30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista

Kahvikupponen jo 1,50!!!!!

Etusivu Foorumit Yleistä Kahvikupponen jo 1,50!!!!!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 35)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Aika paha, varsinkin kun hinta on tällainen omalla klubillani.Taitaa olla marginaalit aikamoiset. Sen sijaan kiitoksen Porvoon Golfin kahvilanpitäjille, siellä iso kunnon kuppi maksaa vain euron. Mites teillä?

    Kytäjä myös 1,50e. Tosin siihen hintaan sen saa myös kentälle tuotuna.

    Huomenna olen tulossa Porvooseen, pitäiskö ottaa 2 kuppia kun saa niin halvalla?

    On se jo joillakin huoltoasemillakin enemmän, että ei valiteta siitä.

    Toivottavasti nostaavat kahvikupin hinnan 50e paikkeille niin voidaan laskea GF hinnat sitten 1,5 euroon.

    Vuosaaressa 1,50. Halpaa on, Helsingissä Kauppakeskus Itäkeskuksessa kupillinen kuumaa maksaa 2 euroa (toinen niistä paikoista joissa voi polttaa sikarin kupposen ohessa, se toinen on yleensä niin savuinen ettei siellä tule käytyä).

    Vuosaaressa ravintolayrittäjä keittää muuten kahvit Robert’s Coffeen kahveista…hyvvää.

    …mitenniin OT…

    Maksakoot vaikka 12€, ei sitä huomaa kun pankkikortilla maksaa…!

    Ja jos ei ole Mustaa AmEx:ia takataskussa, niin Lyöt yhden Top Flite XL Mega Shlaish Distance Pro Spin-pallon vähemmän jonkhaan kierroksen aikana, niin voit juoda teoreettisen ilmaisen kupin kierroksen jälkeen..

    Tästä tuli mieleen yksi Conan O’Brien-jakso, jonka alkujuonnossa oli suurin piirtein seuraavanlainen ’tarina’:

    ’Starbucks-kahvilaketju kertoo alkavansa kouluttaa uusia työntekijöitä jopa 32 tunnin verran.

    Koulutusajasta 1 tunti opetellaan keittämään kahvia ja loput 31 tuntia harjoitellaan pitämään pokka, kun veloitetaan 4 taalaa kupista kahvia.’

    ;D

    Itse en kahvia juuri ollenkaan maistele, joten minua eivät kahvikupposten hinnat paljoa kiinnosta…

    Nimetön

    Tarveaineet?

    Välineet?

    Tilavuokrat?

    Työpalkka?

    Verot yms maksut?

    Mitä siitä 1,5 äyristä jääkään?

    Minulle hyvästä kahvista jää hyvä mieli.

    Eihän siitä jää kuin vähän yli euro putsia eli 60-70%

    Kahvi alle 3 €/kg sisäänosto, kilosta tullee n.200 kupillista verot ja vesi päälle niin siinä se on.

    Jos kate ei ala riittämään lisätään vettä.

    Nimetön

    Sinä siis et halua palkkaa etkä sosiaaliturvaa?

    Keität kahvit, tiskaat, siivoat jne ilmaiseksi. Palvelullesi on varmasti kysyntää.

    Kasvatat 33 senttiä alv-velkaa joka kupposesta?

    Kauankohan verottaja odottelisi suorituksiasi?

    Et maksa vuokraa ja energiaa?

    Mistähän saisit ilmaiset keittimet, tilat, kupit, sokerit, kermat säilytystiloineen jne.

    Esitit varmaankin tyhmimmän kalkkyylin näiden sivujen historiassa. Tuskin tämä rautalangasta vääntäminenkään saa sinua ymmärtämään asiaa. Vika kuitenkin löytyy, kun katsot peiliin. Aina tietysti voit syyttää vanhempiasi ja heiltä saamiasi perintötekijöitä.

    ts

    On se kuitenkin hyvä, että huomasivat ajoissa nuo alvit ja muut kulut. Kolme vuotta sitten kun ressukat vahingossa myivät kahvia 5-6 mk / kuppi.

    Jos eivät sattumalta juuri euron tullesssa olis huomanneet nostaa hintoja, niin ei olis Suomessa enää yhtään kahvilaa pystyssä.

    Sillon jos ois yrittäny pyytää 9mk kupillisesta ois voinu käydä kuin Kälviällä, eli jäädä saamatta.

    Ja sieltähän ei mitään muuta voinutkaan ostaa kuin kahvia? Ainakin näyttäisi että tällaista tilannettaa käytetty emerkissä missä haettiin ’oikeutusta’ tuolle hinnalle… Tietysti voi olla ettei mikään muu mene kaupaksi tai sitten on huomattu että kaupaksi menee kahvi, oli hinta sitten mikä tahansa…

    Kyllä minä maksan mieluusti kupista 1,5 euroo, jos joku on sen minulle myymässä kymmenen – puoli yhdentoista maissa illalla siellä klubin kuppilassa.

    Miettikääpä montako kuppia kahvia saa myydä ennenkuin yksi työtunti iltalisineen ja sivukuluineen on maksettu.

    Kahvin hinnassa on katetta n.80-85%, josta maksetaan verot ja työntekijän kulut niin voittoo kupille jää yli 60%, ottaen huomioon et yleensä klubin kahvilassa on muutakin myytävää.

    Ihmettelen miten kupin hinta on noussut markka-ajoista 50%. Ennen kun kupin sai 5-6 markalla ja nyt maksaa sen 1,50e~9mk, samassa ajassa kahvikilon hinta on tullut n.30% alas. 5 vuotta sitten kahvipaketin sai kaupasta 18-20 mk, nykyään sama paketti maksaa noin 2e. Asiassa on pieni ristiriita.

    Ja lisäks kaidelle:

    Klubiravintolan ei tarvitse maksaa iltalisiä, viikonloppu tai pyhälisiä, koska työ on kausiluontoista, jolloin niillä on väljemmät työaikaa koskevat asetukset

    Nämä tiedot sillä et kaks kesää olen klubin ravintolassa töissä viettänyt.

    Nimetön

    Jos ALV on 22% ja kate 85%.

    Taidat olla Tomsiakin parempi kustannuslaskija.

    Jos osasit lukea niin se jatku sen 85% jälkeen et siitä pois verot ja muut ja voitto ois 60%

    Kupin hinta ilman alvia on 1,23e, jos kuppi maksaa ravintoloitsijalle 0,4e siihen siis jää siis tuommoset 0,83e muille kuluille. Muut kulut (työntekijämaksut ja vuokrat) jakaantuvat muitten tuotteiden (ainakin meidän klubilla) kanssa ja kahvin keittimestä aiheutuvat kulut pitää myös jakaa pidemmälle aikavälille, jolloin niistä ei paljoa tule kuppia kohti. tästä päästään aika lähelle sitä 60%:a

    tässä ei ole huomioitu sitä et ravintoloitsija saa vähentää kahvia ostaessaan maksamansa alvit verotuksessa.

    Nimetön

    On tainnut jäädä Onnilta aakkoset opettelematta…ehkä kannattaa lukeakin jotain ennenkuin alkaa vaahtoamaan.

    Tuo 1,5 € on kyllä varsin tuhti maksu kupposesta. Mutta nautinpa kahvini muualla muutenkin. Ohrapirtelön hintojen nostaminen saattaisi olla hieman ikävämpää. Onkos kukaan ottanut termosta koskaan rundille?

    Kyllä Euron tulo nosti selvästi erilaisten palvelujen ja hyödykkeiden hintoja. Räikeimmin tämä tietysti näkyy silloin, kun on kyse pienehköstä hinta-arvosta. Ei me asiakkainakaan helposti huomata, jos hinta on noussut 0,20-50 senttiä (ennenkuin sen kääntää mielessä markoiksi).

    Stadin keskustan kippolat (eiköhän muuallakin ole sama trendi edennyt) keksi muutamia vuosia sitten hyvän idiksen. Viestitettiin julkisuudessa, että meidän tulee oppia juomaan alkoholipitoisia juomia ’Keski-Eurooppalaisittain’ eli pienempiä määriä. No, kippolat tätä toteuttamaan eli pienennettiin olut tuopillisen kokoa 0,5 L > 0,4 L. Samana päivänä, kun meidät pakotettiin nauttimaan olutta ’Keski-Eurooppalaisittain’ jätimme raflalle 20% enemmän katetta eli hintoja ei kyllä korjattu ’Keski-Eurooppalaiseen’ suuntaan.

    Tämä taisi olla kaikkien OT:ien äitee, oikein potenssiin.

    Hyviä pelejä kuitenkin.

    Klubilla tuon hinnan jotenkin ymmärtää koska se on yleinen kahvilahinta. Itse tosin hämmästyin taukopaikan automaattikahvia kun siitäkin perittiin 1,50€. Eikä varmasti ole mitään Robert’s Coffeeta vaan pikemminkin Raidia. Itse en kylläkään kierroksella juo kahvia sen aiheuttaman nestehukan vuoksi. Kotona sitten sitäkin enemmän.

    Siis voi elämä mikä teitä ihmisiä vaivaa!!?? Eikö tosiaan enää muuta keskusteltavaa ku joku vitun kahvin hinta ????????

    Ainahan se teksti voi tyhmältä näyttää jos ei osaa lukea ja asiat voi monta kertaa laskea aika äkkiä päässäkin esim.kun eurolla hankkii ja kolmella myy paljonko jää katetta?

    Ei se aina ole onni olla Onni.

    Hyvää kesää vaan sullekin.

    Niinpä. Ilmeisesti tässä on monella ongelmana se että puurot ja vellit on sekaisin. KATE muodostuu ostohinnan ja myyntihinnan erotuksesta. VOITTO taas muodostuu siitä kun katteesta vähennetään kulut (alv, tilavuokrat, palkat, sosiaalikulut, laitekulut, mainonta, siivous, yms.). Tuskin mikään klubiravintola tekee voittoa 60-70 prosenttia, kahvikupin kate varmaan kyllä pyörii noilla lukemilla.

    Katehan on varmasti 80 %. Kupillisen raaka-aineet maksaa noin 25 cnt. Max. Silti olen sitä mieltä jos saan hyvää kahvia myös maksan. Ja moni yrittäjä golfklubeilla elää vain kesästä !

    Sori, kahvi siis about 2.5 cnt per annos. Ilman vesiä ja sähköjä yms.

    Juu olen samaa mieltä että kahvi on hintansa väärtti jos se on hyvää. Toisaalta hintahan on aina oikea jos kauppa syntyy.Olenpa törmännyt sellaiseenkin ilmiöön(ei golfkentän ravintola) että vesilasista kahvin kanssa yritettiin veloittaa 50centtiä,no kauppaa ei syntynyt kun se mielestäni kuuluu kahvihetkeen.

    Jokohan se pitäis poutaa edes 4 tuntia.

    Parempaa kesää kaikille!

    Nimetön

    Kyllä Tomsin ja Frentzenin kannattaa ryhtyä heti kuppilan pitäjiksi, ellei sitten a lyhyessä matematiikassa kuitenkin yllättäisi ikävästi.

    Kuitenkin välitön ratkaisu kaikille narisijoille on oma termari mukaan, ettei joudu riiston kohteeksi.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 35)
Vastaa aiheeseen: Kahvikupponen jo 1,50!!!!!

Etusivu Foorumit Yleistä Kahvikupponen jo 1,50!!!!!