Etusivu › Foorumit › Kilpagolf & harjoittelu › Lyöntien pituuksista
-
JulkaisijaArtikkelit
-
Olen havainnut omista lyönneistäni kadonneen mailasta riippuen 10-25m pituutta verrattuna kevään ensimmäisiin kierroksiin. Onkohan syynä ’keväisen varsan’ turhan innokkuuden ja repimisen vaihtuminen harkitumpaan pelitapaan vai … ? Miten omat lyöntipituutenne ovat kehittyneet/muuttuneet meneillään olevan kauden aikana ? Aikaisempia keskusteluja seuranneena olen myös hieman ihmetellyt keskustelijoiden lyöntipituuksia, kaikkihan tuntuvat draivaavan vähintään 250m ja esim rauta-7 kantaa 160m jne. jne. Syynä tähän ihmettelyyn on se, että kierroksilla kuitenkin harvoin näkee noita em. mainittuja mittoja lyötävän ja pisin draivi-kisakin voitetaan usein n. 280m lyönneillä. Eli kuinka on lyöntipituudet kauden aikana muuttuneet, jos ovat muuttuneet ? ’Lyhyt ei riitä, ja pitkä on pitkä’
Tuohon sinun lyöntien pituuksien lyhenemiseen voisi olla syynä ’liika pelaaminen’? – lihakset voivat olla väsyneet. Lepää muutamia päiviä, kenties viikko niin saattaa rentous taas löytyä.
Minulla on lyöntipituudet kasvaneet: onnistunut draivi on minullakin tietysti > 250m ja i7 noin 160m, ähäkutti 🙂
Ettei vaan olis tullu lisää puristusta mailaan, se on meinaan aika saletti keino tappaa pituus siis jos swingi muuten on ’normaali’.
…Niin draivit on pitkiä ja rauta seiska 150 tasan.
Rauta 7 lentää noin 140 metriä ja Draivi 220…
Samaa luokkaa kuin viime kesänä
Itse tulee lyötyä semmoisia 250-270m draiveja keskimäärin. Joskus tulee mätkittyä pidemmällekkin. Rauta-7 kantaa hiljaisella rennolla svingillä semmoiset 150m, mutta pienellä rykäisyllä sen saa kyllä sinne 165m:kin. Tärkein on vain pitää ranteet todella rentoina niin se pallokin lentää varmasti!
Mitä sitten vaikka joku löis rauta-8:lla 160m? Jos itse lyön rauta-4 saman pituuden, lopputulos on sama. Pääasia on että tietää oman lyöntipituuden, ei kannata liiemmin vertailla toisten lyönteihin.
Oo puhuu asiaa. aivan yksi ja hailee minulle mitä kaveri lyö milläkin mailallaan kunhan tiedän mitä itse lyön omilla mailoilla.
Itselläni pituuksissa on pieniä eroja alkukaudesta ja loppukaudesta. Alkaiskohan siihen palloon osua puhtaasti loppukaudesta.
Kyllä lyönnit itselläni on hieman pidentyneet kauden aikana, eli palaneet normaalille tasolle. Alkukaudesta ei ollut ihan niin rentoa meininkiä kuin nyt kun talvella pidettiin mailoja naftaliinissa. Säätkin on lämmenneet joten lihakset pysyy lämpiminä ja pallot lentää paremmin..
Ehkäpä sulla oli talviharjoittelun jäljiltä (oliko sitä), jäänyt turha repiminen pois ja lyöni oli rento, kun mattoa vasten ei tota pituutta yritä hirveästi saada. Ja nyt on tullut mukaan hiukkasen enemmän puristamista, kun yrität saada lisää metrejä.
Sama homma minulla Olde Farthen kanssa. Alkukaudesta lyönneissä oli mittaa samanlaiset 10-20m enemmän, mutta kun aloin vertaamaan lyäntien onnistumis-% ja pituutta keskenään totesin, että rentoutetaanpa hiukka swingiä ja pituus putosi, mutta lyäntien onnistumis-% kasvoi huomattavasti. Duffit ja topit on aika harvinaisia nyt ja olen tyytyväinen =)
On se niin väärin… itse en pääse millään rautamailalla yli 140m. Rauta-7 kantaa 110m ja draivi silloin kun se menee suoraan lähemmäs 200m, mihin olen kyllä ihan tyytväinen. Rautamailojen kanssa on ollut kyllä paljon vaikeampaa kuin alkukaudesta, ihan kuin jossain vaiheessa olisin täysin unohtanut, miten niillä lyödään.
Hauskaa – tai paremmin – lohdullista kuulla että muillakin on rautamailojen kanssa pulmia. Lyönti oli hiottu talven aikana suht. ehjään kuntoon ja toimi muutaman ensimmäisen kiekan ja nyt on ollut ihan kadoksissa. Vain chipit ja lyhyet pitch-lyönnit toimivat. Eletty on puumailojen varassa.
Rangella raudat toimii kohtuullisesti paitsi parilla viime kerralla ihan hukassa. Eilen onneksi luultavasti keksin vian viimesillä palloilla. Hermon kiristyessä huomaamatta on kiristynyt myös ote mailasta. Pron videoinnin perusteella taaksevienti on ok, mutta jäykillä käsivarsilla downsvingi lähtee pystynä ihan omille teilleen, pallosta puhumattakaan.
Homma alkoi toimimaan rangella kun rentoutin grippiä ja käsivarsia, kas kummaa ja vartalonkierto sekä painosiirto alkoi toimia ja pallot lähtivät lupaavasti. Valoa tunnelin päässä.
Jaa ne pituudet, seiskalla ruoholta 130 m on hyvä saavutus ja draivit kentällä mehiläistolppien sijainnin perusteella parhaimmillaan 190m:n kieppeille.
Draiveri ja väyläpuut aivan hukassa mutta pitkät raudat toimii yllättävän hyvin jotta nou hätä.
Pituudet on vähentyneet rangen mattokaudesta mutta tarkkuus on lisääntynyt eli ei muuta kun pitempää rautaa peliin ja taas naatitaan.
Oikein hyvää kesää!!!!!!
Ladygolf ja Ritari – en näköjään ole yksin.
Muutama viikko sitten pitkien rautojeni lyöntini alkoi vähitellen kadota. Liekö syy uusien grafiittivartisten puumailojen. Niiden svingipaino kun tuntui aluksi oudolta. Nyt lyön mielestäni puilla kohtuullisen hyvin, draiverilla usein yli 200 m ja suoraan. Se mielestäni riittää alle vuoden harjoitelleelle seniorille.
Mutta ne raudat. Välillä kierroksen lopulla kun usko osaamiseen alkaa horjua, lyönneistä ei tule yhtään mitään: toppeja, slaisseja ja soketteja. Jos lyönti sattuisi onnistumaan, se menee hukin puolelle vinoon. Syytkin luulen tietäväni. Kipeän nilkan vuoksi vajavainen painonsiirto sekä lentävä kyynärpää, joka ei millään pysy kiinni kyljessä.
No saapa nähdä, mitä pron video vielä paljastaa tänään lisää. Ans kattoo, pitääkö svingin harjoittelu aloittaa kokonaan alusta.
Huomasin, että olen ilmeisimmin alkanut hieman liikaa löymään käsilläni eli vartalonkierto on kauden myötä ’unohtunut’. Rauta 7 pitäisi olla minulla n. 140m.
Mukavaa nähdä, että niinkin monella on lyöntien pituudet kunnossa.
Oheinen lista kertoo sen mitä ’Tiikeri’ lyö, joten tältäkin palstalta löytyy useita jotka eivät ainakaan löyntipituuksissa juurikaan häviä 😉
GolfDigesting mukaan
Tigers yardage (carry)
WOODS
Driver: 285 = 260m
3-wood: 265
IRONS
2-iron: 245
3-iron: 230
4-iron: 220
5-iron: 208
6-iron: 190
7-iron: 172 =157m
8-iron: 158
9-iron: 142
PW: 128
SW: 106
LW: 92
Lue lisää: Mitä pelaajilla bägeissään ja paljonko milläkin mailalla löydään.
i7 -140 metriä
Driver ~200 metriä(joskus yli ja joskus vähän alle)
Joskus lyöntipituuksien putoaminen voi olla merkki tekniikan parantumisesta.
Kainaloon lyöty hook, jonka monet sekoittavat draw-lyöntiin, on pidempi kuin teknisesti oikea lyönti. Monet luulevat, että kainaloon vedossa lyöntiin saa lisää voimaa, todellisuudessa kyse on siitä, että kainaloonvedossa mailan lapa sulkeutuu, ja lavan nostokulma muodostuu pienemmäksi kuin mikä ollut valmistajan tarkoitus. Pallo lähtee matalana ja normaalia pidemmälle vasemmalle kaartaen, ja lyöjän itsetunto nousee, vaikka pallo raffiin päätyykin. Pidemmän päälle seurauksena on selkävaivoja, kun väylällä yritetään pysyä sulkemalla stanssia, jolloin alavartalon kierto vaikeutuu, palloa on siirrettävä taaksepäin, ja lyönti tapahtuu enemmän ja enemmän pelkillä käsillä repäisten.
kyllähän se tiikeri rautaseiskalla n. 170-180 metriä lyö halutessaan. sen ei normaalisti tarvi lyödä kuin 80 % teholla 3/4 swingillä saavuttaaksen esim. rautaseiskalla halutun lentoradan ja 157 m kaaren. tiikerin mailojen varret on tavallisen klubi pelaajan vastaavia paljon jäykemmät, joka sekin vie vähän pituutta.
rauta 7 – n.150-155m (carry)
Eikö myös klubipelaajien kannattaisi lyödä tuolla 80% teholla?
Näinhän se on, eli tuskin kenenkään kannattaa repiä täysillä joka palloa, varmempi lopputulos (ainakin itsellä siis) tulee kun svingaa rauhallisesti pykälää tai jopa kahta isommalla mailalla. Itse lyön kentällä i7:lla n. 135m (carry).
Driverin carryä en ole mitannut, rulleineen keskiarvo on sellaiset 220-225. Mutta kyllä silloin tällöin, kun tykitys onnistuu, niin saa niitä yli 250:kin, siis rulleineen. Ja oonpa joskus myötätuuleen kivikovalla kentällä pamauttanut rulleineen 220m rautavitosellakin;)
Mutta kyllä raudoillakin saa tarvittaessa 10 jopa 20:kin metriä lisää mittaa, kun oikein repii. Joskus huonompana rautapäivänä tulee käytettyä i5:ta i4:n ja jopa i3:n paikasta. Ja rautakasin ollessa varrenvaihdossa paikkasin tilanteen sujuvasti käyttämällä i9:ä.
Ja kyllä olen nähnyt harrastelijoiden draivikilpailuja nähnyt voitettavan jopa 220:lläkin, aika useinkin. Aika harvoin tulee itselläkään selvästi pitempilyöntistä pelaajaa kentällä vastaan (useimmilla ikäisilläni (30) pelureilla tuntuu olevan suunnilleen samat lyöntien mitat). Täällä keskustelupalstalla sen sijaan tuntuu, että on kaikista lyhytlyöntisin;)
No eikai kukaan nyt rauta sepeltä mitään rulleja odota, jos carry on 150m niin lyönnin pituus max 151-152m.
Mun mielestä rautalyönti on sangen kehno jos pallo ei pysähdy 0,5-3,5m (mailasta riippuen).
Ei herneitä sinne!!!
Riippuu kuitenkin griineistä, vai mittee mieltä olet?
Hiekkaa vaan pirusti ja griini kovaksi niin vaikka millaisella spinnipallolla on hankalaa saada stoppaamaan.
Juu totta mooses, kivikoville griineille ompi hankalampi saada baittia.
Perus hyvä Suomi griini ja sopiva pallo niin kyllä pitäs pysähtyy.
Jep. Suurimmalle osalle stoppaa ja nykyään Oulussakin. On nimittäin parissa vuodessa parantuneet huimasti Oulun griinit. Ennen oli hieman hankalampaa.
Olen myös huomannut samaa, että lyöntien pituudet ovat kadonneet. Tosin lyönti voi seuraavana päivänä tuntua aivan erilaiselta kuin edellisenä päivänä ja pituudet vaihtelevat senkin takia.
Rauta 7 käytän 130-145 metrin päästä lipusta. Välillä riittää ja välillä ei.
Draiverilla lyön tavallisesti 220 metriä. Onnistunut lyönti on sellaiset 270 metriä.
Kyllä noi pituudet riittää parien tekoon mutta olisi kiva joskus päästä puttaamaan eaglea.
swingejä ja tekniikoita on erilaisia. monilla ei tuo mainitsemasi repiminen tuo lisämetrejä.
rento tasaisesti kiihtyvä tasapainoinen swingi tuo.
pituuden päätekijä on mahd. myöhäinen rannekulmien aukeminen ja repimisellä taitaa olla päinvastainen vaikutus.
-
JulkaisijaArtikkelit
Etusivu › Foorumit › Kilpagolf & harjoittelu › Lyöntien pituuksista