30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][9]
KilpailuaSuomalaista

Mitä Lydia Ko’n maailmanlistan ykkösasema kertoo ammattilaisnaisgolfista?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Mitä Lydia Ko’n maailmanlistan ykkösasema kertoo ammattilaisnaisgolfista?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 48)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Otsikko on tarkoituksella ujosti asenteellinen. Tavoite on herätellä keskustelua globaalin naiskilpagolfin asemasta, neutraalisti ja ilman turhaa leimaamista.Lydia Ko (NZL) on 17-vuotiaana maailman paras naisgolfari. Kysymys ei ole ’yhden hitin ihmeestä’, vaan kuten tiedätte, maailmanlistan kärkeen noustaan pelaamalla pitkällä aikajänteellä tasaisen vahvasti, voittavastikin. Vaikka naiset kehittyvät fyysisesti miehiä nopeammin, ei 17-vuotiaana kilpaurheilussa kukaan nainenkaan voi olla vielä valmis, ei edes lähellä, vaikka treenaisi ahkerasti. Voidaanko ajatella, että nykymuotoinen naisten kilpagolf ei riittävästi haasta pelaajia fyysisesti tai fysiikan osuus suorituksessa ei ole yhtä iso kuin miesten puolella? Toisaalta herää esimerkiksi kysymys, että pitäisikö kenttiä pelata naisten kisoissa pidempinä? Sitten on tietysti se henkinen puoli, eli miten kisatilanteessa pitää paketti kasassa, miten kestää paineet? Sekä tietysti valmistautuminen, sidosryhmät ja kaikki muut tausta-asiat. Palataan johdannon kautta astian äärelle – voisiko tämä tapahtua miesgolfissa ja jos ei niin miksi ei?

    Lydia Kon menestykseen on ainakin kolme hyvää syytä:

    1. Poikkeuksellinen lahjakkuus jo lapsena
    2. Ammattimaisesti valmennettavana 7-vuotiaasta
    3. Ikäisiään henkisesti selvästi kypsempi

    Kuinkahan moni miesgolfari (paitsiTiger?) täyttää vaikkapa nuo kriteerit (varsinkin kohdan 3)?

    Penkkiurheilupro kirjoitti: (13.2.2015 0:55:23)
    Toisaalta herää esimerkiksi kysymys, että pitäisikö kenttiä pelata naisten kisoissa pidempinä?

    En usko, että kenttien pituus on merkittävä, vaikka naisten kisoissa (esim. Tali), kentät ovat kyllä huvittavan lyhyitä.

    MIelenkiintoista seurata loppukuusta Honda Open -kisaa Sian Old Course -kentältä, jossa naisten kentän mitta on 6,548 yds el noin 5,9 km (par 72). Naiset pelaavat siis miesten klubitiiltä ja tuo mitta on monelle klubituupparimiehellekin melko pitkä. SIlti veikkaan, että vaikka raffeja on kasvatettu ja griinit sikaliukkaat, monet naiset pelaavat alle parin.

    Eräs silmiinpistävä seikka naisgolfkisoisa on raffien pituudesta. Jos raffit olisivat US Open pituuksissa, niin uskon kokeneempien naisgolfarien selviävän niistä varmemmin. MInulla ei ole tästä mitään tilastoa, mutta yleinen tuntuma on, että naisten kisoihin raffeja ei kasvateta samoihin mittoihin kuin miesten kisoissa.

    Lydia oli kotimaassaan suuri golftähti jo viisi vuotta sitten 13-vuotiaana. Satuin olemaan Wellingtonissa syksyllä 2010, kun siellä kisailtiin Uuden-Seelannin juniorimestaruudesta. Sarjansa ehdoton voittajasuosikki oli Lydia Ko, jota nimitettiin ennen kilpailuja ’sensaatioksi’ NZ Herald-lehdessä julkaistussa koko sivun jutussa. Luonnollisesti hän voitti kisan ylivoimaiseen tapaan.

    Mielenkiintoinen aihe kaikkiaan!
    Lydia Ko’han vaikuttaa äärimmäisen fiksulta ja tervepäiseltä nuorelta naiselta, joten sen puolelta mahdollisuudet pitkään dominanssiin ovat olemassa.

    Keskustelun avauksen jälkeen Ko on jo GP:n jutussakin maininnut golfuransa päättämisestä, ja jatkamisesta sen jälkeen urheilupsykologian alalla, mikä ei ole ollenkaan huono valinta, jos onnistuu huipputasonsa golfarina pitkään säilyttämään.

    Vielä miehiäkin voimakkaammin sanoisin, että naisten golfin pitempiaikaisille dominoijille (Sörenstam, Ochoa, Yani Tseng) on ollut ominaista taitojen lisäksi erittäin voimakas sitoutuminen ja henkinen vahvuus lähimpiin kanssakilpailijoihin nähden.
    Tämäkin piirre voi toki kadota, kuten Yani Tsengin tapaus osoittaa, 3-4v sitten varmasti moni uskoi (ehkä alkoi uskoa itsekin) hänen pitkäaikaiseen dominointiinsa.
    Lydia Ko’lla varmasti tämä erityisesti ikään nähden vahva henkinen puoli tuntuu nyt olevan kohdallaan, mutta lähivuodet ratkaisevat fokuksen säilymisen, major-voittojahan ei vielä ole, mikä varmaan kuitenkin korjautuu tänä vuonna.

    Aika mielenkiintoista on myös se, ettei USA.n laajasta pelaajajoukosta tunnu nousevan pitkäaikaista haastajaa näille veden takaa tulleille, yllättävän monella pieniä vammoja ja useimmilla ei huipputason vire kuitenkaan kestä niin kauaa, että WR-kärkeä voisi tavoittaa.
    Toki Christie Kerr ja hänen edeltäjänsä tähän pystyivät, mutta nyt on uudella sukupolvella entisestään koventuneessa kilpailutilanteessa näytön paikka.
    Rolex-rankigissa on nyt 3 US-pelaajatarta (Lewis, Wie, Thompson), epäilemättä tässä on potentiaalia uudeksi haastajajoukoksi.
    Jotkut uumoilevat, että tämä US-pelurien menestys olisi jopa LPGA-tourille elinehto.

    ShoulderTurn kirjoitti: (26.2.2015 10:20:31)
    Mielenkiintoinen aihe kaikkiaan!
    Lydia Ko’han vaikuttaa äärimmäisen fiksulta ja tervepäiseltä nuorelta naiselta, joten sen puolelta mahdollisuudet pitkään dominanssiin ovat olemassa.

    Jos löydätte n. 7 vuoden ikäisen tytön, joka on valmis harjoittelemaan yli 30 h viikossa golfia tähtäimessä ammattilaisura seuraavat 10 vuotta. Ja sitten löytyy vielä se riittävän motivoitunut opettaja, joka ei ole oppinut täysin vääriä asioita PGA-kurssilla. Tämä jälkimmäinen taitaa ainakin Suomessa olla utopiaa.

    Tänään 27.2. oli historiallinen päivä, kun suomalainen naisgolfari voitti kilpailukierroksella maailman ykkösgolfarin! Noora Tamminen oli kaksi lyöntiä parempi kuin Lydia Ko. Kisan lopussa asetelmat ovat arvatenkin toisenlaiset….

    EFC

    TeeMan kirjoitti: (27.2.2015 10:54:13)
    Kisan lopussa asetelmat ovat arvatenkin toisenlaiset….

    Pessimisti! Alapeukku Teemanille tuosta.
    Katselin viime sunnuntaina Lydian peliä hetken aikaa Valtavalta ja kyllähän nuori neiti pelaa hienosti ja ilman turhaa hermoilua.

    Voidaanko vetää johtopäätös, että Ko on ainoastaan täysin poikkeuksellinen yksilö ja käytännössä jo 15-16 -vuotiaana lajinsa paras?

    MIksi miesgolfissa ei samassa iässä nousi huipulle ole onnistunut keneltään?

    MIkä selittää tämän noin neljän vuoden (21v. vs 17v.) eron eri sukupuolten välillä?

    EFC kirjoitti: (27.2.2015 12:20:08)
    Pessimisti! Alapeukku Teemanille tuosta.

    Kiitos!
    En ole pessimisti vaan realisti. Lyötyään toisella kierroksella tuloksen 61 pöytään Linda K on siirtynyt NZ-kisassa kolmen lyönnin johtoon. Hienoa, että molemmat suomalaistytötkin selvittivät cutin.

    TeeMan kirjoitti: (28.2.2015 6:38:12)

    EFC kirjoitti: (27.2.2015 12:20:08)
    Pessimisti! Alapeukku Teemanille tuosta.

    Kiitos!
    En ole pessimisti vaan realisti. Lyötyään toisella kierroksella tuloksen 61 pöytään Linda K on siirtynyt NZ-kisassa kolmen lyönnin johtoon. Hienoa, että molemmat suomalaistytötkin selvittivät cutin.

    Ooops…tarkoitan tietysti Lydia, ei Linda.

    EFC

    TeeMan kirjoitti: (28.2.2015 7:48:11)

    Kiitos!
    En ole pessimisti vaan realisti. Lyötyään toisella kierroksella tuloksen 61 pöytään Lydia K on siirtynyt NZ-kisassa kolmen lyönnin johtoon. Hienoa, että molemmat suomalaistytötkin selvittivät cutin.

    Joo, näin se tilanne normalisoitui.

    Tänään saatiin päätökseen LPGA:n kisa Siam Old Coursella (tosin Lydia Ko ei ollut mukana). Kärki pelasi -15 eli keskimäärin 4 alle parin. Naiset pelasivat miesten klubitiiltä, eli 5,9 km, joten tulokset ovat mielestäni todella hyviä.

    Ensi viikolla pelataan Singaporessa, Sentosan kentällä ja jälleen nähdään huippugolfia. Viime vuonna Paula Cremer voitti uusinnassa, pelasi eaglen viimeisellä par5 väylällä, joka on 430m pitkä (kahdella päälle ja putti sisään).

    Minusta ei ole mitään aihetta vähätellä naisgolfia, päinvastoin.

    Penkkiurheilupro kirjoitti: (27.2.2015 19:55:45)
    Voidaanko vetää johtopäätös, että Ko on ainoastaan täysin poikkeuksellinen yksilö ja käytännössä jo 15-16 -vuotiaana lajinsa paras?

    MIksi miesgolfissa ei samassa iässä nousi huipulle ole onnistunut keneltään?

    MIkä selittää tämän noin neljän vuoden (21v. vs 17v.) eron eri sukupuolten välillä?

    Puberteetti?

    Putti-Possu kirjoitti: (1.3.2015 16:49:53)
    Minusta ei ole mitään aihetta vähätellä naisgolfia, päinvastoin.

    Eipa tietenkaan, vaikka Hyvinkaan head pro sita taalla julkisesti muinoin kutsuikin lapsyttelyksi.

    Pitaa vaan ymmartaa, etta naisten pro golf on hyvin erilaista kuin miesten vastaava. Ei niita voi oikein verrata keskenaan. Naisten teravimman karjen takana oleva iso ryhma on hyvin tasainen ja jopa yllattavankin kaukana siita teravimmasta karjesta. Ehka siksi juuri naisissa nahdaan dominoivia pelaajia enemman kuin miesten golfissa? Sorenstam, Ochoa, Tseng ja nyt Ko.

    Ma nakisin miesten ja naisten golfin eron olevan siita (siis karjistetysti), etta naisten golf on paljon enemman tarkkuuslaji, kun miehissa se on nopeus- ja pituuslaji. Naisten pisin pelaaja on edelleen Tseng, mutta listan nelonen on jo 20 jaardia perassa oleva ’pitka pelaaja’ Lexi Thompson. Miehet draivaa laajalla rintamalla 40-50 jaardia pidemmalle kuin Lexi. Jo tama antaa pelille aivan eri luonteen.

    Naisissa taas draivien latuun osuminen on huipputasolla. Korealainen Kim osuu latuun noin 95% tarkkuudella. Miehissa paras on ’vanha pappa’ David Toms 77% osumatarkkuudella. Naihin on tietysti monia syita, mutta tassa siis taysin karjistaen.

    Miehilla ja naisilla on tietysti muitakin eroja. Miehet kun voittaa golf-turnauksia, niin siella on vaimot ja lapset juhlimassa 18. griinilla, kun taas naisten puolella juhliin osallistuu lahinna kanssapelaajat. Tahan on tietysti monia syita, mutta ehka Suomen kaikkien aikojen nais-ykkospelaajan elamaa voisi peilata tahan myos? Perheella on iso(mpi) merkitys naisten elamaan ja uraan. Oli se sitten golf-ura tei joku muu.

    Minusta olisi mielenkiintoista verrata LPGA Tourin parhaita pelaajia samantasoisiin miespelaajiin. Milla tasolla ja minka ikaisia olisivat ne miehet/pojat, jotka voisivat pelata tasapaisesti LPGA huippujen kanssa? Milla tourilla nama tallaiset miehet pelaavat? Kuka (esim) suomalainen mies on nyt juuri silla tasolla, etta joutuisi tekemaan kaikkensa parjatakseen LPGA Tourilla? Ja kun se saadaan selville, niin sitten mietitaan miten kiinnostavaa kilpagolfia on se taso milla tama tallainen kundi pelaa. Ehka tuo aukaisisi sita mika LPGA Tourin taso on kun sita verrataan miehiin. Ja onko Lydia Ko minkatasoinen pelaaja miehiin verrattuna? Naisissa ehdoton ykkonen, mutta mihin riittaa taidot ja pituus miehia vastaan?

    Ja kaikki tama siis kovasti naisgolfia arvostaen!

    Kyllä kai miehille on urheilu helpompaa, koska miesurheilijoilla on paremmat lihakset. Monissa mitattavissa lajeissa (esim. yleisurheilu) ero on noin 10% luokkaa. Ero saattaa johtua sekä miesten suuremmasta voimasta, että lihasten paremmasta hermotuksesta?
    Miesten parempi lihaksisto myös varmaankin kestää enemmän treeniä, ilman että tulee vammoja tai ylirasitustila.

    Ainakin itse arvostan silti suuresti naisurheilijoita!

    Naisurheilijat eivät siis ole huonompia, vaan eri sarjassa. Ei myöskään miesten painikisoissa ole 70- ja 90-kiloiset vastakkain.

    Tosin joissakin urheilulajeissa naiskilpailijoiden määrä on niin pieni, että myös taitotaso (varsinkin terävimmän kärjen jälkeen) on kehno. Mutta, golf EI varmaankaan kuulu näihin, naiskilpailijoita on paljon.

    Itse asiassa, golfissa naisten ja miesten välinen ero saattaa olla pienempi kuin joissakin muissa urheilulajeissa, koska voima (kuten lyöntien pituus) merkitsee vähemmän kuin ’voimalajeissa’?.

    Esimerkiksi, naisten 100 metrin juoksun paras tulos viime vuonna oli 10,80, joka olisi miesten 2014 maailmanlistalla varmaan korkeintaan jossain 1000…2000 välillä, tai vieläkin kauempana (kun 240 ukkoa juoksi 10,30 tai alle, sen pitempää tilastoa en löytänyt)

    Suomessakin 17 miestä juoksi viime vuonna satasen alle 10,80 eli paremmin kuin maailman paras nainen, vaikka Suomessa satasen taso ei maailman mitassa ole kovin hyvä.

    Vastaavasti kuin 100 m juoksussa – löytyisikö Suomesta 17 miesgolfaria, jotka voittaisivat naisten maailman parhaan, Lydia Ko’n, jos pelattaisiin samalta tiiltä?Mistään mitään tietämättä, veikkaisin, että välttämättä ei löydy.
    Voin tosin olla väärässäkin?

    Lisäys vielä:

    Tenniksessä olen pelannut naisia vastaan, kerran hävinnytkin.
    Tasaisessa mies-nais-tennisottelussa (voi olla esim. miesten C-lk peluri vastaan naisten hyvä B-lk, tai A-lk alaosa)

    – nainen on taktisesti parempi, koska on pelannut ja harjoitellut enemmän
    – naisella on rauhalliset lyönnit varmempia ja tarkempia

    – mies on fyysisesti edellä, voimapelillä ja paremmalla liikkumisella voi pärjätä

    Sellaisessa matsissa siis minä miehenä tiedän, että pakko saada tempo korkeaksi ja vastustaja liikkumaan.
    Jos lähtee rauhalliseen, taktiseen sijoittelupeliin, häviää.

    ************
    Golfissa tämä ehkä vastaisi sitä että

    – jos pelataan hyvin pitkää kenttää, miehet ehkä pärjää paremmin (voimalla)
    -.jos pelataan lyhyempää kenttää, naiset ehkä pärjää suhteessa paremmin (tarkkuudella ja varmuudella)

    Lisäksi ehkäpä (?), jos verrataan naisten top-1 ja miesten WR 1000. golfissa:
    (edelleen omia arvauksiani, ei tietoa)

    – naisella on parempi lähipeli ja putit?
    – naisella on parempi paineensietokyky (on osoittanut pystyvänsä voittamaan ison katsomon edessä)?
    – nainen lyö harvemmin metsään, parempi % avauksista väylälle?
    – nainen tekee harvemmin tyhmiä vääriä ratkaisuja?

    – miehellä on pitemmät lyönnit
    – pitkällä kentällä, miehellä saattaa olla parempi GIR? (kun pääsee lyömään sisään lähempää)

    Kumpi voittasi, naisten top-1 vai miesten 1000. paras? En tosiaan tiedä?
    Ja onko eroa tuloksessa, pelataanko PGA Tour -kenttää, tai miesten klubitiiltä?

    Kuuma putteri kirjoitti: (3.3.2015 10:11:58)

    Vastaavasti kuin 100 m juoksussa – löytyisikö Suomesta 17 miesgolfaria, jotka voittaisivat naisten maailman parhaan, Lydia Ko’n, jos pelattaisiin samalta tiiltä?Mistään mitään tietämättä, veikkaisin, että välttämättä ei löydy.
    Voin tosin olla väärässäkin?

    Hyvä vertailukohta on tuo Thaimaan LPGA kisa, jossa kärki pelasi 4 kierrosta keskimäärin 4 alle. Sikäli vertailukelpoinen, että naiset pelasivat miesten klubitiiltä, 5,9 km mittaisena. Arvaisin, että Suomen 20 parasta miestä pelaisi tasaveroisesti, mutta ei sen useampi.

    Putti-Possu kirjoitti: (3.3.2015 14:32:35)

    Kuuma putteri kirjoitti: (3.3.2015 10:11:58)

    Vastaavasti kuin 100 m juoksussa – löytyisikö Suomesta 17 miesgolfaria, jotka voittaisivat naisten maailman parhaan, Lydia Ko’n, jos pelattaisiin samalta tiiltä?Mistään mitään tietämättä, veikkaisin, että välttämättä ei löydy.
    Voin tosin olla väärässäkin?

    Hyvä vertailukohta on tuo Thaimaan LPGA kisa, jossa kärki pelasi 4 kierrosta keskimäärin 4 alle. Sikäli vertailukelpoinen, että naiset pelasivat miesten klubitiiltä, 5,9 km mittaisena. Arvaisin, että Suomen 20 parasta miestä pelaisi tasaveroisesti, mutta ei sen useampi.

    Vielä kommenttina, että fyysisissä palloilulajeissa, kuten jalkapallo tai jääkiekko (puhumattakaan koripallosta, joissa koko todella merkitsee), maailman paras nainen ei pärjäisi ollenkaan 1000. parhaalle miehelle (mies esim jääkiekossa ’huonoa NHL-tasoa’, tai jalkapallossa Euroopan isojen maiden pääsarjoissa).

    Muistaakseni joku aika sitten tenniksessä ATP-200 mies voitti helposti jonkun kärkinaisen, ja veikkasi että vielä ATP-500 mies voittaisi helposti.

    Mutta edelleen: tämä kaikki ei lainkaan vähennä naisurheilun arvoa!

    Miehillä nyt vaan testosteroni tulee luonnostaan, naisilla se olisi kiellettyä dopingia.

    edit: kuriositeetti:

    kun Merikukka Forsius oli kansanedustajana, Suomi voitti joka kerta Euroopan kansanedustajien tennismestaruuskilpailut.
    Forsius aikoi nuorena tennisammattilaiseksi ja treenasi tosissaan johonkin saakka (parikymppiseksi ehkä?), joten on tietysti lyöntitekniikaltaan, ja varsinkin taktiselta osaamiseltaan, huimasti edellä keskimääräistä keski-ikäistä miesharrastelijaa.

    Nyt taas toisaalta Euroopan hallitusten välisissä golfkilpailuissa (en tiedä onko sellaisia?…) Stubb varmaan vielä vanhasta muistista olisi vahvoilla… esim griinien lukeminen ja olosuhteiden arviointi (esim tuuli), riskien arviointi…
    kyllä varmaan entinen kilpagolfari osaa ne niin hyvin että tavallinen harrastelija häviää jo pelkästään niiden takia kierroksella monta lyöntiä?

    Penkkiurheilupro kirjoitti: (13.2.2015 0:55:23)
    Otsikko on tarkoituksella ujosti asenteellinen. Tavoite on herätellä keskustelua globaalin naiskilpagolfin asemasta, neutraalisti ja ilman turhaa leimaamista.Lydia Ko (NZL) on 17-vuotiaana maailman paras naisgolfari. Kysymys ei ole ’yhden hitin ihmeestä’, vaan kuten tiedätte, maailmanlistan kärkeen noustaan pelaamalla pitkällä aikajänteellä tasaisen vahvasti, voittavastikin.

    Vaikka naiset kehittyvät fyysisesti miehiä nopeammin, ei 17-vuotiaana kilpaurheilussa kukaan nainenkaan voi olla vielä valmis, ei edes lähellä, vaikka treenaisi ahkerasti. Voidaanko ajatella, että nykymuotoinen naisten kilpagolf ei riittävästi haasta pelaajia fyysisesti tai fysiikan osuus suorituksessa ei ole yhtä iso kuin miesten puolella? Toisaalta herää esimerkiksi kysymys, että pitäisikö kenttiä pelata naisten kisoissa pidempinä?

    Sitten on tietysti se henkinen puoli, eli miten kisatilanteessa pitää paketti kasassa, miten kestää paineet? Sekä tietysti valmistautuminen, sidosryhmät ja kaikki muut tausta-asiat.

    Palataan johdannon kautta astian äärelle – voisiko tämä tapahtua miesgolfissa ja jos ei niin miksi ei?

    Ei voi tapahtua miesgolfissa koska eri toureille haluavia pelaajia on reilusti enemmän kuin naisilla. Rahapalkinnot houkuttelevat miehissä enemmän ja harrastajista on miehiä maailmanlaajuisesti reilusti enemmän.( Joten liian paljon hyviä pelaajia karsii toureille, Parhaat menevät sitten pelailemaan Ameriikantourille, ei siellä pikkupojat pärjää).

    Lydia Ko:n menestys ei kerro mitään naisgolfin tasosta. Lydia on lapsena löydetty huippulahjakkuus ja myös onnistuneesti valmennettu. Häneltä puuttuu vielä major mutta niitä tulee piakkoin. Jos naisgolfin taso olisi heikko kannattaisi Suomenkin tyttöjen tehdä pikkupanostus jolla saisi siis miljoonatulot. Taso on kova ja pitää muistaa että naiset kypsyvät miehiä nuorempina.

    Oma arvaukseni on se että Suomen miesten amatöörihuiput pelaisivat samoja kierrostuloksia kuin LPGA-kiertueen parhaat. Mutta majoreissa heillä ei olisi mitään mahdollisuuksia, sillä henkiset ominaisuudet lopulta ratkaisevat … Sitä golf on huipputasolla.

    Niin kauan kuin kenttä pelataan noin 6000m pituisena niin Suomen amatööreillä ei ole mitään palaa pärjätä maailman huippu naisille!
    Pidempi kenttä ni mahikset paranee! Raffien kasvatus ei auta, naiset lyö 8/10 avausta väylälle ja on lähipelissä todella hyviä!
    Käykää livenä katsomassa niin yllätytte…(ei Tali tai Hillside vaan LPGA)!

    Oma tavoite oli herättää keskustelua naisgolfin yleisestä tasosta maailman huipulla verrattuna esimerkiksi naisten tennikseen, jossa vielä vuosikymmen sitten huipulle pystyi nousemaan teini-iässä, mutta ei enää. Sama kehityskulku lajina kävi miesten tennikselle, toki 10-15 vuotta aiemmin. Nykyisin fyysisen harjoittelun ja kokonaisvaltaisen urheilijaelämän korostuminen on siirtänyt miestenniksen breikkausikää jo 23-25 vuoden tienoille.

    Naisten urheilu on tietysti kovaa hommaa ja sitä pitää arvostaa. Mutta onko naisten golf lajievoluutiossaan lähellä maksimiaan? Onko 10 vuoden päästä lajin huipulla pykälää tai kahta vanhempia pelaajia kuin tällä hetkellä? Mikä pelin osa-alue tulee naisgolfissa kehittymään suhteessa eniten?

    Lajievoluutio jatkuu kaikissa lajeissa luonnollisesti. Tietoa tulee lisää fysiologiasta ja valmennuksesta, välineet muuttuu, kentät muuttuu jne.

    Ei naisgolfia ja naistennistä kannata hirveästi verrata toisiinsa. Eniten niissä on yhteistä markkinoiden kiinnostus eli molemmissa liikkuu iso raha. Hyviä lajeja harrastaa jos menestyy ja siksi yrittäjiä on paljon ja kaikin mahdollisin keinoin. Merkittävin ero on se että toisessa lajissa ei voi menestyä ilman ns. ’aineita’. Suomalaiset tytöt pärjäävät vielä teini-iän kynnyksellä euroopassa hyvin mutta aikuisena ei ole mitään mahdollisuuksia ellei…

    Ikä on melko ratkaiseva tekijä monessa lajissa. Golfissa ei sillä siinä, erityisesti naisgolfissa, voi pärjätä melko keskinkertaisella fysiikalla. Lajissa korostuu tekninen osaaminen, oman kehon tunteminen, peliäly… ja ennen kaikkea henkiset ominaisuudet. Lisäksi mukana on aina päivän kunto ja suuri määrä yllätyksellisyyttä joskus tuuriakin eli kukaan ei voi täydellisesti hallita tekemistään päivästä toiseen ja vuodesta toiseen (vaikka muuan herra woods lähes tässä onnistui ja se tekee hänestä yhden maailman kaikkien aikojen parhaista urheilijoista). Siksi golf on monessa suhteessa hieno laji.

    Bongasin tällaisen Gecko Pro Tourlta.
    Oona Vartiainen parhaana suomalaisena 32. sijalla tuloksella +2. Muut suomalaiset AJ Lintunen, Rasmus Karlsson, Dominic Jones & Mikko Sintonen, kaikki Nordcenteristä. Siis miehiä. Vaikkakin junnuja. Mutta voitti heidät miesten tiiltä anyway. Tietääkö kukaan kisasta enemmän?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 48)
Vastaa aiheeseen: Mitä Lydia Ko’n maailmanlistan ykkösasema kertoo ammattilaisnaisgolfista?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Mitä Lydia Ko’n maailmanlistan ykkösasema kertoo ammattilaisnaisgolfista?