Golfpiste seuraa: Kiira Riihijärvi ennätystahdissaan LPGA Tourilla - Golfpiste.com

15.10.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

Kiira Riihijärvi oli torstaina hyvällä pelituulella. Kuva: Getty Images

Ajankohtaista

Golfpiste seuraa: Kiira Riihijärvi ennätystahdissaan LPGA Tourilla

22.07.2024 08:17

Kaliforniassa voittoon kirinyt Nick Dunlap teki PGA Tourin historiaa

Nick Dunlap (49 pistettä) syttyi upeaan esitykseen Truckeessa Kaliforniassa viikonvaihteessa käydyssä PGA Tourin ja DP World Tourin yhteiskilpailussa. Nuorukainen kokosi muunnelluin pistebogeyn säännöin pelatun Barracuda Championshipin päätöskierroksella 19 pistettä, ja jätti kakkoseksi sijoittuneen Vince Whaleyn kahden pisteen päähän.

Dunlap pelasi sunnuntain kierroksella hurjan tuloksen, joka sisälsi yhden eaglen ohella seitsemän birdieä. Nuorukaisen lyöntipelitulos oli 262 (-22).

Voitollaan Dunlap, 20, teki PGA Tourin historiaa saavuttamalla ensimmäisenä pelaajana ykköstilat sekä amatöörinä että ammattilaisena samalla kaudella. Debyyttivoitto tuli tammikuussa pelatussa The American Express -kilpailussa. Kalifornian kisan voitto tuotti hänelle 720 000 dollaria palkintorahaa.

Ruotsin Henrik Norlander (39 pistettä) jakoi parhaana eurooppalaisena 11. sijan.

Barracuda Championshipissä pisteet määräytyvät seuraavasti:

Albatrossi: 8 pistettä
Eagle: 5 pistettä
Birdie: 2 pistettä
Par: 0 pistettä
Bogey: -1 pistettä
Tuplabogey tai heikompi: -3 pistettä

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

22.07.2024 07:49

Kiira Riihijärvelle uran paras sijoitus LPGA-kiertueella

Kiira Riihijärvi (-7) pelasi vahvan viikon Ohion Sylvaniassa käydyssä Dana Openissa. Hän löi LPGA Tourin kilpailun neljäntenä päivänä tuloksen 72, ja mahtui 19. sijallaan niukasti 20 parhaan joukkoon.

Riihijärvellä oli vielä takaysin alussa hyvät näkymät taistella paikasta top 10:een, mutta kahdeksan viimeisen reiän aikana tulleet kolme bogia haihduttivat nämä haaveet. Matkaa seitsemännen sijan jakaneisiin pelaajiin jäi kolme lyöntiä.

Oulusta kotoisin oleva pelaaja selvitti Sylvanian turnauksessa ensimmäisen kerran karsintarajan kuluvan kauden LPGA-kilpailuissa. Kuuden jenkkitourin kisan ohella Riihijärvi on pelannut tänä vuonna neljä Epson Tourin koitosta, joissa hän on saavuttanut parhaimmillaan viidennen sijan. Tulokaskaudella 2023 LPGA:n turnaukset tuottivat Riihijärvelle yhden jatkopaikan.

Kiertueen toinen suomalainen, Matilda Castren (+1) jakoi 64. sijan. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kaksikko pelasi yhtä aikaa viikonlopun kierroksilla Yhdysvaltain kiertueella.

Dana Openin voitti Chanattee Wannasaen (-20). Korean Haeran Ryu hävisi korealaiselle yhdellä lyönnillä. Taiwanin Ssu-Chia Cheng ja Ruotsin Linn Grant (-14) jakoivat kolmannen sijan. Voitto oli Wannasaenille, 20, toinen LPGA Tourilla.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

21.07.2024 20:13

Linda Osalan ja Sanna Nuutisen juna kulki Hollannin LET-kilpailussa väärään suuntaan

Hilversumsche Golf Clubin kentällä pelatun Dutch Ladies Openin viimeinen kierros ei tuonut kohennusta suomalaispelaajien sijoituksiin. Linda Osala (-1) pelasi sunnuntaina tuloksen 73, ja päätyi jaetulle 35. tilalle. Turnauksen vahvasti aloittanut Sanna Nuutinen ei saanut juonen päästä kiinni viikonlopun kierroksella. Tulos oli lauantain tapaan 75, joka pudotti helsinkiläisen sijalle T52. Muut suomalaiset karsiutuivat.

Hollannin kisan voitti Jana Melichova (-11). Sveitsin Kim Metraux hävisi tshekkiläiselle yhdellä lyönnillä. Ykköstila oli Melichovalle toinen Ladies European Tourilla. Edellinen tuli kotikonnuilla pelatussa Czech Ladies Openissa vuonna 2022.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

21.07.2024 09:07

Mac Meissner vetää letkaa PGA Tourin ja DPWT:n yhteiskisassa ennen päätöspäivää

Mac Meissner johtaa PGA Tourin ja DPWT:n yhteiskisaa, Barracuda Openia kolmen kierroksen jälkeen. Bogiton kierros toi Meissnerille 13 pistettä ja hänellä on kasassa 39 pistettä. Vain pisteen päässä kyttää Vince Whaley.

DPWT-pelaajista parhaissa asemissa ovat Englannin Marcus Armitage ja Etelä-AfrikanCasey Jarvis, jotka molemmat täräyttivät lauantaina 16 pistettä. He jakavat 33 pisteellä kuudetta sijaa Chad Ramneyn rinnalla.

Barracuda Championshipissä pisteet määräytyvät seuraavasti:

Albatrossi: 8 pistettä
Eagle: 5 pistettä
Birdie: 2 pistettä
Par: 0 pistettä
Bogey: -1 pistettä
Tuplabogey tai heikompi: -3 pistettä

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

21.07.2024 08:57

Kiira Riihijärvi lopetti kierroksensa birdie-putkeen ja nousi taistelemaan huippusijoituksesta

Kiira Riihijärvi pelaa erinomaista kisaa LPGA Tourilla. Kausi on ollut Riihijärvelle hankala, eikä hän ole selviytynyt jatkoon yhdessäkään kuudessa LPGA-startissaan ennen kuluvaa viikkoa. Nyt vire näyttää löytyneen. Vain 65 lyönnillä (-6) Dana Open -kisan kolmannen kierroksen selvittänyt Riihijärvi päätti kierroksensa neljän birdien putkeen nousten yhteistulokseen -8 ja jaetulle 12. sijalle.

Matilda Castrenin kurssi kääntyi vastakkaiseen suuntaan, kun kolmas kierros vaati 75 (+4) lyöntiä. Samalla sijoitus romahti jaetulle 69. sijalle.

Riihijärvi taistelee tosissaan jopa top 10 -sijoituksesta kilpailussa, jota johtaa Thaimaan Chanettee Wannasen tuloksella -16.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

20.07.2024 20:46

Osala ja Nuutinen ainoina suomalaisina jatkoon Hollannin LET-kisassa

Linda Osala (-2) lähtee parhaana suomalaisena jaetulta 21. sijalta päätöspäivään LET-kiertueen Dutch Ladies Open -kilpailussa. Osalan tulos lauantaina oli 72 (par). Lyönnin päässä Osalasta jaetulla 29. sijalla on Sanna Nuutinen, joka teki toisella kierroksella tuloksen 75 (+3).

Kisan muiden suomalaisten vire oli lauantaina hukassa, eivätkä he selviytyneet jatkokierroksille. Kärjessä Sveitsin Kim Metraux (-12) näyttää laskettelevan voittoon, sillä eroa lähimpiin takaa-ajajiin on ennen päätöspäivää jo viisi lyöntiä.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

20.07.2024 16:56

Juuso Kahlos jatkaa parhaana suomalaisena päätöspäivään Itävallan CT-kisassa

Juuso Kahlos jakaa parhaana suomalaisena 13. sijaa Itävallassa pelattavassa Euram Bank Open -kilpailussa kolmen kierroksen jälkeen. Kahlos teki lauantaina tuloksen 68 (-2) siirtyen näin yhteistulokseen -7. Kisan kärkitulos on -14, mutta kärkimiehillä on yhä muutama reikä pelaamatta.

Oliver Lindell teki Kahloksen tavoin tuloksen 68 nousten samalla yhteistulokseen -5 ja jaetulle 29. sijalle. Matias Honkala on lyönnin heikommalla tuloksella jaetulla 33. sijalla.

Tapio Pulkkanen lopetti kierroksensa kolmen bogin putkeen tehden tuloksen 73 (+3). Pulkkanen on yhteistuloksella +1 kilpailussa jaetulla 63. sijalla. Pulkkanen taistelee sarjanoususta pistelistasijoituksen kautta, joten jokainen sija on hänelle tärkeä. Ennen tämänviikkoista kisaa Pulkkanen oli rankingissa 11.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

20.07.2024 09:04

Mac Meissner otti Barracuda Championshipissä kuskin paikan

Mac Meissner (26 pistettä) käytti Truckeessa Kaliforniassa jatkuneen kilpailun toiseen kierrokseen 63 lyöntiä. Hän teki bogittomalla kierroksella kahdeksan birdieä, jotka tuottivat muunnelluin pistebogeyn säännöin pelattavassa turnauksessa 16 pistettä. Barracuda Championshipin kärkeen nousseella Meissnerillä on pisteen etumatka J.J. Spauniin.

Meissner ei ole voittanut turnauksia pääkiertueella. Spaunin ainoa ykköstila PGA Tourilla on peräisin vuoden 2022 Valero Texas Openista.

PGA Tourin ja DP World Tourin kalenteriin kuuluvassa kilpailussa on mukana myös useita vanhan mantereen kiertueen pelaajia. Heistä Etelä-Afrikan Jayden Schaper (22 pistettä) jakaa parhaana kahdeksatta sijaa.

Tahoe Mountain Clubin Old Greenwood -kentällä käytävässä Barracuda Championshipissä  ei ole suomalaisosallistujia.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

20.07.2024 08:38

Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi ylsivät ensimmäisen kerran samassa LPGA-kisassa jatkokierroksille

Matilda Castren (-3) esitti hyviä otteita Sylvaniassa Ohiossa meneillään olevassa LPGA Tourin Dana Openissa. Hän pelasi kilpailun toisella kierroksella tuloksen 68, ja on 36 reiän jälkeen jaetulla 26. sijalla. Myös Kiira Riihijärven (-2) pelit turnauksessa jatkuvat viikonloppuna. Toinen kierros Highland Meadows Golf Clubin kentällä sujui 72 lyönnillä, ja Riihijärvi lähtee lauantaihin sijalta T37.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Castren ja Riihijärvi selvittivät samassa LPGA-kilpailussa cut-rajan. Ensin mainittu katkaisi Ohiossa kolmen turnauksena karsiutumisputkensa. Kausi on sujunut Castrenilta vaatimattomasti: ennen tämän viikon koitosta hän oli tilastoinut 12 kilpailua, joista kaksi oli tuottanut jatkopaikan. Paras sijoitus on Blue Bay LPGA -turnauksen 66. tila. Toista vuottaan jenkkitourilla pelaavalle Riihijärvelle jatkopaikka oli kauden ensimmäinen ja uran toinen LPGA-kiertueella.

Dana Openin kärkeen nousi kaksi viimeistä reikää kolme alle pelannut Chanettee Wannasaen (-11). Ruotsin Linn Grant ja Kiinan Xiyu Lin ovat lyönnin päässä thaimaalaisesta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

19.07.2024 20:33

Sanna Nuutinen oli kovassa vireessä Hollannin LET-kisan avauspäivänä

Sanna Nuutinen väläytteli perjantaina käynnistyneen LET-kiertueen Dutch Ladies Openin ensimmäisellä kierroksella hyvää tuloskuntoa. Nuutinen jakaa Hilversumsche Golf Clubin kentällä pelattavassa kisassa viidettä sijaa tuloksella 68 (-4). Se on vain kolme lyöntiä huonompi kuin kisaa johtavan Kim Metraux’n.

Myös Linda Osala avasi kisan pirteästi tuloksella 70 (-2). Hän jakaa 21. sijaa. Elina Nummenpää on niin ikään kiinni jatkopaikassa tehtyään tuloksen 72 (par).

Emily Penttilä (+2), Ursula Wikström (+2) ja Tiia Koivisto (+3) joutuvat lauantaina venymään yltääkseen mukaan kisan kolmannelle ja viimeiselle kierrokselle.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

19.07.2024 20:24

Neljä suomalaista punnersi jatkoon Itävallan CT-kisassa

Torstaina holaria tuuletellut Juuso Kahlos ei löytänyt Euram Bank Openin toisella kierroksella avauskierroksen kaltaista hurmosta. Huonosti Kahlos ei kuitenkaan pelannut ja hän jakaa kahden päivän jälkeen kisassa 16. sijaa yhteistuloksella -5 tehtyään perjantaina tuloksen 70 (par).

Matias Honkala (-4) pelasi toisen 68 lyönnin kierroksen ja nousi jakamaan 24. sijaa. Hänestä lyönnin päässä on Oliver Lindell (-3) ja kahden lyönnin päässä Tapio Pulkkanen (-2).

Alex Hietalan tie nousi pystyyn hänen tehtyään kakkoskierroksella tuloksen 74 (+4). Yhteistulos +3 jäi cut-rajasta kolme lyöntiä. Roope Kakon päivä oli sysimusta. Kakko teki perjantaina tuloksen 84 (+14) ja karsiutui yhteistuloksella +18.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

19.07.2024 08:15

Kanadalaiskomento PGA Tourin ja DP World Tourin yhteiskilpailussa

Ben Silverman oli hurjassa vedossa Kalifornian Truckeessa käynnistyneessä Barracuda Championshipissä. Hän pelasi PGA Tourin ja DP World Tourin kalenteriin kuuluvan turnauksen ensimmäisellä kierroksella tuloksen 62 (-11), ja kiilasi kärkeen.

Viikonvaihteen kilpailussa järjestyksen määrittelee lyöntien sijaan pisteet. Silverman kokosi muunnellun pistebogeyn säännöin pelattavassa koitoksessa torstaina 19 pistettä. Toisena oleva USA:n Kelly Kraft kärkkyy kanadalaista kahden pisteen päässä.

Tahoe Mountain Clubin kentällä käytävä kilpailu tarjoaa DP World Tour -pelaajille hyvän mahdollisuuden saada jenkkitourille jalkaa oven väliin. Vanhan mantereen kiertueen jäsenistä avauspäivän jälkeen parhaana on kuudetta sijaa jakava Italian Lorenzo Scalise (+13). Myös englantilaiset Marcus Armitage ja Ben Taylor (+12) mahtuvat top 10:een.

Barracuda Championshipissä pisteet määräytyvät seuraavasti:

Albatrossi: 8 pistettä
Eagle: 5 pistettä
Birdie: 2 pistettä
Par: 0 pistettä
Bogey: -1 pistettä
Tuplabogey tai heikompi: -3 pistettä

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

19.07.2024 08:05

Kiira Riihijärvellä Ohion turnauksessa erinomainen avauspäivä

Kiira Riihijärvi sai vihdoin toivotun alun naisten Yhdysvaltain kiertueen kilpailuun. Hän pelasi Dana Openissa torstaina tuloksen 68 (-3), ja on jaetulla 15. sijalla.

Riihijärvi oli kierrostaan nelosen jälkeen tilanteessa -2, mutta etuysin loppu sujui vaatimattomasti. Hän pelasi kolme reikää neljä yli parin, kunnes syttyi loistavaan peliin Highland Meadows Golf Clubin kentän toisella puoliskolla. Eaglen par-nelosella ja kolme birdieä tehnyt Riihijärvi käytti takaysiin 32 lyöntiä, ja kohenteli hurjasti sijoitustaan tuloslistalla.

Tulos -3 on Riihijärven paras kuluvalla kaudella, ja toinen peräkkäinen 68 lyönnin kierros LPGA Tourin kilpailuissa. Hyvästä kiristään huolimatta hän ei onnistunut kiilaamaan kesäkuun lopussa Dow Championshipin jatkokierroksille.

Kolme alle tuloksellaan hän myös jakaa kovinta noteeraustaan kiertueella. Hän alitti yhtä monella lyönnillä parin viime syksynä käydyn Arkansas Championshipin toisena päivänä.

Riihijärvi on pelannut urallaan 22 LPGA-turnausta. Ainoa jatkopaikka on peräisin oululaislähtöisen viime kauden päätöskilpailusta.

Kilpailun toinen suomalaispelaaja, Matilda Castren, käytti kierrokseensa 71 (par) lyöntiä ollen jaetulla 55. sijalla.

Ohion Sylvaniassa pelattavan Dana Openin kärjessä on Hye-Jin Choi (-7). Intian Aditi Ashok ja Kiinan Xiyu Lin ovat lyönnin päässä korealaisesta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

19.07.2024 08:05

Kiira Riihijärvellä Ohion turnauksessa erinomainen avauspäivä

Kiira Riihijärvi sai vihdoin toivotun alun naisten Yhdysvaltain kiertueen kilpailuun. Hän pelasi Dana Openissa torstaina tuloksen 68 (-3), ja on jaetulla 15. sijalla.

Riihijärvi oli kierrostaan nelosen jälkeen tilanteessa -2, mutta etuysin loppu sujui vaatimattomasti. Hän pelasi kolme reikää neljä yli parin, kunnes syttyi loistavaan peliin Highland Meadows Golf Clubin kentän toisella puoliskolla. Eaglen par-nelosella ja kolme birdieä tehnyt Riihijärvi käytti takaysiin 32 lyöntiä, ja kohenteli hurjasti sijoitustaan tuloslistalla.

Tulos -3 on Riihijärven paras kuluvalla kaudella, ja toinen peräkkäinen 68 lyönnin kierros LPGA Tourin kilpailuissa. Hyvästä kiristään huolimatta hän ei onnistunut kiilaamaan kesäkuun lopussa Dow Championshipin jatkokierroksille.

Kolme alle tuloksellaan hän myös jakaa kovinta noteeraustaan kiertueella. Hän alitti yhtä monella lyönnillä parin viime syksynä käydyn Arkansas Championshipin toisena päivänä.

Riihijärvi on pelannut urallaan 22 LPGA-turnausta. Ainoa jatkopaikka on peräisin oululaislähtöisen viime kauden päätöskilpailusta.

Kilpailun toinen suomalaispelaaja, Matilda Castren, käytti kierrokseensa 71 (par) lyöntiä ollen jaetulla 55. sijalla.

Ohion Sylvaniassa pelattavan Dana Openin kärjessä on Hye-Jin Choi (-7). Intian Aditi Ashok ja Kiinan Xiyu Lin ovat lyönnin päässä korealaisesta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

19.07.2024 08:15

Kanadalaiskomento PGA Tourin ja DP World Tourin yhteiskilpailussa

Ben Silverman oli hurjassa vedossa Kalifornian Truckeessa käynnistyneessä Barracuda Championshipissä. Hän pelasi PGA Tourin ja DP World Tourin kalenteriin kuuluvan turnauksen ensimmäisellä kierroksella tuloksen 62 (-11), ja kiilasi kärkeen.

Viikonvaihteen kilpailussa järjestyksen määrittelee lyöntien sijaan pisteet. Silverman kokosi muunnellun pistebogeyn säännöin pelattavassa koitoksessa torstaina 19 pistettä. Toisena oleva USA:n Kelly Kraft kärkkyy kanadalaista kahden pisteen päässä.

Tahoe Mountain Clubin kentällä käytävä kilpailu tarjoaa DP World Tour -pelaajille hyvän mahdollisuuden saada jenkkitourille jalkaa oven väliin. Vanhan mantereen kiertueen jäsenistä avauspäivän jälkeen parhaana on kuudetta sijaa jakava Italian Lorenzo Scalise (+13). Myös englantilaiset Marcus Armitage ja Ben Taylor (+12) mahtuvat top 10:een.

Barracuda Championshipissä pisteet määräytyvät seuraavasti:

Albatrossi: 8 pistettä
Eagle: 5 pistettä
Birdie: 2 pistettä
Par: 0 pistettä
Bogey: -1 pistettä
Tuplabogey tai heikompi: -3 pistettä

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

19.07.2024 20:24

Neljä suomalaista punnersi jatkoon Itävallan CT-kisassa

Torstaina holaria tuuletellut Juuso Kahlos ei löytänyt Euram Bank Openin toisella kierroksella avauskierroksen kaltaista hurmosta. Huonosti Kahlos ei kuitenkaan pelannut ja hän jakaa kahden päivän jälkeen kisassa 16. sijaa yhteistuloksella -5 tehtyään perjantaina tuloksen 70 (par).

Matias Honkala (-4) pelasi toisen 68 lyönnin kierroksen ja nousi jakamaan 24. sijaa. Hänestä lyönnin päässä on Oliver Lindell (-3) ja kahden lyönnin päässä Tapio Pulkkanen (-2).

Alex Hietalan tie nousi pystyyn hänen tehtyään kakkoskierroksella tuloksen 74 (+4). Yhteistulos +3 jäi cut-rajasta kolme lyöntiä. Roope Kakon päivä oli sysimusta. Kakko teki perjantaina tuloksen 84 (+14) ja karsiutui yhteistuloksella +18.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

19.07.2024 20:33

Sanna Nuutinen oli kovassa vireessä Hollannin LET-kisan avauspäivänä

Sanna Nuutinen väläytteli perjantaina käynnistyneen LET-kiertueen Dutch Ladies Openin ensimmäisellä kierroksella hyvää tuloskuntoa. Nuutinen jakaa Hilversumsche Golf Clubin kentällä pelattavassa kisassa viidettä sijaa tuloksella 68 (-4). Se on vain kolme lyöntiä huonompi kuin kisaa johtavan Kim Metraux’n.

Myös Linda Osala avasi kisan pirteästi tuloksella 70 (-2). Hän jakaa 21. sijaa. Elina Nummenpää on niin ikään kiinni jatkopaikassa tehtyään tuloksen 72 (par).

Emily Penttilä (+2), Ursula Wikström (+2) ja Tiia Koivisto (+3) joutuvat lauantaina venymään yltääkseen mukaan kisan kolmannelle ja viimeiselle kierrokselle.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

20.07.2024 08:38

Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi ylsivät ensimmäisen kerran samassa LPGA-kisassa jatkokierroksille

Matilda Castren (-3) esitti hyviä otteita Sylvaniassa Ohiossa meneillään olevassa LPGA Tourin Dana Openissa. Hän pelasi kilpailun toisella kierroksella tuloksen 68, ja on 36 reiän jälkeen jaetulla 26. sijalla. Myös Kiira Riihijärven (-2) pelit turnauksessa jatkuvat viikonloppuna. Toinen kierros Highland Meadows Golf Clubin kentällä sujui 72 lyönnillä, ja Riihijärvi lähtee lauantaihin sijalta T37.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Castren ja Riihijärvi selvittivät samassa LPGA-kilpailussa cut-rajan. Ensin mainittu katkaisi Ohiossa kolmen turnauksena karsiutumisputkensa. Kausi on sujunut Castrenilta vaatimattomasti: ennen tämän viikon koitosta hän oli tilastoinut 12 kilpailua, joista kaksi oli tuottanut jatkopaikan. Paras sijoitus on Blue Bay LPGA -turnauksen 66. tila. Toista vuottaan jenkkitourilla pelaavalle Riihijärvelle jatkopaikka oli kauden ensimmäinen ja uran toinen LPGA-kiertueella.

Dana Openin kärkeen nousi kaksi viimeistä reikää kolme alle pelannut Chanettee Wannasaen (-11). Ruotsin Linn Grant ja Kiinan Xiyu Lin ovat lyönnin päässä thaimaalaisesta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

20.07.2024 09:04

Mac Meissner otti Barracuda Championshipissä kuskin paikan

Mac Meissner (26 pistettä) käytti Truckeessa Kaliforniassa jatkuneen kilpailun toiseen kierrokseen 63 lyöntiä. Hän teki bogittomalla kierroksella kahdeksan birdieä, jotka tuottivat muunnelluin pistebogeyn säännöin pelattavassa turnauksessa 16 pistettä. Barracuda Championshipin kärkeen nousseella Meissnerillä on pisteen etumatka J.J. Spauniin.

Meissner ei ole voittanut turnauksia pääkiertueella. Spaunin ainoa ykköstila PGA Tourilla on peräisin vuoden 2022 Valero Texas Openista.

PGA Tourin ja DP World Tourin kalenteriin kuuluvassa kilpailussa on mukana myös useita vanhan mantereen kiertueen pelaajia. Heistä Etelä-Afrikan Jayden Schaper (22 pistettä) jakaa parhaana kahdeksatta sijaa.

Tahoe Mountain Clubin Old Greenwood -kentällä käytävässä Barracuda Championshipissä  ei ole suomalaisosallistujia.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

20.07.2024 16:56

Juuso Kahlos jatkaa parhaana suomalaisena päätöspäivään Itävallan CT-kisassa

Juuso Kahlos jakaa parhaana suomalaisena 13. sijaa Itävallassa pelattavassa Euram Bank Open -kilpailussa kolmen kierroksen jälkeen. Kahlos teki lauantaina tuloksen 68 (-2) siirtyen näin yhteistulokseen -7. Kisan kärkitulos on -14, mutta kärkimiehillä on yhä muutama reikä pelaamatta.

Oliver Lindell teki Kahloksen tavoin tuloksen 68 nousten samalla yhteistulokseen -5 ja jaetulle 29. sijalle. Matias Honkala on lyönnin heikommalla tuloksella jaetulla 33. sijalla.

Tapio Pulkkanen lopetti kierroksensa kolmen bogin putkeen tehden tuloksen 73 (+3). Pulkkanen on yhteistuloksella +1 kilpailussa jaetulla 63. sijalla. Pulkkanen taistelee sarjanoususta pistelistasijoituksen kautta, joten jokainen sija on hänelle tärkeä. Ennen tämänviikkoista kisaa Pulkkanen oli rankingissa 11.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

20.07.2024 20:46

Osala ja Nuutinen ainoina suomalaisina jatkoon Hollannin LET-kisassa

Linda Osala (-2) lähtee parhaana suomalaisena jaetulta 21. sijalta päätöspäivään LET-kiertueen Dutch Ladies Open -kilpailussa. Osalan tulos lauantaina oli 72 (par). Lyönnin päässä Osalasta jaetulla 29. sijalla on Sanna Nuutinen, joka teki toisella kierroksella tuloksen 75 (+3).

Kisan muiden suomalaisten vire oli lauantaina hukassa, eivätkä he selviytyneet jatkokierroksille. Kärjessä Sveitsin Kim Metraux (-12) näyttää laskettelevan voittoon, sillä eroa lähimpiin takaa-ajajiin on ennen päätöspäivää jo viisi lyöntiä.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

21.07.2024 08:57

Kiira Riihijärvi lopetti kierroksensa birdie-putkeen ja nousi taistelemaan huippusijoituksesta

Kiira Riihijärvi pelaa erinomaista kisaa LPGA Tourilla. Kausi on ollut Riihijärvelle hankala, eikä hän ole selviytynyt jatkoon yhdessäkään kuudessa LPGA-startissaan ennen kuluvaa viikkoa. Nyt vire näyttää löytyneen. Vain 65 lyönnillä (-6) Dana Open -kisan kolmannen kierroksen selvittänyt Riihijärvi päätti kierroksensa neljän birdien putkeen nousten yhteistulokseen -8 ja jaetulle 12. sijalle.

Matilda Castrenin kurssi kääntyi vastakkaiseen suuntaan, kun kolmas kierros vaati 75 (+4) lyöntiä. Samalla sijoitus romahti jaetulle 69. sijalle.

Riihijärvi taistelee tosissaan jopa top 10 -sijoituksesta kilpailussa, jota johtaa Thaimaan Chanettee Wannasen tuloksella -16.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

21.07.2024 09:07

Mac Meissner vetää letkaa PGA Tourin ja DPWT:n yhteiskisassa ennen päätöspäivää

Mac Meissner johtaa PGA Tourin ja DPWT:n yhteiskisaa, Barracuda Openia kolmen kierroksen jälkeen. Bogiton kierros toi Meissnerille 13 pistettä ja hänellä on kasassa 39 pistettä. Vain pisteen päässä kyttää Vince Whaley.

DPWT-pelaajista parhaissa asemissa ovat Englannin Marcus Armitage ja Etelä-AfrikanCasey Jarvis, jotka molemmat täräyttivät lauantaina 16 pistettä. He jakavat 33 pisteellä kuudetta sijaa Chad Ramneyn rinnalla.

Barracuda Championshipissä pisteet määräytyvät seuraavasti:

Albatrossi: 8 pistettä
Eagle: 5 pistettä
Birdie: 2 pistettä
Par: 0 pistettä
Bogey: -1 pistettä
Tuplabogey tai heikompi: -3 pistettä

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

21.07.2024 20:13

Linda Osalan ja Sanna Nuutisen juna kulki Hollannin LET-kilpailussa väärään suuntaan

Hilversumsche Golf Clubin kentällä pelatun Dutch Ladies Openin viimeinen kierros ei tuonut kohennusta suomalaispelaajien sijoituksiin. Linda Osala (-1) pelasi sunnuntaina tuloksen 73, ja päätyi jaetulle 35. tilalle. Turnauksen vahvasti aloittanut Sanna Nuutinen ei saanut juonen päästä kiinni viikonlopun kierroksella. Tulos oli lauantain tapaan 75, joka pudotti helsinkiläisen sijalle T52. Muut suomalaiset karsiutuivat.

Hollannin kisan voitti Jana Melichova (-11). Sveitsin Kim Metraux hävisi tshekkiläiselle yhdellä lyönnillä. Ykköstila oli Melichovalle toinen Ladies European Tourilla. Edellinen tuli kotikonnuilla pelatussa Czech Ladies Openissa vuonna 2022.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

22.07.2024 07:49

Kiira Riihijärvelle uran paras sijoitus LPGA-kiertueella

Kiira Riihijärvi (-7) pelasi vahvan viikon Ohion Sylvaniassa käydyssä Dana Openissa. Hän löi LPGA Tourin kilpailun neljäntenä päivänä tuloksen 72, ja mahtui 19. sijallaan niukasti 20 parhaan joukkoon.

Riihijärvellä oli vielä takaysin alussa hyvät näkymät taistella paikasta top 10:een, mutta kahdeksan viimeisen reiän aikana tulleet kolme bogia haihduttivat nämä haaveet. Matkaa seitsemännen sijan jakaneisiin pelaajiin jäi kolme lyöntiä.

Oulusta kotoisin oleva pelaaja selvitti Sylvanian turnauksessa ensimmäisen kerran karsintarajan kuluvan kauden LPGA-kilpailuissa. Kuuden jenkkitourin kisan ohella Riihijärvi on pelannut tänä vuonna neljä Epson Tourin koitosta, joissa hän on saavuttanut parhaimmillaan viidennen sijan. Tulokaskaudella 2023 LPGA:n turnaukset tuottivat Riihijärvelle yhden jatkopaikan.

Kiertueen toinen suomalainen, Matilda Castren (+1) jakoi 64. sijan. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kaksikko pelasi yhtä aikaa viikonlopun kierroksilla Yhdysvaltain kiertueella.

Dana Openin voitti Chanattee Wannasaen (-20). Korean Haeran Ryu hävisi korealaiselle yhdellä lyönnillä. Taiwanin Ssu-Chia Cheng ja Ruotsin Linn Grant (-14) jakoivat kolmannen sijan. Voitto oli Wannasaenille, 20, toinen LPGA Tourilla.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

22.07.2024 08:17

Kaliforniassa voittoon kirinyt Nick Dunlap teki PGA Tourin historiaa

Nick Dunlap (49 pistettä) syttyi upeaan esitykseen Truckeessa Kaliforniassa viikonvaihteessa käydyssä PGA Tourin ja DP World Tourin yhteiskilpailussa. Nuorukainen kokosi muunnelluin pistebogeyn säännöin pelatun Barracuda Championshipin päätöskierroksella 19 pistettä, ja jätti kakkoseksi sijoittuneen Vince Whaleyn kahden pisteen päähän.

Dunlap pelasi sunnuntain kierroksella hurjan tuloksen, joka sisälsi yhden eaglen ohella seitsemän birdieä. Nuorukaisen lyöntipelitulos oli 262 (-22).

Voitollaan Dunlap, 20, teki PGA Tourin historiaa saavuttamalla ensimmäisenä pelaajana ykköstilat sekä amatöörinä että ammattilaisena samalla kaudella. Debyyttivoitto tuli tammikuussa pelatussa The American Express -kilpailussa. Kalifornian kisan voitto tuotti hänelle 720 000 dollaria palkintorahaa.

Ruotsin Henrik Norlander (39 pistettä) jakoi parhaana eurooppalaisena 11. sijan.

Barracuda Championshipissä pisteet määräytyvät seuraavasti:

Albatrossi: 8 pistettä
Eagle: 5 pistettä
Birdie: 2 pistettä
Par: 0 pistettä
Bogey: -1 pistettä
Tuplabogey tai heikompi: -3 pistettä

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

Lue seuraavaksi: Golfpiste seuraa: Yllätysnimi Keegan Bradley kipparoi USA:n joukkuetta vuoden 2025 Ryder Cupissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Abhibarn says:

    Edellisessä kisassa peräkkäisten kierrosten lyöntiero 13 lyöntiä huonompaan suuntaan; tänään 8 lyöntiä huonommin kuin eilen 😦

    Fyysistä.vaivaako on tullut vai onko selittävänä tekijänä joku henkimaailman tekijä. Pelurilla loppututkinto urheilupsygologiasta vaan ei näytä auttavan henkilökohtaisella tasolla.