14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][13]
KilpailuaSuomalaista

Aitoa sen olla pitää …tana

Etusivu Foorumit Yleistä Aitoa sen olla pitää …tana

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Mä ostan vain aitoja tuotteita ja tämä pätee kaikkiin ostamiini tuotteisiin. En osta mailoja keltaisesta pörssistä, kotimaisilta kauppiailta, netistä tai kavereilta, koska en voi olla 100% varma tuotteen alkuperästä, jos myyjä ei esitä minulle aitoustodistusta ja virallista kuittia. Klooneja/piraatteja en osta koskaan. Merkkimailat ostan aina suoraan valmistajan tehtaanmyymälästä tai vähintäänkin mailamerkin valmistusmaasta, mielellään lähin sijaitseva valtuutettu merkkiliike tehtaalta katsottuna, koska välikäsissä voi olla rikollisia tukkukauppiaita, jotka rahoittavat toiminnallaan huumekauppaa ja rahanpesua. Tarkistan aina tehtaanjohtajalta valtuutetut merkkiliikkeet, jos tehtaanmyymälä ei myy minulle tai muille kuluttajille suoraan tuotteitaan. Omaan autooni ostan aina tehtaasta tai merkkiliikkestä varaosat ja huollan autoni valtuutetulla korjaamolla, koska nyrkkipajat ovat epäilyttäviä. Todennäköisesti he harrastavat siinä sivussa rahanpesua ja huumekauppaa. Yhtä epäilyttäviä ovat nämä sadat Suomen autotarvikeliikkeet, jotka myyvät epäilyttäviä ’bil-tema’ tarvikeosia, koska tarvikeosiin ei ole stanssattu autoni omaa valmistaja merkkilogoa ja tuote on alkuperäistä halvempi, niin minulle herää heti kysymys harjoitetaanko tässä rikollista toimintaa ja huumekauppaa? Paras tapa välttää rikolliset ja heidän rahoittaminen on kun ostaa kaikki kuluttamansa tuotteet suoraan valmistajilta ilman välikäsiä. Valmistajan tiedot pitää selvittää tarkasti, jotta on perillä heidän yrityspuuhistaan vuosikymmenten ajalta. On tärkeä selvittää toimitusjohtajan, johtoryhmän ja koko henkilökunnan taustat ettei erehdy rahoittamaan huumekauppaa. Olkaa tarkkoina ja valppaina, jotta huumekauppa ja rahanpesu ei pääse rehoittamaan Suomessa. Etenkin klooni/piraattimailoilla pelaavat ovat arveluttava ryhmä. Usein heillä on etelän matkoilta ostettu piraattipaita ja piraattilippalakki. Autossaan he käyttävät tarvikeosia aina ikkunanpyyhkimistä lähtien. Ps. Kun vedän herneen nenään, vedän alkuperäisen ja aidon sellaisen ja tarkistan alkuperän aitouden aina.

    NöF NöF NöF

    Hyvin yrität, mutta on jo liian läpinäkyvää. Eikös se kahvikuppikeskustelu jo riittäny. Tää on jo lapsellista voisi poistaa koko viestin. Nöf Nöf

    Nimetön

    Rikollisilla ja huumekauppiailla on varmasti kotona tietokoneissa laittomat windows-ohjelmat, he kuuntelevat itse poltettuja CD-levyjä, katsovat itse äänitettyjä VHS ja DVD Filmejä. Rikolliset ja huumekauppiaat eivät maksa Tv-lupamaksuja.

    Huumekauppiaita ja rikollisia kun ovat, ylittävät suojatienkin joskus päin punaisia ja luultavasti ajavat myös maanteillä ylinopeutta.

    Norjan tuomari katsoo tämän hypyn kaatuneeksi…

    Onhan …tana sentään koittanut lähes ansiokkaasti yhdistellä Bilteman ja piraatit – se nyt on mennyt tosin vähän väärin, mutta pienellä aivojumpalla hän voi joskus ratkaista tämän ongelman.

    Nimetön

    Piraatin ja kloonin ero voi olla myös veteen piirretty viiva. Tuote on piraatti silloin, kun se on tarkka kopio alkuperäisestä nimeä myöten. Klooniksi tuote muuttuu silloin, kun tuote kopioidaan lähes täydellisesti, mutta siihen tehdään jokin sellainen muutos, jolloin tuote poikkeaa alkuperäisestä piirun verran ja tällöin kloonin valmistaja saa laillisen hyväksynnän ’oman’ tuotteen valmistamiseen. Kloonit myydään omalla nimellä tai nimettömänä.

    Huvittavaa, että jopa johtavat golfvälinevalmistajat apinoivat toisten suurten golfvälinevalmistajien kehittämiä alkuperäisideoita, ihan sieltä 2-ball putterista lähtien. Vaikea sanoa enää, kenen tuote on se aito, itse keksitty alkuperäinen versio.

    Kloonit ja piraatit kuuluvat periaatteessa samaan kastiin, vaikka eroavaisuuksia toki on.

    Varmasti kaikki autojen valmistajat toivoisivat, että heidän valmistamien autojen varaosissa käytettäisiin vain ja ainoastaan auton alkuperäisosia, eli virallista merkkikamaa.

    On moraalisesti ainakin arveluttavaa se, että toiset valmistajat, ottavat mitat muiden autovalmistajien spekseistä ja valmistavat itse osia niihin myyden niitä halvemmalla. Nämä klooniosien myyjät kuorivat kerman päältä, koska heidän liikeidea perustuu toisten kehittämien osien lähes täydelliseen kopiointiin. Näinhän tämä menee.

    ’Kloonit ja piraatit kuuluvat periaatteessa samaan kastiin, vaikka eroavaisuuksia toki on.’

    Yksi pienen pieni ero tietysti on olemassa: toinen on laitonta ja toinen ei!

    Nimetön

    Kloonit vs piraatit. Laillinen vs laiton.

    Minun mielestä klooni on myös laiton, moraalin kannalta. Klooni nimikin tulee siitä, että se jäljentelee alkuperäistä originaalia mahdollisimman paljon. Klooni ei ole koskaan täysin itse keksittyä, vaan se on tuotejäljennös, jossa muutoksia on tehty vain sen verran, että lakia ja tuotesuojausta ei rikota, eli ero piraattiin on hiuksen hieno.

    Älä osta piraattia. Älä osta kloonia, vaan

    osta aito, originaali tuote niin tuet yrityksiä, jotka kehittävät täysin uusia ja puhtaasti omia malleja.

    Nimetön

    ’Yksi pienen pieni ero tietysti on olemassa: toinen on laitonta ja toinen ei!’

    Tuotakaan pientä eroa ei välttämättä ole. Pätkä Jamasan linkkaamasta Timen jutusta:

    ’A lot of people eventually got in trouble for it too. ’There are different levels of counterfeiting,’ says Debra Peterson, a U.S. customs official who was involved in Project Teed Off. There is the direct counterfeit, which is a dead-on copy that carries the legitimate product’s trademark, and that’s illegal. Also illegal is a club that is very close to a direct copy and is termed either ’confusingly similar’ (if it infringes on company trademarks) or ’substantially similar’ (if it infringes on design patents). What is legal is the generic look-alike that does not infringe on a company’s trademarks or patents. Some features of a driver—its head size, for instance—cannot be protected, but others can. But with confusingly or substantially similar knockoffs, the line between legality and patent or trademark infringement is often fuzzy and is subject to legal challenge and interpretation. A counterfeiter tries to alter a company’s protected features just enough to avoid prosecution. Whether the result is illegal can be established only in court, on a case-by-case basis; in other words, the aggrieved company has to sue.

    Callaway threatened to sue Kent Graphtec over its Big Bursar driver, alleging patent, trademark and trade dress (trademark-design) infringement. In 1997 R.J. Liou reached a settlement with Callaway. Four years later, in March 2001, the U.S. District Court in Los Angeles ruled that R.J. Liou, Kent Graphtec and Trophy Sports—a separate company started by Jethro and his mother, Yeh-Chyn, in late 2000—had breached the settlement by continuing to sell Big Bursars. The court ordered the defendants to pay $20,000 in damages to Callaway and to turn over their inventory of more than 11,500 infringing components for Callaway to destroy. According to Jethro, the family’s legal fees for the discovery phase alone came to more than $1 million.

    By then, Jethro’s parents had divorced, and Jethro had fallen out with his father. Kent Graphtec officially went out of business, though R.J. is now back in business on his own, according to Jethro.

    The market for knockoff clubs, meanwhile, remains huge and lucrative, and Trophy Sports is a major player in it. Trophy’s Integra line offers look-alikes of several major clubs. In February, TaylorMade sent Trophy a cease-and-desist letter alleging design-patent infringement, and Trophy agreed to stop importing and selling the Integra Bomber 880 driver, a knockoff of TaylorMade’s Burner 420. Jethro Liou says he spends $10,000 a month on lawyers’ fees. Lawsuits are just part of the cost of doing business.’

    Kloonien valmistajat jäljittelevät alkuperäistä niin paljon kuin se on mahdollista. Johtavien mailanvalmistajien jatkuvat oikeudenkäynnit klooniyritysten kanssa ovat varmasti iso rasite.

    Jokainen tapaus käsitellään oikeudessa vieläpä tapauskohtaisesti, joten prosessit ovat hitaita.

    Johtavat mailanvalmistajat investoivat tuotekehitykseen ja sitä kautta tulee markkinoille uusia alkuperäisiä. Kuluttajan kannattaa siis ostaa vain aitoja ja alkuperäisiä mailoja. Kloonin tai piraatin ostaminen ei ole moraalisesti oikein.

    Muutama klooni-linkki:

    http://www.golf-components.com/x5tomotmar7c.html

    http://www.pinemeadowgolf.com/golf-clubs/irons/irons.i32702b

    Lue lisää: Kloonit, kloonit, kloonit, kloonit

    Ettehän vain ole kloonanneet swingiänne joltakin, kehittäkää mieluummin ihan oma ja aito. Ootte sitten perkele kloonanneet puhumanne kielenkin joltakin, kyllä kaikkien pitäisi ihan oma keksiä.

    Nimetön

    Kyllä on elämä silloin jo hyvällä mallilla, jos ainoa murheenkryyni on arvostella piraateilla ja klooneilla pelaavia kaukoja.

    Perkule. Kiitos, että saatatte minut (takaisin) kaidalle tielle. Olen pari kautta pelannut komponenttibladeilla, mutta kertokaa nyt besser-wisserit ja moraalinvartijat kenen valmistajan bladeihin minun nyt olisi syytä vaihtaa. Eli mikä lafka on noi bladet keksinyt, joita muut ovat sitten kloonanneet. Ja pitääkö minun ostaa vanhat bladet kun kumminkin noi uudet mallit on vaan klooneja siitä alkuperäisestä.

    Nimetön

    Onneksi luomutissit erottaa silikoneista!

    Aito tavara kunniaan…..

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Aitoa sen olla pitää …tana

Etusivu Foorumit Yleistä Aitoa sen olla pitää …tana