Etusivu › Foorumit › Kilpagolf & harjoittelu › Kilpailut/palkinnot
-
JulkaisijaArtikkelit
-
Moro, tuossa erittäin aloittelevana kilpailijana ajattelin kysyä paria kysymystä: – millaisella pb tuloksella ollaan kolmen parhaan joukossa? tarvitaanko yli 45 pistettä. – ja sitten ahneuden merkiksi millaisia palkintoja noissa yleensä on? – onko siellä kisoissa paljon pilkun…viilaajia jotka kävelevät sääntökirja kourassa ja antavat rankkuja jokaiselle?
Voittoon tarvittava pistebogipinnamäärä vaihtelee riippuen kilpailusta, osallistujamäärästä, peliolosuhteista ym. Parhaan käsityksen saat tutustumalla eri seurojen kilpailutuloksiin, jotka löydät seuroittain golfpisteen sivuilta.
Mielestäni palkinnot eivät ole golfkilpailuissa sitä tasoa, että niiden vuoksi kannattaa kilpailla. Eiköhän se onnistumisen fiilis ole paras palkinto.
Pelikavereiksi golfkilpailuissa sattuu monenlaisia kavereita. Yleensä sääntötulkinnoissa käytetään järkeä, pelataan sääntöjen mukaan, kuitenkin pistebogikilpailun luonne huomioon ottaen. Enpä ole pilkun viilaajiin koskaan törmännyt.
Sehän on selvä että voittoon tarvittava pistemäärä vaihtelee kilpailuittain. Mutta kyllä kait siihen jonkinlainen tuollainen nyrkkisääntö voidaan soveltaa eli tarvitaanko >45 pistettä AINA vai riittäisikö tuollainen 40-44 pistettä. Sitä siinä haistelin.
Tulos millä pärjää riippuu ihan siitä miten muut on pelannu, toisinaan 36 pistettä saattaa riittää voittoonkin.
Palkinnot riippuu ihan järjestäjistä. Saattaa olla palloja, bägejä ym ym lajiin liittyvää stuffia.
Toiset viilaa pilkkua ja toiset ei. Toki aina sääntöjä noudatetaan, mutta riippuu taas ihan tyypistä että tuleeko rankkuja vai onko kaveri armelias ja huomauttaa aiheesta ennen tapahtumaa..
Oma kokemukseni on että harvemmin tarvitaan yli 45 pistettä voittoon, mutta toki semmoisiakin tuloksia välillä näkee. Kannattaa kuitenkin muistaa olla varuillaan sen kanssa, ettei pelaa älyttömän paljon alle tasoituksensa kun osallistuu (varsinkin vieraskentällä) kisaan. (ainahan tietysti voi tulla ’haamukierros’… mutta tarkoituksella ei kannata pantata tasoitustaan korkealla, jotta voittaisi paljon kisoja)
Tulee nimittäin nopeesti tasoitushuijarin maine ja vihaiset katseet muilta kun menee hakemaan palkintoa.
Palkinnot vaihtelevat erittäin paljon… välillä saa tyyliin lippiksen tai sukkia jne., kun taas toisaalla voi ykköspalkinto olla esim. 300 euron lahjakortti. Tämmöinen nimittäin sattui löytämään tiensä allekirjoittaneen käsiin yhden kisan päätteeksi tänä kesänä.
Pilkun viilaajiin en ole henk.koht vielä törmännyt, vaikka jonkun verran on ehtinyt kisoja plakkariin jo tulla… mutta eiköhän niitäkin aina joskus jostain putkahda esiin? 🙂
45 pistebogey-pistettä (9 alle oman tasoituksen) pelaava on käytännössä aina tasoitushuijari tai vähintään -panttari.
Amerikkalaiset, jotka tekevät tilastoja kaikesta, väittävät, että (heidän tasoitusjärjestelmänsä mukaan tosin) tuloksen viisi alle oman tasoituksen todennäköisyys on noin 1 2000:sta.Mitä olet ajatellut tehdä sellaista, mistä rankkareita kuuluisi antaa, mutta josta et niitä haluaisi?
Kyllä 45 bogey-pistettä on ihan pelattavissa jos pelaa korkealla händärillä.Itse kun aloittelin pelasin 34-händärillä muistaakseni 46 pistettä rundilla.
Olet oikeassa siinä että jos tämän tekee kisassa ja alhaisella händärillä, ilmassa leijuu pissanhajua…
Mutta ei kannata yleistää, jotkut vaan ovat syntyneet pallo hallussa.Kateellisia löytyykin sitten
jo hieman enemmän…
kukaan ei kehity niin nopeasti, että todellinen (pelitaitoja vastaava) tasoitus olisi maanantaina 34 ja tiistaina 25.
Pelatakseen edes tasan tällaisen 45 psteen kaverin kanssa scratch-pelaajan olisi pelattava 63 brutto, tällainen tulos olisi monellä kentällä kenttäennätys.
Tasoitusjärjestelmän toimivuus edellyttää, että tasoitukset ovat edes joten kuten vertailukelpoisia keskenäänkin. Tästä syystä on mahdollista muuttaa pelaajan tasoitusta ’epäilyttävissä tapauksissa’ jopa kesken kilpailun, vaikka sellaista ei yleensä tehdäkään, koska tarvittava vertailumateriaali puuttuu.
Kun puhutaan pistemääristä 45 ja sitä luokkaa, ollaan jo aika lähellä epäilyttävää tapausta.Vai on 45 pelannu huijari? 😮 Mikä sitte on jos pelaa 27 pistettä 9:llä reijällä?? Sattu niin nimittäin tuossa viikko sitten, kortin jätin. Itellä ainaki pelin kehitys tapahtuu sykleissä. Alkukauden taapersin 35 tasurilla riippumatta oliko kisat tai harjoitus kierros. Eilen jätin 21 (9 reikää) pisteen kortin uudella tasoituksella , tasuri on nyt 27.5. Nuo kierrokset olisi voinut sattua joihinki kisoihin… Lyönnit sattu nyt vaan noilla kierroksilla onnistumaan…
Ei pidä yleistää jemmareiksi/huijareiksi onnistuneita.
Näinhän sen täytyy olla kun sinä kerran niin sanot…
Paljonkos pelasit takaysin???
En sano et 45 pistëttä kerännyt on händärihuijari. Vasta alloittaneella ja talven ahkerasti harjoitelleella tummoinen tulos ei ole ylläytys, mut kun päästään parempaan sarjaan (<18) ja tulee tuommosia tuloksia niin aina pistää epäilyttään. Aina voi tietenkin tulla SE haamukierros.
Yleisesti kilpailuissa tuollaiset 40 pistettä on jo hyvä tulos ja 36-37 pitäis riittää palkinnoille.
Golfia paljon pelaaville innokkaille aloittelijoille 45 pisteen tulokset ovat täysin mahdollisia. Mutta ei niitä kovin montaa sama kaveri peräkkäin voi tehdä. Varsinkin junnut pudottavat tasoituksensa varsin nopeasti jopa singeliin.
Se että pelaaja tulee kilpailemaan pudottamatta tasoitustaan ’omalle’ tasolleen on eräänlaista ’huijausta’. Jos siitä saa kiksejä niin OK, mutta samalla saavutettu maine ja kunnia voi kadota.
Tärkeintä ei ole voitto vaan murskavoitto???
Mielestäni pistebogey-kilpailu ei ole niin vakavahenkinen kuin täällä on annettu ymmärtää.
Muistaakseni yksi suomalainen golfvaikuttaja sanoi aikoinaan, että sopiva palkinto pistebogey-kisassa olisi suffeli. Näinhän se on: pistebogey on pistebogeytä ja vielä vähemmän golfia kuin tasoituksellinen golf.
Ottakaamme se tällä tavalla.
Mitä tulee pistebogeytuloksiin, olen pelannut 11 händärillä aikoinaan tuloksen 75 par 72-kentällä. Kyseessä oli kauden avauskilpailu talviharjoittelun jälkeen. Tulos vastaisi 44 bogeypistettä. Korkeammilla händäreillä on minusta täysin mahdollista pelata 45-50 pistettä.
Tuskin nyt scratch-pelaaja ja 36-händärinen juuri aloittanut nuori pelaaja nyt tosissaan pistebogeykisaan lähtevät. Teoriassa kyllä, mutta nuoren aktiivisen pelurin 36 händärihän on tulossa koko ajan kovaa vauhtia alas.
Talmassa taisivat prot pelata 9-10 alle ja seuraavana päivänä sama mies 2-3 yli. Kyllä se taso heilahtelee ammattilaisillakin.
Koska itsekkin pelaan korkeammalla tasoituksella (25) ei tuollanen 40-44 pistettä vaadi sen enempää kuin sen ettei epäonnistu millään reiällä.
Eli ei outteja tai palloja vesiesteeseen niin tällä saadaan jo 36 pistettä. Loput 4-8 pistettä tietysti vaatii jo hieman onnea.
Muttei se 45 pistettä aina ole händärihuijarin tekosia vaan se voi olla vaan sellainen kierros milloin kaikki on onnistunut eikä mikään mene pieleen…
Aivan varmasti voi korkealla (ainakin yli 30 händärillä) tasoituksella saada 45 pistettä. Tää on vähän eri tilanne, mutta itsekin pelasin ensimmäisellä tasoituskierroksellani (taisi olla kolmas kierros kentällä) aikoinaan 106, kentän hcp oli 73, joten pelasin 21 lyöntiä alle tasoitukseni. Pisteitä sillä tuloksella tulee laskujeni mukaan 57. En tosin pisteitä silloin aikanaan laskenut, koska en ikinä ole tykännyt koko pb-laskusysteemistä.
Mutta jos minä silloin pelasin 21 lyöntiä alle händärini 54 tasoituksella, niin kyllä helposti pystyy 30:nkin händärillä pelaamaan 10 lyöntiä alle. Minä olen kuitenkin tavallinen kuolevainen tässä lajissa, enkä mikään erikoistapaus ’Tiikeri’, joka kuulemma jo 6 kk:n ikäisenä oli kiinnostunut isänsä svingistä ja matki sitä, ja varmaan on pelannut paremmin kuin minä ensimmäisen kierroksensa.
Ei se helppoa ole, muttei mahdotontakaan…
Onhan näitä suuria pistemääriä joskus tehty.
Omassa kotiklubissani yksi naispeluri pudotti pari vuotta sitten tasoituksen yhdessä kisassa 52 >> 31:teen. Siinä on 21 pykälän pudotus. Silloin hänellä onnistui kaikki. Aiemmat pelit hänellä oli usein olleet puolikkaita kierroksi jne. mistä ei ollut tehnyt kortteja. Nykyään ladyn tasoitus on edelleen 30 paikkeilla. Että näin se on ihmeellistä. Välillä kulkee ja useimmiten ei
Kyllä noita suuria pístemääriä tulee pienelläkin händärillä. Itselläni oli tasoitus 10,4 ja pelasin 46 bogeypistettä ja tasoitus putosi 8,4:ään. Ja kortteja on tänävuonna kertynyt sentään jo parisenkymmentä.
Kyllähän tuo pistebogi on niin swedujen keksimä juttu että…
No, jos ja valitettavan usein kun pb kisoja pelataan, niin järjestäjän pitäisi tehdä ainakin pari sarjaa, koska pienen händärin (alle 5) omaavilla pelaajilla ei ole oimein mieltä pelata 36:sia vastaan, menestymismahdollisuudet ovat aika pienet.
Sitten käsittääkseni kisoissa ei saa (onneksi) pelata isomalla hcp:llä kuin 36, joten aivan haamupisteet (lähelle 50) jää useinmiten tekemättä.
Pistebogi on yhtä fiksu keksintö kuin, se, että tasatuloksessa se voittaa, jonka viimeisen 9, 6, 3 reikää ovat paremmat. Sehän on sama kujin jos Munchenin YU-kisoissa satasella Pöyhönen ja joku toinen tulis maaliin samaan aikaan samalla ajalla, mutta koska Pöyhönen juoksi viimeset 50m hitaammin, voittaa se toinen kaveri… No, ei liity aiheeseen, mutta pääsimpähän sanomaan…
Niin ja vielä sen verran, että kun niitä PB-kisoja nyt pidetään, niin annettaisiin kuitenkin edes parhaalle scratch-tulokselle joku HYVÄ palkinto, sillä siitähän golfissa lienee kyse; kuka pelaa kentän vähimmillä lyönneillä on paras. Usein PB hcp sarjassa on mahtavat palkinnot ja scr sarjassa ei juuri mitään. Tulee mieleen tapaus vuosien takaa. Eräässä kisassa oli perinteisesti jaettu parhaalle scratchille kallis sadeasu. PB sarjassa lähes kaikki saivat palkinnon. No, eräs kaverini voitti scr sarjan, mutta sinä vuonna sadeasu ei mennytkään scr sarjan voittajalle, vaan tasoituksellisen pb sarjan voittajalle. Kaverini sai 5 markan pokaalin…
Tästä HCP asiasta: Aloitteleville ja kehittyville pelaajille suotakoon hurjatkin PB tulokset. Scr kisat ovat sitten pelimiehiä varten.
HCP:n pudotus esim. 36=>10 vaatii PB systeemillä n.70 lyöntiä alle tasoituksen.
Pelkästään 20:llä HCP:tä LASKEVALLA (kilpailu)kortilla keskiarvo lähentelee 40 pistettä. Mukaan tulee vielä bufferiin ja alle menevät tulokset.
Joka pudottaa oman tasoituksen 36 => 10 tekemättä yhtään yli 40 pisteen tulosta on jo aikamoinen tumpelo ja aikaa/tupakkia kuluu.
Takaysi 18 (vanhalla tasurilla) tuossa 27 pisteen etuysissä. Pelikaverit vaihtu joten jätin kortin jo tuosta etuysistä ja takysin pelasin uudella tasoituksella pisteisiin 17. Ja tuo viimeisin puotus 21:llä pisteellä tuli tasoituksella 29. Takaysiä ei päässyt keirtään kun ei kentälle mahtunut. Pelaan siis 9 reikäistä kenttää…
Se miksi tulokset on kehittyn johtuu siitä että ’pikku’ peli on loksahtanu kohdalleen yhtäaikaa driveri avausten kanssa. Äärettömät riskit on jääny pois ja tulokset parantunu…
oikeudenmukaisin tapa ratkaista voittaja olisi tietysti uusinta, pelimuodosta riippuen tasoituksilla tai ilman.
Mutta jos uusintaa ei voi järjestää, voittaja pitää ratkaista jotenkin. jos et kerran hyväksy sitä, että etukäteen on tiedossa, että tasatulokset ratkeavat paremman viimeisen 9, 6.3 jne mukaan, mikä olisi sitten parempi tapa?Tätä ns matemaattista tapaa suosittelevat sekä USGA että R&A, ja suositus on olllut voimassa vaikka miten kauan. Sen sijaan Suomen golfliiton suositusta siitä, että parempi tasoitus voittaisi, ei noudateta kuin Suomessa ja Ruotsissa, eikä ’iso sääntökirja’ edes tunne sellaista ratkaisutapaa.
Ai niin, pelikasinoilla on blackjackissä voimassa sama periaate, eli tasatuloksissa pankki voittaa..Joo niinhän se on että 36 bogipisteellä ollaan yleensä 5 sakissa.. ellei satu joku jumalataon määrä händärihuijareita mukaan jotka vetää jotain 53 bogipisteen sarjaa.
Itse eksyin kerra Jyväs-golffiin pb-kisaan, jossa n.20-25v kaveri pelasi jollain 45 tasoituksella. Etuysin netto oli jotain 17 tai 18. että olihan siinä sitten kiva yrittää kun kaveri pelasi takaysin netto n. 25. että kokonais netto jotain 43.
Itsellä ainakin harjoituskierroksella on käytössä kaikki mailat käytössä (siis draiveri sekä muut puut on mukana). Näiden käyttö on itsellä ainakin hieman epävarmaa, mutta harjoituskierroksellahan niitä voi kokeilla. Tämän takia monesti tuleekin huonompia tuloksia. Itse kisoissa sitten pelaa pelkillä raudoilla joiden takia saa aina parempia tuloksia. Tiedä sitten lasketaanko tämäkin händärihuijarin malliksi…
Yks hyvä vinkki päivän tulostasosta kilpailussa on vallitseva sää. Oikein kivalla tuulettomalla kesäsäällä tehdään usein ne haamutulokset ja vastaavasti tuulisella sateisella säällä voittoon saattaa riittää vain 38 pistettä.
Ihan turha on ketään korttihuijariksi haukkua, vaikka pelais kovan pistebogituloksen. Omasta puolestani voin kertoa laskenneeni händärin yhdessä kilpailussa 36 => 18, tällöin pistebogipisteet olivat ruhtinaalliset 54. Tässä oli talven treenien satoa korjattavissa.
Nyt olen keikkunut samalla tasolla muutaman vuoden treeneistä huolimatta, joten jonkinlainen haamukierros vois tulla jos eri osa-alueet sais toimimaan samalla kierroksella. Tasoitukseni on muuten hankittu vain kilpailuissa, ei kaverin allekirjoittamalla kortilla. Tämä kertoo pelaajan todellisen tason.
Pahoista katseista yms.
Olipahan meillä kotiseurassa avoimet kisat viime perjantaina ja palkintosijat meni seuraavilla tuloksilla:
1. 49 pistettä (hcp 32)
2. 43 pistettä (hcp 27)
3. 41 pistettä (hcp 23)
Muuten kisan osallistujilla meni aikasta huonosti, aika kovasta tuulesta ja takatiistä johtuen, yleisin tulos oli 32 pistettä(yleensä tämä porukka tekee noin 34-38 pistettä).
Itse pelasin mielestäni hyvin ja sain 35 pistettä(sijoitus 7.), olen tänä kesänä pudottanut tasoitustani 28=>20
Voitte kuvitella ilmeet/katseet palkintojen jaossa.
Kolme parasta pelaajaa oli noin 25 vuotiaita kaveruksia…
Vrt. Naisten sarjan voitto 37 pistettä
Että semmonen tapaus… Pidätystä tai ei, kuka sen tietää?! =)
-
JulkaisijaArtikkelit
Etusivu › Foorumit › Kilpagolf & harjoittelu › Kilpailut/palkinnot