Wilson haluaa asiakkaansa välinevalinnoissa oikealle polulle - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Wilson haluaa asiakkaansa välinevalinnoissa oikealle polulle

Wilsonin liikkuva mailapaja palvelee ensi kaudellakin suomalaisia demoasiakkaita. Kuva: Amer Sports

Wilson Golfin tuotepäällikkö Juha Kivilahti uskoo uudistuneen demotilaisuuksien konseptin tuovan ensi kaudella enemmän kysyntää merkin tuotteita kohtaan. Wilson järjesti tänä vuonna 55 demopäivää, mutta määrä saattaa nousta kaudella 2016 uudelle kymmenluvulle.

”Uudistimme konseptin kaudelle 2015 muuttamalla perinteiset demopäivät custom fit –päiviksi pienellä lisämausteella. Rakensimme Custom fit –perävaunun, joka on ns. liikkuva mailapaja. Kun mailojen mitoitus eli customfittaus on suoritettu, saa ostopäätöksen tehnyt kuluttaja mitoitetut mailat saman päivän aikana. Kaudella 2016 tulemme jatkamaan hyvän vastaanoton saanutta kiertuetta”, hän sanoo.

”Perävaunu palvelee niin jälleenmyyjiä kuin kuluttajiakin, ja tuo myös lisää sisältöä omaan työhömme.”

Kauden 2016 uutuuksista Kivilahdella on isot odotukset. ”Meillä on vahvin mallisto vuosiin, ja olemme menneet tasaisesti eteenpäin koko rintamalla. Control-kohderyhmään lanseerataan kahdet raudat, joista F5-sarja on jo esitelty. Puissa D200-sarjaa tukee rautojen kanssa samaan aikaan esitellyt F5-sarjan puut.”

”Pallo-puolella pääsimme kaikilla malleillamme Golf Digestin tämänvuotisen Hot Listin kultakategoriaan. Samaa tietysti odotamme uudelta kolmikuoriselta uretaani-Dx3-pallolta.”

Tämän lisäksi Wilson uudistaa bägimallistoaan, ja tasaisesti kiinnostusta lisäävistä vedenpitävistä bägeistä on tulossa markkinoille erikseen kärry- ja kantomallit.

Taloudelliset ajat eivät välttämättä suosi välinehankintoja, mutta Kivilahti näkee asian toisin. ”Kyllä golfarit haluavat päivittää välineitään. Useasti tulee vastaan tilanne, jossa asiakkaan mailoissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta ne eivät vain ole hänen peliinsä sopivat. Tässä tilanteessa jälleenmyyjät ja Wilson välinevalmistajana pystyy auttamaan. On tärkeää, että harrastaja on kiinnostunut satsaamaan lyöntinsä tarpeita tukeviin oikeanlaisiin tuotteisiin.”

Staff-sarja käsittää premium-tuotteet ja Pro Staff –sarja on keskittynyt aloittelijapuolelle. Niiden väliselle alueelle muodostuu polku, jota pitkin hänen mukaansa pelaaja voi luontevasti kulkea kohti merkin vaativampia välineitä.

”Uskomme, että jos golfin aloittanut henkilö on tyytyväinen ensimmäisiin välineisiinsä, hänellä on kiinnostusta hankkia jatkossakin saman merkin tuotteita.”

Control- ja distance-kategorian tuotteet isossa roolissa

Kivilahti sanoo, että Wilson tarjoaa kaikille pelaajaryhmille kilpailukykyisiä välineitä. Merkki tunnettiin vielä 80-90-luvuilla maailmantähtien käyttämistä taotuista raudoistaan, mutta ajan kuluessa Wilson on kääntänyt katseensa myös tavallisten harrastajien suuntaan.

Hän jakaa Wilsonin tuotteet kolmeen eri sektoriin eli feel-, control- ja distance-kategoriaan. Näistä kaksi jälkimmäistä eli aktiivisille klubipelaajille ja aloittelijoille suunnatut tuotteet ovat yhtiölle isossa ja tärkeässä roolissa.

Kivilahti ei ole halukas kertomaan, minkälaisen siivun Wilson saa tätä nykyä golfin vähittäismyynnissä kotimaassa tai ulkomailla.

”Me emme spekuloi myyntejämme numeraalisesti tai muullakaan tavalla lehtien palstoilla. Joku saattaa vetää näistä omia johtopäätöksiään, mutta tämä on linjamme. Sen verran voin sanoa, että tämä loppumaisillaan oleva vuosi on ollut meille hyvä.”

Wilsonin jälleenmyyjäkenttään hän on tyytyväinen. ”Jakelukenttämme on hyvässä mallissa ja keskusteluyhteys toimii. Meidän myyntipisteitä löytyy kattavasti isoista ja pienistä kaupungeista sekä pienemmiltä paikkakunnilta, niin golfkentiltä kuin niiden ulkopuolelta.”

Amer Sports on suomalainen urheiluvälinkonserni, mihin myös Wilson Sporting Goods hyvin keskeisesti nivoutuu. Kivilahti sanoo tämän tästä kohtaavansa tilanteita, joissa yhtiön ”Suomi-kulma” tulee esille.

”Golfin parissa on paljon sellaisia ihmisiä, jotka omistavat osakkeita eri yrityksistä. Etenkin heidän kanssaan tulee keskusteltua eri tapahtumissa Amerin Sportsin suomalaisuudesta, ja he ovat kiinnostuneita meidän brändistämme. Kyllä siitä meille hyötyä on.”

Wilsonin tämän hetken tunnetuimpien tallipelaajien joukkoon kuuluvat muun muassa Padraig Harrington, Kevin Streelman, Brendan Steele, Marcel Siem ja Troy Merritt. Kotimaisista pelaajista merkin ykkösmannekiineja ovat Sanna Nuutinen, Linda Henriksson ja Annika Nykänen.

”Olemme vähitellen palaamassa myös vaativampien golfareiden brändiksi. Sitä kautta myös tämä tour-pelaajien talli saattaa ajan kuluessa nousta taas kovemmaksi.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)