Aihe: Suomen Golfliitto jyrää! - Golfpiste.com

15.10.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

Suomen Golfliitto jyrää!

Etusivu Foorumit Yleistä Suomen Golfliitto jyrää!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Pyysin Suomen Golfliitolta, toiminnanjohtajalta ja hänen esimieheltään palautetta ennenkuin toisin tapahtuneet keskustelufoorumeille, sitä en saanut joten tässä tulee.

    Pari viikkoa sitten näimme huonoa käytöstä golfkentällä nuorten miesten toimesta. Seurasimme sitä katseella 60m päästä neljän silmäparin voimin joten turha on kenenkään tulla sanomaan että puhun shaissea.

    Nuori mies löi melkoisen komean divotin juuri leikatulta väylältä. Seurasimme henkeä pidätellen että hoitaako nuorukainen jälkihoidon ja laittaa divotin paikalleen, ei laittanut. Otin fileen mukaani ja ajattelin kohdata nuorukaiset klubilla kun viimeisellä väylällä episodi näyteltiin.

    Kysyin aluksi hyvinkin asiallisesti että miten toimitaan kun reilu file lähtee pallon perään. Toinen nuorukainen hieman hymähti ja tokaisi että kai se korjata pitäis. Niinpä, mutta ette korjanneet! Tässä vaiheessa tilanteeseen pölähti hyvin tuohtunut naisihminen, osoittautui toisen pojan äidiksi. Hän aloitti kovaäänisen sättimisen minua kohtaan ja totesin heti että nyt ei asiat etene ja parempi vetäytyä.

    Nyt alkaa se todellinen näytelmä! Samana iltana tulee sähköposti klubimme meiliin, virallisella Suomen Golfliiton logopaperilla ja Suomen Golfliiton virallisen työntekijän allekirjoittamana. Meilissä oli puhuttelu seuramme puheenjohtajalle ja minulle.

    Kirje oli toista sivua pitkä ja tapahtumien kuvaus perustui ilmeisesti poikien kotonaan äidilleen kertomaan. Näin ainakin otaksuin koska viimeisenä virkkeenä tämä Suomen Golfliiton työntekijä tällä Suomen Golfliiton virallisella logopaperilla kertoo ettei pojat lyöneet divottia!

    Kirjeen sisältö sinänsä on toisarvoinen, toki kerrotaan raivoavasta ja uhkaavasta palautteen antajasta ja miten tapahtuma traumatisoi pojat.

    Mutta menemättä kirjeen todenperäisiin väitteisiin, tai perättömiin, se mikä tekee tästä episodista hyvinkin ihmeellisen ja miksi penäsin Suomen Golfliitolta vastinetta, miten on mahdollista, että Suomen Golfliiton virallisella logopaperilla ja vielä Suomen Golfliiton työntekijän allekirjoittamana lähestytään seuraa ja kentän operatiivista toimintaa pyörittävää yhtiötä?

    Tämä lähestyminen sai aikaan melkoisen härdellin seurassa ja yhtiössä joka kentän toimintoja operoi.

    Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Korhonen kyllä lähetti vastineen ja kertoi että tämä oli yksittäisen henkilön kannanotto vaikkakin heidän tunnuksillaan allekirjoitettu.

    En voi kun ihmetellä tällaista toimintaa ja miten leväperäisesti Suomen Golfliitto hoitaa omaa pesäänsä.

    Jos minä lähestyisin työnantajani nimissä jotain yksityishenkilöä ja syyttäisin häntä kolmannen osapuolen kertoman pohjalta, niin todennäköisesti verokortti lyötäisiin käteen.

    Haardi. Onkohan nyt mennyt yhtiö ja seura sekaisin.

    Mahtoiko kirjeen lähettäjä olla poikien äiti? Vai isä…? Tapaus kuvastaa nykyistä individualistista vapaan kasvatuksen hedelmää, jossa lähtökohtana näyttää olevan ”mun tapa pelata”… on se P#RK#L# kun ei tällaista saada kuriin…

    Älä pliis Uolevi osallistu tähänkin keskusteluun kun sulla menee aina jankkaamiseks!

    Väännän sulle nyt erikseen rautalangasta:

    Kyseinen Suomen Golfliiton virallisella logopaperilla ja työntekijän allekirjoituksella vahvistettu meili kohdistuu a)seuraan koska oli osoitettu seuran puheenjohtajalle ja minulle.

    B) Kenttäyhtiöön ja yhtiöön joka pyörittää operatiivisesti kenttäämme, koska mielissä uhkailtiin mainehaitalla ja pelaajakadolla.

    Mutta koko jutun pointtihan on tämä Suomen Golfliiton virallisen paperin käyttö ja allekirjoitus.

    Vaikka Toiminnanjohtaja Korhonen kertoo että kyseessä oli yksittäisen työntekijän yksittäinen kannanotto, se on tehty käyttäen Suomen Golfliiton mandaattia.

    Ymmärrätkö nyt?

    Hyvin erikoinen case, missä kentällä tämä tapahtui? (tai missä päin Suomea). Tuo kirjoittaja oli varmaan toinen henkilö kuin toisen pojan äiti?

    Melkoinen mainehaitta. Golfkenttä, jossa vastuulliset pelaajat yrittävät pitää huolen kentän kunnosta.

    Itseäni jäi mietityttämään tuo meilin tarinan loppu. Pojat ovat siis aivan vakavalla naamalla valehdelleet. Hienoa kasvatusta, kyllä sellaista pitääkin puolustaa!

    Meilin lähettäjä siis toisen ohjeistusta saaneen pojan äiti joka myös Suomen Golfliitossa töissä. Hänellä siis petti harkintakyky käyttäessään työnantajansa Suomen Golfliiton mandaattia.

    Pyysin Suomen Golfliitolta, Toiminnanjohtaja Korhoselta ja Liittohallituksen puheenjohtaja Antti Tiitolalta vastinetta tähän ylilyöntiin. Korhonen kommentoi, että kyseessä oli yksityishlön kannanotto. Tiitola ei kunnioita sen vertaa suomalaista golfaria, että olisi edes vastannut.

    Koko jutun ydin vielä kerran: yksityishlö eli minä, saan kunnon ryöpytyksen niskaani mutta samalla syyllistetään viaton golfseura, kenttäyhtiö ja kenttää operoiva yhtiö ja kaikki tämä tapahtuu SUOMEN GOLFLIITON VIRALLISELLA LOGOPAPERILLA JA VIRALLISELLA ALLEKIRJOITUKSELLA.

    Koko casehän on ihan kärpäsen pieru mutta sai monta tahoa varpailleen ja meidät tänne porukalla asiaa taivastelemaan.

    Voi Hevosen P.. Nuorisolle on opetettu että heillä pitää olla vahva itsetunto eikä silloin voi myöntää tehneensä virhettä. Muuten itsetunto on mennyttä ja elämä menee viemäriin. Onneksi äiti puolustaa leijonan lailla. Meidän lapsi ei ole väärässä.

    Eilen taas huomasin että nuorisolle on turha mistään sanoa. Olin poistunut griiniltä n 5 metriä kun (par 3) nuoren miehen oli ihan pakko jo avata. Kun sanottiin, alkoi vänkäys että hän katsoi kyllä ettei griinillä ole ketään. Ja kun kenttä oli täynnä,mihinkään ei ollut kiirettä eikä järkeä ohittaa kun kaikki edessämenevätkin joutuivat odottelemaan hieman. (4 tunnin kierros, ei mikään kaamea)

    Jos nuo on faktat niin ylilyönti tuo oli. Taitaa olla kyllä niin ettei Golf liittoon vaikuta mikään arvostelu tai kritiikki. Vesi valuu hanhen selästä. Sikäli pojilla voi olla sopiva työpaikka tiedossa.

    Aikanaan kun olin golfkentällä töissä kentänhoitajana, niin viimeisellä väylällä yksi kurssilainen löi js tuli hirveä divotti. Ei tehnyt elettäkään korjatakseen jälkensä. Otin divotin mukaan ja menin kyseisen divotin lyöjän luo ja kysyin miksi et korjannut tätä? Siinä sitten syntyi melkoinen sanasota kun eräs ryhmäläinen tuli minut haukkumaan, olin pilannut heidän hyvän pelipäivän. Ilmoitti myös, että tekee minusta valituksen kurssin vetäjälle. Totesin sen käyvän oikein hyvin ja kehoitin myös kertomaan että kentänhoitaja x.x. tuli pilaamaan kierroksen. Sanoin myös, että kertokaa syy miksi näin tein. Eivät kehdanneet tehdä valitusta, kysyin sen jälkeenpäin kurssin vetäjältä.

    Niin. Mitä tästä opimme?

    Hyvin usein lapset oppii sosiaalisen käytöksen perusasioita matkimalla sitä kuinka vanhemmat tekevät ja toimivat erilaisissa tilanteissa. Ja kuten tiedetään, ajan myötä lapset kasvaa nuoriksi ja lopulta aikuisiksi.

    Jonkinlaisena käytännön psykologina sanoisin että juuri heikko itsetunto johtaa siihen ettei edes uskalleta tunnustaa omia virheitä, vaan mieluummin valehdellaan ja yleensä syytetään jotain toista tai tuntematonta jne.
    – useimmat meistä on kohdannut sekä tietää ja tuntee tällaisia esimerkkejä.

    Tässä ”Haardin” kertomassa tapauksessa mentiin jopa astetta pidemmälle.

    Siis otettiin omavaltaisesti käyttöön ulkopuolinen auktoriteetti (= golfliitto) jonka asemaa lajissamme ja erityisesti golfseurojen toiminnassa arvostetaan ja jopa kunnioitetaan.
    – todennäköisesti sillä tavoitteella että haluttiin tuottaa joitain (ikäviä?)seuraamuksia henkilölle joka oli nostanut esille nuoren pelaajan tekemän ja kentällä tapahtuneen väärinkäytöksen. (sinällään pienen ja anteeksi annettavan virheen..mutta kuitenkin tarpeellisen osata hoitaa oikein)

    Edellä oleva näkemykseni perustuu vain toisen osapuolen kertomaan(=Haardi). Näin siksi että yleiseen elämänkokemukseen perustuen en pidä millään tavoin mahdollisena/uskottavana että kukaan lähtisi selvittelemään tuollaista tilannetta/tapausta pelikierroksen jälkeen, ilman konkreettista aihetta.

    Mutta miten tähän voisi saada asiallisen lopun?

    Jos kysessä oli oman seuran sisäinen juttu (pelaajat saman kotiseuran jäseniä tai ehkä muutenkin) olisi hyvä kutsua molempien peliryhmien edustajat(jollei kaikki?) kentän kuppilaan kapteenin juttusille. Selvitellä yhdessä kyseinen kentällä tapahtunut tilanne ja sen ”jälkipyykki”. Toivottavasti vielä hyvässä hengessä ja lopuksi ”kättä päälle”.
    – golfliitolle voisi toki ilmoittaa ettei asiassa ollut alkuunkaan mitään liiton tasolla reklamoitavaa aihetta.

    Näin golfliittokin voisi olla tyytyväinen ja jos jotain aihetta olisikin, niin hoitakoon ne omassa porukassaan.

    Haardi kirjoitti:

    ”Meilin lähettäjä siis toisen ohjeistusta saaneen pojan äiti joka myös Suomen Golfliitossa töissä. ”

    Haardi, oletko ollut suoraan yhteydessä kyseiseen henkilöön? Eikö tässä ole jo syntynyt riittävästi yhteystietoa synnyttää keskusteluyhteys?

    Minä en jättäisi asiaa tähän, vaan ottaisin henkilökohtaisesti yhteyttä kyseisen meilin lähettäjään. Sinä olet kuitenkin tässä asiassa oikeassa ja vastapuoli väärässä. Kaiken lisäksi sinulla on kolme todistajaa, joten valehtelusta sinua ei voi tässä asiassa kukaan syyttää.

    Olin ensin jättää reagoimatta koko meiliin. Mutta sitten alko tää kohina!

    Meili lähetettiin klubin osoitteeseen ja seuran puheenjohtajalle. Puhuttelussa oli seuran puheenjohtaja ja allekirjoittanut.

    Näinhän se meni koko klubin hlökunnan luettavaksi ja kenttäyhtiön operatiivista toimintaa pyörittävän yhtiön Tj:lle.

    Ja kun tulee Suomen Golfliiton osoitteesta, virallisella logopaperilla ja työntekijän allekirjoittamana niin kaikkihan nousi varpailleen! Kunnon WOW-efekti!

    Laitoin vastineen vasta kun kohu nousi. Lähetin tälle kirjeen kirjoittajalle ja tiedoksi liiton Toiminnanjohtajalle. Hän vastasi että kirje oli yksityishlön kannanotto ja toivotti hyvää syksyä!

    Pyysin vielä erikseen kommenttia Toiminnanjohtajalta sekä Liittohallituksen puheenjohtaja Tiitolalta. Ei vastausta vaikka kerroin että tuon muuten asian julkiseen keskusteluun. Ei mitään vaikutusta!

    Tänään oli Ylellä artikkeli samasta aiheesta ja miten yritykset toimivat samanlaisessa tilanteissa. Siellä pantiin henkilöt jäähylle. Golfliitto vaikenee.

    Haardi, mieti omaa käytöstäsi. Jos lähdet viemään divottia jollekin henkilölle klubille. Teetkö niin aina? Tuskin, eli käytöksesi on mielivaltaista, katso peiliin ja häpeä.

    Golfetiketti oli aikaisemmin green cardiin liittyvää opetusta. Nyt kun rahastavat tahot pitävät päivässä golffariksi-kursseja, ei asiat mene jakeluun.
    Ei divottien ja alastulojälkien korjaus kuulu kaikkien pelaajien velvollisuuksiin, varsinkaan vieraskentillä.
    Golfetiketti on samaa kuin sivistys, toisilla sitä on vähemmän, toisilla enemmän.
    Golfliitolle riittää 160000:sta maksetut jäsenrahat, joilla pyöritetään organisaatioita ja siinä sivussa sen suojatyöpaikkojakin.

    Parahin Metsäläinen! Aina kun näen neidon pulassa, menen apuun! Aina kun näen typerää käytöstä, puutun siihen jos mahdollista! Golfkentällä tätä typerää käytöstä harvemmin pääsee todistamaan, koska meidän porukoissa korjataan jälkemme. Silti kenttä täynnä divotteja ja korjaamattomia alastulojälkiä ja ne kyllä jaksaa aina ottaa päähän! Typeryys ja väliinpitämättömyys saa mulla karvat pystyyn ja puutun siihen varmasti myös jatkossa!

    Mutta sinulle Metsäläinen, tämän tarinan ydin meni sulta täysin ohi, huomasitko?

    @Pietro1:

    Laiskasti jälkiään korjaavia kolopalloilijoita löytyy aivan kaikista ikäluokista, myös niistä, jotka ovat käyneet viikon mittaisen green card -kurssin. Kuten itsekin sanoit, joillakin on sivistystä (kuin myös käytöstapoja) enemmän kuin toisilla. Käydyn kurssin pituus ei ratkaise yhtään mitään, kaikki nuo samat tiedot ovat jokaisen saatavilla, jos vain haluaa ne oppia ja omaksua.

    Viittaus golfliittoon on pikkaisen kummallinen. Millä tavalla ajattelit, että golfliitto voisi asiaan vaikuttaa? Sillä kun ei ole minkäänlaista sananvaltaa kenttäyhtiöihin eikä edes seuroihin ja niiden toimintatapoihin. Jos kenttäyhtiö ei halua jälkiä korjattavan, niin se on kyseisen yhtiön oma asia. Tämä näkyy selkeästi valvojien puuttumisena. Ei pitäisi olla yksittäisten pelaajien vastuualuetta huomauttaa toisille huonosta käytöksestä, kyllä sitä varten pitäisi olla valvoja tai kenttäisäntä. Mutta kun kaikesta tingitään. Ehkä tulevaisuudessa kentillä kiertelevät tekoälyllä varustetut robotit tai pelaajia valvotaan drooneilla. Mikä tahansa olisi parempi kuin nykytilanne.

    Golfliitto edistää suomalaista golfharrastusta jne. Tai pitäisi

    Ei kannata varmaan päästää Tiivolaa jatkokaudelle 1.1.2025,kun ei koe tarpeelliseksi puuttua golfliiton virallisien papareiden käyttöön, asiassa jossa golfliiton kantaa viimeeksi odottaisi. Vaikuttaa vähän samalta kun valmentajakuviossa tehtiin kun palkattiin bestman maajoukkuevalmentajaksi joka olisi ehkä hallinnut taksinajamisen paremmin kuin valmentajana olemisen.

    Pietro1, eikö sinulla siis ole mitään konkreettista ehdotusta? Vai ajattelitko, että golfliitto voi jollain taikaohjeella pakottaa kaikki maamme kokopalloilijat korjaamaan kaikki aiheuttamansa jäljet golfkentällä?

    Kritiikin tulee sisältää vaihtoehtoinen toimintatapa tai useampia, muuten se on turhaakin turhempaa huulten heiluttelua.

    Kukaan ei ota tällaista asiaa esille ilman syytä. Toisaalta näiden etiketin rikkojien ei tarvitse kuin kertoa, että ei me olla niin tehty ja asia haudataan, valitettavasti! Golfyhteisöille näyttää olevan mahdoton puuttua näihin tapauksiin ja ilveily saa jatkua ja jatkuu.

    Nimimerkki uolevi1947 on ilmeisesti ainoa, joka ei ymmärtänyt Haardin kirjoitusta. Minusta se oli hyvin ja seikkaperäisesti laadittu ja jäsennelty. Mitään sekoilua seuran, kentän, yhtiön tai liiton osalta en ainakaan itse huomannut. Johdonmukaista kirjoittamista.

    Sen verran yhdyn Metsämiehen kommenttiin, että se divot olisi ehdottomasti ollut parempi laittaa saman tien paikoilleen ja keskustella nuorukaisen kanssa ilman sitä. Nythän se kait jäi jonnekin, vai kävikö Haardi laittamassa sen paikoilleen? Nuorukaisen äidin reaktiota en edelleenkään ymmärrä. Toivottavasti edes kotona haukkui pojan suut ja silmät täyteen sekä divotista että siitä, että tämän toiminta laittoi hänet itsensä noloon tilanteeseen. Johon hän ei siis olisi joutunut ollenkaan, jos olisi malttanut pysyä poissa tilanteesta. Ota nyt näistä selvää.

    Kun ei muutakaan tekemistä ollut, niin eikun katsomaan Golfliiton henkilökunnan listausta: mahdollisia äitejä (tai mistä näinä päivänä tietää) löytyi Miia, Kati, Marika, Kirsi, Johanna. Tule nyt hyvä äiti kertomaan mitä kuka häh….

    Tässä on nyt huonoa käytöstä ollut ainakin kolmella osapuolella eli poika ei korjannut divottia, myöskään Haardi ei laittanut kyseistä divotia paikalleen, vaan kuljetti sen klubille ja äiti lähetti tarpeettoman kirjeen. Kaikille tekisi mielestäni hyvää pyytää anteeksi ja päälle voisi keskustella rakentavasti käyttäytymisesta kentällä ja pelaajien ja kentän sekä golf pelin kunnioittamisesta. Rohkein toimikoon ensin. En siis puolusta pojan käytöstä, mutta tapa, jolla siihen puututtiin on väärä.

    Miten olisit toiminut? Keneltä pitää pyytää anteeksi palautteen antoa? Mikä olisi ollut oikea tapa puuttua huonoon käytökseen

    Tottahan laitoin divottiin hiekka-siemen seoksen!

    Ja edelleen tunnutaan missaavan tän tapahtumaketjun pointti! Eli yksityishlöön kohdistuva palautteen anto Suomen Golfliiton virallisella paperilla!

    Miten suhtautuisitte jos hoitaisin samanlaisen asian ja sattuisin olemaan poliisi! Tulisi sulle palaute yhteisön sähköpostiin miekkalogolla terästettynä.

    Tapahtumaketjun pointti on varmasti ymmärretty (pois lukien muuan ikääntynyt henkilö) ja mielestäni toimit aivan oikein (vielä kun paikkasit sen divotkuopan). En tiedä miten olisin vastaavassa tilanteessa toiminut, mutta aivan varmasti en olisi antanut tuon äitihenkilön hyppiä silmilleni, vaan olisin jäänyt keskustelemaan asiasta. Minulta kuitenkin lähes täydet pisteet toiminnastasi!

    Vielä kun otat puhelinyhteyden kyseiseen äitiin, niin tapaus alkaa olla taputeltu. Kiinnostaisi kovasti kuulla miten HÄN puolustelee omaa käytöstään.

    Golfliitolta taitaa olla aivan turha odottaa mitään pahoittelua, saati kurinpitotoimia tuota äitihenkilöä kohtaan.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
Vastaa aiheeseen: Suomen Golfliitto jyrää!

Etusivu Foorumit Yleistä Suomen Golfliitto jyrää!