Lisää metrejä järkevällä hinnalla - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
mainos Välineet - Wilson Staff demonurkka

Lisää metrejä järkevällä hinnalla

Wilson D9 tarkoittaa anteeksiantavuutta ja tulivoimaa. Mikä parasta, järkevään hintaan.

”Unohda kaikki, mitä luulit tietäväsi pitkistä lyönneistä.”

Wilson on vakuuttunut alkuvuodesta esitellyn D9-tuoteperheen suorituskyvystä. Pituutta ja anteeksiantavuutta etsiville on nyt tarjolla draiveri, väyläpuut, hybridit ja raudat, jotka ovat vaivattomia lyödä ja jotka auttavat saamaan omasta pelistä parhaan mahdollisen irti.

D-tuotesarja on perinteisesti ollut suunnattu hyvää hinta–laatusuhdetta etsiville riviharrastajille. Nyt kohderyhmää on haluttu entisestään laajentaa.

Draiveri, jollaista ei ennen ole nähty

”Rakentakaa draiveri, jonka voi laittaa peliin myös ammattilaiskiertueilla”, kuului pääjohtaja Tim Clarken Wilsonin tutkimus- ja kehitysosastolle antama evästys.

Kun apuun otettiin yli sadan vuorokaudet ympäri työskennelleen tietokoneen prosessorivoima, Wilsonin insinöörit päätyivät rakenneratkaisuun, johon perinteisin keinoin ei olisi ylletty. Virtuaalisen tietokonemallinnuksen tuloksena syntyi lyöntipinta, joka rakenteeltaan poikkeaa runsaasti aiemmin nähdystä. Ilman tietokoneita sellaista ei olisi osattu edes etsiä.

Lavan pohjan ”Intelligent Design” -teksti on kiittävä kumarrus tietotekniikan ja high techin suuntaan.

Lyöntipinta ei esimerkiksi ohene tasaisesti keskeltä kohti reunoja, vaan jakautuu useisiin yksilöllisesti suunniteltuihin ja suorituskyvyltään optimoituihin ”fraktaaleihin”. Näin myös hieman sivuun osuneet lyönnit tuottavat parhaan mahdollisen vasteen – osumakohdasta riippumatta. Ratkaisulla on nimikin: PKR eli Peak Kinetic Response. Sen luvataan tuottavan edelliseen malliversioon nähden jopa 2,5 mailia tunnissa suuremmat lähtönopeudet.

Lavan yläpinta on nyt rakenteeltaan kevyt ”hampurilainen”, jossa kahden komposiittilevyn väliin sijoitettu Kevlar-kerros vaimentaa värinöitä ja osumaääntä. Painoa saadaan alas, minkä lisäksi osuma tuntuu ja kuulostaa hyvältä.

”D9 on parasta, mitä olemme draivereissa saaneet aikaan”, tuotekehittelyä Wilsonilla johtava Jon Pergande vakuuttaa. Gary Woodland ja Brendan Steele ovat jo kokeilleet mailaa PGA Tourilla. Woodland oli mukana jo draiveria kehitettäessä.

Maila on aiempien D-sarjan draivereiden tapaan kokonaispainoltaan kevyt. Keveys auttaa pelaajaa tuottamaan lyönneissä suurimman mahdollisen mailanpään nopeuden. Paino on kuitenkin hieman kasvanut edelliseen malliversioon nähden, minkä voi olettaa vastaavan paremmin peliin tavoitteellisemmin suhtautuvien harrastajien mieltymyksiä. Kevyempää tuntumaa haluava voi vaihtaa pohjan kymmengrammaisen painolevyn kolmegrammaiseen vaihtoehtoon.

  • Miesten D9-draiveri

Nostokulmat 9, 10,5 ja 13 astetta (LH vain 10,5°).

Vakiovarsi Mitsubishi Tensei CK Blue.

  • Naisten D9-draiveri

Nostokulma 14 astetta (RH).

Vakiovarsi Aldila Quaranta Blue 40.

Pitkistä lyönneistä entistäkin pitempiä

Suorituskyky ja mahdollisimman hyvä pelattavuus ovat avainasioita myös setin rautoja valittaessa. Yleensä ne kuitenkin tarkoittavat hieman eri asioita eri tasoisille pelaajille.

Parhaat pelaajat arvostavat mailan antamaa hyvää palautetta, parasta mahdollista hallittavuutta ja mahdollisuutta tarvittaessa työstää pallon lentorataa monipuolisesti. Riviharrastajalle suorituskyky sen sijaan merkitsee useimmiten suurimpia mahdollisia pituuksia, pelattavuus mailan kykyä antaa anteeksi hieman epäpuhtaita osumia ja nostaa pallo vaivattomasti ilmaan.

Uudet D9-raudat kallistuvat jälkimmäiseen suuntaan, mutta mailat eivät ulkonäöltään tai toimivuudeltaan tunnu vierailta myöskään perinnetietoisimpien pelaajien silmissä ja käsissä.

Tietokoneet olivat keskiössä näitäkin mailoja kehitettäessä. Prosessorit vertailivat keskenään 300–400 erilaista laparatkaisua ennen kuin tuotannossa siirryttiin ensimmäisiin prototyypeihin. Tuloksena on Wilsonin mukaan maila, joka ylittää vaivattomalla suorituskyvyllään kaiken tähän mennessä nähdyn.

Painopiste on saatu alemmas kuin yhdessäkään aiemmassa Wilson-raudassa. Myös lyöntipinta on ennätyksellisen ohut. Osuma tuottaa suuret lähtönopeudet ja pallo saavuttaa suuren lakikorkeuden. Korkea kaari tietää jyrkkää laskeutumiskulmaa, joka saa pallon pysähtymään nopeasti viheriölle.

Aiemmista D-raudoista tuttu Power Hole -teknologia on viety entistäkin pitemmälle. Uretaanitäytteiset lovet lavan pohjassa lyöntipinnan takana auttavat siirtämään palloon osumassa mahdollisimman paljon energiaa kiitos lyöntipinnan jouston. Ratkaisu auttaa myös samaan hieman epäpuhtaista osumista mahdollisimman suuren tehon irti.

Perussetin pisin maila miehille on 5-rauta, naisille 6-rauta. Pohjan numeron lisäksi kannattaa setin muita mailoja valittaessa kiinnittää huomiota nostokulmiin, jotka ovat huomattavan vahvoja rautamailojen perinteisiin lofteihin verrattuna.

  • Miesten D9-raudat

Valittavissa 6 (RH + LH) tai 7 raudan (RH) kokoonpano; custom-vaihtoehtona myös rauta 4.

Teräsvarsi KBS Max Ultralite, hiilikuituvarsi MRC Tensei AV Silver (RH).

  • Naisten D9-raudat

Setin kokoonpano 6–9, PW, SW (RH).

Hiilikuituvarsi Aldila Quaranta Blue.

Väyläpuu vai hybridi – vai molemmat?

Mitä mailoja rautojen ja draiverin väliin? Tärkeintä on löytää mailat, jotka ruokkivat itseluottamusta pitkässä pelissä.

D9-tuoteperhessä on tarjolla vaihtoehdoiksi sekä väyläpuita että hybridejä. Molempien suunnittelussa on panostettu hyvään suorituskykyyn, anteeksiantavuuteen ja vaivattomaan pelattavuuteen. Tuotekehittelyssä on ollut apuna Wilsonin Advisory Staffin pelaavia ammattilaisia.

Väyläpuita on tarjolla 7-puuhun asti. Pisimpiä rautoja voi korvata ja lyöntimatkoihin jääviä aukkoja paikata pallon nopeasti ilmaan nostavilla ja joustavuutta peliin tuovilla hybrideillä. Molempien mailatyyppien ohut, luja ja hyvät lähtönopeudet tuottava lyöntipinta on valmistettu korkealaatuisesta Carpenter-teräksestä.

  • Miesten D9-väyläpuut

Vaihtoehdot: 3+ (13,5°, RH), 3 (15°, RH + LH), 5 (18°, RH + LH), 7 (21°, RH).

Vakiovarsi Mitsubishi Tensei CK Blue.

  • Miesten D9-hybridit

Vaihtoehdot: 3 (19°, RH), 4 (22°, RH + LH), 5 (25°, RH), 6 (28°, RH).

Vakiovarsi Mitsubishi Tensei AV Silver.

  • Naisten D9-väyläpuut

Vaihtoehdot (RH): 3 (15,5°), 5 (18,5°), 7 (21,5°).

Vakiovarsi Aldila Quaranta Blue 40.

  • Naisten D9-hybridit

Vaihtoehdot (RH): 4 (22,5°), 5 (25,5°), 6 (28,5°).

Lue seuraavaksi: Wilson Staff Model saa pelikaverit kateellisiksi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje