Tasapainoisesti pelaava Välimäki jahtaa viikonloppuna kovia sijoituksia      - Golfpiste.com

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Tasapainoisesti pelaava Välimäki jahtaa viikonloppuna kovia sijoituksia     

Sami Välimäki tankkasi juomaa kolmannella lyöntipaikalla. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki pelasi Wentworthin huipputurnauksessa toistamiseen tuloksen 70.

Sami Välimäen (-4) hyvät otteet saivat jatkoa DP World Tourin Rolex Series -kilpailun toisena päivänä. Välimäki pelasi ukkosen keskeyttämässä BMW PGA Championshipissä toistamiseen tuloksen 70, ja on tällä hetkellä jaetulla 30. sijalla.

”Tänään oli parempaa lyömistä! Puttaaminen jätti toivomisen varaa, mutta ihan ok startti ukkostauon jälkeen”, Välimäki sanoi.

Kun peliä päästiin jatkamaan, pelasi Välimäki loput reiät kaksi alle. Hän esitti torstain kierroksella tarkkoja avauksia, eikä perjantainkaan draiveissa moittimista ollut. Muutama avaus meni karheikon puolelle, mutta näistä Välimäki taikoi kullakin kerralla vähintään parin.

Birdiejä hänelle kertyi neljä ja bogeja kaksi. Bogeista ensimmäinen tuli 10. reiällä, kun hän suti lyhyen putin ohi ja jälkimmäinen syntyi yhdellä Wentworthin West Coursen vaikeimmalla väylällä, 15:llä. Ensimmäisellä kierroksella Välimäki laittoi muutaman pitkähkön birdie-putin sisään, mutta perjantain birdiet syntyivät järjestään lyhyeltä etäisyydeltä.

Välimäki on kärjessä jatkavaa Englannin Matthew Baldwiniä yhdeksän lyöntiä perässä. Parhaillaan yhdeksättä sijaa jakavat pelaajat ovat kahden lyönnin päässä, joten vahvalla onnistumisella lauantaina hänellä olisi mahdollisuus tehdä isoa nousua tuloslistalla.

Välimäki on pelannut vuosittain Wentworthin huipputurnauksessa sitten kauden 2020, jolloin hän debytoi DP World Tourilla. Tuolloin hän sijoittui mukavasti 13:nneksi, mutta kaksi seuraavaa vuotta toivat karsiutumisen. Viime vuoden kilpailussa hän oli 74:s.

Niklas Nørgaard (-11) kärkkyy johdossa olevaa Baldwiniä kahden lyönnin päässä, kun tanskalaisella on kierrostaan kuusi reikää pelaamatta.

Lue seuraavaksi: Sami Välimäki pelaa kauden viimeisen kisansa Euroopassa: "Riittää jo tältä vuodelta"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje