue lisää: Understanding and Identifying Titleist Pro V1 Variations
Hyvä linkki, mutta sieltä puuttui kokonaan ProV1 Diamond. Siinä on painettu salmiakkikuvio tekstissä.
Ko. pallo on enemmän (!!!) spinnaavampi versio tavallisesta ProV1:stä. Ei mikään niin mahdottoman harvinainenkaan. Itse olen saanut niitä ihan täältä kotosuomesta. Jäi kuitenkin vain testiasteelle ja normaali ProV1 lentää edelleen minun mailasta. Sikakoville greeneille voisi olla kyllä hyvä vaihtoehto tavalliselle.
Callyltä tulee uusi huippupallo, joka on ’Black’. Specsejä en nyt muista, mutta se on jo US-Tourilla muutamien käytössä.
ET:ltä nähdyissä lähikuvissa Callyn tallin kaverit pelaavat todellakin MUSTALLA logolla varustetuilla palloilla, entisten punaisten tai sinisten sijaan (ja ohella). Onkohan tämä sitten se Hörhön mainitsema uusi Black. Nythän myös Hogan Tour Apex ja Top Fliten sekalainen seurakunta kuuluvat Callawaylle.
Eilen kesän paras kilpailukierros meikäläisellä – pallona ’vain’ Wilson Staff Smart Core Straight Distance.
Nimim. Harrastaja oli oikeassa: löysin kaapistani viime vuonna ostettuja Pro V 1 -boltseja ilman sitä välipistettä ja bägissäni taasen oli yksi pötkö pisteellä.
Nimetöncallyt (punaiset ja siniset), Niket ovat täysin tusinatavaraa omalla mutu-tuntumalla.
Jokunen proV1 on bägiin löytynyt metsistä ja se oli hätkähdytävän pitkälentoinen alkuun. Nyttemmin ero on ilmeisesti kaventunut moniin distance/soft feel palloihin verrattuna.
Täysin toimivia palloja löytyy halpahalleista uusina alle euron kappale, mutta yritäpä se vakuuttaa näille proV1 faneille.
Ehkä näinkin voisi ajatella: paras pallo on se, jolla olet tehnyt kilpailussa elämäsi parhaan tuloksen. Minulla se on edelleen Smart Core, ala Wilson Staff. Äskettäin pelasin par 72 kentällä tuloksen 78 (+6). Ja sitten nämä Wilsonin älypäät lopettavat pallon valmistuksen ja tuovat tilalle puoli tusinaa täysin käsittämättömiä uutuuksia tyyliin ’pro straight’ – vaikkei näillä pelaa yksikään ammattilainen. True Tour lienee ainoa, jolla joku Jesper Parnevik on pakotettu pelaamaan.
Wilsonin golfväline-politiikka ansaitsisi ihan oman ’paneelin’ – Amerikan markkinoiden romahduksen myötä sen pörssikurssi menee samaa peffamäkeä.
Ehdotus Wilsonille: tehkää kaksi hyvää palloa; toinen ammattilais-, toinen klubikäyttöön. Ja sekoilulle seis.
Ihan sama minkä Wilsonin pallon näen, niin tulee heti mieleen ’straight distance’ ja ’pro straight’ pallot. Kaikki tuota samaa laatua heillä.
Nykyään on monta merkkiä, joilla tykkään pelata.
Nike Tour Accuracy, Top Flite Tour, Strata(en muista mallia) ja kerran sattu kouraan järvipallokorista sellainen minulle uusi tuttavuus, kuin Srixon ja oli muuten mahtava pallo… Missä hintaluokassa nuo Srixonit pyörii??
Prov 1X on mulle aivan turha pallo, kun bäkäriä ei tule pehmeimmilläkään palloilla ja tämä on tarkotettu niille joilla sitä tulee liikaa, joten aika suppea on kohderyhmä(lähinnä tähdet)
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)