Etusivu › Foorumit › Kilpagolf & harjoittelu › Ryder Cup_Euroopan mahdollisuudet
-
JulkaisijaArtikkelit
-
Pistääkö Eurooppa tällä kertaa kampoihin Jenkeille ja kuinka pahasti? Onko kellään muuten tietoa siitä kuinka monta kertaa kisa on päättynyt Euroopan voittoon? Siis jos ei oteta niitä kohtaamisia mukaan missä oli ainoastaan USA vs. Britit.
Vuonna 1979 tuli muu eurooppa mukaan. Sen jälkeen pelattu 11 kertaa, joista eurooppa voittanut 5 kertaa. Linkista löytyy lisätietoa historiasta, kun klikkaa kohtaa -enter europen site-.
Lue lisää: http://www.rydercup.com
Sorry, mutta pataan tulee niin että tuntuu.
Näin ainakin toivon! Ja näin ’toivoi’ jo viimekerralla esim. Colin Montgomerie, joka kysyi, että täytyykö meidän hävitä pystyyn, ennen kuin pistelaskusysteemiä muutetaan?
Eli toivottavasti viimeistään tämän vuoden jälkeen muutetaan Euroopan idioottimaista systeemiä niin, että esimerkiksi USPGA-tourilla pelaavat saavat pisteitä!
Tällä hetkellä pääsee Euroopan Ryder-cup joukkueeseen pelaaja, joka pelaa jokaisen kisan ja on tasaisesti 30 joukossa (nyt esim. Price, McGinley) tai on kärkipäässä yhdessä isossa kisassa (Fulke ja Fasth). Mitään voittajatyyppejä ei Euroopan joukkueeseen kaivata?
Toinen pointti USA:n murkavoittoon on se, että ’rapakunnossa’, tai yksinkertaisesti riittämättömillä kyvyillä varustettuja pelaajia on Euroopassa tällä hetkellä 5 (Westwood, ja noi 4 edellä mainittua) kun taas Jenkeillä on vain yksi, jolla peli ei ole kulkenut (Sutton).
Jos tämä vuosi olisi ollut valinta-aikaa, olisi esim. Thomas Levet jo seuraavassa Ryder-Cup joukkueessa!
No, ainahan voi toivoa, että joku ’Phillip Walton’ tulee taas ja pelastaa…
Olen samaa mieltä, turpiin taitaa tulla ja pahasti.
Aiemmassa viestissä todettiin, että valintakriteerit ovat huonot. Euroopan joukkueessa on todellakin muutama ’huono’ pelaaja.
Mutta ei Euroopasta taida löytyä sellaista joukkuetta joka ainakin paperilla olisi mahdollisuuksia pistää jenkeille kampoihin.
Ketkä teidän mielestä pitäisi kuulua Euroopan joukkueseen ja ketkä ei?
Löytyykö Euroopasta parempia pelaajia kuin mainitut Fulke, Fasth, McGinley jne?
Jos nyt joku pelaaja pitäisi nostaa joukkueeseen, niin mielestäni Justin Rose voisi olla nykykunnollaan suurikin apu Euroopalle. Miinuksena hänellä on tietysti se, että kokemusta ei ole vastaavista kerkeloista päässyt kertymään.
Jos joukkueeseen sitten haluttaisiin saada taitoa ja kokemusta mukaan, niin silloin mukaan täytyisi saada Jose Maria Olazabal. Hänellä tosin päivän kunto ei taida olla paras mahdollinen.
Saas nähdä toteutuuko joidenkin spekulaatiot siitä että joku pelaajista ’loukkaantuu’ yllätten ja jättää kisan väliin. En tosin toi toivo sitä, sillä se on kaikkien hyvä muistaa, että kaikilla oli mahdollisuus päästä mukaan joukkueeseen. Piti vain pelata hyvin oikeaan aikaan… ja nämä nyt joukkueessa olevat tekivät sen.
Mielestäni tämän kauden suoritusten perusteella joukkueessa pitäisi ilman muuta olla oma suosikkini Nick Faldo. Näin saataisiin myös kokemusta peliin.
Niin, ja luultavasti vastustajien hermot olisivat koetuksella kohtuuttoman hitaan pelin ansiosta… 😉
Vähän vielä.. mutta siis oikeasti, toivon että matsi päättyy jotain 20-8 jenkeille.. ehkä se riittäisi.
Euroopan tourin johto on nimittäin päinvastoin yleistä ja pelaajien toivomusta uhannut, että edes villillä kortilla ei pääse joukkueeseen jos ei pelaa riittävää määrää kisoja MYÖS Euroopan tourilla!
Parhaassa tapauksessa siis hyvästit vielä Parnevikille ja Garcialle.
Montgomerie ehdotti joku vuosi sitten, että kapteeni yksinkertaisesti valitsisi mielestään 12 parasta pelaajaa… tai että kaikki otettaisi maailman ranking listalta.. no ei tietenkään onnistunut.
Oma ehdotus on seuraava: Euroopan-tourilta 5 parasta, World-rankingin mukaan seuraavat 5 pelaajaa, sekä loput 2 kapteenin valintana.
Otetaan esim. nyt 12 parasta eurooppalaista joukkueeseen Eurooppa-tourin listasta ja lähdetään Belfryyn:
HARRINGTON, GARCIA, ROSE, MONTGOMERIE, OLAZÁBAL, Anders HANSEN, Soren HANSEN, FASTH, LAWRIE, CLARKE, PETTERSSON ja LEVET
Pärjätäänkö, tai ketä edes enää kiinnostaisi?
odotettavissa on mielenkiintoinen koitos, kummankin joukkueen pelaajista monet ovat pelanneet ailahtelevasti; luvassa on loistosuorituksia ja todellisia katastrofeja, joita aina katselee mielellään kun kysymys on ammattilaisista; tasaisesti hyvin pelaavat kulkevat ikään kuin kuplassa, jota mikään ei särje.
On myös muistettava, että on kyse reikäpelistä, jossa paperilla lasketut tulokset ovat juuri sitä, paperia. Kun Eurooppa ensimmäisen kerran voitti rapakon toisella puolella, voiton varmistivat viimeisenä päivänä Euroopan tourin rivimiehet, joilta kukaan ei odottanut oikeastaan mitään.Älkäähän nyt, ainakin Niclas Fasth on pelannut myös viime aikoina todella hyvin ja mies tuntuu olevan aikamoinen taistelija, joten hän kyllä pistää jenkkejä kyykkyyn, katsokaa vaan…
MItä tulee valintamenettelyyn, mielestäni kapteenille pitäisi antaa enemmän villejä kortteja, esim. 4 kpl tai jopa enemmän, tällöin saataisiin mukaan myös mielenkiintoisia pelaajia enemmän…
Suurin virhe koko tämänkertaisessa Ryder Cupissa on se, että kun viime vuoden 11.9 tapahtumien takia ottelu siirrettiin täksi vuodeksi, joukkueet jätettiin ennalleen. Kuten kaikki tiedämme, jopa huippupelaajien kunnot vaihtelevat vuosittain. Nythän siis pelataan vuoden 2001 meriittien ja villien korttien perusteella. Ja tästä syystä etenkin Eurooppa kärsii. Fulke ja Fasth ovat väärässä seurassa, mutta ei toi nimilista muutenkaan häikäise. Ennustan, että tuloksena on pahin tappio Euroopalle aikoihin. Pitää vaan toivoa, että nämä ’huonot’ lyöntipelaajat näyttäisivät kyntensä reikäpelissä.
Kaikesta huolimatta Ryder Cup on aina hieno tapahtuma !
Tiedä siitä virheestä, suurin osa 10/12 joukkueesta on ansainnut paikkansa pelaamalla hyvin, eivätkä ne kaksi muutakaan ole ihan kaveripohjalta sinne päässeet.
Ryder Cup edustus on yksi niitä harvoja paikkoja, jossa ammattilaiset pääsevät pelaamaan muusta kuin suoranaisesti rahasta, ja joukkueeseen pääsystä kilpaillaan ennalta tiedossa olevan pistejärjestelmän mukaisesti. Olisi aika kohtuutonta pelaajia kohtaan, että kerran rehellisesti ansaittu paikka joukkueessa menisi sivu suun sen takia, että kilpailua siirretään.Kyllähän Eurooppa pistää varmasti kampoihin hampaat irvessä. Mihin se riittää, on varmaankin toinen juttu. Mahdollisuudet ovat ihan yhtä hyvät kuin ennenkin.
Kuten edellä on todettu, ei kauden rahalista ole äärettömän relevantti mittari tämän tyyppisessä ja nimenomaan reikäpelinä pelattavassa kisassa.
Viime vuoden joukkueen periytyminen tälle vuodelle lienee molemmille saman kaltainen ongelma tai mahdollisuus. Miksi se olisi Euroopalle pahempaa ? Ei esim. herrojen Sutton, Duval, Cink ja Azinger sijoitukset kauden rahalistalla erityisen imartelevia ole. Mutta toisaalta esim. Azingerin kauden tienesteistä melkein puolet tuli WGC Match Play -kisasta. Hmm ?
Eurooppalaisista minua kiinnostaa esim. Jesperin suoritus. Hänhän näyttää hukanneen tuloskuntonsa aika perusteellisesti tänä vuonna, mutta tyyppinä taitaa sopia varsin hyvin tähän kisaan. Ainakin tämmöinen kuva minulle jäi viime kerrasta.
Itse odotan kisasta mielenkiintoista ja tasaista. Uskallanpa jopa uhkarohkeasti veikata Euroopan yllätysvoittoa. Rohkeutta toki tukee se, etten pane penniäkään olemattomia omia tai pankinkaan rahoja likoon.
Lapsellista ? Kyllä !
Mutta sen ainoan kerran kun saa tilaisuuden:
’MITÄS MINÄ SANOIN !’
Jo helpotti.
PS. Oli tosi kivaa taas katsoa todellista taistelua. Kyllä reikäpelikilpailuja saisi olla paljon enemmän myös huipputasolla ja siis telkkarissa.
-
JulkaisijaArtikkelit
Etusivu › Foorumit › Kilpagolf & harjoittelu › Ryder Cup_Euroopan mahdollisuudet