Timberwise Finnish Open on Alastaro Golfin ja Markku Mäkitalon ponnistus suomalaisen kilpagolfin eteen - Golfpiste.com

3.9.–10.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][20]
KilpailuaSuomalaista

3.9.–10.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Timberwise Finnish Open on Alastaro Golfin ja Markku Mäkitalon ponnistus suomalaisen kilpagolfin eteen

Parketti näkyy Timberwise Finnish Openin tiipaikoillakin. Kuva: Juha Hakulinen

Ammattilaiskilpailun järjestäminen vaatii hyvät verkostot, jotta tapahtuman taloudellinen yhtälö toimii.

Kansainvälisen tason golfkilpailujen järjestäminen Suomessa on harvinaista puuhaa. Muutaman kerran kesässä tällaisia kilpailuja kuitenkin pelataan, ja tällä viikolla on yhden niistä vuoro.

Nordic Leagueen kuuluva Timberwise Finnish Open on Alastaro Golfin ponnistus suomalaisen kilpagolfin eteen. Kilpailun taustalla vaikuttaa Alastaro Golfin ja Timberwisen toimitusjohtaja Markku Mäkitalo, joka on jo ammattilaisviheriöiltä vetäytyneen Jaakko Mäkitalon isä.

Neljättä kertaa pelattava Timberwise Finnish Open on Mäkitalon kädenojennus suomalaiselle kilpagolfille.

”Kyllä tätä tehdään rakkaudesta lajiin ja tämä on perua Jaskan pelaamisesta. Tässä on kierretty kisoja ja poikia on tullut tutuksi. Ei tämä mikään bisnes ole. Yritetään nyt niin, ettei tästä tappiota tule”, Mäkitalo kertoo kilpailun järjestämisestä.

Ammattilaiskilpailujen talous rakentuu pitkälti Pro-Am-tapahtumista, joihin yritykset ostavat itselleen paikkoja. Alastarolla toimitaan täysin samalla periaatteella, eikä joukkueiden haaliminen kasaan ole suinkaan yksinkertaista hommaa.

”Aikamoinen ponnistus tämä aina on. Suurin ponnistus on kerätä 32 Pro-Am-joukkuetta. Toki suurin osa niistä on ollut alusta lähtien mukana, ja he tulevat kyllä yleensä seuraavanakin vuonna mukaan, jos ei ole muita päällekkäisiä menoja”, Mäkitalo sanoo kiitollisena.

Perheyritys Timberwise tekee parkettilattioita, ja yrityskontakteista on hyötyä myös golfkilpailun järjestämisessä, Mäkitalo myöntää.

”Ehkä 70 prosenttia on Timberwisen yhteistyökumppaneita. Sitä kautta se homma helpottuu. Muuten tänne olisi vaikea saada väkeä. Mutta on siinä sellainen pikku jännitys, että saako riittävän määrän joukkueita kasaan, ettei tästä tule tappiokeikkaa.”

Alastaron kenttä on Suomen pisin golfkenttä. Taaimmaiselta tiipaikalta mittaa kertyy kunnioitettavat 6700 metriä. Kun pituuteen yhdistää mäntyjen reunustamat kapeat väylät, saadaan aikaan todella tiukka testi pelaajille. Mutta Alastaro on ehkä juuri haastavuudesta ja reiluudesta johtuen todella ylistetty kenttä Nordic League -pelaajien keskuudessa.

”Joka kerta, kun palkintoja on jaettu, niin ainakin ykköspelaaja on hehkuttanut, että tämä on paras Nordic League -kenttä. En tiedä, kuinka paljon siinä on kohteliaisuutta, mutta kyllä siinä osa on varmasti tottakin”, Mäkitalo nauraa.

Kilpailusta on kilpailijoiden ohella hyötyä myös tavallisille harrastajille, jotka käyvät Alastarolla pelaamassa.

Tämä kilpailu pistää meidät tekemään tästä kentästä hyvän. Omatkin pelaajat pääsevät sitä kautta nauttimaan”, Mäkitalo korostaa.

Alastaro Golfin tulevaisuus näyttää Mäkitalon mukaan hyvältä. Kentän kohdalla lähivuosien suurin ponnistus on bunkkereiden päivittäminen. Maapohjasta keväisin ylös nousevat kivet ovat kiusana vuodesta toiseen.

”Meillä on tuossa harjoitusviheriön vieressä yksi bunkkeri, jossa on ollut capillary concrete -pohja jo nelisen vuotta. Se on toiminut tosi hyvin. Tuo kivien poimiminen alkaa käydä polvien ja nupin päälle”, Mäkitalo kertoo ja viittaa betonipohjaiseen bunkkeriin.

Mäkitalo on ehtinyt seuraamaan myös käynnissä olevaa kilpailua jokaisena pelipäivänä.

”Toisilla on ongelmia avausten kanssa ja toisilla lähipelin kanssa. Sitä olen ihmetellyt, kuinka paljon ne lyövät metsään. Toki se on tuolta takatiiltä eri juttu. Ja metsästä pääsee pois, kun vaan malttaa lyödä yhden välilyönnin.”

Alastaroon vierailuille tulevien pelaajien kannattaa laittaa Mäkitalon vinkit korvan taakse.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje