-
JulkaisijaArtikkelit
-
Yritän kuvailla tilanteen ensiksi. Peuramaan Porkkalan väylä 12 kulkee puron viertä (n. 3 m leveä). Eli tiiboksista katsottuna edessä on väylä, vasemmalla on yo. puro, puron toinen reuna on n. 3 m leveä kannas ja sen toisella puolella on väylän 11 vesieste. Siis väylältä 12 vasemmalle on: vesieste, kannas, vesieste. Out pylväät jököttävät kannaksen päällä, punaiset vesiesteen pylväät molemmin puolin puroa alhaalla lähellä vettä. Kannaksen puolella punaisen tolpan ja out-paalun väliin jää 1 – 1.5 m kaistale ’vapaata’ maata. Kysymys: Kun avaus ylittää vesiesteen (osuu siis kannaksen reunaan) onko ainoa sääntöjen mukainen vaihtoehto käydä toteamassa a) onko OOB, b) valuiko vesiesteeseen vai c) jäikö pelattavaksi kaistaleelle? Jos pallo valui veteen kannaksen puolelta saako dropin tehdä väylän puolelta jos paikka ei ole lähempänä lippua? Vai pitääkö tässäkin tapauksessä rähjystää droppamaan kaistaleelle? Tämä on sillä tavalla kiusallinen, että ylitystä ei ole ja minimissään kiertoa tulee 300 – 400 metriä. Tämä yhdistettynä mahdolliseen etsimiseen ja lyöntiin tekee helposti 5 – 10 minuuttia ajassa.
Itsekin muutaman kerran olen tuon väylän pelannut, joten tiedän mitä tarkoitat.
Nämä tuli ensinnä mieleen. Jos et varmuudella näe, minne pallo päätyy, niin sitten on raahauduttava toiselle puolelle asiaa tutkimaan, joko kierätämällä, kahlaamalla tai uimalla. Voit toki hylätä pallon, mutta silloin lähtee 3. tiipoksista eli häviät matkan.
Jos pallo valui veteen kannaksen puolelta niin saat dropata väylän puolelle – normaali sivuvesiesteen sääntö.
Mielestäni esteessä on vain väylän puolella punaiset paalut ja ennen tietä rinteessä out merkit. Täytyy tsekata lauantaina. Olet oikeassa, että pallo voi jäädä rinteeseen – toki epätodennäköistä, eli siitä voisi pelata. Pitkää juoksumatkaa ollaan lyhentämässä, koska veden ylittävää siltaa ollaan rakentamassa. Aiemminhan tilanne oli toinen, eli vesieste oli merkitty ’selvästi’ molemmin puolin ja out oli 11 ja 12 väylien välissä molempiin suuntiin selkeästi tien vasemmalla puolella. Ilman nyt rakennettavaa siltaa (jota silloin myös ehdotin) merkintä oli mahdoton. Pelatessani neljä vuotta sitten ensi kertaa totesin alkuperäisen merkinnän huonouden ja urputin siitä turhaan pari vuotta.
Jos kuvaustenne perusteella sain oikean mielikuvan ko.paikasta niin hieman ihmetyttää koko paikan (sekä väylän 11 että 12) kannalta tehty merkkaustapa (=paalutus).
Eli jos kannas kulkee ns. kahden sivuvesiesteen välissä ja ’mukana’ on vielä out-paalutus niin eikö fiksuin tapa olisi ollut merkitä kannas pelkillä out-paaluilla ja molemmat sivuvesiesteet ainoastaan väylien puoleisilta reunoilta. Tällöin kumpikin vesieste päättyy out-paaluihin. Edellä kuvatun kaltaisessa paalutustilanteessa kannakselle meneminen jäisi ainakin vähemmälle. Ainoa pakkopaikka olisi jos pitää tarkistaa pallon sijainti out:in nähden.
Ko. paalutustapa on käsitykseni ja tietojeni mukaan laillinen, vaikka ns. kuiva maakannas onkin täysin pelattavaa aluetta, mutta kun se siellä vesiesteiden keskellä. Ja tokihan sieltä voi pelata halutessaan esteessä pelaamisen sääntöjä noudattaen (tämä tietenkin vain silloin kun pallo ei ole out:issa).
Liki vastaava tilanne oli muistaakseni vastikään televisiossakin joltakin näiltä päätoureilta. Pelaaja oli lyönyt pallonsa vesiesteen ’sisällä’ olevalle saarelle. Tosi peluri kun oli niin otti ja kahlasi kainaloita myöten (oli muuten tosi syvä vesieste) saarelle ja esteessä pelaamista koskevien sääntöjen mukaisesti ei koskettanut maapohjaan (eikä muuten tehnyt harkkaswingejäkään) ennen lyöntiä, joka muuten tuli griinille ja bogilla selvittiin. Eli kuiva saari oli myös osa vesiestettä.Nykytilanteessa jatkomenettelyt ovat edellisissä viesteissä kuvattujen mukaisia.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)