16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour

Turkissa juhlakisansa pelaava Samooja: ”Tulosta syntyy, jos on kirkas positiivinen ajatus”

Antti Ahokas ja Mikael Salminen käyttävät kauden ensimmäiset villit korttinsa Turkissa.

Gloria Golf Club isännöi torstaina Belekissä käynnistyvää kauden kolmatta Challenge Tourin kilpailua. Suomalaisista palkintoarvoltaan 200 000 euron Turkish Airlines Challengeen osallistuvat Antti Ahokas, Kim Koivu, Oliver Lindell, MikaelSalminen ja Kalle Samooja.

Haastajakiertueen kausi on käynnistynyt suomalaisittain iloisissa merkeissä. Samooja kiilasi Nairobin turnauksessa jaetulle kolmannelle sijalle ja CT:n tulokkaisiin kuuluva Kim Koivu löi pöytään todellisen ässän voittaessaan kaksi viikkoa sitten Kiinassa käydyn kilpailun.

Heti Koivun jälkeen pistelistalla neljäntenä olevalle Samoojalle Turkin kisa on eräänlainen juhlaturnaus. Turkulainen tällä viikolla uransa 50. kilpailun Challenge Tourilla, ja tämä huomioitiin myös kiertueen verkkosivuilla olleessa haastattelussa.

”CT:n sivut tosiaan vähän kirjoittelivat jotain. Tuli itsellekin yllätyksenä, että on 50. startti tällä viikolla”, hän sanoi.

Tässä tiistain harjoituskierroksella kisakenttään tuntumaa ottava Kim Koivu on saanut debyyttikaudelleen todellisen unelma-alun. Kuva: Antero Lindell

Viimevuotisessa kilpailussa Tapio Pulkkanen saavutti ensimmäisen kauden kolmesta kakkossijastaan. Samoojan tie nousi pystyyn jo kahden kierroksen jälkeen.

”Pari kertaa tämän kisan pelanneena olen huomannut, että jostain syystä on ollut haasteita tuloksenteossa. Kenttä kyllä sopii mielestäni itselle hyvin, joten koetetaan ottaa siitä tällä viikolla niskalenkki.”

”Peliä pyrin pitämään yllä viime viikolla Suomessa, ja tulin ajoissa tänne hakemaan tuntumaa. Eiköhän torstaihin mennessä saada kaikki palaset viritettyä kuntoon. Tehdään hommia kuten ennenkin, tulosta syntyy, jos on kirkas ajatus”

Itse lyön tällä viikolla muutakin kuin draivia, tiiltä voi joutua ongelmiin liian aggressiivisen pelitaktiikan myötä.

Kiinan turnauksessa suurimman huomion keräsi Kim Koivu, joka ennätyksellisesti saavutti voiton jo toisessa kilpailussaan Challenge Tourin jäsenenä. Hän uskoo, että Belekissä isketään tällä viikolla urakalla punaisia numeroita.

”Alhaisia tuloksia tullaan varmasti näkemään, sillä griinit ovat toistaiseksi hitaat ja selkeät. Viheriöiden ympärillä on myös tilaa missata, eivätkä chipit pääsääntöisesti ole hankalia”, hän mietti.

Oliver Lindell on etsinyt parempaa pelituntumaa Belekissä viime torstaista lähtien. Vieressä caddiena Turkin kisassa toimiva Harri Marjala. Kuva: Antero Lindell

”Kenttä on varsin lyhyt, ja Koivun mukaan paljon birdiepaikkoja avautuu, jos vain pelaa pallon tiiltä oikeisiin kohtiin.

”Itse lyön tällä viikolla muutakin kuin draivia, tiiltä voi joutua ongelmiin liian aggressiivisen pelitaktiikan myötä.”

Kiertueen kolmas suomalaispelaaja, Oliver Lindell, ei ole ollut kauden kahdessa ensimmäisessä koitoksessa terävimmillään. Turkin kisaan porvoolainen onkin valmistautunut huolella, sillä hän on ollut valmentajansa Juha Juvosen kanssa Belekissä jo viime torstaista lähtien. CT esitteli tällä viikolla Samoojan tavoin Lindellin tuoreita kuulumisia nettisivuillaan.

Kauden ensimmäisen CT-kilpailunsa Turkissa pelaavat Antti Ahokas ja Mikael Salminen. Jälkimmäinen sai viime vuonna Finnish Tourin rankingissa top 3:een sijoittuneena kahdeksan villiä korttia Challenge Tourille. Ahokkaalle myönnetty ”korttinivaska” perustuu puolestaan pitkään yhteistyöhön Vierumäki Golfin kanssa.

Suomeen saatavien villien korttien jaosta vastaa Vierumäki Golf Oy:n toimitusjohtaja Jan Ruoho. Kenttä isännöi elokuussa kolmatta vuotta peräkkäin haastajakiertueen ohjelmaan kuuluvaa Vierumäki Finnish Challenge -turnausta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje