Sami Välimäki pelaa kauden viimeisen kisansa Euroopassa: ”Riittää jo tältä vuodelta” - Golfpiste.com

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Sami Välimäki pelaa kauden viimeisen kisansa Euroopassa: "Riittää jo tältä vuodelta"

Sami Välimäki ja caddie Daniel Parratt käyvät torstaina tositoimiin Wentworthin West Coursella. Kuva: Getty Images

Välimäellä on edessään työntäyteinen lokakuu PGA Tourilla.

Sami Välimäki tuo suomalaisväriä torstaina Lontoon esikaupunkialueella Surreyssä käynnistyvään DP World Tourin huippukilpailuun. BMW PGA Championship on kolmas kauden viidestä Rolex Series -turnauksesta, jossa on jaossa yhdeksän miljoonan dollarin kokonaispotti.

Välimäki lähtee Wentworth Clubin West Coursella pelattavaan kilpailuun allaan yksi vuoden parhaista viikoista. Hän sijoittui sunnuntaina päättyneessä Irish Openissa hienosti yhdeksänneksi ottaen kauden toisen top 10 -sijoituksensa pääkiertueilla.

Nokia River Golfin pelaaja osallistuu Wentworthin turnaukseen viidettä kertaa. Välimäen parhaat muistot kilpailusta ovat debyyttikaudelta 2020, jolloin hän oli 13:s. Hän esitti tuolloin vahvan loppukirin, ja pelasi päätöspäivän toiseksi kovimman tuloksen, 66. Kahtena seuraavana vuotena Välimäki karsiutui ja viime kaudella hän sijoittui turnauksessa 74:nneksi.

”Wentworthissa pitää välttää bogeja, ja birdiejä pitäisi tulla kuitenkin”, Välimäki tiivisti menestysreseptin tällä viikolla.

”Irlannin viikko oli ihan hyvä. Vaikea sanoa, missä kunnossa lyönti on. Viime viikon kovassa tuulessa peli oli niin erilaista.”

DP World Tourin pelaajien on osallistuttava kauden aikana vähintään neljään turnaukseen (kun majoreita ei huomioida) säilyttääkseen jäsenyytensä kiertueella ja mahdollisuuden tulla valituksi Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen. Välimäellä tämä raja täyttyi Irlannissa, ja hän kilpailee ensi myös kauden DPWT-turnauksissa voittajakategoriallaan.

Wentworthin turnaus on Välimäen viimeinen koitos Euroopassa tänä vuonna. Lokakuussa hän pelaa neljä peräkkäistä PGA Tourin syyssarjan kilpailua, ja pyrkii näissä sinetöimään korttinsa Yhdysvaltain kiertueelle vuodeksi 2025.

”Ihan jees on ollut pelata Euroopassa, mutta riittää jo tältä vuodelta. Katseet suunnataan seuraavaksi Amerikkaan. Toivottavasti olen hoitanut homman himaan siinä kohtaa (neljän syyssarjan kisan jälkeen), niin ei tarvitsisi sen jälkeen pelata Amerikassa”, parin kuukauden kuluttua perheenlisäystä saava Välimäki jatkoi.

Molempia pääkiertueita tänä vuonna pelanneena hänen näkemyksensä on kirkastunut, että menestys PGA Tourilla on isomman työn takana.

”Taso on siellä kovempi ja joka viikko on haastavammat kentät.”

Välimäki suunnittelee pitävänsä kunnon isyysloman, sillä omassa kalenterissa vuoden 2025 ensimmäiseksi kilpailuksi on merkitty tammikuun puolivälin jälkeen Kaliforniassa pelattava The American Express.

Wentworthiin ei ole koskaan tarvinnut houkutella kovia nimiä.

DP World Tourin päämaja sijaitsee Wentworth Clubilla, minkä vuoksi korkean profiilin BMW PGA Championshipiä kutsutaan kiertueen nimikkoturnaukseksi. Wentworthiin ei ole koskaan tarvinnut houkutella kovia nimiä, sillä DPWT:n suurimmat tähdet ympyröivät sen kisakalenteriinsa hyvissä ajoin.

Fox puolustaa voittoa

Tällä viikolla Wentworthin turnauksessa nähdään Rory McIlroy, Tommy Fleetwood, Shane Lowry, Matt Fitzpatrick, Justin Rose sekä Irish Openin viime viikonvaihteessa voittanut Rasmus Højgaard. PGA Tourin yhdysvaltalaisista kylään ovat saapuneet muun muassa Billy Horschel ja Peter Malnati. Ensin mainittu voitti BMW PGA Championshipin vuonna 2021.

Vuodentakaisen kilpailun ykkönen oli Ryan Fox, joka jätti tiukassa taistelussa toisen sijan jakaneet Tyrrell Hattonin ja Aaron Rain lyönnin päähän. Kyseessä oli uusiseelantilaisen uran paras saavutus, ja kaikkiaan neljäs voitto DP World Tourilla.

Wentworth on isännöinyt kerran myös Ryder Cupia ja vuosina 1964−2007 se toimi kiertueen ohjelmasta jo poistuneen World Match Play Championshipin näyttämönä.

West Course ei ole Välimäen mukaan muuttunut mitenkään tällä vuosikymmenellä. Player Loungea suomalainen kehuu nyt paremmaksi ja yleisöä Wentworthin kilpailu kokoaa hänen havaintojensa perusteella enemmän kuin normiviikolla.

Sami Välimäki aloittaa BMW PGA Championshipissä ensimmäisen kierroksensa torstaina kello 14.55 Suomen aikaa. Samassa ryhmässä pelaavat Italian Guido Migliozzi sekä Japanin Rikuya Hoshino.

Juttua täydennetty 18.9.2024 klo 20.03 Sami Välimäen kommenteilla.

Lue seuraavaksi: Välimäki taisteli Irish Openissa top 10:een – McIlroy ei pystynyt vastaamaan Højgaardin ilmiömäiseen kiriin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje