-
JulkaisijaArtikkelit
-
Itse aloittelin golfin pelaamisen viime kesänä ja olin kuullut suunnalta ja toiselta, että golf on erittäin vaativa vaikeaksikin kutsuttu peli. Pitääkö tämä väite sitten aivan täysin paikkaansa?? Oma mielipiteeni lajista on, yleensäkin jokaisessa lajissa mitä nyt on mahdollista harrastaa/pelata, että kaikki on opittavissa. Jos harrastuksen aloittaa asenteella ’Eihän tätä voi oppia, ja kun tuo pallokin on vielä noin pieni’ jo tässä vaiheessa tehdään pahimmanlaatuinen virhe. Heti alusta lähtien ryhdytään ajattelemaan negatiivisesti ’EIHÄN tätä voi oppia’ Jos tällä tyylillä aloitetaan harrastus kuin harrastus ei sitä todellakaan tulla oppimaan. Tässä mennään nyt tähän lajin henkiseen puoleen eli golfihan ei välttämättä ole kaikkein fyysisin laji, vaikka onhan se about 6km kävelylenkki lyönteineen, pitkäkestoinen urheilusuoritus ja vaatii kuntoa, mutta enemmän golf on mielestäni henkistä kanttia kysyvä laji. Jos päässä pyörii putin aikana ajatus, että minä puttaan tämän pallon ja se pyörähtää tuosta kupinreunasta ulos – se varmasti myöskin tekee sen, mutta ajattelutyylinhän tulisi olla seuraavanlainen ’minä puttaan tämän pallon se menee tuota linjaa pitkin ja lopuksi kuuluu mukava kolahdus, kun pallo pyörähtää kuppiin’. Annetaan itsellemme ennen varsinaista putti suoritusta kuva siitä, että pallo menee kuppiin EIKÄ pyörähdä siitä kupinreunasta ulos. Eli jos me annamme muiden ihmisten puheiden vaikuttaa omaan tekemiseemme, kuten monesti golfkentällä kuulee ’golf on maailman vaikein laji eikä sitä koskaan opi täydellisesti’, tulee lyöntien oppimisen kanssa olemaan ongelmia. Kun ottaa ennakkoluulottoman asenteen menee rangelle ja unohtaa muiden puheet, keskittyy vain omaan suoritukseen eikä ajattele mitä muut sanovat/puhuvat on oppimiseen paljon paremmat edellytykset. Jos, joku sattuu mainitsemaan kentällä golfin ’henkisen puolen’ saatetaan häntä katsoa hieman karsaasti. Miksi näin? Antakaamme positiivinen kuva lajista uusille harrastajille eikä lannisteta heidä oppimisen intoa näillä väitteillä. Vai kuinka? Reiällä 6 Birdie, Reiällä 7 Tripla Bogi onko tämä yleistä? =)
Ennen kuin tähän kysymykseen voi vastata, pitäisi päästä yksimielisyyteen siitä, mitä tarkoittaa ’vaativa’ ja ’osaaminen’. Ne ovat eri asioita kuin ’mahdoton oppia’. Valtaosa maailman väestöstä ’osaa’ kävellä, olympialaisten kävelykisaan osallistuu vain muutama kymmenen, silti kukaan ei väitä, etteikö 50 km kävely olisi ’vaativa’ laji.
’Osaako’ pelaaja golfia siinä vaiheessa kun a) osuu driverilla palloon, b) osuu väylälle joka toisella tai kolmennella yrittämällä, vai c) kun draivin mitta sen lisäksi keskimäärin ylittää 230 metriä (scr-pelaajan keskiarvo)? Jos valitset vaihtoehdon c, on aika helppo tarkistaa tasoituslistoilta, kuinka moni seuranne sadoista tai tuhannesta jäsenestä ’osaa’ pelata.
Todennäköisesti yli 95% pelaajista ei ole aikaa, taloudellisia mahdollisuuksia eikä tarvittavaa voimaa, notkeutta tai koordinaatiota päästä scr-tasolle, luultavasti joukkoon mahtuu sellaisiakin, joiden mielestä elämässä on tärkeämpiäkin asioita.Positiivinen ajattelu ei ole pahasta, kunhan ei aseta itselleen kohtuuttomia vaatimuksia. Jokainen putti ei voi upota, ja joissain tilanteissa pallon puttaaminen metrin päähän lipusta on huippupelaajaltakin loistava suoritus.
Eli kyllä, golf on vaativa laji, vaikka ei vaadikaan maratoonarin kestävyyttä eikä uimarin hapenottokykyä.
No miten oma kautesi sujui? Jos golf on helppoa tasoituksesi on varmaan ekan vuoden jälkeen alle 10.
En tarkoittanut, että golf on helppoa, sillä sitä se ei todellakaan ole. Vaan tarkoitukseni on tuoda esille se tosiasia, että henkilöt jotka ’pelottelevat’ vasta-alkajia voivat tehdä golffin peruslyöntien oppimisesta vaikeampaa kuin tilanteessa, jossa henkilölle kerrotaan golffin peruslyöntien oppimisen inhimillisyydestä.
Eli tarkoitukseni oli vain tuoda esille tämä golffin henkinen puoli, joka on erittäin suuri golffissa niinkuin monessa muussakin lajissa.
Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että ei golfissa kunto kovastikaan parane. Olen välillä pitänyt sykemittaria mukana ja harvoin syke nousee yli 100:n. Lähinnä silloin, kun nouset vähän isompaa mäkeä ylös. Mutta kalorinkuluttamiseen laji on mitä oivin. 1500 – 1600 kaloria per kierros ainakin minun koneistoni pystyi kuluttamaan ja se on jo aika paljon.
Mitä tuloksiin tulee, niin parin tai birdie jälkeen on joskus saanut tuloskorttiin kirjoittaa jopa 12. Vierumäen väylä nro 9 on aika kiero.
Lue lisää: Golfpiste
heheh…ympäripyöreyksiä latelemalla pallojahdissa
😉No ei suinkaan missään pallojahdissa, mutta kun tylsässä työpäivässä ollut muutakaan tekemistä ja täällä ei kovinkauheasti ’henkeviä’ keskusteluja ole käyty niin piti ainakin yrittää sohaista ampiaispesää, josko porukka heräis keskustelemaan jostain asiasta =)
Hieman epäselvästihän taisin asiani ilmaista, mutta tarkoitus oli keskittyä tuohon kuinka pelaajat esim. harjoittavat omaa henkistä kanttia tai henkistä kestävyyttä?
Ja itse sain kokea todellakin tuon kun aloitin pelaamista, että kaikki ’pelottelivat’ golfin vaikeudella ja kuinka vaikeaa on pallo saada menemään sinne minne haluaa. Myönnän että se todellakin on vaikeaa. Joskus lyönnit lähtevät sinne minne pitääkin, mutta monessa tapauksessa ne menevät aivan jonnekin muualle. Kuitenkin olen sitä mieltä edelleenkin, että pääasiassa se pelin sujuminen on tuolla korvien välissä eikä esim. siinä draiverissa.
Hyvää uuttavuotta jokatapauksessa kaikille! =)
eiköhän vika ole enemmän puutteellisessa tekniikassa kuin välineissä tai korvien välissä. useimmat lyö palloa vielä huonommin kuin uskookaan, ja huonoa lyöntiä koitetaan paikata pikku muutoksilla, jolloin lopputulos on mitä sattuu..
Heippa herrat !
Ainut este golfin oppimiselle on korvien välissä.
Golf ei ole vaikea laji, verrattuna moneen muuhun lajiin. Golfissa on vaan se huonopuoli, että kun vika löytyy gripin päästä, niin pakkohan sitä on jotain selityksiä huonoille lyönneille löytää…..
Huumoria peliin, niin kyllä se siitä ! -
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)