Mallille uskollinen. Tigerin uudet Phase 1 -raudat tuovat mieleen hänen aikaisemmat työkalunsa, Kuva: Getty Images
Välineet |
3.5.2018

Vihdoinkin valmista – Tiger Woodsin uusia rautoja rakennettiin kuin Iisakin kirkkoa

Woodsin ensimmäiset TaylorMaden kokonaan valmistamat raudat saavat tulikasteensa Wells Fargo Championshipissä.

Onnistuneen paluun kilpakentille tehnyt Tiger Woods pelaa tällä viikolla ensimmäisen turnauksensa sitten huhtikuun alussa käydyn Masters Tournamentin.

Woodsin tekemiset herättävät aina huomiota, mutta suurin mielenkiinto Pohjois-Carolinan turnauksen alla kohdistuu hänen bäginsä sisältöön. Tähden Twitter-seuraajat pääsivät ihailemaan − pitkän odotuksen jälkeen − tiistaina suosikkinsa tuliteriä TaylorMade-rautoja.

Woods teki välinesopimuksen TaylorMaden kanssa tammikuussa 2017, joten kyseisestä mailaprosessista muodostui odottamattoman pitkä. Venymisen syynä oli paitsi Tigerin pikkutarkka suhtautuminen välineisiinsä, myös sairausloma, joka piti hänet noin kymmenen kuukautta kilpakenttien ulkopuolella.

Pelaaja on toiminut välineyhtiön kanssa tiiviissä yhteistyössä saadakseen täsmälleen omien standardien ja mieltymyksien mukaiset mailat. Muscleback-tyyppisten Phase 1 -rautojen valmistuksessa TaylorMade hyödynsi Nikellä aiemmin työskennelleen ja Woodsin mailaeksperttinä tunnetuksi tulleen Mike Taylorin osaamista.

Vain lie-kulmiin on jouduttu ajoittain kajoamaan svingimuutosten vuoksi.

”Koko prosessin vaikein asia oli löytää sopiva metallimateriaali (mailojen valmistukseen). Pidän erilaisesta metallista ja (lyöntipinnan) urarakenteesta kuin mitä TaylorMade käyttää”, Woods sanoi keskiviikkona pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Tiger Woods pelaa Charlottessa ensimmäisen kilpailunsa sitten Mastersin. Ensi viikolla vuorossa on Players Championship, jonka hän on kuitannut nimiinsä kaksi kertaa. Kuva: Getty Images

Kyseessä on ensimmäinen TaylorMaden valmistama setti, jonka rakentumista ja viimeistelyä tähti on valvonut alusta loppuun saakka.

Woods on pelannut viime aikoina mailoilla, jotka ovat yhtäläiset hänen vuosikausia käyttämiensä Nike-rautojen kanssa. Näiden mailojen lapojen selkämyksessä on kuitenkin ollut Niken tai TaylorMaden logon sijaista kirjaimet TGR.

Phase 1 -raudat poikkeavat selvästi merkin tälle kaudelle lanseeraamista P730-mailoista, jotka löytyvät Rory McIlroyn ohella proto-versioina muutaman muun TaylorMaden tallipelaajan bägistä.

Tiger on käyttänyt mailoissaan samoja asetuksia lapsuusvuosista lähtien. Vain lie-kulmiin on jouduttu ajoittain kajoamaan svingimuutosten vuoksi. Tällä(kään) kerralla bounceen tai muihin tärkeisiin asetuksiin ei puututtu.

Päällisin puolin uudet raudat eivät liiemmin poikkea – edelliseenkin viitaten – Woodsin aiemmista Nike- tai TGR-raudoista. Klassisen oloisissa mailoissa on kromiviimeistely ja muotoilu kärjen osalta on varsin suora.

”Lavan tausta on hieman erilainen. Mutta en välitä, mitä taustapuolelle laitetaan niin kauan kuin lapa näyttää hyvältä tähtäysasennossa, ja pallo lentää sen ’ruudun’ kautta kuin haluan, ja lentää sille etäisyydelle kuin haluan”, Woods kertoi.

Tiger Woods pelaa Wells Fargo Championshipin kahtena ensimmäisenä päivänä Patrick Reedin ja Brooks Koepkan kanssa. Kolmikko starttaa ensimmäiselle kierrokselle Quail Hollow Clubin kentän ykköstiiltä torstaina kello 19.50 Suomen aikaa.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.